خبرگزاری فارس: شاید تاکنون شنیده باشید که از آسمان گرد و غبار و یا باران ببارد ولی چند روزی است که در شوشتر از آسمان خاکستر میبارد، مشکلاتی که در سالهای گذشته به نوعی از دید مسئولان مغفول مانده است.
به گزارش خبرگزاری فارس/a> از شوشتر، بارش بیامان خاکستر در روزهای گذشته از آسمان شوشتر سبب شده است تا بسیاری از افراد کهنسال و خردسال برای حفظ سلامت خود در خانه بمانند.
این اتفاق نادر باعث شده است تا بار دیگر در برخی از مناطق شهری، مردم به خانه تکانی اجباری مشغول شوند و مشکلات شان در آستانه نوروز دو چندان شود.
* مشکل از کشت و صنعتهاست
کشت نیشکر در کارخانههای کشت و صنعت شوشتر با نامهای کشت و صنعت کارون و طرح توسعه نیشکر شعیبیه (امام خمینی) و برداشت آن از نیمههای سال تا ایام نوروز باعث بروز چنین حادثهای شده است.
کشت و صنعتها پس از برداشت نیشکر و استحصال شکر در کارخانه، باقیمانده آن را در مزارع میسوزانند و این خود عامل تولید خاکستر و فرود آن بر شهرهای مجاور به ویژه شوشتر شده است.
شهرستان شوشتر تنها شهری هست که دچار این مشکلات اساسی است زیرا کشت و صنعت کارون در مجاورت بافت شهری شوشتر واقع شده است و خاکستر باقیمانده نیشکر به منطقه شهری وارد میشود.
*کشت و صنعت امام خمینی(ره) بیتقصیر است
مدیر عامل کشت و صنعت امام خمینی(ره) شوشتر در این باره در گفتوگو با خبرنگار فارس در این شهرستان اظهار کرد: کشت و صنعت امام خمینی(ره) شوشتر به دلیل فاصله 25 کیلومتری از مرکز شهر شوشتر عامل تولید این خاکسترها نیست.
وی خاطرنشان کرد: با بررسیهای انجام شده مشخص شده است روزهای برداشت محصول در کشت و صنعت امام خمینی(ره) شوشتر، خاکستری به مرکز شهر وارد نمیشود و در این باره کشت و صنعت امام خمینی(ره) مبراست.
وی اضافه کرد: کشت و صنعت امام خمینی(ره) شوشتر در این باره و دیگر مسائل زیست محیطی توانسته است گواهینامه ایزو دریافت کند و به این دلیل همه این مسائل توسط معتبرترین شرکتها در کشت و صنعت امام خمینی(ره) بررسی شده است.
*کشت و صنعت کارون شوشتر غرق در مشکلات
کشت و صنعت کارون شوشتر در سالهای گذشته با مشکلات زیادی دست به گریبان بوده است که یکی از این مشکلات کشت تقریبا 25 تا 35 درصد محصول نیشکر در اراضی تحت اختیار این شرکت است.
از سوی دیگر کشت و صنعت کارون شوشتر به دلیل مشکلات مالی با حقوقهای معوق زیادی مواجه شده است که این حقوقهای معوق مشکلی مضاعف برای مدیریت و هیئت مدیره این شرکت ایجاد کرده است.
نماینده مردم شوشتر درباره مشکلات شرکت کشت و صنعت کارون شوشتر تصریح کرد: کشت و صنعت کارون شوشتر روزی، بیش از 10 هزار نفر کارگر داشت ولی در شرایط کنونی تنها 3 هزار نفر کارگر دارد.
حجتالاسلام سیدمحمد سادات ابراهیمی خاطرنشان کرد: مشکلات مالی در این شرکت از مشکلات مدیریتی منشا گرفته است و باید برای رفع این مشکلات چارهای اندیشید.
وی با تاکید بر اینکه کشت اراضی در این شرکت انجام نمیشود، گفت: در این شرکت بیش از 40 هزار هکتار اراضی مستعد کشت وجود دارد ولی برای کشت این اراضی اقدامی نمیشود.
