سلام خوزستان

انتشار اخبار سیاسی- اقتصادی و اجتماعی و فرهنگی خوزستان

سلام خوزستان

انتشار اخبار سیاسی- اقتصادی و اجتماعی و فرهنگی خوزستان

اخبار سیاسی و اقتصادی و تحلیل

 

در شرایطی که تحریم‌های شدید غرب علیه بخش نفتی ایران، به واقعیتی تثبیت شده تبدیل شده و فروش نفت ایران به بسیاری از مشتریان کشور را با مانع مواجه کرده، گه‌گاه اخباری عجیب و جالب توجه از این حوزه منتشر می‌شود. در جدید‌ترین مورد، اخبار برخی رسانه‌ها از احتمال استفاده از نفت ایران در تأمین سوخت جت‌های جنگنده آمریکایی در منطقه حکایت دارد.

به گزارش «تابناک»، ‌«رویترز» در مطلبی به بررسی صادرات نفت ایران به کشور امارات پرداخته و می‌نویسد: با وجود تحریم‌های شدید آمریکا، سوخت تولیدی از نفت ایران، هر ساله به طور قانونی در راستای تأمین سوخت هزاران پرواز فرودگاه دبی مورد استفاده قرار می‌گیرد.

اما نکته جالب‌تر اینجاست که به گزارش این خبرگزاری، این سوخت احتمالاً حتی برای جت‌های نظامی آمریکا در منطقه نیز مورد استفاده قرار می‌گیرد. این در حالی است که آمریکا و اتحادیه اروپا با وضع تحریم‌های شدید علیه بخش انرژی ایران، بسیاری از مشتریان نفت ایران را وادار کرده‌اند در پی منابع جایگزین برای تأمین انرژی خود برآیند.

با وجود این، دبی، متحد نزدیک ایالات متحده که از دیرباز ‌از مشتریان مهم نفت ایران شناخته می‌شود، همچنان به کار پالایش روزانه ده‌ها هزار بشکه از این نفت در پالایشگاه شرکت ملی نفت امارات ادامه می‌دهد. این شرکت سپس سوخت تولیدی را به فرودگاه دبی ـ که از نظر حجم پرواز‌ها، دومین فرودگاه جهان به شمار می‌رود ـ می‌فرستد.

رویترز می‌نویسد، مدیر اجرایی شرکت ملی نفت امارات از اظهارنظر درباره واردات نفت از ایران و میزان این واردات خودداری کرده و روابط عمومی این شرکت نیز در این زمینه اظهارنظری نکرده است.

بر پایه تحریم‌های غرب، شرکت‌های آمریکایی و اروپایی اجازه ندارند، هیچ گونه فراورده نفتی تولید شده در ایران را خریداری کنند؛ اما شرکت‌های هواپیمایی می‌توانند از سوختی که در دیگر کشور‌ها از نفت ایران تولید شده بهره‌برداری کنند.

یکی از مقامات دولتی آمریکا در این زمینه گفته: «از نظر ما، سوخت آمده از یک پالایشگاه اماراتی، سوخت اماراتی است و ایرانی نیست؛ این موضوع ربطی به اینکه سوخت مذکور از چه چیزی ساخته شده ندارد».

اما بخش مهمتر و جالب‌تر مطلب آن است که مشتریان نظامی شرکت نفت امارات نیز ‌همواره رو به افزایش هستند. یکی از این مشتریان، «آژانس لجستیک دفاعی ایالات متحده» است که وظیفه تأمین نیازهای هواپیماهای آمریکایی در فرودگاه «المنهاج» در نزدیکی دبی را بر عهده دارد؛ مکانی که به مرکز نیروهای متحده آمریکا در خاورمیانه تبدیل شده است.

با این حال، رویترز می‌نویسد، مشخص نیست چه میزان از سوختی که در پایگاه المنهاج مورد استفاده قرار می‌گیرد، از نفت ایران به دست آمده باشد!

به هر حال، میزان این نفت ایرانی هر چقدر هم که باشد، نشانگر تناقضاتی است که در دل تحریم‌های غرب علیه ایران وجود دارد، به گونه‌ای که در بسیاری از موارد جنبه‌های مختلف این تحریم‌ها با یکدیگر همخوانی ندارند و در مواردی ـ مانند همین موضوع اشاره شده ـ خود آمریکا به یکی از ناقضان تحریم‌ها تبدیل شده است.
 
ایران توافقنامه منع گسترش سلاح های هسته ای را امضا کرده است به همین دلیل این کشور در واقعیت نمی تواند به تولید سلاح های هسته ای بپردازد.
روزنامه انگلیسی دیلی تلگراف در مقاله ای نوشت: واشنگتن و لندن در آستانه تکرار اشتباه قبلی خود درباره عراق، در برابر ایران هستند.

به گزارش عصر ایران ، این روزنامه نوشت: آمریکا و بریتانیا در آستانه تکرار اشتباه بزرگ 10 سال پیش خود درباره عراق، در برابر ایران هستند یعنی هنگامی که به عراق حمله نظامی کردند. این حمله نظامی باعث تخریب چهره این دو کشور در جهان اسلام شد.

در این گزارش آمده است: قدرت های غربی همان دروغ هایی را که قبلا درباره عراق مطرح می کردند؛ این بار درباره ایران می گویند. غرب تلاش می کند تا بتواند تصویری از ایران به عنوان یک "نیروی دشمن" که به دنبال دست یابی به سلاح هسته ای و نابودی اسرائیل است ارائه کند. اگر این تصویر درست باشد می توان تهدیدات اسرائیل علیه تهران و مواضع  واشنگتن و لندن را در برابر رهبران ایران توجیه کرد اما این گونه نیست. این تصویر نسبت به واقعیت فاصله دارد.  ترسیم این تصویر از ایران، یکجانبه است.

همچنین درباره ادعاهای مطرح شده در کشورهای غربی درباره دست یابی ایران به بمب هسته ای نیز سازمان های اطلاعاتی امنیتی آمریکا خود این ادعاها را با استناد به گزارش های مطرح شده از سوی شورای سازمان اطلاعاتی امنیتی این کشور، رد می کنند.

شورای اطلاعاتی امنیتی آمریکا تاکید کرده است که ایران برنامه خود را برای ساخت بمب اتمی در سال 2003 و نیمه سال 2007 متوقف کرده است. همچنین فرمانده ارتش اسرائیل هم گفته است که اعتقاد دارد ایران به تولید بمب اتمی اقدام نمی کند.

دیلی تلگراف افزود: ایران توافقنامه منع گسترش سلاح های هسته ای را امضا کرده است به همین دلیل این کشور در واقعیت نمی تواند به تولید سلاح های هسته ای بپردازد. براساس این توافقنامه، تمامی تاسیسات غنی سازی ایران تحت نظارت سازمان ملل متحد هستند. آژانس بین المللی انرژی اتمی تاکید کرده است که هیچ یک از مواد هسته ای از این تاسیسات به مصارف احتمالی نظامی نرسیده بود. ادامه سیاست های تناقض آلود آمریکا و بریتانیا در نهایت به سود این کشور نیست.
 
 
 
رئیس سابق سازمان جاسوسی نظامی اسرائیل:
وی همچنین زمان برگزاری انتخابات ریاست جمهوری ایران در خرداد آینده را زمان مرحله خطرناک در ارتباط با برنامه هسته ای ایران توصیف کرد و گفت: تابستان آینده، بسیار خطرناک خواهد بود زیرا ایران تصمیم سرنوشت سازی را درباره فعالیت هسته ای اش خواهد گرفت.
"عاموس یادلین" رئیس سابق سازمان جاسوسی نظامی اسرائیل گفت: ایران در تابستان آینده از خط قرمز برنامه هسته ای اش که نتانیاهو قبلا تعیین کرده بود ؛ عبور می کند.

