سلام خوزستان

انتشار اخبار سیاسی- اقتصادی و اجتماعی و فرهنگی خوزستان

سلام خوزستان

انتشار اخبار سیاسی- اقتصادی و اجتماعی و فرهنگی خوزستان

اخبار انتخابات در خوزستان

 

23 روز تا انتخابات؛
مروری بر آخرین اخبار انتخاباتی در خوزستان
سیاسی  8:54:22 1392/03/01

923-273-5 کد خبر
 

تنها 23 روز به برگزاری حماسه انتخابات 24 خرداد باقی است و در استان خوزستان نیز شرایط خلق حماسه ای دیگر در حال فراهم شدن است.

به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)_منطقه خوزستان، با نزدیک شدن به زمان برگزاری انتخابات ریاست جمهوری و همچنین انتخابات شوراها، فعالیت ستادها و هیات های اجرایی انتخابات در خوزستان آغاز شده است و بر اساس اعلام رئیس ستاد انتخابات استان، شرایط برای برگزاری انتخاباتی سالم و باشکوه در خوزستان فراهم است.

آخرین اخبار انتخاباتی استان خوزستان به نقل از ستاد اطلاع رسانی انتخابات و همچنین پیگیری خبرنگاران سیاسی ایسنا در خوزستان به شرح زیر است:

 

لازمه حفظ ثبات در کشور التزام به قانون است

امام جمعه موقت اهواز با تاکید بر اینکه همه باید تابع قانون باشند، گفت: افرادی که وارد عرصه انتخابات شده‌اند باید التزام خود به قانون و تصمیمات شورای نگهبان را عملا نشان دهند.

حجت‌الاسلام ‌و المسلمین میر احمدرضا حاجتی در گفت‌وگو با خبرنگار سیاسی ایسنا در خوزستان، اظهارکرد: درباره انتخابات امسال می توان این مطلب را با تاکید فراوان و به عنوان یک تحلیل واقعی ارایه کرد که امروز به خاطر وجود رهبری بصیر، با درایت، متفکر و امتی آگاه و در صحنه و کارگزارانی که در عرصه‌های مختلف بیعت خود را با مقام معظم رهبری تجدید و بر آن همیشه تاکید کرده اند، ثبات و امنیت پایدار در جمهوری اسلامی به شکل بی سابقه‌ای افزایش یافته است. اکنون نیز که انتخابات را پیش‌رو داریم، فضایی بر کشور حاکم است که در واقع از همین عوامل منبعث شده و بر شرایط سیاسی کشور حاکم است.

وی افزود: بر خلاف آنچه که دشمنان اسلام از طریق بوردهای تبلیغاتی خود اعلام می‌کنند و همچنین یاوه‌گویی‌های دشمنان قسم‌خورده اسلام که بسیار تمایل دارند ایران را در بحران ببینند و شرایط کشور را بحرانی جلوه می‌دهند، شرایط و فضای کنونی حاکم بر ایران دارای ثبات است. البته لازم به ذکر است که ادامه این ثبات در گروی تبعیت بی‌چون و چرا از رهبر معظم انقلاب اسلامی است.

حاجتی با تاکید بر اینکه لازمه حفظ ثبات در کشور، التزام به قانون است، تصریح کرد: آنکه بر اساس قانون در خصوص صلاحیت داوطلبان انتخابات تصمیم‌گیرنده است، بر اساس تاکیدات رهبر معظم انقلاب و همچنین امام خمینی(ره) ملزم به عمل به قانون است. همچنین افرادی که وارد این عرصه شده‌اند باید التزام خود به قانون و تصمیمات شورای نگهبان را عملا نشان دهند؛ نشان دادن این التزام در واقع بیعت دوباره با نظام مقدس جمهوری اسلامی است و "نه" بزرگی به احزاب و دشمنان اسلام است که برای این دوره از انتخابات در کشورمان برنامه‌ریزی کرده‌اند.