نماینده مردم شوشتر در مجلس شورای اسلامی عنوان کرد: مشکلات متعدد در این شرکت باعث شده است تا کارگران و کارمندان با معوقات سه تا پنج ماهه حقوق مواجه شوند و این خود مشکلی مضاعف برای این شرکت تولید کننده است.
*جذب نیروهای پروازی در کشت و صنعت کارون شوشتر
عضو کمیسیون کشاورزی، آب و منابع طبیعی مجلس شورای اسلامی خاطر نشان کرد: جذب نیروهای بومی و متخصص در این کشت و صنعت به درستی انجام نشده است.
وی افزود: کشت و صنعت کارون شوشتر، با وجود مشکلات زیاد مالی و ... در سالهای اخیر اقدام به جذب نیروهای غیربومی و پروازی کرده که این خود مشکلات این شرکت را افزایش داده است.
آنچه در این مجال باید بیش از پیش به آن توجه داشت مشکلات زیست محیطی است که از سوی کشت و صنعتها برای شهرستان شوشتر به وجود آمده است که اکثرا در ماهها و سالهای اخیر به دلیل اوج مشکلاتی که برای اقتصاد شهری به دلیل عدم پرداخت حقوقهای معوق کارگران و کارمندانشان به وجود آمده است توجه به تبعات زیست محیطی این کارخانهها مغفول مانده و دور از اذهان است.
*****************
گزارش: مجتبی نارنجپور
خبرگزاری فارس: جادههای منتهی به شهرستان شوشتر وضعیت تاسفباری دارند و این مسئله را هرکس که حتی یکبار در این مسیرها تردد کرده است، تصدیق میکند.
به گزارش خبرگزاری فارس/a> از شوشتر، وضعیت تاسفبار جادههای منتهی به این شهرستان باعث شده است که در این جادهها تصادفات زیادی رخ بدهد ولی کسی اصلا به این آمارها توجه نمیکند و در اکثر موارد حوادث را به بیدقتی رانندگان منتصب میکنند.
جادههای منتهی به شوشتر به ویژه در مسیرهای پرتردد در سالهای گذشته حتی اقدامی برای نگهداری، حفظ و کیفیت آسفالت مسیرهای این شهرستان انجام نشده است و حتی شاهد لکهگیری و رفع مشکلات و موانع موجود در این جادهها نیستیم.
لکهگیریهای غیرکارشناسی و بعضا با آسفالتهای سرد باعث شده تا موانع طبیعی در جادههای منتهی به شوشتر افزایش یابد و حتی برخی از قسمتهای اتوبان غیرقابل تردد باشد.
نگهداری جادهها بر عهده راهداری و اداره کل راه و شهرسازی است
فرماندار شوشتر در گفتوگو با خبرنگار فارس در این شهرستان اظهار کرد: نگهداری جادههای منتهی به شهرستان شوشتر برعهده راهداری و اداره کل راه و شهرسازی است.
حیدر نجفی با اشاره به بیان مشکلات در جلسات استانی افزود: مشکلات موجود را به مسئولان و به ویژه استاندار خوزستان اطلاع دادهایم و منتظر اقدام مقتضی در این باره هستیم.
به اداره کل راه و شهرسازی تذکر جدی داده میشود
وی با تاکید بر اینکه در جلسه هفته گذشته در استانداری به اداره کل راه و شهرسازی تذکر جدی داده شده است، خاطرنشان کرد: قرار شده است که جادههای منتهی به شهرستان شوشتر به صورت ویژه ترمیم شود.
فرماندار شوشتر درباره اتوبان شوشتر به بندقیر نیز بیان کرد: استاندار خوزستان از اداره کل راه و شهرسازی خوزستان خواسته است که در اسرع وقت و تا پیش از نوروز این مسیر راهاندازی شود که امیدواریم این اتفاق بیافتد و مردم از نعمت جاده ایمن برخوردار شوند و دیگر شاهد تصادف در این محور نباشیم.