به گزارش عصر ایران به نقل از خبرگزاری رسمی مصر، بنیامین نتانیاهو نخست وزیر اسرائیل در شهریور ماه گذشته در سخنرانی نشست سالانه مجمع عمومی سازمان ملل متحد در نیویورک، خط قرمزی را برای برنامه هسته ای ایران تعیین کرد.
یادلین این سخنان را روز سه شنبه در نشست سالانه مرکز تحقیقات امنیت ملی اسرائیل بیان کرد.

وی همچنین زمان برگزاری انتخابات ریاست جمهوری ایران در خرداد آینده را زمان مرحله خطرناک در ارتباط با برنامه هسته ای ایران توصیف کرد و گفت: تابستان آینده، بسیار خطرناک خواهد بود زیرا ایران تصمیم سرنوشت سازی را درباره فعالیت هسته ای اش خواهد  گرفت.

یادلین توضیح داد:  ایران در تابستان آینده به فاصله یک یا دو ماهه با تصمیم گیری درباره ساخت بمب اتمی می رسد. در این مدت، متوقف کردن ایران از تصمیم گیری بسیار سخت است. ایران در تابستان آینده می تواند  از خطر قرمز ترسیم شده از سوی نخست وزیر اسرائیل عبور کند.

رئیس سابق سازمان جاسوسی اسرائیل ادامه داد: ارتش اسرائیل به تنهایی می تواند علیه برنامه هسته ای ایران اقدام نظامی کند. ارتش و کابینه اسرائیل همچنین می توانند با واکنش های مربوط به اقدام نظامی علیه تهران نیز رویارویی کنند. حمله به ایران منجر به جنگ جهانی نمی شود.

وی اضافه کرد: بدون تغییر سرنوشت ساز در سامانه فشار بین المللی علیه ایران، این کشور به خرید زمان ادامه خواهد داد تا بتواند برنامه اتمی اش را ادامه دهد. معتبر بودن گزینه نظامی آمریکا علیه ایران ، شرط موفقیت مذاکرات هسته ای با تهران است و ضروری است واشنگتن به تهران نشان دهد که آمادگی دارد با هر گونه افزایش تنش ها در رابطه با برنامه هسته ای این کشور مقابله کند.
آخرین تحولات نظامی سوریه
این آزاد راه شهر از درعا در جنوب سوریه آغاز شده و پس از عبور از حومه دمشق، حمص، حماه و ادلب به شهر حلب در شمال سوریه می رسد. تامین کامل حمل و نقل در این آزاد راه برای ارتش سوریه به معنای پشتیبانی لجستیکی از جبهه شمالی درگیری ها و به طور مشخص حلب است.
عصرایران ؛ علی قادری - واحد تحلیل تحولات جنگ سوریه ، از امروز در عصرایران آغاز به کار می کند و هر روز به سراغ "داده های میدانی" رفته و آنها را مورد ارزیابی قرار می دهد.
در این سلسله مطالب ، خواهیم کوشید "واقعیت های موجود بر زمین" را آن طور که هست ، نه آن طور که طرفین درگیر می خواهند ، روایت کنیم تا خواننده ایرانی ، تصویری نزدیک و واقعی از رویدادهای این "جنگ نامتقارن" داشته باشد ، جنگی که بنا به طبیعت نامتقارن بودنش ، هر لحظه آبستن حادثه است و مدام گونه به گونه می شود.
سوریه
  شکست در پشت دروازه های دمشق

تا اوایل بهار امسال، گروه های مسلح در پشت دروازه های دمشق کمین کرده و خود را برای "معرکه نهایی" آماده می کردند.

چندی پیش واشنگتن پست به نقل از منابع نظامی گزارش داد که ستاد مشترک ارتش آزاد، "نسخه شماره پنج نقشه آزاد سازی دمشق" را در اختیار وزارت امور خارجه امریکا قرار داده است اما اقدام پیش دستانه ارتش سوریه در حومه دمشق نه تنها مخالفین مسلح را از پشت دروازه های دمشق پراکنده کرد بلکه به اعتقاد وزارت امور خارجه امریکا، نقشه تصرف پایتخت را بی اعتبار ساخت.

گزارش های رسیده از سوریه نشان می دهد که تحرکات نظامی ارتش و کمیته های دفاع مردمی در حومه دمشق و بطور مشخص منطقه "الغوطه الشرقیه" همچنان ادامه دارد. این منطقه به فرودگاه دمشق اشراف کامل دارد و از اهمیت بسیاری برای طرف های درگیر برخوردار است.

اوایل هفته گذشته ستاد فرماندهی ارتش سوریه گزارش داد که نیروهای نظامی، محاصره این منطقه را به پایان رسانده و در روزهای آینده، پاکسازی روستاهای الغوطه الشرقیه را از شبه نظامیان آغاز خواهد کرد.

آخرین اخبار، حاکی از درگیری شدید ارتش با این شبه نظامیان در روستاهای این منطقه است که به گزارش القدس العربی در محاصره کامل قرار داشته و خطوط پشتیانی آنها نیز به طور کامل قطع شده است.
پیشروی ارتش در حومه دمشق ادامه دارد و بررسی تحولات میدانی در این مناطق نشان دهنده سنگین بودن کفه ارتش بر شبه نظامیان وابسته به ارتش آزاد و القاعده دارد.
 
  حمص، نبرد سرنوشت گروه های مسلح

در روز های گذشته شتاب تحولات نظامی در استان حمص به اندازه ای بالا رفت که درگیری های حومه دمشق تقریبا در حاشیه ماند.

نگاه به این تحولات بیش از آنکه به بخش قدیمی شهر حمص و بطور مشخص پیشروی ارتش در منطقه "باب هود" جلب شود بر حومه حمص و بطور مشخص منطقه "القصیر" در مجاورت مرزهای لبنان متمرکز گردید ؛ جایی که منبع اصلی تمرکز و تغذیه گروه های مسلح در جبهه غربی و مرکزی درگیری ها است و به اعتقاد کارشناسان نظامی، تسلط بر این منطقه باعث کاهش چشمگیر توان گروه های مسلح در حمص و حومه دمشق خواهد شد و راه پایتخت را به ساحل غربی سوریه تامین خواهد کرد.

تسلط ارتش سوریه بر منطقه استراتژیک "آبل" در حد فاصل "حمص" و "القصیر" و پیشروی در اطراف القصیر با تصرف بلندی های استراتژیک "تل نبی مندو"،" تل حنش" و پست شماره 14 در حاشیه شرقی نهر عاصی آغاز شد که باعث قطع خطوط امداد گروه های مسلح شد.

این بلندی ها مشرف بر حومه القصیر و مرز با لبنان است. آخرین اخبار رسیده از درگیری القصیر حاکی از پیشروی ارتش و کمیته های مردمی در حاشیه غربی نهر عاصی و محاصره کامل القصیر است. گفته می شود پیشروی ارتش در این منطقه به اندازه ای سریع بود که مناطقی مانند الرضوانیه، البرهانیه، عین التنور و سقرجه در کمتر از چند ساعت پاکسازی شدند.

در پاسخ به این حملات ارتش، گروه های مسلح برای کاستن بار فشار از القصیر اقدام به هجوم به فرودگاه "الضبعه" در حاشیه غربی نهر عاصی کردند و بخش هایی از این فرودگاه را تصرف کردند. بی تردید معرکه القصیر برای دمشق و حمص، نبرد سرنوشت گروه های مسلح خواهد بود. 

حلب، شکاف در نیمه شرقی 

هرچند بر اساس معادلات نظامی موجود در آزاد راه جنوب شمال،با قطع بزرگراه الرقه به حلب و پشتیبانی قوی گروه های مسلح از شمال و مرز با ترکیه، موازنه قوا در حلب همانند حومه دمشق و حمص تغییر نیافته است اما در روزهای اخیر ارتش سوریه توانست با تسلط بر روستای استراتژیک تله العزیزه واقع در حومه جنوب شرقی حلب اولین شکاف را نیمه شرقی شهر ایجاد کند که از مدت ها در اختیار گروه های مسلح قرار دارد.

تله العزیزه مشرف بر مناطق المرجه، صالحین و شیخ سعید در جنوب شرق حلب است که بر اساس گزارش های رسیده از شمال سوریه، ارتش توانست در روزهای گذشته وارد شیخ سعید شود.
 
  درعا، بازگشت دوباره ناآرامی

درعا در جنوب سوریه، شهری است که اولین شراره های بحران سوریه از آنجا آغاز شد و بی تدبیری مسئولین این شهر نیز به نوبه خود شعله های آن را بر افروخته تر ساخت. با وجود اینکه در ماه های گذشته اوضاع درعا در مقایسه با سایر مناطق سوریه آرام تر بوده است اما بر اساس داده های محلی و منطقه ای به نظر می رسد این منطقه بویژه دشت حوران در هفته های آینده نا امن شود.

 ورود پشت پرده اردن به جبهه ضد نظام سوریه که با فشار عربستان و امریکا صورت گرفته است به همراه باز کردن آسمان اردن بروی نیروی هوایی اسراییل جهت شناسایی و اقدامات پیشگیرانه لازم بخشی از این داده هاست.

البته پادشاه اردن به خوبی می داند که قدرت مانور وی در بحران سوریه با محدودیت های داخلی بسیار زیادی روبرو است. اخوان المسلمین، دندانش را برای اردن نیز تیز کرده است. بازگشت ناآرامی ها به درعا نشان می دهد که بحران سوریه هر چند منجر به سقوط نظام نخواهد شد اما تا مدت ها، آرامش را از بلاد شام سلب خواهد کرد. 

 نبرد آزاد راه

کنترل تردد در آزاد راه جنوب به شمال در نیمه غربی سوریه از اهمیت استراتژیکی برای ارتش و گروه های مسلح برخوردار است.
این آزاد راه شهر از درعا در جنوب سوریه آغاز شده و پس از عبور از حومه دمشق، حمص، حماه و ادلب به شهر حلب در شمال سوریه می رسد.
تامین کامل حمل و نقل در این آزاد راه برای ارتش سوریه به معنای پشتیبانی لجستیکی از جبهه شمالی درگیری ها و به طور مشخص حلب است.

گره این آزاد در استان ادلب است. گروه های مسلح در آذر ماه سال گذشته توانستند کنترل شهر استراتژیک "معره النعمان" در اطراف شهر ادلب را تصرف کنند و علاوه بر قطع آزاد راه جنوب شمال دو پادگان استراتژیک الحامدیه و وادی ضیف را به محاصره درآورند.

طی هفته گذشته، نیروهای ارتش سوریه توانستند با استفاده از خلاء ناشی از جابجایی بخشی از گروه های مسلح متمرکز در اطراف معره النعمان مانند تیپ شهدای شام، احرار شام و صقور شام به جبهه الرقه در شمال شرق سوریه که در اواخر زمستان به تصرف ارتش آزاد و القاعده درآمد، پیشروی قابل ملاحظه ای در این منطقه به دست آورند که علاوه بر شکستن حلقه محاصره از الحامدیه و وادی الضیف تعدادی از روستاهای مشرف بر آزاد راه مانند بابولین و حنش را از کنترل گروه های مسلح خارج کنند.

تا اواخر بهار که قرار است پوتین و اوباما، پرونده های فی مابین روسیه و امریکا را بررسی کنند کمتر از دو ماه باقی مانده است. تا آن زمان، اتفاقات زیادی در سوریه خواهد افتاد که می تواند بر نتایج این مذاکرات تاثیرات جدی بگذارد. نشانه های این تغییرات را باید در استانبول جستجو کرد.
 
نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد