وزیر خارجه امارات همچنین از ایران خواست به تعهدات بین المللی خود در مورد انرژی هسته ای و در راستای تبدیل خاورمیانه به منطقه عاری از سلاح هسته ای پایبند باشد و از دخالت در امور داخلی برخی از کشورهای عربی دست بردارد.
به گزارش مشرق به نقل از شفاف، وزیر خارجه امارات در اظهاراتی اعلام کرد که روابط کشورهای عربی و ایران را اشتباهات زیادی از سوی این کشور دربرگرفته است.
" عبدالله بن زاید آل نهیان " در مصاحبه ای با خبرگزاری رسمی قطر ادعا کرد: از جمله اشتباهاتی که ایران مرتکب شده است اشغال جزایر سه گانه، عدم وجود اهداف و جزئیات واضح درباره برنامه هسته ای اش و دخالت در امور داخلی برخی از کشورهای عربی است.
وی افزود: ایران باید مواضعش را تصحیح کند و به خواسته های ما در مورد پایان دادن به مسئله جزایر سه گانه از طریق مذاکرات مستقیم یا مراجعه به داوری بین المللی پاسخ دهد.
وزیر خارجه امارات اضافه کرد: ایران، ما را با مواضع تشدیدآمیز مواجه کرده است به همین دلیل با دیگر کشورهای عضو شورای همکاری خلیج فارس موضع مشترکی در این مورد اتخاذ کرده ایم.
وی افزود: امارات از موضع کشورهای شورای همکاری نسبت به جزایر سه گانه رضایت کامل دارد. امارات و دیگر اعضای شورا بر راه حل مذاکرات یا مراجعه به داوری بین المللی اتفاق نظر دارند.
بن زاید اضافه کرد: امارات به موضوع جزایر سه گانه به عنوان فقط یک مسئله میان ایران و امارات نگاه نمی کند بلکه به عنوان مسئله ای به آن نگاه می کند که بر کشورهای منطقه تاثیر می گذارد زیرا 40 درصد نفت جهان از کنار آنها می گذرد.
سه جزیره مورد اشاره یعنی ابوموسی، تنب بزرگ و کوچک در نزدیکی تنگه هرمز قرار دارند که محل عبور بخش عمده ای از نفت خام تولیدی کشورهای ساحلی خلیج فارس به سمت مصرف کنندگان جهانی است.
وزیر خارجه امارات همچنین از ایران خواست به تعهدات بین المللی خود در مورد انرژی هسته ای و در راستای تبدیل خاورمیانه به منطقه عاری از سلاح هسته ای پایبند باشد و از دخالت در امور داخلی برخی از کشورهای عربی دست بردارد.
وی همچنین در مورد فعالیت های هسته ای اسرائیل گفت: از اسرائیل می خواهیم به توافقنامه منع گسترش سلاح هسته ای بپیوندد و تاسیسات هسته ای خود را تحت تضمین کامل قرار دهد.
امارات در حال اعای مالکیت جزایر سه گانه ابوموسی، تنب کوچک و تنب بزرگ را مطرح می کند که هیچ سند تاریخی برای اثبات این ادعا وجود ندارد.
ایران احتمالا به پیروزی ای عظیم و البته تا حد زیادی سمبلیک در جنگ سردش با امریکا دست یافت. این جنگ سرد، جنگ بسیار سردی است چراکه نبرد بر سر بستنی صورت گرفته است....بسکین رابینز ( فروشگاه بسیار قدیمی، جهانی و زنجیرهای بستنی فروشی) در واکنش به این رکوردشکنی بیانیه ای صادر کرد: ما متوچه شده ایم که شرکتی در حال رقابت برای شکست رکورد ما است، اما ما فقط به دنبال افزایش رضایت مشتریان مان هستیم!
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) : فارین پالسی نوشت: ایران احتمالا به پیروزی عظیم و البته تا حد زیادی سمبلیک در جنگ سردش با امریکا دست یافت. این جنگ سرد، واقعاً سرد است چرا که نبرد بر سر "بستنی" صورت گرفته است!