امام جمعه موقت اهواز خاطرنشان کرد: امروز هرکسی که در زیر سایه نظام جمهوری اسلامی باشد و قوانین را به هر نحوی برنتابد، خیانتی بزرگ در حق مسلمانان کشورمان و حتی مسلمانان در اقصی نقاط جهان کرده است؛ لذا همه افراد باید خود را ملزم به رعایت قانون بدانند.  عمل به قوانین جمهوری اسلامی ایران در زمینه شرکت در انتخابات و التزام به نتایجی که شورای نگهبان اعلام می‌کند، بیعتی مجدد با نظام، ولی‌فقیه و آرمان‌های امام راحل(ره) است.

وی ادامه داد: اکثر قریب به اتفاق ملت ایران آماده‌اند با اشتیاق در این انتخابات حضور یابند و واقعا به دنبال انتخاب فردی اصلح برای کرسی ریاست جمهوری هستند. همانطور که مقام معظم رهبری با اطمینان فرمودند، امسال حماسه‌ای بزرگ رقم خواهد کرد. البته تحقق حماسه بزرگ سیاسی در کشور منوط به حضور گسترده و پرشور مردم و همچنین یک انتخاب اصلح است.

حاجتی گفت: سکان اجرای امور کشور باید به دست کسی سپرده شود که سربازی خوب برای نظام، یاری برای رهبر معظم انقلاب و پشتیبان ولایت‌فقیه باشد و همچنین بتواند مشکلات معیشتی مردم را حل کند. این فرد باید بتواند زمینه ترویج تفکرات اسلام انقلابی و اسلام ناب محمدی در جهان اسلام و جهان بشریت را فراهم کند و کشور را به سر منزل مقصود برساند.

 

دانشگاه علوم پزشکی اهواز امروز میزبان یکی از این هشت نفر

غلامعلی حدادعادل، یکی از هشت کاندیدای تایید صلاحیت شده انتخابات ریاست جمهوری امروز (چهارشنبه) در تالار شهدای دانشگاه علوم پزشکی اهواز و در جمع دانشجویان این دانشگاه سخنرانی خواهد کرد.

با توجه به اعلام نظر نهایی شورای نگهبان در خصوص صلاحیت کاندیداها و در نهایت معرفی هشت نفر برای رقابت در عرصه انتخابات و همچنین پیش بینی هایی که در خصوص توافق اصولگرایان بر روی یک گزینه نهایی مطرح است، صحبت های امروز حدادعادل شنیدنی خواهد بود.

مشروح این سخنرانی بر روی خروجی ایسنای خوزستان قرار می گیرد.

 

 

کاندیداهای شوراها تا 12 خرداد صبر کنند

فرماندار اهواز از اعلام نهایی و قطعی نامزدهای تایید صلاحیت شده انتخابات شورای شهر و روستای این شهرستان در 12 خردادماه خبر داد.

عبدالعزیز فدعمی در گفت‌وگو با خبرنگار سیاسی ایسنا در خوزستان، با اعلام این خبر اظهار کرد: بررسی صلاحیت داوطلبان از نخستین روز ثبت نام با ارسال اسامی به مراجع چهارگانه آغاز شد که پس از استعلام از این مراجع، صلاحیت 345 نفر توسط هیات اجرایی مورد تایید قرار گرفت. پس از آن نتیجه بررسی‌های هیات اجرایی به هیات نظارت ارسال شد.

وی ادامه‌داد: دلیل ردصلاحیت شدن برخی از افراد توسط هیات اجرایی، ناقص بودن مدارک لازم عنوان شد. همه افراد ردصلاحیت شده در یک مهلت قانونی اعتراض خود را اعلام کردند که این اعتراضات مورد بررسی قرار گرفت.

فرماندار اهواز افزود: هیات نظارت شهرستان اهواز نیز به بررسی صلاحیت داوطلبان پرداخت؛ این هیات در این بررسی‌ها برخی از داوطلبانی که توسط هیات اجرایی مورد تایید واقع شده بودند را تایید نکرد. بدین ترتیب طبق قانون فرصتی برای اعتراض این افراد قرار داده شد که اعتراض‌ها در حال بررسی هستند.

فدعمی درباره زمانبندی انتشار اسامی افراد تایید صلاحیت شده و همچنین زمانبندی تبلیغات کاندیداها، تصریح کرد: اسامی افراد تایید صلاحیت شده 13 تا 15 خرداد منتشر می شود و کاندیداها از 16 تا 22 خرداد برای تبلیغات فرصت دارند.

