بر اساس اعلام این مرکز قدرت اولیه این زلزله ۱۰ ریشتری میتواند کل منطقه را به طور کامل تخریب و در عمق زمین دفن کند/ مرکز زمین شناسی آمریکا از پیش بینی وقوع زلزلهای بسیار بزرگ در منطقه خاورمیانه بین ۲۵ تا ۳۰ آوریل (۵ تا ۱۰ اردیبهشت) خبر داد.
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) : مرکز زمین شناسی آمریکا از احتمال وقوع یک زلزله به بزرگی ۱۰ ریشتر در منطقه خاورمیانه و خلیج فارس خبر داد.
به گزارش انتخاب به نقل از ایلنا، مرکز زمین شناسی آمریکا از پیش بینی وقوع زلزلهای بسیار بزرگ در منطقه خاورمیانه بین ۲۵ تا ۳۰ آوریل (۵ تا ۱۰ اردیبهشت) خبر داد.بر اساس گزارش این مرکز گسل بزرگی در عمق ۲۰ کیلومتری زمین از جنوب شرق ایران به سمت کشورهای خلیج فارس به حرکت درآمده و گسل دیگری از سمت شرق ایران به سمت کشورهای پاکستان، هند و شرق آسیا خواهد رفت که باعث ایجاد زلزلهای به بزرگی ۹ تا ۱۰ ریشتر خواهد شد.
بر اساس اعلام این مرکز قدرت اولیه این زلزله ۱۰ ریشتری میتواند کل منطقه را به طور کامل تخریب و در عمق زمین دفن کند.مرکز زمین شناسی آمریکا همچنین نسبت به پس لرزههای این زلزله به قدرت ۵ ریشتر در جنوب عراق، کویت، قطر، امارات، شرق و مرکز عربستان و شمال شرق عمان هشدار داد که همین پس لرزهها میتواند نابودی زیرساختهای این کشورها از جمله جادهها، خیابانها، پلها، نیروگاهها، ایستگاههای برق، تلفن، فرستندههای تلویزیونی، اینترنت، آسمانخراشها، برجها و کلیه تاسیسات عمومی این کشورها را نابود کند.
همچنین این مرکز هشدار داده است که این زلزله سبب وقوع یک سونامی خطرناک و بزرگی در ژاپن خواهد شد.
برنارد گتا تحلیلگر مشهور فرانسوی در باره نتایج احتمالی آغاز درگیری بین آمریکا و ایران، دو سناریو را ترسیم میکند.
به گزارش سرویس بین الملل انتخاب ؛ او می نویسد: بر اساس نخستین سناریویی که او آن را وحشتناک توصیف میکند، آمریکا پس از بمباران ایران ناگزیر به مداخله گسترده نظامی در خاک ایران خواهد شد؛ در همین حال، حزب الله لبنان، شمال اسرائیل را موشک باران خواهد کرد و اسرائیل واکنش نشان داده و به جنوب لبنان حمله میکند.
از سوی دیگر، ایران میتواند تنگه هرمز را مسدود کرده و یک رشته بمبگذاری ها در عربستان سعودی را سازمان دهد. ایران همچنین میتواند به کشورهای حاشیه جنوبی خلیج فارس از جمله قطر و خصوصاً بحرین حمله موشکی کند. برنارد گتا میگوید، در چنین شرایطی قیمت جهانی نفت به شدت افزایش مییابد وبحران اقتصادی کنونی در غرب گسترش خواهد یافت.
برنارد گتا، اعتقاد دارد که ایران بر این باور است که حمله هوایی آمریکا به ایران خیلی زود میتواند از ابعاد منطقه ای خارج گردیده و ابعادی جهانی به خود بگیرد و به همین دلیل فکر نمی کنند که آمریکا اقدام به بمباران تأسیسات اتمی ایران نماید؛ بر این اساس این پیش فرض، مسئولان ایران تا کنون تن به مصالحه با قدرت های بزرگ درباره پرونده هستهای را نداده اند!
سناریوی دیگری که برنارد گتا ترسیم میکند، عبارت از آنست که آمریکا و اسرائیل با علم به این موضوع که قصد دارند تأسیسات اتمی ایران را بمباران کنند اقدام به موارد پیشگیرانه کنند؛ در چنین حالتی، کشتیهای جنگی آمریکا در تنگه هرمزمستقر گردیده و کنترل این تنگه دریایی را در اختیار میگیرند. در همین حال، ارتش اسرائیل برای مقابله احتمالی حزب الله در مرزهای جنوبی لبنان مستقر خواهد شد.
برنارد گتا در پایان تحلیل، اوج ناآشنایی خود با مسائل مربوط به ایران را نشان می دهد. او می نویسد: در چنین شرایطی حزب الله لبنان که نگران شرایط سیاسی خود در داخل لبنان است و قدرت آتش اسرائیل را در برابر خود می بیند، بین حفظ موقعیت سیاسی خود در لبنان و مردن برای ایران، راه نخست را انتخاب کرده و ایران را رها خواهد کرد!!