به گزارش سرویس بین الملل انتخاب، روز دوشنبه، یک شرکت بستنی سازی ایرانی در پی شکست "بسکین رابینز" بود، چراکه تاکنون این شرکت دارنده رکورد گینس به خاطر بزرگترین بستنی جهان بود. در ایام نوروز، بستنی 5 تنی در ایران تهیه شد.
نمانیدگان کتاب رکوردهای جهانی گینس در آنجا حاظر بودند تا از نزدیک بر این واقعه نظارت داشته باشند. آنها تاکنون اعلام نکرده اند که شرکت ایرانی رسما رکورد 5 تن بستنی بسکین رابینز را شکسته است یا خیر.
شبکه ی پرس تی وی از نزدیک حضور داشته است تا از این رکوردشکنی گزارشی تهیه کند.
یک زن به خبرنگار این شبکه گفت: من با خانواده ام به اینجا آمده ام تا بزرگترین بستنی در جهان را در ایران ببینیم. من فکر می کنم که همه در اینجا زمان مرفهی را سپری می کند.
یک فرد دیگر در این باره اظهار داشت: من در ابتدا به اینجا آمدم چراکه این موفقیت به ما غرور ملی می دهد و البته باید بگویم که من عاشق بستنی هستم.
بیانیه بسکین رابینز علیه بستنی ایرانی!بسکین رابینز ( فروشگاه بسیار قدیمی، جهانی و زنجیرهای بستنی فروشی) در واکنش به این رکوردشکنی بیانیه ای صادر کرد: ما متوچه شده ایم که شرکتی در حال رقابت برای شکست رکورد ما است، اما ما فقط به دنبال افزایش رضایت مشتریان مان هستیم!
این شرکت افزود: ما بر روی خدمات رسانی به مهمانان مان در سراسر جهان با انواع خوشمزه ای از بستنی متمرکز هستیم.
بسکین رابینز آورده است: باید بگوییم که تلاش برای شکستن رکوردی دیگر در آینده را رد نمی کنیم.
به نوشته ی فارین پالسی، این آخرین درگیری و نبرد در جنگ طولانی و قدیمی بستنی ایران او امریکا است که نسخه ای از آن به صورت نبیابتی در بغداد صورت گرفت. در دسامبر سال 2010، در حالیکه امریکا به دنبال حفظ نفودش در عراق و البته کاهش تعهداتش در این کشور بود، یک بستنی ساز ایرانی در غیاب شرکت های آمریکایی در حال سرمایه گذاری در بغداد بود .
هم اکنون شرکت های آمریکایی برنامه ای فوری در جهت رکورد شکنی ندارند، اما جنگ بستنی می توانست قبل از اینکه فرصتی برای تبدیل به یک جنگ آشپزی به مانند جنگ بزرگ "حمص"(نوعی خوراک لبنانی که میان اسرائیلی ها و لبنانی ها صورت گرفت) پیدا کند، آب شود و از بین رود!
آنکارا سعی دارد مواضع تلآویو پس از عادیسازی را تسلیمشدن رژیم اسرائیل در برابر مطالبه عقبنشینی از غزه جلوه دهد اما آیا روی پنهان مناسبات طرفین همان است که در رسانهها مطرح است؟ برای اطلاع از ابعاد پنهان این مناسبات، با گزارش مشرق همراه باشید.
گروه بین الملل مشرق- روابط آنکارا و تلآویو بعد از مدتی رکود که بسیاری از تحلیلگران منطقه ای آن را ناشی از سیاستها و برنامه های غربی برای فریب افکار عمومی میدانند، با عذرخواهی "بنیامین نتانیاهو" نخست وزیر رژیم صهیونیستی و ارسال هیئتی صهیونیستی به ترکیه برای بررسی میزان خسارتهای کشتی مرمره بار دیگر به حالت عادی خود باز خواهد گشت؛ بدین ترتیب با سفر "باراک اوباما" رئیس جمهور آمریکا به منطقه، مناسبات شراکت گونه رژیم اسرائیل با ترکیه که از زمان تأسیس این رژیم دایر شده، به حالت قبلی خود باقی ماند و دولت به ظاهر اسلامگرای "رجب طیب اردوغان" نیز تلاش جدی در تغییر ماهیت این مناسبات نکرد.
