سه سال است با نامهنگاریهای متعدد درخواست شده که ستاد راهیان نور کشور، با شهرداریهای بزرگ دیگر استانها مذاکره کند تا هر کدام از کلانشهرها امور مربوط به یکی از یادمانهای دفاع مقدس خوزستان را از 15 اسفند تا 20 فروردین تحویل بگیرد ولی هنوز نتیجهای نگرفتهایم
استاندار خوزستان در جلسه ستاد تسهیلات نوروزی و راهیان نور استان گفت: تا زمانی که کسی از مرکز و پایتخت به فریاد مشکلات کاروانیان راهیان نور و برخی یادمانهای خوزستان برسد، ناچاریم مانند سالهای گذشته مظلومانه کار خود را انجام دهیم.
سیدجعفر حجازی در این جلسه که عصر دیروز (شنبه) در استانداری خوزستان برگزار شد، اظهار کرد: فرماندارانی که در حوزه ماموریتی خود، اسکان راهیاننور و ساماندهی یادمانها را بر عهده دارند؛ باید از فرصت باقیمانده تا فرا رسیدن سال جدید حداکثر تلاش را به کار گیرند که زائران دچار مشکل نشوند.
وی با اشاره به مشکل کمبود آب شرب در یادمانهای دفاع مقدس خوزستان، ادامه داد: برای تامین آب شرب یادمانهای دفاع مقدس باید از روستاهای مجاور آب بگیریم و انتظار میرود کسانی که پیگیر مسایل و مشکلات کاروانهای راهیان نور میشوند، پیگیری کنند تا مشکلات آب شرب، سرویسهای بهداشتی و نظافت یادمانهای دفاع مقدس و سایر مشکلات حل شود.
استاندار خوزستان عنوان کرد: سه سال است با نامهنگاریهای متعدد درخواست شده که ستاد راهیان نور کشور، با شهرداریهای بزرگ دیگر استانها مذاکره کند تا هر کدام از کلانشهرها امور مربوط به یکی از یادمانهای دفاع مقدس خوزستان را از 15 اسفند تا 20 فروردین تحویل بگیرد ولی هنوز نتیجهای نگرفتهایم.
حجازی ادامه داد: تصور کنید امکانات شهرداری شهر مرزی کوچک اروندکنار با امکانات شهرداری کدام یک از مراکز استانها برابری میکند؟ برای ساماندهی یادمانهای دفاع مقدس نیاز است از توان شهرداریهای کلانشهرهای کشور استفاده شود؛ ولی متاسفانه این درخواست پیگیری نمیشود.
وی گفت: آیا ما میتوانیم از خوزستان به شهرداریها استانهای دیگر در خصوص موضوعی امر و نهی کنیم؟ ما تنها وظیفه داریم تا جایی که میتوانیم از کاروانهای راهیان نور حمایت کنیم.
استاندار خوزستان اظهار کرد: سه استان خراسان رضوی، قم و فارس که دارای زیارتگاههایی در مشهد مقدس، قم و شیراز هستند سالیانه بیش از 70 میلیارد تومان اعتبار زیرساخت زیارتی در بودجه دولتی دریافت میکنند و این در حالی است که متاسفانه خوزستان حتی یک ریال هم بابت خدمات رسانی به راهیان نور و زائران مناطق عملیاتی از مرکز دریافت نمیکند.
وی با تاکید بر این که باید این بودجه احیا شود، گفت: پیشنهاد شد که استان خوزستان عضو کارگروه زیارت کشور شود که مورد قبول واقع شد ولی هنوز دعوتی برای حضور ما در این کارگروه نشده است؛ این مسایل باید پیگیری شود. با عضویت استان خوزستان در کارگروه زیارت که به ریاست رییسجمهور تشکیل میشود؛ منابع اعتباری به شکل بهتری توزیع خواهد شد و به راهیان نور میرسد.
حجازی گفت: بر اساس جمعبندیهای انجام شده در سال گذشته، برآورد شد که باید حداقل 80 میلیارد تومان در یادمانهای دفاع مقدس خوزستان هزینه شود؛ قول 20 میلیارد تومان داده شد ولی محقق نشد.
استاندار خوزستان تصریح کرد: از وزیر نفت به طور مکتوب دستور دریافت شد که مجموعههای نفتی در زمینه عمران یادمانهای خوزستان آغاز به کار کنند ولی چرا مشغول به کار نمیشوند؟ چون مجموعه نفت در تمام مناطق مرز مشغول انجام پروژههای حفاری است.
وی افزود: مگر شهرداریهای کوچکی مانند اروندکنار، بستان و خرمشهر با نیروهای کمی که دارند، تا چه اندازه میتوانند مشکلات یادمانهای دفاع مقدس را حل کنند؟
حجازی ادامه داد: مسئولان با عشق و علاقهای که به شهدا، آرمانهای شهدا و ادامه راه امام (ره) دارند و توجهی که به فرمایشات و تدابیر مقام معظم رهبری میکنند، حتما پای کار حاضر شوند ولی همچنان انتظار میرود که توجهها از سوی ستاد مرکزی تنها در زمان ایام عید نوروز و اسفند ماه نباشد؛ یک مشکل اساسی راهیان نور همین موضوع است.
وی تصریح کرد: تا زمانی که این اعتقادات و دستوری محکم در مرکز، مورد توجه و عنایت قرار نگیرد انتظار چیز بیشتری نباید داشت. با این شرایط امسال را هم سپری خواهیم کرد تا ببینیم سال آینده چه میشود.
استاندار خوزستان به کمیتههای ششگانه ستاد تسهیلات نوروزی و راهیاننور استان گفت: کمیته پیشتیبانی، کمیته اسکان، کمیته فرهنگی اجتماعی، کمیته امنیت و انتظامی، کمیته امداد و نجات و خدمات بهداشت درمانی و کمیته حمل و نقل و ترافیک و خدمات جادهای گزارش مدون و تنظیم شدهای را در سه تا چهار روز آینده تهیه کنند که به مرکز منعکس شود.