به گزارش خبرنگار ایسنا، این در حالی است که از روز گذشته برخی کاندیداهای تایید صلاحیت شده بر خلاف قانون و در حالی که فرصت قانونی تبلیغات هنوز آغاز نشده است، اقدام به ارسال پیامک های تبلیغاتی کرده اند.

 

لزوم فعالیت دستگاه های اجرایی در جهت تحقق حماسه سیاسی

نماینده مردم خوزستان در مجلس خبرگان رهبری تاکید کرد: دستگاههای فرهنگی در زمینه جلب مشارکت حداکثری مردم در انتخابات فعال باشند.

به گزارش گروه دریافت خبر خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا) – منطقه خوزستان -  آیت الله محسن حیدری در جلسه شورای فرهنگ عمومی شهرستان اهواز، با اشاره به فرمایشات مقام معظم رهبری درخصوص جلوه های حماسه سیاسی در سال جاری، اظهارداشت: مهمترین مظهر حماسه سیاسی انتخابات آتی است و باید دستگاههای اجرایی برای تحقق این حماسه در دو  بعد فعالیت کنند.

امام جمعه موقت اهواز ابعاد فعالیت در زمینه تحقق حماسه سیاسی را دعوت مردم به حضور حداکثری و نیز تبیین معیارهای انتخاب اصلح در انتخابات شورا و ریاست جمهوری عنوان کرد و افزود: لازم است دستگاههای متولی امور فرهنگی ضمن برنامه ریزی در این زمینه در مورد آگاه سازی اقشار مختلف مردم نظیر هنرمندان، مبلغان، دانش آموزان و نوجوانان و سایر اقشار برنامه های ویژه ای تدارک ببینند.

همچنین عبدالعزیز فدعمی فرماندار اهواز، نیز در این جلسه با اشاره به واقعه تاریخی سوم خرداد و فتح خرمشهر خاطر نشان کرد: مردم خوزستان در مقاطع مختلف علاوه بر این که از کیان نظام اسلامی دفاع کرده اند، الگوهایی از حماسه و رشادت بجای گذاشته اند که در همیشه تاریخ ماندگار است و توطئه های دشمنان انقلاب را خنثی کرده اند.

وی افزود: یکی از زمینه های جلب مشارکت حداکثری مردم، نوع تبلیغاتی است که کاندیداها در شهر انجام می دهند و به همین دلیل لازم است آگاهی رسانی به کاندیداها در این زمینه انجام شود.

فرماندار اهواز افزود: فعالیت نواحی چهارگانه آموزش و پرورش در برگزاری همایش های بصیرت افزایی و انتخاب اصلح جهت گروه های هدف شامل مدیران، کارکنان و مربیان پرورشی در حال انجام است و همایش رأی اولی ها و آگاه سازی اولیاء از جمله سایر برنامه های آموزش و پرورش در این زمینه است.

 

سخنرانی حدادعادل در جمع دانشجویان اهوازی

غلامعلی حدادعادل امروز در دانشکده صنعت نفت و همچنین دانشگاه علوم پزشکی اهواز حضور یافت و به سوالات دانشجویان پاسخ داد.

به گزارش خبرنگار سیاسی ایسنا در خوزستان، وی که کاندیدای انتخابات ریاست جمهوری است و نام او در میان هشت کاندیدای تایید صلاحیت شده از سوی شورای نگهبان قرار دارد، در جمع دانشجویان اهوازی به تشریح برنامه های خود پرداخت.

بسیاری از دانشجویان در نشست دانشگاه علوم پزشکی در خصوص ائتلاف پیشرفت سوالاتی از حدادعادل پرسیدند که وی در پاسخ گفت که ائتلاف 1+2 همچنان پابرجاست و در نهایت به یک گزینه واحد خواهیم رسید. حدادعادل همچنان احتمال ائتلاف با سعید جلیلی، دیگر کاندیدای انتخابات، را دور از ذهن ندانست و گفت که اگر جلیلی بخواهد به ائتلاف 1+2 اضافه شود مانعی ندارد.