رجب طیب اردوغان، نخستوزیر ترکیه البته برای عادیسازی روابط خود با رژیم صهیونیستی بعد از اتفاق کشتی مرمره علاوه بر عذرخواهی صهیونسیت ها و پرداخت غرامت شرط دیگری نیز مطرح کرده بود که گویا این شرط را به فراموشی سپرده یا به دنبال توجیه آن است؛ وی گفته بود که برای عادی سازی روابط با اسرائیل باید نوار غزه از محاصره خارج شود. رسانه های خبری با توجیه این شرط گفتند که نتانیاهو در تماس تلفنی اش به اردوغان گفته است که اقدامات کاهش محاصره غزه انجام شده و در آینده نیز ادامه خواهد داشت.
آنکارا سعی دارد این مواضع تل آویو را تسلیم شدن اسرائیل در برابر خواسته خود معرفی کند، اما آیا روی پنهان مناسبات دو طرف همان چیزی است که در رسانهها مطرح است؟ برای پرداختن به این مسأله توجه به چند نکته ضروری است.
اول: افزایش روابط اقتصادی آنکارا - تلآویو
مناسبات واقعی آنکارا- تل آویو بعد از حادثه کشتی مرمره با وجود هیاهوی تبلیغاتی رسانهها، دستخوش تغییرات چندانی نشد، تغییر در روابط تنها محدود به خارج شدن سفرای دو طرف بود، اما مناسبات دیپلماتیک همچنان به حال خود باقی ماند. برخی از توافقنامه های امنیتی و نظامی نیز به حالت تعویق درآمد و به صورت کامل متوقف نشد. بر اساس گزارشهای صهیونیستی روابط اقتصادی میان دو طرف نیز بعد از این حادثه به جای کاهش، با افزایش همراه بود و از دو و نیم میلیارد دلار در سال 2009 به 4 و نیم میلیارد دلار در سال 2011 رسید.
دوم: سخنرانی شیمون پرز در پارلمان ترکیه
با وجود عوام فریبی های رجب طیب اردوغان و حزب متبوعش برای گرفتن رأی مردم مسلمان ترکیه، ورود این گروه به ظاهر اسلامگرا به عرصه قدرت هیچ تغییری در معادلههای دیپلماتیک میان آنکارا و تلآویو ایجاد نکرد، تنها دو ماه بعد از رسیدن عبدالله گل و رجب طیب اردوغان به قدرت بود که برای اولین بار شیمون پرز رئیس رژیم صهیونیستی در پاییز سال 2007 به سخنرانی در پارلمان ترکیه پرداخت.

اردوغان بعد از اینکه برای دومین بار موفق به کسب رأی مردم شد، ماهیت خود را بیش از پیش رو کرد و با حضور فعال در برخی طرحهای استعمارگرایانه در منطقه، نقش منفی بویژه در پرونده سوریه و عراق بازی کرد. ترکیه در همین راستا از ژست سیاسی اسلام خواهانه خود برای سازش میان اسرائیل و فلسطین کمک گرفت.
سوم: عذرخواهی ترکیه از رژیم صهیونیستی
ناوگان آزادی که علت اصلی بروز چالش اخیر میان آنکارا و تلآویو بود، با تلاش مخالفان دولت ترکیه کار خود را آغاز کرد، اردوغان حتی اعضای حزب خود را از شرکت در این کاروان منع کرده بود، اما وقتی که اسرائیل جنایت کشتار غیر نظامیان این کاروان در آب های آزاد را مرتکب شد، دولت ترکیه خود را در تنگنا دید و مجبور شد در مقابل افکار عمومی نسبت به این اقدام واکنش نشان دهد. البته بیان شد که این واکنش نیز بیش از اینکه ریشهای و عمیق باشد، صوری و عوام فریبانه بود. دستگاه دیپلماسی ترکیه برای جبران این مواضع حتی اقداماتی را برای دلجویی از صهیونیستها انجام داد و در آتش سوزی سال 2011 هواپیماهای خود را برای شرکت در مهار آتش به شمال سرزمینهای اشغالی فرستاد. احمد داود اوغلو نظریه پرداز سیاست خارجی حزب عدالت و توسعه نیز دیدارهای علنی و محرمانه زیادی را با مسئولان صهیونیستی برگزار کرد تا آنها را به یک عذرخواهی هر چند صوری قانع کند. آمریکا نیز سعی کرد در این میان نقش کاتالیزور را ایفا کند و تلاش زیادی برای همگرایی میان ترکیه و اسرائیل به کار گرفت.
چهارم: عذرخواهی زبانی؛ تنها شرط ترکیه برای عادی سازی روابط
رژیم صهیونیستی دریافت که واگرایی میان تلآویو وآنکارا بر خلاف منافع این رژیم در منطقه است و روابط دیپلماتیک قوی با ترکیه می تواند این کشور را به ابزاری برای تحقق اهداف این رژیم در منطقه تبدیل کند، به همین علت بود که با وجود فشار اجتماعی داخلی در سرزمینهای اشغالی مبنی بر عدم عذرخواهی مقامات رسمی تل آویو از ترکیه، این اتفاق افتاد تا رژیم حاکم در ترکیه بار دیگر به روی دیگر سیاست های اسرائیل در منطقه تبدیل شود.
از سوی دیگر ترکیه عذرخواهی را شرط عادی سازی روابط با رژیم صهیونیستی اعلام کرده بود، این بدان معنی است که عذرخواهی برای بازگرداندن روابط به حالت قبل کافی است و ترکیه مشکلی با اسرائیل ندارد، از سوی دیگر اسرائیل میتواند با یک عذرخواهی ساده دستاوردهای زیادی به دست آورده و نفوذ خود را در منطقه تقویت کند. این معنا در سخنان نامق طان سفیر ترکیه در واشنگتن نیز آمده است که در تشریح ماهیت مناسبات "استوار" ترکیه و اسرائیل گفت: دوستان واقعی فقط آنهایی هستند که از همدیگر عذرخواهی میکنند.
پنجم: کنارهگیری لیبرمن برای عادی سازی روابط
عوامل داخلی سرزمینهای اشغالی مانند تغییر کابینه و سفرباراک اوباما رئیس جمهور آمریکا به منطقه را نباید در اجرای تصمیم عذرخواهی تلآویو بی تاثیر دانست، کنار رفتن افراط گرایانی چون آویگدور لیبرمن به عنوان مخالف اصلی از ساختار تشکیلاتی کابینه اسرائیل زمینه را برای این عذرخواهی فراهم کرد. وساطت اوباما نیز نقش اساسی در این راستا ایفا کرد.

ششم: افشای چنگ زرگری آنکارا با تلآویو
انتقادهای صوری ترکیه از اسرائیل در دوره رخوت مناسبات این نکته را از ذهن پیگیری کنندگان مسایل بین المللی نمیبرد که این کشور عضو فعالی از ناتو است و ناتو در ذات خود نمیتواند دشمنی برای اسرائیل باشد، بنابراین نمیتوان تصور کرد که ترکیه در آن واحد هم دوست اسرائیل باشد و هم دشمن آن. این در حالی است که ترکها مرزهای خود را مرزهای ناتو می دانند و استقرار سپر موشکی اخیر در خاک این کشور نیز در راستای همین سیاست دنبال شده است، بنابراین مشخص است که جنگ آنکارا با تلآویو نیز زرگری بوده و دیگر نمیتواند افکار عمومی را فریب دهد. علت پایان دادن به این فریب بینالمللی را نیز میتوان در رسوا شدن طرفهای آن و علنی شدن ارتباطات مخفیانه آنها دانست.

دیدار محرمانه اردوغان با مقمات رژیم صهیونیستی
هفتم: تیره شدن روابط با 4 کشور به خاطر یک رژیم
همزمانی عادی سازی روابط ترکیه با اسرائیل با سفر باراک اوباما به منطقه از سویی و تیره شدن روابط آنکارا با کشورهایی چون ایران، روسیه، چین، سوریه و عراق نشان میدهد که این عادی سازی در راستای پروژه گسترده ای است که به دنبال تغییر موازنه های قدرت در منطقه و ایجاد خاورمیانه جدید است، سناریویی که بازیگران اصلی آن ترکیه و رژیم صهیونیستی و برخی رژیم های عربی و بازیگردان آن ایالات متحده آمریکاست. این سناریو سعی دارد قدرت های منطقه را بر اساس منافع غرب بازتعریف کرده و در این راستا تحولات امنیتی نگران کنندهای در سوریه، عراق و لبنان از سوی غرب دنبال میشود تا بتواند محور مقاومت را که تنها بازدارنده در برابر این پروژههای استعماری است، به زانو درآورد.

سفر باراک اوباما به تلآویو
هشتم: وابستگی به رژیم صهیونیستی برای فرار از وابستگی به روسیه
عادی سازی روابط ترکیه و اسرائیل تنها برای مقابله با محور مقاومت در منطقه نیست، بلکه دو طرف به دنبال مقابله با نفوذ روسیه در منطقه و حضور نظامی این کشور در آبهای ساحلی سوریه هستند، تسلط مسکو برای منابع گازی و منافع دوجانبه ترکیه و اسرائیل در معادلات انرژی باعث همگرایی بیشتر آنها شده است.
در این راستا در حالیکه دو طرف اخیرا به دنبال پایان دادن به جنگ زرگری بین خود هستند، از ماهها قبل مذاکرات فشردهای برای احداث خط لوله گاز طبیعی از چاه لافیتان در سرزمینهای اشغالی برای ترکیه در دست انجام است، این خط لوله امکان صادرات گاز به اروپا از طریق ترکیه را میدهد. ترک ها نیز مانند کشورهای دیگر این روزها وابستگی زیادی به واردات گاز از روسیه دارند و ارتباط داشتن با چاه لافیتان میتواند میزان این وابستگی را کم کند و انرژی کافی با قیمت مناسب را برای آنها به همراه داشته باشد. اسرائیل نیز معتقد است که ترکیه می تواند پلی برای صادرات گاز این رژیم به اروپا باشد.

نهم: نقش سوریه در عادی سازی روابط آنکارا و تلآویو
همگرایی اخیر ترکیه با رژیم صهیونیستی ارتباط مستقیم با حوادث سوریه دارد و نشان میدهد با شکست های مکرر در عرصه نظامی و ناکارآمدی گروه های تروریستی القاعده در این کشور، تلاشها برای بسیج نیروهای خارجی و افزایش فشارهای دیپلماتیک بر دمشق متمرکز شده است. نتانیاهو در همین راستا در صفحه توئیتر خود مینویسد که مهم است که اسرائیل با یکی از کشورهایی که مرز مشترک با سوریه دارند، ارتباط داشته باشد.
دهم: بازی استراتژیک ترکیه در زمین غزه
رسانه های وابسته به دولت ترکیه و رژیم صهیونیستی شاید بتوانند این خط خبری را ترویج دهند که شرط اروغان در رفع محاصره غزه برای عادی سازی روابط با اسرایل تا حدی انجام شده است، اما این از نظر افکار عمومی منطقه قابل قبول نیست، چرا که کاسته شدن از برخی فشارها علیه غزه به علت شرایط ناهمگن منطقه ای برای اسرائیل و از دست رفتن شریک استراتژیک تل آویو در مصر یک چیز است و رفع محاصر غزه چیز دیگر. بویژه اینکه چند ماه قبل از این عادی سازی روابط بود که صهیونیست ها بار دیگر به غزه حمله کردند و این بار ترکیه در سکوتی مرگبار فرو رفت و سعی کرد اقدامات وحشیانه صهیونیستها در حمله به این منطقه قحطی زده را توجیه کند. بنابراین میتوان گفت اقدام اردوغان در مطالبه شرایط سه گانه تنها یک ژست سیاسی و اقدامی برای فرار از فشار افکار عمومی بعد از حمله ترکیه به کشتی مرمره بود و ارتباطی با آرمان فلسطین و دفاع اردوغان از این آرمان نداشت.
روسیه به خاطر اجرا نکردن قرار داد فروش سیستم های موشکی پدافند هوایی اس 300 به ایران صدها میلیون دلار از دست داده است و هم اکنون شکایت چهار میلیارد دلاری از روسیه در دادگاه قرار دارد.
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
روسیه می گوید، ایران از این کشور به دادگاه لاهه شکایت کرده است.
به گزارش سرویس بین الملل «انتخاب» ؛ الکساندر فومین، مدیر سازمان فدرال همکاری های نظامی – فنی روسیه با اعلام این خبر گفته است: روسیه به خاطر اجرا نکردن قرار داد فروش سیستم های موشکی پدافند هوایی اس 300 به ایران صدها میلیون دلار از دست داده است و هم اکنون شکایت چهار میلیارد دلاری از روسیه در دادگاه قرار دارد.
این مقام روسی گفته است: علاوه بر این، دادخواست 4 میلیارد دلاری دردادگاه بین المللی قرار دارد و سفارش دهنده (ایران) در این ماجرا به طور مطلق حق دارد.
وی تاکید کرد: سیستم های تولیدی اس 300 برای تحویل به ایران را عملاً نمی توان به کشو ردیگری فروخت، چون از چنان وسائلی تشکیل شده که آنها را فقط طبق سفارش ایران تهیه کرده اند.
قرارداد فروش سیستم های اس 300 میان ایران و روسیه در ماه دسامبر2055 امضاء شد، اما روسیه بعداً با استناد به قطعنامه شماره 1929 شورای امینت سازمان ملل متحد، از تحویل سیستم ها به ایران خود داری کرد.اکنون در مسکو گفته می شود که ایران درخواست 4 میلیارد دلار خسارت کرده است.
خاویر سولانا، مسئول پیشین سیاست خارجی اتحادیه اروپا که از سال ۲۰۰۳ تا ۲۰۰۹ مذاکرهکننده اصلی غرب با ایران بود، میگوید که انتخابات ریاست جمهوری ایران و ماجرای سوریه، مانع بزرگی بر سر حل مناقشه هسته ای ایران است .
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
خاویر سولانا، مسئول پیشین سیاست خارجی اتحادیه اروپا که از سال ۲۰۰۳ تا ۲۰۰۹ مذاکرهکننده اصلی غرب با ایران بود، میگوید که انتخابات ریاست جمهوری ایران و ماجرای سوریه، مانع بزرگی بر سر حل مناقشه هسته ای ایران است .
به گزارش سرویس بین الملل «انتخاب» ؛ سولانا در جریان میزگردی در واشنگتن با اشاره به انتخابات ریاست جمهوری ایران، گفت که تا زمان برگزاری این انتخابات توجه سران ایران بیشتر معطوف به آن خواهد بود و موضوع مذاکره هستهای در حاشیه قرار خواهد داشت.
وی افزود که تا زمانی که این انتخابات برگزار نشدهبسیار مشکل خواهد بود در این مورد (هسته ای) کاری از پیش ببریم.
وی در بخش دیگری از سخنانش، ادعا کرده که سعید جلیلی، مذاکرهکننده ارشد هستهای ایران، از ظرفیت لازم برای مذاکره برخوردار نیست، چرا که او از نرمش لازم برای انجام مذاکرات واقعی برخوردار نیست! وی توضیح بیشتری در این مورد نداده است.
خاویر سولانا در ادامه اظهارات خود همچنین افزود: «دومین مشکل بزرگی که داریم مسئله سوریه است. فکر نمیکنم بدون حل مسئله سوریه بتوان با تهران کاری از پیش برد.»
قرار است دور تازهای از مذاکرات هستهای میان ایران و پنج قدرت جهانی روزهای جمعه و شنبه، ۱۶ و ۱۷ فروردین، در آلماتی قزاقستان برگزار شود.
کیهان در نخستین شماره امسال خود نوشت:
هاشمی رفسنجانی به توجیه نامه فتنه انگیزانه خود در سال 88 پرداخت. وی به بهانه عملکرد حلقه انحرافی، اقدام جفاکارانه خود در سال 1388 را توجیه کرد.
وی که با دست اندرکاران سایت شخصی خود سخن می گفت، ضمن مشابه دانستن دو نامه خود در سال های 59 و 88 به امام و رهبری گفت: مهم ترین انگیزه ام در نگارش این دو نامه، اطمینانم از میزان اعتماد امام و رهبری به خودم بود و امروز مشابه فحوای نامه سال 59 شاهد آن هستیم که پیش بینی های نامه سال 88 نیز قدم به قدم از سوی جریان انحرافی فعلی در حال وقوع است.
وی خطاب به دست اندرکاران سایت خود، گفت: توفیق روشی که شما در تبیین زوایای تاریخی نامه 88 در مقابل حجم وسیعی از تخریبها بدست آورد، نشان از آن دارد که در سخت ترین شرایط نیز می شود با روشنگری دقیق در مقابل غبار شانتاژها ایستاد.
به گزارش وب سایت هاشمی، وی همچنین در دیدار شماری از زندانیان سیاسی قبل از انقلاب گفته است: همواره گفته ام راهکار عبور از وضع کنونی دو اقدام اساسی همدلی داخلی و همزیستی جهانی است و راهکارم برای خروج کشور از وضعیت کنونی، همان راه سازندگی است.
هاشمی در اظهارات خود هیچ توضیحی درباره گستاخ شدن گروهک های ضد انقلاب از نامه سال 88 وی که منجر به آشوبگری خیابانی، ساختارشکنی و هتاکی اوباش علیه امام حسین(ع)، جمهوری اسلامی، امام و رهبری شد نداده است. جالب اینکه حلقه انحرافی نیز چند ماه پیش مانند هاشمی به القای فقدان آزادی انتخابات پرداخت و در حوزه سیاست خارجی نیز خواستار سازش و مذاکرات یکسویه شده ای که اجرای آن در دهه 70 منجر به صدور حکم بازداشت هاشمی از سوی دادگاه آلمانی و خروج متکبرانه سفرای اروپایی از ایران شده بود.
با این اوصاف آنچه هاشمی باید توضیح داده و عذر بیاورد زمینه چینی مواضع وی در سال 88 از جمله نامه بدون سلام کذایی - برای گروهک های ضد انقلاب و تکرار هتاکی های گروهک های حامی بنی صدر در سال 59 و 60 است.
اغلب گروهک هایی که آن روز مقابل نظام بودند این بار هم جبهه هاشمی شده بودند و با عنایت به خروجی این همراهی که هجمه به ارکان انقلاب و اسلام بود، معلوم می شود که آقای هاشمی به سوی آنها غلتیده و نه برعکس. بنابراین خیانت های حلقه انحرافی که مشابه خیانت های برخی حامیان هاشمی (کارگزاران و اصلاح طلبان تندرو) می باشد، نمی تواند توجیهی برای نگارش آن نامه مسموم تلقی شود.
اما درباره تکرار سیاست های دوره سازندگی نیز هاشمی اذعان می کند حرف تازه ای برای گفتن ندارد و از مواضعی حمایت می کند که در سال های 84 و 88 پاسخ خود را از مردم گرفت.