برخی دانشجویان نیز نظر وی درباره رد صلاحیت هاشمی رفسنجانی از سوی شورای نگهبان را پرسیدند که حدادعادل در پاسخ گفت که به نظر می رسد شورای نگهبان هاشمی را به دلیل سن بالای وی رد کرده است و خود هاشمی نیز در گذشته به موضوع سن خود اشاره کرده است.

قرار است حدادعادل در ادامه سفر خود به اهواز با نماینده ولی فقیه در استان دیدار کند.

 

استاندار خوزستان: شوراها تنها باید به فکر خدمت باشند

استاندار خوزستان گفت: شوراها وقتی سرکار می‌آیند تنها باید به فکر خدمت باشند و اگر قرار باشد شورا در چهار سال خدمت خود مسئولیت‌ نپذیرد، چه شورایی است؟

به گزارش خبرنگار ایسنا در خوزستان، سیدجعفر حجازی در مراسم افتتاحیه فرهنگ‌سرای فن‌آوری اطلاعات و باشگاه شهروند الکترونیک که امروز در اهواز برگزار شد، با اشاره به نزدیکی زمان برگزاری انتخابات ریاست‌جمهوری و شوراهای شهر و روستا اظهار کرد: مردم باید در انتخاب خود دقت کنند و دستگاه‌ها هم در هر شهر باید هماهنگی و هم‌افزایی را ایجاد کنند.

وی ادامه داد: شورای خوب اساس کار برای اداره خوب یک شهر است و نتیجه کار شورای ضعیف و شورایی که منشا اختلاف باشد و در آن خواسته شخصی به خواسته مردم ترجیح داده می‌شود، همین می‌شود که در شورای شهر گذشته اهواز اتفاق افتاد.

حجازی گفت: باید افراد سالم و توانمند و علاقه‌مند به خدمت انتخاب شوند و کسانی باشند که به دنبال حرکت رو به رشد باشند؛ کما این‌که بسیاری از شوراهای کشور در این دوره موفق بوده‌اند و انتخاب درست مردم موجب پیشرفت و تحول شهرشان شد.

استاندار خوزستان عنوان کرد: چشم کشور به شهر اهواز است و باید مردم در انتخاب اصلح، با بصیرت اقدام کنند.

 

توضیحاتی درباره ردصلاحیت‌ها و اعتراض‌های انتخابات شوراها

هیات مرکزی نظارت بر انتخابات شوراهای اسلامی کشور با صدور اطلاعیه‌ای توضیحات تکمیلی درخصوص ردصلاحیت‌ها و اعتراض به آنها در انتخابات شورای شهر را ارائه کرد.

به گزارش گروه دریافت خبر ایسنا، به اطلاع می‌رساند، با توجه به مصوبه هیات مرکزی نظارت بر انتخابات چهارمین دوره شوراهای اسلامی کشور، در خصوص رسیدگی به شکایات و اعتراضات داوطلبان این دوره از انتخابات شوراها درباره‌ی نحوه بررسی صلاحیت‌ها، تبلیعات انتخاباتی و دیگر موارد مرتبط با انتخابات شوراها، کمیته رسیدگی به شکایات این هیات آماده دریافت گزارشات مردمی در این خصوص است.

همچنین داوطلبان عضویت در شوراهای شهر از زمان دریافت مراتب رد صلاحیت خود در شهرستاها و استانها دو روز مهلت دارند تا اعتراض خود را به هیات نظارت مربوطه اعلام کنند.

داوطلبان عضویت در شوراهای روستایی برای اعلام اعتراض خود می‌بایست به هیات عالی نظارت در استان مراجعه کنند و داوطلبان عضویت در شوراهای شهر لازم است اعتراض خود را به هیات مرکزی نظارت تسلیم کنند.

لازم به ذکر است که برای اعلام اعتراض داوطلبان عضویت در شوراهای شهر نیازی به حضور در هیات مرکزی نظارت بر انتخابات نیست و داوطلبان عزیز می‌توانند اعتراض‌نامه خود را به شماره 88948379-021 نمابر کنند و با شماره تلفن 88948378-021 با این هیات در تماس باشند.

همچنین عموم مردم شریف ایران اسلامی می‌توانند از طریق وب گاه این هیات به آدرس www.eshora.parliran.ir نظرات و شکایات خود را مطرح کنند.

 

مشروح سخنرانی حدادعادل در دانشگاه علوم پزشکی اهواز

غلامعلی حدادعادل در جمع دانشجویان در اهواز با اشاره به مشکلات اقتصادی موجود در کشور گفت: آمریکایی ها با اعمال فشارهای اقتصادی قصد داشتند ایران را دچار بحران اقتصادی کنند، ولی می‌توان به صراحت گفت که با اینکه ایران مشکل اقتصادی دارد، اما دچار بحران اقتصادی نشده است. ‌

به گزارش خبرنگار سیاسی ایسنا در خوزستان، غلامعلی حدادعادل امروز در جمع دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز، اظهار کرد: زمانی که ملت ایران برای پیروزی انقلاب اسلامی نهضت به پا کرد، اولین شعار ملت، استقلال بود و شعار معروف و مهمی که همچنان اعتبار خود را حفظ کرده، شعار استقلال ، آزادی، جمهوری اسلامی است.

وی افزود: در این شعار اولین خواسته ملت ایران، استقلال بود؛ چه شد که وجدان عمومی ملت ایران در آن زمان فریاد استقلال سرداد؟ دلیل این است که در آن زمان هر کسی به اندازه درک و فهم خود متوجه بود که کشور ما استقلال ندارد. در دوران قاجار شاهد انعقاد قراردادهای متوالی "ایران بر باد ده" و سپس طراحی حکومت پهلوی توسط انگلیسی‌ها بودیم و مردم آگاه شدند که کسی دیگر در ایران برای ملت تصمیم‌گیری می‌کند. همان دشمنان قسم خورده ایران که با بلندگوهای تبلیغاتی خود انواع و اقسام تهمت‌ها را به نظام جمهوری اسلامی می‌زنند، هیچ کدام نمی توانند ادعا کنند که ایران استقلال ندارد و این حرف در هیچ جای دنیا خریدار ندارد.

حدادعادل تصریح کرد: از نگاه مستکبران دنیا از جمله آمریکا و انگلیس، گناه ایران این است که خود برای خود تصمیم می‌گیرد.‌ تصور کنید در هر کشوری که تلاطمی پیش می‌آید بلافاصله در آمریکا اتاق بحران تشکیل می‌شود و آن‌ها برای آن کشور تصمیم‌گیری می‌کنند. به طور نمونه سوریه؛ گناه سوریه نقض دموکراسی یا فقدان آزادی نیست، چون در بین کشورهای عربی کشورهایی مانند عربستان هستند که وضع روشنی دارند و به طور نمونه حتی خانم‌ها در این کشور حق رانندگی ندارند؛ اما چون تابع آمریکاست، درنزد آمریکا عزیز دردانه است. گناه سوریه این است که برابر نقشه‌های آمریکا و اسرائیل و منطقه مقاومت نشان داده و به جرم مقاومت است که این بلا سر مردم سوریه آمده است.

کاندیدای انتخابات ریاست جمهوری خاطرنشان کرد: از نظر دشمنان نیز جرم ملت ایران این است که می خواهند خود کشورشان را اداره کنند. اگر این موضوع از نظر آن‌ها جرم است، برای ما افتخار است و همانطور که شعار استقلال، حرف اول ملت ایران در انقلاب بوده، خط قرمز ما در همه مناسبات با دولت‌های خارجی است.

وی تأکید کرد: استقلال کشور اگر حفظ شود، همه چیز قابل تحسین و دست یافتنی می‌شود و اگر از دست برود، هر چه هم که داشته باشیم، در اصل هیچ چیز نداریم و هر دولتی که در ایران روی کار بیاید، اگر بخواهد دولت واقعی و نماینده مردم ایران باشد، باید هم در سیاست خارجی و هم در اداره کشور، حفظ استقلال کشور را در درجه اول اهمیت قرار دهد.

حدادعادل در پاسخ به سؤال دانشجویی درباره خروجی نهایی ائتلاف پیشرفت، گفت:‌ ائتلاف اصولگرایان همچنان برقرار است و تصمیم گرفتیم پیش از ثبت‌نام و یا پیش از اعلام صلاحیت‌ها ‌جمع بندی درباره گزینه نهایی را اعلام نکنیم. اکنون نیز هر سه عضو ائتلاف پیشرفت قصد داریم در برنامه‌های تلویزیونی شرکت کنیم، زیرا شرکت در این برنامه‌ها می‌تواند به انتخابات گزینه واحد کمک کند. یکی از مولفه‌های مهم ما در رسیدن به گزینه واحد، نظرسنجی است و به همین دلیل حضور در برنامه های تلوزیونی می تواند در بررسی بهتر افکار عمومی و نظرسنجی ها کمک کننده باشد؛ بنابرانی اگر تاکنون در این زمینه نتیجه ای اعلام نشده به این معنی نیست که ائتلاف دیگر برقرار نیست و یا عهد و پیمان بین اعضا نقض شده است.

این کاندیدای انتخابات ریاست جمهوری در خصوص احتمال پیوستن جلیلی به این ائتلاف عنوان کرد: از روز نخست که ائتلاف 1+2 شکل گرفت سؤال شد که آیا این ائتلاف منحصر به این سه نفر است و یا شخص دیگری نیز می‌تواند وارد شود. پاسخ ما نیز این بود که هر اصولگرایی که رأی قابل توجهی داشته باشد می‌تواند به این ائتلاف بپیوندد. پس از ثبت‌نام آقای جلیلی نیز این پاسخ تغییر نکرد؛ ما آقای جلیلی را اصولگرا می‌دانیم و برای پیوستن ایشان به ائتلاف هیچ منعی وجود ندارد و چه چهار نفر باشیم و چه سه نفر، در نهایت خروجی ائتلاف یک نفر خواهد بود؛ ولی باید ببینیم که آیا آقای جلیلی مایل است که وارد ائتلاف شود یا خیر.

وی در پاسخ به سوالات برخی دانشجویان در خصوص رد صلاحیت هاشمی رفسنجانی از سوی شورای نگهبان اظهار کرد: در این مورد تصور می‌کنم رد صلاحیت هاشمی عمدتا به دلیل سالخوردگی وی بوده است. یکی از معیارهای شورای نگهبان برای تأیید صلاحیت‌ها، مدیر و مدبر بودن است؛ شورای نگهبان تشخیص داده که آقای هاشمی در این سن و سال برای این مسئولیت نمی‌تواند مناسب باشد و خود آقای هاشمی نیز پیش از اعلام نظر شورای نگهبان این موضوع را عنوان کرده بود.

حدادعادل ادامه داد:‌ تأیید نشدن صلاحیت یک فرد به دلیل بالا  بودن سن دلیل بر این نیست که برای مسئولیت‌های دیگر نیز سن این فرد مناسب نیست. مسئولیت ریاست جمهوی سنگین‌تر از مسئولیت اداره مجمع تشخیص مصلحت است؛ آقای هاشمی نیز همچنان به مسئولیت‌های خود ادامه می دهند و در خدمت انقلاب خواهد بود. قوه مجریه از نظر سنگینی‌کار قابل مقایسه با دیگر قوا و مسئولیت های دیگر نیست.

وی در پاسخ به سوال دانشجویان در خصوص برقراری رابطه با آمریکا تصریح کرد: اگر رابطه با آمریکا استقلال کشورمان را نقض کند، خواهان چنین رابطه‌ای نیستم. اگر آمریکا ملت ایران را به عنوان ملت رشیدی که حق تعیین سرنوشت خود را دارد به رسمیت بشناسد و انقلاب اسلامی ایران را به عنوان واقعیتی که متعلق به این ملت است، قبول کند، در این صورت مذاکره معنا دارد.

عضو ائتلاف پیشرفت اضافه کرد: اگر آمریکا برای حل هر گونه مشکل با ایران خواهان مذاکره است باید دشمنی با ایران را کنار بگذارد. مطمئن باشید مسئله هسته‌ای و بسیاری موارد دیگر بهانه‌ای بیش نیست. آمریکایی‌ها خود بهتر از هر کسی می‌دانند که ایران حرکتی به سمت تولید سلاح هسته‌ای نداشته است. ایران مستقل تصمیم می گیرد و آن‌ها قصد دارند با این کانون استقلال مقابله کنند. آمریکایی‌ها اگر نگران صلح جهانی هستند بهتر است دغدغه سلاح های هسته‌ای اسرائیل را داشته باشند که حتی قرارداد NPT را هم امضا نکرده است. ‌ملت ایران به جز رژیم صهیونیستی که اصل موجودیت آن را قبول ندارد با هیچ کشوری دشمنی ندارد، مگر اینکه دشمنی از آن طرف صورت گرفته باشد.

حدادعادل در پاسخ به سوال یکی دانشجویان در خصوص سهم استان خوزستان از درآمدهای نفتی، گفت: ‌شکی نیست که یکی از ثروت‌های مهم سرزمین ایران در خوزستان است، ولی سرمایه ایران منحصر به نفت نیست. معادن و منابع طبیعی و همه استعدادها و نیروهای انسانی موجود در کشور سرمایه های ایران هستند و مطمئن باشید دولت هیچ وقت قصد نداشته که در استان خوزستان کم بگذارد و در مجلس نیز تلاش شده که هم از سهم درآمدهای نفتی و هم از منابع دیگر تا حد امکان به خوزستان رسیدگی شود؛ دولت نیز وظیفه دارد به خوزستان رسیدگی کند.

وی افزود: در سال های جنگ ویرانی ها و خرابی های زیادی در خوزستان به بار آمد و با وجود آن همه خرابی، در سال های پس از جنگ تحولات بسیاری در این استان اتفاق افتاد؛ البته می‌دانیم که هنوز هم مشکلاتی وجود دارد و به عنوان نمونه مسئله آب این شهر هنوز کاملاً حل نشده است؛ مسئله ریزگردها نیز که مردم این استان را بسیار آزار می دهد، موضوعی نیست که ظرف چند ماه حل شود؛ مسئله ریزگردهای ناشی از اتفاقات زیست محیطی بسیاری است که حل آن در دراز مدت ممکن است. منشاء این مشکل، تغییراتی است که در محیط زیست عراق و عربستان رخ داده است، لذا باید همکاری بین اللملی صورت گیرد و کنترل این معضل نیز ممکن است به چندین سال زمان نیاز داشته باشد.

کاندیدای انتخابات ریاست جمهوری با اشاره به برنامه های خود برای مهار تورم و گرانی، تصریح کرد: اقتصاد ایران مشکل دارد و در این شکی نیست و بخشی از این مشکلات، از گذشته در اقتصاد ما وجود داشته و یکی از عوامل، وابستگی اقتصاد به نفت است. اقتصاد هر کشوری که تک پایه باشد، آسیب پذیر است. این گونه اقتصادهای تک پایه همیشه در معرض خطرند و دشمن نیز این یک محصول را در بازار داخلی و خارجی دستخوش آسیب می‌کند. ایران نیز متاسفانه از دیرباز وابسته به نفت بوده و امروز این وابستگی وجود دارد و این یک اشکال اساسی است.

حدادعادل گفت: از ابتدای انقلاب تاکنون ما با تحریم روبرو بودیم و بخشی از این تحریم نیز در حوزه نفت بوده و در این یکی دو سال اخیر به خصوص از زمانی که بیداری اسلامی در جهان اسلام ظهور کرد، عداوت و دشمنی آمریکا با انقلاب نیز بیشتر شده است و رسماً اعلام کردند که تحریم‌های فلج کننده علیه ایران اعمال کرده ایم.

وی افزود: با این فشارهای اقتصادی قصد داشتند ایران را دچار بحران اقتصادی کنند، ولی می‌توان به صراحت گفت که با اینکه ایران مشکل اقتصادی دارد اما دچار بحران اقتصادی نشده است. ‌مسایل و مشکلات اقتصادی باید از سه طریق حل شوند؛ استفاده از دانش تخصصی استادان اقتصاد و افراد با تجربه، دانشمند و پاک که غیر وابسته به منابع قدرت و ثروت باشند، یکی از این راه‌هاست.

حدادعادل تصریح کرد: کسی که در آینده رییس جمهور ایران می شود، چه خود اقتصادان باشد و چه نباشد، به تنهایی نباید در خصوص این مسایل تصمیم بگیرد؛ بلکه باید یک تیم متنوع از نظر تخصص کنار رییس جمهور باشد که راه‌ حل هایی مبتنی بر قواعد علم اقتصاد و شرایط اقتصادی کشور ارائه دهد.

کاندیدای انتخابات ریاست جمهوری خاطرنشان کرد: راه حل دوم برای حل مشکلات، تغییر سبک زندگی است. مقام معظم رهبری در سفر به خراسان شمالی موضوع سبک زندگی اسلامی را مطرح کردند؛ این مطلب مهمی است و دولت آینده باید برای تحول سبک زندگی و رفتن به سوی سبک زندگی اسلامی برنامه داشته باشد. زندگی امروز ما تحت تاثیر تبلیغات غربی است و در واقع ما نباید نوع مصرف خود را براساس تبلیغات ماهواره‌ای دشمن تنظیم کنیم.

وی ادامه داد: مادامی که بخواهیم به سبک غربی زندگی کنیم، طعمه تحریم غرب خواهیم بود. برای رهایی نیز باید به سبک زندگی اسلامی برگردیم؛ در این صورت است که هزینه‌های غیرضروری در زندگی کاسته می‌شود.

حدادعادل گفت: ‌مشکلاتی که سر راه اقتصاد ایران به وجود آمده مشکلات کلاسیک نیست؛ این موارد چیزی نیستند که رایج و طبیعی باشند و راه حل آن را در کتاب‌ها جستجو کنیم. امروز دشمن دائماً با استفاده از همه توان خود در اقتصاد ایران گره ایجاد می کند و ما نیز باید برای دور زدن تحریم‌ها و خنثی کردن این گره‌ها از راه‌حل‌های ویژه استفاده کنیم و این راه حل ها در هیچ کتابی نوشته نشده اند. در کنار تکیه بر علم اقتصاد و تغییر سبک زندگی باید دائما راه حل‌های اختصاصی ویژه توسط مدیرانی هوشمند، مؤمن و شجاع برای خنثی کردن این تحریم‌ها به کار بگیریم.

وی در پاسخ به سؤال دانشجویی درباره علت عدم انتشار اسامی مفسدان اقتصادی، افزود: این را باید از آن‌هایی که ادعای داشتن چنین فهرستی را دارند، بپرسیم. بنده اگر زمانی به این نتیجه برسم که در جایی فساد اقتصادی وجود دارد، به جای استفاده تبلیغاتی از این موضوع، مدارک آن را به مسئولان مربوطه تسلیم می‌کنم؛ راه حل مشکلات کشور این است، نه اینکه بیایم به صورت گزاف موضوعی را مطرح و نتوانیم آن را ثابت کنیم. همانطور که رهبر معظم می‌فرمایند و عقل و منطق و دین حکم می‌کند، هر کاری باید از طریق قانون عملی شود. قانون برای رسیدگی به مفاسد اقتصادی راه نشان داده و نباید از شعارهایی استفاده کرد که ممکن است توده مردم را تحت تاثیر قرار ‌دهد و سودی برای کشور ندارد.

این کاندیدای ریاست جمهوری درباره رفع مشکل بیکاری و تورم در کشور تصریح کرد: کاهش بیکاری مستلزم سرمایه‌گذاری داخلی و خارجی است. اجرای سیاست‌های کلی اصل 44 قانون اساسی مبنی بر لزوم واگذاری اقتصاد به بخش خصوصی نیز از دیگر اموری است که باید دولت ‌ها رعایت کنند تا اقتصاد رونق پیدا کند. ‌برنامه اقتصاد ایران یک برنامه کلاسیک نیست و اقتصادی که با پدیده‌ای به نام تحریم مواجه است، هر روز فشار بیشتری بر آن وارد می‌شود، راه علاج مشکل هم باید متناسب با اقدامات دشمن باشد و این مستلزم رصد کردن و گره‌ گشایی‌های دایمی است.

وی در پاسخ به سوال دانشجویی درباره حصر خانگی موسوی و کروبی، گفت: امیدوار هستیم با گذشت زمان و تفاهم‌هایی که ممکن است ایجاد شود، این دو نفر بتوانند با جبران اشتباهات گذشته به دامن انقلاب برگردند.

این خبر به روز می شود...

نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد