سلام خوزستان

انتشار اخبار سیاسی- اقتصادی و اجتماعی و فرهنگی خوزستان

سلام خوزستان

انتشار اخبار سیاسی- اقتصادی و اجتماعی و فرهنگی خوزستان

اخبار و گزارشات سیاسی و اقتصادی و تحلیل

 

سپاه یک فروند پهپاد را به زمین نشاند

سردار سرخیلی سخنگوی رزمایش پیامبر اعظم 8 نیروی زمینی سپاه دقایقی پیش در جمع خبرنگاران از به زمین نشاندن یک پهپاد بیگانه در منطقه رزمایش خبر داد.
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) : سخنگوی رزمایش پیامبر اعظم ۸ نیروی زمینی سپاه دقایقی پیش از به زمین نشاندن یک پهپاد بیگانه در منطقه رزمایش خبر داد.سردار سرخیلی سخنگوی رزمایش پیامبر اعظم 8 نیروی زمینی سپاه دقایقی پیش در جمع خبرنگاران از به زمین نشاندن یک پهپاد بیگانه در منطقه رزمایش خبر داد.وی افزود: در اولین روز عملیاتی رزمایش پیامبر اعظم سیستم‌های جنگ الکترونیک سپاه متوجه سیگنال‌هایی شدند که نشان می‌داد پهپادهای بیگانه قصد ورود به کشورمان را دارند.سرخیلی تاکید کرد: در این هنگام نیروهای متخصص ما توانستند یک پهپاد بیگانه را در منطقه رزمایش به زمین بنشانند.

 

چرا تجار ایرانی دبی را ترک می‌کنند؟
 
 
کد مطلب : 9132
گروه اقتصادی- رسانه ها: رییس اتاق بازرگانی ایران و امارات می‌گوید تجار ایرانی دبی در حال کوچ به عمان هستند.
چرا تجار ایرانی دبی را ترک می‌کنند؟
 
مسعود دانشمند با بیان برخی سوءاستفاده‌ها و فشارهایی که مدیران سیاسی امارات به تجار ایرانی وارد کرده‌اند می‌گوید: «ما به عنوان اتاق بازرگانی مشترک ایران و امارات تا آنجا که توانسته‌ایم با مقامات موثر اقتصادی امارات و دبی رایزنی و صحبت و گفت‌وگو کرده‌ایم و در مواردی نیز این گفت‌وگوها به ثمر رسیده است و دبی گفته ما هر کاری از دستمان بربیاید انجام می‌دهیم. اما متاسفانه از سال ۲۰۱۲، فشار آمریکایی‌ها بر امارات بسیار افزایش یافته و این فشار باعث بروز سختگیری‌های زیادی شده است.مثل سختگیری به حساب‌های بانکی ایرانی‌ها یا موارد دیگری که بتازگی مشاهده شده این است که کالاهای ترانزیتی مربوط به ایران را باز کرده و بازرسی می‌کنند. مثلا کالاهایی که به صورت ترانزیت از چین، ژاپن، کره جنوبی یا حتی کشورهای عربی و غربی در امارات تخلیه می‌شود تا به سوی ایران حمل شود، باز شده و محتویات آن بررسی می‌شود. این در حالی است که تمام این کالاها مدارک و مستندات کاملی دارد و در عرف تجارت، این اقدامات غیرمعمول و غیرمعقول است.شاید خود دبی نیز با این اقدامات موافقت چندانی نداشته باشد، اما واقعیت این است که میزان نفوذ و لابی آمریکا در امارات بسیار قوی بوده و سرمایه آمریکا در آنجا نیز زیاد است؛ بنابراین در عین بی‌علاقگی مجبورند به این‌گونه اقدامات تن بدهند.
وی در بخش دیگری از گفت و گوی خود به حضور تجار ایرانی در دبی اشاره کرده و این که تعداد این تجار در دبی در حال کاهش است: براساس آمار، حدود ۸۰ هزار شرکت ایرانی در دبی حضور دارد که پس از بروز سختگیری‌های اخیر ۲۰ درصد از این تعداد کم شده است. این فضای آزاد شده اکنون به دنبال فضاهای جدیدی در خود منطقه خلیج فارس برای سرمایه‌گذاری می‌گردد. واقعیت این است که فضاهای پذیرایی جدید برای سرمایه‌گذاران ایرانی گشوده شده است که در راس آن دو کشور قطر و عمان قرار دارد. با این که دولت میل دارد سرمایه‌ها به سوی قطر برود، فعلا میل سرمایه‌گذاران رو به کشور عمان است.
چرا که عمان بتازگی امکانات خاصی را در اختیار سرمایه‌گذاران قرار می‌دهد و در حال سرمایه‌گذاری برای توسعه زیرساخت‌های خود است. با این حال، هنوز زمان لازم است که این زیرساخت‌ها تکمیل شود، قوانین بانکی، مالیاتی و سرمایه‌گذاری تسهیل شود و بویژه در بخش اجتماعی و افکار عمومی این سرمایه‌گذاران عملا در حمایت قانون قرار گیرند.
ایرانی‌ها قلبا از نوع رفتارهایی که با آنها در امارات می‌شود و جنسش را همه می‌دانیم ناراضی هستند، اما به خاطر منطق تجارت و سرمایه و اقتصاد چیز دیگری می‌گویند. از طرفی قوانین امارات برای ایرانی‌ها و البته سایر شهروندان چندان امن نیست، حتی ایرانی‌هایی که از ۳۰ یا ۵۰ سال قبل هم در این کشور اقامت دارند و کار می‌کنند هم فقط دارای یک اجازه اقامت موقت هستند که دائم تمدید می‌شود، یعنی آنها گذرنامه اماراتی ندارند که شهروند این کشور محسوب شده و در نتیجه حقوق شهروندی داشته باشند.تاجرش، برجسازش و سرمایه‌دار بزرگش نیز در این ویژگی برابر هستند. همه آنها اجازه اقامت موقت دارند و هر لحظه اراده شود، می‌توان این مجوز را لغو کرد. لذا این یک خطر بزرگ است که ایرانی‌ها درباره آنها اظهارنظر نمی‌کنند، اما اگر شرایط اینچنینی در کشور دیگری با ویژگی‌های امارات مهیا شود، شاید ۸۰ درصد ایرانی‌ها به‌ آن نقطه هجرت کنند.ایرانی‌های مقیم امارات تاجر هستند، تولیدکننده نیستند، لذا هرجا زیرساخت‌های لازم فراهم باشد، بلافاصله سرمایه‌شان را برمی‌دارند و می‌روند؛ چون سرمایه‌شان نقد و در گردش است. دردسرد هم نمی‌خواهند و می‌خواهند در آرامش کارشان را انجام بدهند.
 
معاون برنامه‌ریزی و نظارت بر منابع هیدروکربوری وزارت نفت با اعلام اینکه در شرایط فعلی ایران بیش از 157 میلیارد بشکه ذخایر قابل برداشت نفت خام در اختیار دارد، تصریح کرد: همچنین حجم ذخایر گاز ایران به 34 تریلیون مترمکعب افزایش یافته است.
کد خبر: ۳۰۴۷۹۹
تاریخ انتشار: ۰۶ اسفند ۱۳۹۱ - ۰۹:۵۳
معاون وزیر نفت با اشاره به افزایش ذخایر گاز ایران به 34 تریلیون مترمکعب از کشف بیش از 110 میلیارد بشکه نفت خبر داد و گفت: ایران تا 100 سال آینده نفت برای تولید و صادرات در اختیار دارد.

محسن خجسته مهر در گفت‌گو با مهر درباره آخرین وضعیت کشف ذخایر جدید نفت و گاز طبیعی در ایران، گفت: در حال حاضر حجم ذخایر هیدروکربور مایع درجای کشور به بیش از 800 میلیارد بشکه افزایش یافته است.

معاون برنامه‌ریزی و نظارت بر منابع هیدروکربوری وزارت نفت با اعلام اینکه در شرایط فعلی ایران بیش از 157 میلیارد بشکه ذخایر قابل برداشت نفت خام در اختیار دارد، تصریح کرد: همچنین حجم ذخایر گاز ایران به 34 تریلیون مترمکعب افزایش یافته است.

این مقام مسئول با یادآوری اینکه هم اکنون ایران بزرگترین دارنده ذخایر گاز طبیعی در بین کشورهای عضو اوپک است، بیان کرد: در شرایط فعلی حدود 330 مخزن نفت و گاز در کشور وجود دارد که برخی توسعه و برخی از مخازن در حال توسعه تکمیلی هستند.

ایران تا 100 سال نفت دارد


وی با بیان اینکه بر خلاف برخی از کشورهای بزرگ نفتخیز جهان هنوز زمان پیک اویل " نقطه اوج تولید نفت" مخازن هیدروکربوری کشور فرا نرسیده است، اظهار داشت: مطالعات جدید انجام گرفته نشان می دهد که مخازن نفت ایران دیرتر از بسیاری از کشورهای نفتخیز جهان دوره پیک اویل را تجربه خواهند کرد.

خجسته مهر با اعلام اینکه ایران دست کم برای یکصد سال آینده نفت خام برای تولید و صادرات در اختیار دارد، تبیین کرد: جهان بر روی تولید دراز مدت نفت و گاز ایران حساب باز کرده است و قطعا انرژی ایران هیچ جایگزینی در سطح جهان ندارد.

جزئیات کشف 110 میلیارد بشکه ذخایر نفت


معاون وزیر نفت با تاکید بر اینکه از سال 1384 تاکنون بالغ بر 110 میلیارد بشکه نفت خام در ایران کشف شده است، یادآور شد: همچنین در این مدت بیش از 6 تریلیون مترمکعب ذخایر گاز طبیعی کشف شده است.

این مقام مسئول با اشاره به سرمایه گذاری بیش از 150 میلیارد دلاری ایران بریا توسعه میادین نفت و گاز از ابتدای برنامه چهارم توسعه تاکنون، افزود: با وجود افزایش اکتشافات نفت و گازی هنوز در بسیاری از مناطق کشور هنوز فعالیت های اکتشافی انجام شنده است.

وی وجود این حجم گسترده ذخایر نفت و گاز را به عنوان بیمه اقتصاد کشور در سال‌های آینده عنوان کرد و گفت: قطعا با تولید صیانتی نفت و گاز امکان ایجاد ثروت زاینده برای نسل های آینده فراهم می شود.

به گزارش مهر، بر اساس اهداف اکتشافی نفت و گاز طبیعی وزارت نفت در برنامه پنجم توسعه باید سالانه 2.5 میلیارد بشکه به حجم ذخایر نفت خام کشور افزوده شود، ضمن آنکه تا پایان سال 1394 باید سالانه 630 میلیارد متر مکعب ذخایر جدید گاز طبیعی در ایران کشف شود.
 
با توجه به اینکه هم اکنون در بخش‌های گسترده‌ای از فلات مرکزی و آبهای خلیج فارس فعالیت‌های اکتشافی انجام نگرفته است، بلوک‌های جدیدی برای کشف ذخایر جدید هیدروکربوری در دستور کار شرکت ملی نفت قرار گرفته است.
 
بر این اساس اخیرا 14 بسته سرمایه‌گذاری برای توسعه فعالیت‌های اکتشاف نفت و گاز طبیعی تعریف شده است که حجم کل این بسته‌های سرمایه‌گذاری شامل 12 بلوک اکتشافی خشکی و 2 بلوک اکتشافی دریایی حدود یک میلیارد و 400 میلیون دلار برآورد می‌شود.
 
مطابق با گزارش‌های رسمی شرکت نفت 10 بلوک از مجموع 14 بلوک اکتشافی در محدوده استان فارس قرار گرفته است به طوری‌که بلوک‌های هرمزگان، بستانه، فینو، کلاتو، دهنو، لار، جهرم، کازرون، شیراز و سپیدان در این محدوده جغرافیایی قرار گرفته اند.
 
در محدوده آبهای خلیج فارس هم دو بلوک لارک در منطقه تنگه هرمز و سینا در خلیج فارس تعریف شده است که سرمایه گذاران می‌توانند در این بلوکها در قالب قراردادهای اکتشاف و توسعه سرمایه گذاری داشته باشند.
 
 
 
«ریچارد هاس» می نویسد: اکنون گزینه سومِ "مذاکره" ظهور کرده است. چنین گزینه ای سال هاست که روی میز است امّا آنچه اکنون تغییر کرده، مفهوم آن است. مهمترین تغییری که در مفهوم ایجاد شده اقتصاد رو به افول گذاشته ایران است. مصالحه ای که مقامات ایرانی به آن می اندیشند به لغو تحریم ها و از بین رفتن تهدید اقدام نظامی کمکی نمی کند.

گروه سیاسی مشرق- با بالا گرفتن تبلیغات "بنگاه های کنترل فکر" غربی مبنی بر آمادگی همه جانبه ایالات متّحده برای مذاکره با جمهوری اسلامی؛ رفته رفته تردیدها نسبت به جدّی بودن پیشنهاد جدید در بین بدنه ای از نخبگان سیاسی و مسئولین ایران تشدید شد. این تردیدها بطور خاص بعد از پروژه مشکوک «مک فارلین 2» افزایش یافت. برخی در دولت و مجلس به این نتیجه رسیدند که این رفتار تازه آمریکا، رفتاری جدید و مثبت است، با این حال تحلیل های واقع بینانه و رصدی، نتایج متفاوتی از خوش بینی فعلی را رقم می زند.

بر همین اساس درست بلافاصله بعد از اینکه دکتر «احمدی نژاد» این رفتار آمریکا را جدید و مثبت عنوان نمود و «لاریجانی» رابطه با آمریکا را خط قرمز نظام ندانست؛ رهبری حکیم انقلاب اسلامی این پیشنهاد را چیز جدیدی ندانستند و نسبت به آن واکنش منفی نشان دادند.

شایعات درباره احتمال مذاکره مخفی ایران - آمریکا برای اوّلین بار وقتی قوّت گرفت که سران ایالات متّحده طیّ نامه ای که به جمهوری اسلامی دادند از مقامات ایران خواستند یک "تلفن سرخ" (خطّ بحران) برای ارتباط در مواقع اضطراری به‌منظور جلوگیری از هزینه های بزرگتر بین دو قدرت برقرار شود.

بعد از آن بود که اتّخاذ سیاست خاص «احمدی نژاد» درباره "رابطه با آمریکا" در حاشیه سفر به «نیویورک» باعث شد، رفته رفته تصمیم سازان در آمریکا شرایط برای اختلاف افکنی بین مسئولین ایران حول این موضوع را فراهم ببینند.

در همین راستا تنها چند روز بعد از بازگشت رئیس جمهوری از سفر، روزنامه «نیویورک تایمز» از منابع ملّی ایالات متّحده در گزارشی به قلم «هلن کوپر» و «مارک لندلر» از قول مقامات رسمی آمریکا مدّعی شد که ایران و امریکا به طور محرمانه توافق کرده اند که در نشستی رو در رو درباره برنامه هسته ای ایران مذاکره کنند. نویسندگان مدّعی بودند ایران درخواست کننده این دیدار بوده ولی معلوم نیست رهبری در ایران آن را تأیید کرده باشد (29/7/1391).

خبری که پس از انتشار هم در «تهران» و هم در «واشنگتن» تکذیب شد. این خط خبری حدّاقل تا دو الی سه هفته توسط بنگاه های خبرپراکن آمریکا شدیداً پیگیری شد. در این بازه چنان روی این پروژه سیاسی- رسانه ای فراگیر پروپاگاندا شد که بخش عظیمی از نخبگان سیاسی و توده های مردمی در ایران در رابطه با نادرستی این گزارشات دچار تردید شدند، لذا پروژه در داخل کشور با بازیگری رسانه های دوم خرداد و رسانه های منتسب به دولت - مِن جمله روزنامه «ایران»- به "مک فارلین 2" شهره شد.

متأسّفانه آن زمان بسیاری از تحلیل گران در تشریح اهداف این پروژه مشکوک فقط از این گفتند که «مک فارلین 2» تاکتیکی انتخاباتی از سوی تیم تبلیغاتی «اوباما» است. در حالیکه اهداف پروژه حقیقتاً پیچیده تر و فراتر از این موضوع بود و ما امروز درک بهتری از آن داریم. پروژه قرار بود در قاموس یک "عملیّات روانی" علیه مردم ایران چنین القاء کند که نظام بر اثر فشار تحریم ها در جهت یک مصالحه با آمریکا دست به عملیّات دیپلماسی محرمانه زده است و پایداری ملّت را در هم شکند.

از سوی دیگر طوری وانمود می‌شد که اختلافات بین دولت و بخش های حسّاس نظام را افزایش دهد. همچنین پروژه بر این اصل ابتناء یافت که در سطح جهانی چنین وانمود شود که ایران بعد از 33 سال مقاومت بالاخره از روی استیصال برای رابطه با آمریکا آماده شده است. در واقع «مک فارلین 2» گام ابتدایی پروژه بزرگترِ "تله مذاکره" است و قرار بود شرایطی را فراهم آورد که درخواست مقامات آمریکا حول مذاکره در سطح جهانی از طرف ایران وانمود شود و بجای نمایش استأصال آمریکا در برابر انقلاب اسلامی؛ ضعف جمهوری اسلامی در برابر استکبار معنا شود.

با کلید خوردن «مک فارلین 2» پروژه "تله مذاکره" نیز آغاز گردید و مقامات و اتاق های فکر آمریکا با خیال راحت از تبلیغات رسانه ای انجام شده، بطور مستمر از آمادگی آمریکا برای مذاکره با ایران گفتند و نوشتند تا به‌اصطلاح توپ را در زمین حریف انداخته باشند.

اخیراً نیز «جو بایدن» طیّ سخنانی در «کنفرانس امنیّتی مونیخ» گفت: «ما آماده ایم بصورت دوجانبه با ایران گفتگو کنیم. توپ اکنون در زمین دولت ایران است. زمانی که رهبری ایران، رهبر معظّم ایران، جدّی باشد ما آماده ایم با رهبری ایران دیدار کنیم. ما این دیدار را بصورت مخفی انجام نخواهیم داد.» (14/11/1391)

در مقابل نیز مقامات دولتی و برخی سیاسیّون در ایران با دریافت این پیام ها غافل از اصل موضوع، واکنش های مثبتی به این پروژه نشان دادند. صحبت های دیپلماتیک! و دوپهلوی مقامات دولت هر چند طوری اداء می شود که در مواجهه با انتقادهای داخلی قابل توجیه باشد امّا نباید فراموش کرد در سیاست منظور از رفتار سیاسی گاهی از اصل عمل مهم تر است که در حوزه علوم سیاسی بدان "روان شناسی سیاسی" گفته می شود.

رئیس جمهور احمدی نژاد در آخرین نطق خود در «سازمان ملل» (مقرّ نیویورک) در مهرماه امسال علیرغم خطابه های قبلی، نسبت به مسائل جهانی اسلام بی تفاوت بود و در عوض به ایرانی بودن فردوسی، عطّار و خیّام اشاره کرد. این موضوع حتّی از نظر رسانه های خارجی نیز پنهان نماند.

در این راستا «نیویورک تایمز» می نویسد: «سخنرانی «احمدی نژاد» در مجمع سازمان ملل همراه با آرامش بود و اثری از انتقادات شدید سالانه و معمول علیه اسرائیل نبود ... «احمدی نژاد» اتّهامات آرام و کم تعدادی را مطرح کرد.» (7/7/1391).

«واشنگتن پست» به نقل از تحلیلگران اطّلاعات جاسوسی آمریکا درباره چرخش سیاست خارجی «احمدی نژاد» می نویسد: «احمدی نژاد در زمره گروهی از ایرانیان قرار دارد که در روز های اخیر در جهت حمایت از احتمال توافق با آمریکا سخن گفته است.» (24/8/1391).

«احمدی نژاد» در نشستی با اصحاب رسانه مصری گفت: «حرفهایی که از مقامات آمریکا شنیده می شود، جدید و مثبت است و امیدواریم در رفتارشان هم تغییرات مثبت اتفاق بیفتد.» (18/11/1391).

او در سخنرانی به مناسبت سالگرد انقلاب اسلامی گفت: «اخیراً ادبیات خود را عوض کرده و با ادبیات بهتری حرف می‌زنند. من به صراحت می گویم ... شما اسلحه را از روی ملّت ایران کنار بکشید، من خودم با شما گفتگو می کنم.» (22/11/1391). خبرگزاری «آسوشیتدپرس» در تحلیل سخنان «احمدی نژاد» می نویسد: «احمدی نژاد گفت اگر فشار غرب متوقف شود؛ آماده مذاکره با آمریکا است».

البته اهداف رئیس دولت دهم از بروز رفتارهای دوگانه در حوزه سیاست؛ احیاناً جنبه انتخاباتی دارند و در راستای افزایش ژست انتخاباتی کاندیداهای مورد حمایت دولت می باشد.

برخی در دولت سعی دارند با "بزرگنمایی توهّمی" از تحریم ها بخشی از تبعات منفی مدیریت ناصحیح خویش را به پای دشمن بیرونی ریخته و بدین ترتیب فرافکنی کنند. از طرف دیگر در حال حاضر مبرهن است که 5 ماهه موجود عمر دولت دهم آن هم در یک بحبوحه انتخاباتی، زمان مناسبی برای برقراری ارتباط مستقیم و حلّ بخش اعظم مشکلات با یک دشمن قدیمی نیست.

لذا تئوریسین های انتخاباتی دولت سعی دارند با برداشتن گام اوّل "مذاکره مستقیم"؛ در نظر قشر به‌اصطلاح خاکستری دست به یک قهرمان سازی بزنند.

در بخشی از دولت این گزاره هر روز بیشتر تقویّت می شود که: "دولت اصولگرای «احمدی نژاد» هر چه که اصلاحات نتوانست انجام دهد؛ را انجام می دهد".

اما تئوری های استراتژیست های سیاست خارجی ایالات متّحده از این فراتر و خطرناک ترند.

این تئوری ها در قالب پروژه "تله مذاکره" و با سه راهبرد در حال پیگیری هستند. استراتژیست ها در آمریکا بطور منظّم و عام به این نظر رسیده اند که "مسیر یک طرفه تحریم" یا "مسیر یک طرف مذاکره" به تنهایی درباره ایران پاسخگو نیستند. بنابر این مسیری دو طرفه را پیشنهاد می کنند به نام سیستم دو طرفه "تحریم- مذاکره"، سیستمی که می گوید تحریم تنها وقتی ارزش راهبردی دارد که قابل لغو به نظر برسد و طرف را وادار به نشستن پشت میز مذاکره کند.

در ورای این راهبرد قدیمی باید به استراتژی جدید آمریکا اشاره نماییم: راهبرد "بیشتر برای بیشتر". اینجاست که برای همه این سوال مطرح می شود که اگر آمریکا به‌واقع دنبال یک راه حل دیپلماتیک مستقیم است و تا بحال به سیاست های رهبری حکیم انقلاب اسلامی واقف شده است؛ چرا همچنان به افزایش تحریم ها اصرار می ورزد؟

پایگاه تحلیلی «المانیتور» در اقدامی بی سابقه از زوایای این راهبرد جدید پرده برداشت: «آمریکا به دنبال توسعه پیشنهاد "بیشتر در مقابل بیشتر" است. به این ترتیب که محدودیت های بیشتری در برنامه های هسته ای ایران در مقابل توافق بیشتر از سوی آمریکا ایجاد شود. مقامات آمریکایی همچنین برای گسترش دستور کار مذاکرات مستقیم به مسائلی فراتر از موضوع هسته ای ایران آمادگی دارند.» (23/8/1391)

برای عملیّاتی نمودن راهبرد "بیشتر برای بیشتر"، تئوری پردازان شیوه ای جدید و واقع بینانه تر را ارائه دادند. این نظریّه که بیشتر توسّط «ری تکیه» عنوان شد، نحوه رسیدن به "معامله بزرگ" را متصوّر بود و تحت عنوان "گام مقدّماتی" از آن یاد می کنیم.

استراتژیست ها نشان دادند که چطور آمریکا در شرایط فعلی قدرت ایران نمی تواند به براندازی دست یابد و باید به سیاست های "مهار و تحدید نفوذ" متوسّل شود؛ تا زمانیکه پدیده هایی نو باعث فروپاشی توازن فعلی در جمهوری اسلامی شود.

«تکیه» در مقاله ای برای «نیویورک تایمز» در این زمینه می نویسد: «ما برای ایجاد توازن در اهداف هسته‌ای ایران نه به یک استراتژی بلکه به دو استراتژی نیاز داریم. "گامی مقدّماتی" برای تأمین زمان لازم برای استراتژی که ائتلاف تصمیم گیری تهران را گسترش داده و برخی صداهای میانه رو را به آن اضافه کند ... با توجه به پیشرفت برنامه های هسته ای ایران، آسیب و تحریم بیش از این نمی تواند در آهسته کردن روند این برنامه‌ها مؤثّر باشد.» (3/7/1391).

وی سپس در گزارشی برای «اندیشکده شورای روابط خارجی آمریکا» نوشت: «بخشی مؤثّر و در حال گسترش در بدنه سیاسی ایران به دنبال مذاکره و حل و فصل مسئله هسته‌ای است. این خواسته از دایره اصلاح طلبان و لیبرال ها فراتر رفته و به کرّات از زبان اصولگرایان طرفدار حکومت هم شنیده می شود. توافقی محدود می تواند شرایطی برای تفاهم بنیادی تر ایجاد کند.» (2/10/1391).

«اندیشکده رند» نیز در گزارشی با عنوان «مهار ایران» به قلم «رابرت ریاردون» در اینباره می نویسد: «نتیجه اصلی این پژوهش‌ مذاکره با ایران است. این مطالعه نشان می دهد ارائه مشوّق های مشخّص به ایران از ارزشی واقعی برخوردار است؛ حتّی اگر در کوتاه مدت نتواند ایران را متقاعد به سازش کند. دورنمای مبهم تحریم ها، حمله نظامی و مشوّق های مشخّص در آینده نزدیک؛ حاکی از آن است که احتمالاً ایالات متّحده قادر به جلوگیری از دستیابی ایران به توانمندی هسته ای نیست. در نتیجه آمریکا می بایست تلاش ها را بر توسعه راهبرد "مهار و تحدید نفوذ" ایران متمرکز کند.» (24/8/1391)

پروژه "تله مذاکره" بطور ویژه بعد از عیان شدن اختلافات بین بدنه ای از نیروهای اصولگرا بر سر مذاکره با آمریکا و همچنین محرز شدن استیصال جامعه جهانی در برابر عزم و قدرت جمهوری اسلامی تنها با محتوا و مفاهیمی جدید بیان شده است و مع الوصف چیزی جدید و متفاوت از پیشنهادهای قبلی مانند تبلیغات سال 1387 ه.ش و دوره «خاتمی» و «هاشمی» نیست.

بر این مبنا رهبری حکیم انقلاب اسلامی طیّ سخنرانی 19 بهمن ماه جاری به‌درستی پرده از نیّات پنهان آمریکا در تجویز این پروژه برداشتند.

بگذارید اینجا به یک اعتراف صریح در این رابطه اشاره کنیم تا مبرهن شود سیاسیّونی که خام پیشنهاد جدید شده اند تا چه حدّ در اشتباه محاسباتی هستند.

«ریچارد هاس» که از سال 2003 م. «رئیس شورای روابط خارجی آمریکا» است («مدیر طرّاحی سیاسی وزارت خارجه آمریکا»- از 2001 الی 2003 م.) طیّ تحلیلی برای «پروجکت سیندیکیت» می نویسد: «اکنون گزینه سومِ "مذاکره" ظهور کرده است. در واقع چنین گزینه ای سال هاست که روی میز است امّا آنچه اکنون تغییر کرده، مفهوم آن است و تغییرات در مفاهیم می تواند حیاتی باشد. مهمترین تغییری که در مفهوم ایجاد شده اقتصاد رو به افول گذاشته ایران است. مصالحه ای که مقامات ایرانی به آن می اندیشند به لغو تحریم ها و از بین رفتن تهدید اقدام نظامی کمکی نمی کند. تفکّر معمول بر این است که دیپلماسی را باید در خفا انجام داد اما گاهی بهتر است که شفّافیت هر چه بیشتر بر دیپلماسی حاکم باشد.» (29/7/1391).

فقط برای همه آنهایی که همچنان نگاه مثبتی به "تله مذاکره" دارند باید گفت این تله فراتر از یک بازی رسانه ای - تبلیغی است. این پروژه در پی گامی مقدّماتی است برای آنکه به توافقاتی بنیادی تر و گسترده تر دست یابد.

توافقاتی که به استحاله انقلاب اسلامی و احیاناً شرایطی می انجامد که جمهوری اسلامی را از موازنه قدرت فعلی خویش خارج نماید.

از این منظر واکنش شدید و منفی رهبری حکیم انقلاب اسلامی به این پیشنهاد بار دیگر مؤیّد حضور "نگاهبانی پایدار" بر منافع ملّی و مصالح اسلامی است.

 
 
 

پیامک دولت در پی قطع ناگهانی مصاحبه رئیس جمهور

متن پیامک پاد به این شرح است: «صداوسیما در اقدامی غیرمنتظره پخش زنده گفتگوی رادیو تلویزیونی رئیس جمهور را به بهانه پخش آگهی، سریال و موسیقی قطع کرد»
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
مهر: سامانه پیامکی اطلاع رسانی دولت در پیامکی به قطع ناگهانی پخش زنده رئیس جمهور از سوی صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران انتقاد کرد.
 
سامانه پیامکی اطلاع رسانی دولت(پاد) در پیامکی که در ساعت 23:18 برای مخاطبان خود ارسال کرده است، نسبت به قطع پخش تلویزیونی گفتگوی رئیس جمهور با رسانه ها و پخش موسیقی و سریال بهجای آن انتقاد کرد.
 
متن پیامک پاد به این شرح است: «صداوسیما در اقدامی غیرمنتظره پخش زنده گفتگوی رادیو تلویزیونی رئیس جمهور را به بهانه پخش آگهی، سریال و موسیقی قطع کرد»
 
خبرنگار مهر از جلسه رسانه ای با رئیس جمهور کسب اطلاع کرد که رئیس جمهور نیز از قطع برنامه مصاحبه تلویزیونی بی اطلاع بوده است.

با این حال ، برخی گمانه زنی ها حاکی از آن است که قطع گفت و گو ، آن هم درست در لحظه ای که نوبت به خبرنگاران رسید ، برنامه ای برای خارج کردن مصاحبه از "پخش زنده " بودن بود.

برنامه درست بعد از آن قطع شد که رئیس جمهور به خبرنگاران گفت که فقط درباره عیدانه(جبرانی) و هدفمندی بپرسند و ارد مسائل دیگر نشوند!

سپس گفت و گو قطع شد و حدود یک ساعت دیگر و بعد از آگهی و سریال (صدراعظم) ، پخش شد و صحنه های سوال و جواب های کلیشه ای خبرنگاران ، مانند این سوال که راه حل گرانی چیست؟ و نظایر این ، پخش شد.از این رو ، گمان می رود این سوال و جواب ها ، در فاصله پخش سریال تهیه و تنظیم شده است و در واقع ، به سود رئیس جمهور بوده است.
 
 
در نامه‌ای سرگشاده در باره شرایط کنونی اقتصاد کشور
ده پیشنهاد ۴۳ اقتصاددان ایرانی برای گذر از بحران
 
کد مطلب : 9155
گروه اقتصادی: ۴۳ نفر از اقتصاددانان کشور که در سال‌های گذشته با انتشار گزارش‌های متعدد، پیامد سیاست‌های غیرعلمی و زیانبار را به مسوولان گوشزد کرده بودند، در واپسین ماه‌های باقیمانده از عمر دولت دهم بار دیگر نامه‌ای سرگشاده در باب شرایط کنونی اقتصاد کشور نوشته و همه اندیشمندان کشور را به مشارکت فکری در چاره‌جویی برای برون رفت از وضعیت دشوار کنونی دعوت کرده‌اند.
 
به اعتقاد این اساتید اقتصاد که در میان آنها نام افرادی چون؛ دکتر محمد‌‌‌ ستاری‌فر، دکتر محسن‌ رنانی، دکتر بهروز هادی زنوز و دکتر حسین‌ عبده تبریزی نیز به چشم می‌خورد، تداوم سیاست‌های گذشته به هیچ وجه در جهت منافع نظام و ملت ایران نیست و از این رو مسوولان ارشد نظام باید به بازنگری اساسی در رویکردهای گذشته و کنونی اقدام کنند.  این اقتصاددانان متذکر می‌شوند که بیم آن وجود دارد که استمرار این وضعیت در دراز مدت به تعارضات اجتماعی و سیاسی منجر شود. در نامه مذکور، اساتید اقتصاد ضمن برشمردن مشکلات و چالش‌های پیش روی کشور در شرایط کنونی، ۱۰ پیشنهاد نیز به منظور بهبود وضعیت و برون رفت از وضعیت فعلی ارائه داده‌اند.

ارزیابی مشکلات موجود
در ابتدای این نامه با اشاره به جهش کم سابقه درآمدهای نفتی کشور در خلال هشت سال اخیر (۱۳۹۱ـ ۱۳۸۴) عنوان شده که؛ در این دوران انتظار می‌رفت دولت با بهره‌گیری از این فرصت و مدیریت بهینه منابع عظیم ارزی و ریالی که در اختیار دارد، بتواند اقتصاد کشور را از فروبستگی ناشی از رکودِ- تورمی درآورد و به مسیر رشد اقتصادی بالاتر، نرخ‌های تورم و بیکاری پایین‌تر و بهبود عدالت اجتماعی هدایت کند، اما تسلط نگاه غیرعلمی به تدابیر نادرستی انجامید که این فرصت را از کف اقتصاد ایران ربود و اقتصاد کشور را مدت‌ها پیش از تشدید تحریم‌ها به دام رکود- تورمی تازه‌ای درافکند.

در این نامه تصویری از واقعیات اقتصادی کشور به رشته تحریر درآمده و مطرح شده: در سند چشم‌انداز ۲۰ ساله و برنامه چهارم توسعه کشور (۱۳۸۸- ۱۳۸۴) رشد تولید ناخالص داخلی به میزان ۸ درصد در سال پیش‌بینی شده بود، اما در عمل، با وجود عدم یکنواختی آمارها، نرخ رشد اقتصادی بسیار کمتر از آن شد به گونه‌ای که در سال‌های ۱۳۸۷ و ۱۳۸۸ به ترتیب به ۰/۸ و ۳ درصد رسید. هر چند در سال ۱۳۸۹ به علت جهش‌های بی‌سابقه در درآمدهای نفتی کشور رشد اقتصادی بهبود یافت و به ۸/۵درصد در سال رسید، اما این وضع دوام نیاورد و عملکرد اقتصاد کشور در سال‌های ۱۳۹۰ و ۱۳۹۱ رو به وخامت گذاشت.

این تحلیل کارشناسان اقتصادی می‌افزاید: در برنامه چهارم پیش‌بینی شده بود نرخ متوسط تورم ۹/۹ درصد در سال شود، اما بر اساس آمار رسمی، تورم در دوران برنامه چهارم به‌طور متوسط به ۱/۱۶ درصد رسید، این نرخ در دو سال بعد یعنی سال‌های ۱۳۸۹ و ۱۳۹۰ به ترتیب ۴/۱۲ درصد و ۶/۲۰ درصد شد. آخرین گزارش بانک مرکزی حاکی از آن است که نرخ تورم در یک‌ساله منتهی به پایان دی ماه سال ۱۳۹۱ به ۷/۲۸ درصد رسیده است. انتظار می‌رود در ماه‌های باقیمانده سال هم نرخ تورم سیر صعودی بپیماید. برآورد بانک مرکزی برای مجموع سال۱۳۹۱، تورم ۳۲درصدی است.

اقتصاددانان کشور در نامه خود به موضوع نرخ بیکاری و وضعیت اشتغال نیز اشاره داشته و در این خصوص با تاکید بر اینکه آمارهای رسمی در مورد نرخ بیکاری چندان قابل اتکا نیست، مطرح شده؛ با این وصف گزارش مرکز آمار ایران حاکی از آن است که میانگین نرخ بیکاری در سال ۱۳۸۹ معادل ۵/۱۳ درصد و در میان جوانان ۱۵تا ۲۹ سال ۵/۲۵ درصد بوده است. گزارش صندوق بین‌المللی پول در سال ۲۰۰۹ حاکی از آن است که ایران در میان ۱۷کشوری که در تدوین سند چشم‌انداز مورد توجه و مقایسه بوده‌اند، بالاترین نرخ بیکاری را داشته است. اطلاعات ارائه شده توسط وزارت کار بیانگر آن است که در سال ۱۳۹۱ حدود ۱۷۵۰ واحد صنعتی دچار اختلال در تولید شده و ناگزیر خواهند شد نیروی کار خود را تعدیل کنند. به این ترتیب چنین به نظر می‌رسد که ظرف یکسال آتی تعدادی از شاغلان موجود بخش صنعت به خیل بیکاران بپیوندند.

بدهی سنگین حدودا ۲۰۰ هزار میلیارد تومانی دولت به نظام بانکی و بخش خصوصی، موضوع دیگری است که تحلیلگران اقتصادی در نامه خود به آن اشاره کرده و متذکر شده‌اند که به تبع این شرایط، دولت بعدی نه تنها باید با تنگنای ارزی حاصل از تحریم‌ها و کاهش درآمد مالیاتی ناشی از رکود اقتصادی دست و پنجه نرم کند، بلکه باید بار باز پرداخت بدهی‌های سنگین دولت فعلی را نیز بر دوش کشد.

محیط بازدارنده کسب و کار
یکی از موانع بزرگ رونق فعالیت‌های خصوصی در ایران نامساعد بودن محیط کسب و کار است. در این نامه، با اشاره به رتبه پایین ایران از نظر فضای کسب و کار در سطح منطقه‌ای و جهانی، از بی‌توجهی دولت به این مساله انتقاد شده است. در این خصوص آمده است؛ رتبه کشور از نظر محیط کسب و کار در سال ۱۳۹۱ به ۱۴۵ کاهش یافت، این در حالی است که در چند سال گذشته کشور کوچک گرجستان توانسته در سایه اقدامات اصلاحی رتبه خود را به مقام نهم در سطح جهانی ارتقا دهد. مجلس شورای اسلامی بالاخره با تاخیر به این موضوع توجه کرد و به رغم مخالفت دولت در سال ۱۳۹۰ قانون بهبود مستمر محیط کسب و کار را به تصویب رساند، در قانون برنامه پنجم توسعه نیز موادی به این موضوع اختصاص یافت، اما عملا گام موثری در این جهت برداشته نشد.

در بخش دیگری از نامه اساتید اقتصادی، از مسائلی نظیر؛ بهره‌گیری نادرست از عایدات نفتی و بروز بیماری هلندی، سیاست مالی انبساطی و تخصیص نامناسب منابع بخش عمومی، سیاست نامناسب پولی و اعتباری، اجرای عدالت اجتماعی و در نهایت تنش در مناسبات بین‌المللی و تحریم‌های اقتصادی، به عنوان مهم‌ترین چالش‌‌های اقتصاد ایران در خلال سال‌های اخیر یاد شده است.

پیشنهادهایی برای تغییر وضع موجود
اما این تحلیلگران اقتصادی به دنبال برشمردن مشکلات، پیشنهادهایی نیز برای برون رفت از وضعیت کنونی ارائه داده‌اند، پیشنهادهایی که مستلزم تغییرات اساسی در نگرش مسوولان به وضعیت سیاسی، اقتصادی و اجتماعی کشور و همچنین موقعیت بین‌المللی است. این اقتصاددانان معتقدند؛ وضعیت کنونی تا حدود زیادی خود محصول راهبردها و سیاست‌های گذشته‌ است. در وضعیت کنونی چنین به نظر می‌رسد که احتمال وقوع تحول اساسی در نگرش‌ها و راهبردها و سیاست‌ها، هر چند اندک، اما به ضرورت تاریخی بیش از گذشته‌ است.

براین اساس پیشنهادهایی با این محورها ارائه شده است:
۱- ورود نامزدهایی در انتخابات ریاست‌جمهوری که دارای هوشیاری و بصیرت کافی به دنیای سیاست و اقتصاد باشند 
۲- تلاش در جهت تنش‌زدایی در مناسبات بین‌المللی و حل مسائل هسته‌ای کشور
۳- احیای نقش نظارتی مجلس و نهادهای مدنی بر دولت و التزام آن به قانون
۴- الزام دولت به رعایت جایگاه قانونی و رسالت صندوق توسعه ملی
۵- احیای سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی و حفظ استقلال آن
۶- استقلال بانک مرکزی و هدف‌گذاری تورم
۷- بهبود محیط کسب و کار
۸- مبارزه با فساد مالی و اداری در دستگاه‌های دولتی و نظام بانکی کشور
۹- تعویق اجرای مرحله دوم هدفمندی یارانه‌ها 
۱۰- تنظیم برنامه‌ گذار از بحران اقتصادی.

در بخش پایانی این نامه عنوان شده است: هیچ برنامه و سیاست دولتی به سرانجام مطلوبی نخواهد رسید مگر آنکه نه تنها جامعه در مورد ضرورت و اهمیت آن توجیه باشد بلکه انگیزه و اعتماد کافی برای مشارکت در آن نیز وجود داشته باشد. بدون همراهی و مشارکت مردم در سیاست‌های عمومی اتخاذ شده از سوی حاکمیت، این سیاست‌ها یا به شکست می‌انجامند یا به صورت ناخوشایندی ظاهرگرایانه و پرهزینه خواهند شد.

این نامه به امضای این استادان اقتصاد رسیده است: دکتر تقی ابراهیمی سالاری، دکتر نعمت‌اله اکبری، دکتر صادق بختیاری، دکتر لطفعلی بخشی، دکتر فاطمه بزازان، دکتر حمید بهمن‌پور، جهان‌میر پیش‌بین، دکتر حسن تحصیلی، دکتر مهدی تکیه، دکتر محمد مهدی جهرمی، مرتضی چینی‌چیان، دکتر سید محمد حسینی، دکتر محمود ختائی، دکتر جعفر خیرخواهان، دکتر محسن رنانی، دکتر محمود دانشور کاخکی، دکتر عبدالحسین ساسان، دکتر محمد ستاری‌فر، دکتر بهرام سحابی، محمدتقی سیدصدر، دکتر هوشنگ شجری، دکتر پرستو شجری، دکتر مصطفی شریف، دکتر حسین صادقی، دکتر علی صادقی تهرانی، دکتر حسن طائی، دکتر عبداله طاهری، دکتر رضا عاصی، دکتر حسین عبده‌تبریزی، دکتر عباس عصاری، دکتر مصطفی عمادزاده، حسن غضنفری، دکتر عبدالرسول قاسمی، دکتر علی قنبری، دکتر زهرا کریمی، محمدولی کیانمهر، دکتر سیدابوالقاسم مرتضوی، سیدمحمدحسن مصطفوی، دکتر سید مهدی مصطفوی، حجت‌اله میرزائی، دکتر عبدالعلی منصف، دکتر علیرضا ناصری و دکتر بهروز هادی زنوز.
 
 
 
فیلتر شدن سایت فارسی رادیوی دولتی روسیه

صدای روسیه: فیلتر شدن ما در ایران، می تواند تاثیر منفی در ارتباطات ایران و روسیه داشته باشد

درحالی که هفته گذشته، سایت بخش فارسی «صدای روسیه» در ایران فیلتر شد، روز گذشته این شبکه خبری نسبتب ه این اقدام اعتراض کرد و تهدید کرد که فیلترینگ «صدای روسیه» باعث تاثیر منفی در ارتباطات دوستانه ایران و روسیه شود!
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :

درحالی که هفته گذشته، سایت بخش فارسی «صدای روسیه» در ایران فیلتر شد، روز گذشته این شبکه خبری نسبتب ه این اقدام اعتراض کرد و تهدید کرد که فیلترینگ «صدای روسیه» باعث تاثیر منفی در ارتباطات دوستانه ایران و روسیه شود!

به گزارش سرویس بین الملل انتخاب ؛ از 13 فوریه دسترسی به بخش فارسی سایت رادیو دولتی "صدای روسیه" فیلتر شده است.

به نوشته صدای روسیه، اکنون دسترسی به سایت در ایران تنها از طریق فیلتر شکن های مخصوص مانند وی پی ان و یا سرویس های پروکسی امکان پذیر است که معمولا کاربران ایرانی برای دور زدن ممنوعیت های دولتی برای دسترسی به سایت های فیلتر شده غربی استفاده می کنند.

این شبکه خبری مدعی شده که «هیچ گونه هشدار و یا تذکری از جانب ایران به رادیو ارسال نشده است.»

مسئولین این شبکه خبری، طی اعتراضی مکتوب به سفارت ایران در مسکو و وزارت ارشاد ایران، خواستار مشخص شدن دلایل فیلتر شدن سایت فارسی خود شده اند ، اما «جواب رسمی فعلا دریافت نگردیده.»
نکته جالب شاید ، پاراگراف انتهایی گزارش صدای روسیه باشد که با لحنی تهدید آمیز آمده است: لازم به یادآوری است که موضوع مذکور می تواند تاثیر منفی در ارتباطات دوستانه ایران و روسیه داشته باشد ، ارتباطاتی که در سطح بالایی قرار داشته و به ویژه تعجب برانگیز است از آن جهت که بخش فارسی صدای روسیه ، رسانه ای کاملا دولتی است و معمولا موضع بی طرفانه در قبال ایران دارد.
در حالی که هنوز دلایل عجیب فیلتر شدن این سایت ذکر نشده، برخی منابع مطلع، علت احتمالی فیلترینگ این سایت را عدم ثبت در وزارت ارشاد ایران می دانند.قابل ذکر است، سایت فارسی زبان «ریانوستی» روسیه سالهاست بدون مشکل در ایران باز است.
 
 
رئیس جمهور در گفتگوی تلوزیونی خود با نمایندگان رسانه ها و مردم که قرار بود به صورت زنده از شبکه اول سیما پخش شود در پاسخ به سوال انتقادی خبرنگاری گفت: خیلی متشکرم! خبرگزاری مهر، یک خبرگزاری وابسته به سازمان تبلیغات است و با پول دولت هم اداره می شود. شما یک بیانیه خواندید اشکالی هم ندارد. من تحمل می کنم، اما مطمئنا شما پیش هیچ مسئول دیگری نمی توانید چنین بیانیه ای بخوانید. فقط پیش احمدی نژاد می توانید.

احمدی نژاد افزود: شما یک بیانیه خواندید، یکسری اتهامات به دولت وارد کردید، یک شخصی گفته دولت بزرگترین فساد اقتصادی را داشته است، در دوره ما اتفاق افتاده، بله در دوره ما 5 جنگ هم در دنیا اتفاق افتاده! ارتباطش به دولت مهم است، خیلی ها خیلی کارها می کنند، ربطش به دولت چیست؟ فساد اتفاق افتاده چه ربطی به دولت دارد؟ زلزله هم می آید ممکن است یک عده هم یکدیگر را بکشند، ارتباطش با دولت مهم است. آیا دولت نقشی داشته است؟ خیر، من همچنان می گویم پاک ترین دولت است. همه بسیج شدند که بالاخره یک چیزی پیدا کنند که دولت متهم شود. ممکن است یک کارمندی این کار را کرده باشد که این همه جای دنیا و همه دستگاه ها هست.

وی ادامه داد: اما اینکه شما فرمودید یک نظرسنجی انجام شده، آقای حیدری در برنامه شان انجام دادند و 80 درصد مردم گفته اند که هدفمندی را نمی خواهند. هم خود ایشان و هم خود شما می دانید که این کار غیرعلمی است. شما یک برنامه مشخص در تلویزیون می گذارید و یک عده بیننده خاص دارد، بعد اطلاعاتی می دهید و همانجا نظرسنجی می کنید. ما هم نظرسنجی می کنیم!

احمدی نژاد با بیان اینکه می شود همه مشکلات کشور را به این دولت وصل کرد. اشکالی هم ندارد، گفت: ما معتقدیم دولت پول نفت را بر سر سفره مردم آورد، چرا نیاورد؟ اینکه می‌گویید پول مردم یک سوم شده در جیب چه کسی رفته است؟ پس یک عده پولدارتر شده اند. بله، کسانیکه حقوق ثابتی می گیرند در این یکساله آسیب دیده اند، قبل از این یکسال چه؟ بازهم آسیب دیده اند؟ تمام شاخص ها و اندازه گیری هایی که تمام نهادها حتی مخالفان دولت تهیه کرده اند می گویند فاصله طبقاتی کم شده است، این یعنی چه؟ یعنی رفت سر سفره مردم.

وی افزود: وقتی این همه مدرسه ساخته می شود در جیب چه کسانی می رود. بیمارستان ساخته می شود، راه ساخته می شود، کارخانه ساخته می‌شود، بندر ساخته می شود. بله می شود، ما برای اینکه ما دولت را محکوم کنیم یکسری اطلاعات ناقص را بهم بچسبانیم و حرف های عامیانه بزنیم. می شود، آزاد است و مشکلی هم نیست.

رئیس جمهور با بیان اینکه دولت نهایت صرفه‌جویی را امسال انجام داده است، با 90 هزار میلیارد تومان با یک بودجه ای که حداقل باید 130- 135 هزار میلیارد تومان خرج می شده، کشور را اداره کرده ایم، گفت: کارهای اساسی در کشور اجرا شده است من نمی گویم باید به این دولت جایزه بدهیم، اما یکی از نمادهای اصلی رفتن پول سر سفره مردم همین هدفمندی یارانه ها است که بعضی ها بدون ارائه یک سند و استدلال با آن مخالفت می کنند. نمی دانم چرا از قول مردم حرف می‌زنند. اینکه مردم می گویند ما نمی خواهیم، مردم خودشان زبان دارند، می توانند حرف بزنند. من هم با مردم در تماسم، شاید خیلی بیشتر از بسیاری از نهادها. یک نهاد با همه مجموعه اش چقدر با مردم ارتباط دارد؟ من بیش از آن ارتباط دارم.

احمدی نژاد با اعلام اینکه مشکلاتی که در یکسال اخیر پیدا شده را می شود همه را به گردن دولت انداخت و خیال خود را راحت کرد، اظهار داشت: اما آن کسی که آن کار را می کند فرض کند فردا خودش می خواهد کشور را اداره کند، آنوقت باید پاسخ دهد و راه حلی برای آن داشته باشد. از این انتقادات زیاد می شود، ما هم همه را گوش می کنیم هر کدام وارد باشد دستشان را می بوسیم و استفاده می‌کنیم.

وی افزود: حجم فعالیت های عمرانی در این دولت چند برابر دولت های قبلی است. متوسط فروش نفت در این دولت بیش از دولت قبل نیست، بلکه کمتر است. تولیدات علمی، نوآوری ها و فناوری ها چند برابر است. سرمایه گذاری در نفت سه برابر دوران مشابه قبل است، در وزارت نیرو و صنعت هم چنین است.

رئیس جمهور با بیان اینکه این به معنای آن نیست که ضعفی وجود ندارد گفت: باید مقایسه کرد، برخی از حرف ها را ما هیچ وقت نگفته ایم اما به حساب ما گذاشته اند، از جمله همین بردن پول سر سفره مردم، من هرگز چنین حرفی نزده ام، من از قول کس دیگری نقل کردم منتها طبق معمول این طرف و آن طرفش را بریدند و گفتند تو گفتی، گفتم بسیار خوب من گفته ام، من هم انجام می دهم. خیلی از کارهای دیگر را هم قول دادیم که انجام دهیم که انجام دادیم.

وی ادامه داد: من معتقدم شرایط اقتصادی کشور شرایط بسیار خوبی است. بله وقتی تورم می شود که همه مردم ضرر نمی کنند، فقط حقوق بگیر ثابت اگر حقوقش افزایش پیدا نکند، ضرر می کند، بقیه از تورم سود می برند. فرض کنید خانه گران شده است، آیا همه ضرر می کنند؟ یا آنها که هیچ خانه ای ندارند، ضرر می کنند. دولت مسکن مهر را راه انداخته که همه خانه دار شوند.

احمدی نژاد با بیان اینکه این دولت به شدت ضد فساد است، گفت: ساختارها را اصلاح کرده، سیستم ها را اصلاح کرده، نظارت ها را اضافه کرده ایم، ارتباطات مردم را برقرار کرده ایم و خدا را شکر می کنیم که تا الان به ما وصله ای نچسبانده اند در ادعای سیاسی، چرا این کار را کرده اند تبلیغات است اما در عمل کسی نتوانسته ثابت کند.

رئیس جمهور افزود: به نسبت من معتقدم این دولت حتی مطلق هم بگیریم، سلامتش خیلی بیشتر از جاهای دیگر است. ما کشور را به لطف خدا خواهیم ساخت ملت ایران کشور را خواهد ساخت فشار وارد شده، مشکلات درست شده، اما از این مرحله عبور خواهیم کرد همه ظرفیت های کشور را به فضل الهی فعال می کنیم با کمک همین مردم و با همین جوانان.

احمدی نژاد ادامه داد: گفتید بیکاری، ما گفتیم سه میلیون شغل ایجاد می کنیم، با اجازه جنابعالی 6 میلیون شغل ایجاد کرده ایم، بیش از 6 میلیون شغل در این 7 سال ایجاد شده است، بیش از متوسط همه سال ها و همه دولت ها در کشور. بله بسیاری از جوانان مثل جنابعالی در دوره رشد جمعیت بالا هستند و هم اکنون وارد بازار کار و ازدواج و زندگی شده اند. اینها آمار رسمی کشور است. بیش از یک میلیون و 200 هزار نفر در این سالها وارد بازار کار، مسکن و ازدواج شده است.

وی افزود: در این شرایط دولت اینها را اداره کرده البته خود ملت اداره کرده است این دولت متعلق به ملت است دولت از خودش چیزی ندارد انتقاداتی هست ضعف هایی هم هست هیچ کس بدون ضعف نیست. هیچ دولتی بدون ضعف نیست، اما اینکه تمام مشکلات تاریخی و کارهای دشمن را جمع کنیم و بگذاریم روی سر دولت، فکر نمیکنم این انصاف باشد. دولت مثل سایر دولت ها اشکال دارد، تلاش می کنیم برطرف شود، هیچ وقت هم از تلاش خسته نشده ایم. از فشارها و بعضا تهمت ها هم خسته نشده ایم.

رئیس جمهور با اشاره به سخنان خود در جلسه استانداران گفت: من در جلسه استانداران هم گفته ام که تا روز آخر مثل روز اول. این تعهدما به ملت است با همان سلامت و پاکی . نمی دانم چرا بعضی ها فکر می کنند اگر دولت را به ناپاکی متهم کنند، سود می برند. ضرر می کنند، چون به یک گروه پاک تهمت زده اند، انسانیت و آخرتشان مخدوش است.

احمدی نژاد خطاب به خبرنگار مهر تاکید کرد: چرا بعضی ها اصرار دارند یک دولت پاک را که در منظر جهان که به ایران نگاه پاک دارد، ناپاک جلوه دهند. چه سودی برایشان هست. گله آنجاست که با پول دولت هم انجام می شود این بد است. شما را نمی گویم به شما گفته اند این سئوال را بپرس و شما هم پرسیده اید.

وی ادامه داد: چه اصراری است چه جیزی گیرشان می آید؟ اگر می خواهند  در انتخابات سودی ببرندکه این روش درستی نیست و خلاف قانون است هر کس باید خودش را معرفی کند نه اینکه دیگران را تخریب کند. اگر کسی به دولت انتقاد دارد بگوید کدام تصمیم دولت غلط است و به چه دلیل؟ اما اینکه هر اتفاقی در جامعه می افتد را گردن دولت بیندازیم، خوب دیگران مگر در تصمیم گیری دخالت ندارند؟ آیا آنها نقش ندارند؟

رئیس جمهور در پایان صحبت های خود با تشکر از سوال خبرنگار گفت: نمی خواستم وارد این مباحث شوم.

خبرنگار در ادامه گفت: من از شما تشکر می کنم نگاهی که من به مسائل داشتم سیاسی نبود و صرفا اقتصادی بود. من که از پاسخ های شما قانع نشدم و جواب سوالاتم را دریافت نکردم، اما امیدوارم مردم قانع شده باشند.

احمدی نژاد در پاسخ گفت: خطاب من به جنابعالی نبود شما را هم یک همکار دولت می دانم و از همه خبرنگاران تشکر می کنم.

وی ادامه داد: شایدمن جزو کسانی هستم که بیش از دیگران از فشاری که به مردم بیایید ناراحتم. تلاشم را می کنم، انتظار نداریم که دیگران حتما به ما کمک کنند، اما شاید ما زیادی انتظار داریم که ممانعت نکنند شاید این توقع اضافه است. شاید ما متوجه نیستیم. فکر می کنم که انتظار همکاری انتظار خوبی است .

احمدی نژاد در پایان گفت: باید دست به دست هم دهیم، شرایط استثنایی پیش آمده است و باید از آن عبور کنیم. اگر بیاندازیم گردن دولت اشکالی ندارد، راه حلش چیست؟ راه حل بدهند ما اجرا می‌کنیم. بروند جلو ما آنها را پشتیبانی می کنیم . برای اینکه می خواهیم مشکل از دوش مردم برداشته شود. هر کس مشکلی از پیش پای مردم بردارد ما دستش را می بوسیم.

متن کامل سوال از رئیس جمهور

 متن کامل سوال خبرنگار این خبرگزاری از رئیس جمهور در گفتگوی تلوزیونی وی با رسانه ها را در زیر می خوانید:

تشکر می کنم از اینکه به حضور رسانه های مکتوب هم حسن توجه داشتید و تلاش کردید تا گفتگوهای تلویزیونی از حالت غیرمنعطف و یکطرفه خود خارج شود.

بحثی که خدمت شما دارم ناظر به مباحث اقتصادی والبته انتقادی است. مباحثی است که دغدغه ذهن مردم است.

در ابتدای دولت فرمودید پول نفت را سر سفره مردم می آورید در حالیکه امروز شاهد این هستیم که ارزش پول و دارایی مردم  به یک سوم کاهش پیدا کرده است. وعده دادید 3 میلیون شغل ایجاد می کنید، اما امروز نمایندگان در مجلس شاهد مراجعات مکرر مردم هستند که بیشترین دغدغه شان افزایش بیکاری و تعطیلی کارخانجات است.

شما در ماجرای هدفمندی یارانه ها مدعی شدید که با اجرای این طرح می خواهید پول در جیب مردم بگذارید اما نظرسنجی که از طریق تلویزیون هم پخش شد نشان داد که بیش از 80 درصد مردم می گویند پول یارانه ها را نمی خواهند و خوستار بازگشت قیمت ها به گذشته هستند.

این در حالی است که دیوان محاسبات نیز در گزارشی تاکید کرده است که نیمی از پولی که به عنوان یارانه نقدی به مردم پرداخت شده است از منابع غیرقانونی بوده است. با این حال اصرار دارید مرحله دوم را هم اجرا کنید و تصمیم داشتید در یک قلم بنزین را به 2500 تومان برسانید که البته مجلس جلوی آن را گرفت.

مهمترین شعاری که شما دادید مبارزه با مفاسد اقتصادی بود و گفتید که می‌خواهید با فساد اکبر مبارزه کنید، حال آنکه  بزرگترین پرونده فساد اقتصادی یعنی همان اختلاس سه هزار میلیارد تومانی در دوران شما اتفاق افتاد. قوه قضائیه را تهدید کردید که کابینه و اطرافیان شما خط قرمز هستند و حتی اجازه رسیدگی به اتهامات آنها را نمی دهید. گفتید پاک ترین دولت بعد از انقلاب هستید در حالیکه بودجه که از مهمترین اسناد انضباطی و مالی کشور است با بالاترین تاخیر در طول تاریخ انقلاب هنوز به مجلس ارائه نشده است .در مورد تحریم ها به درستی گفتید که کاغذ پاره هستند اما امروز همه مشکلات اقتصادی را گردن تحریم ها می اندازید.

همه این وعده ها و عملکرد ها در شرایطی است که امروز رفتارها و گفتارهایی دارید که وحدت شکن است. رفتارهایی که آخرین آنها از سوی رهبر انقلاب غیراخلاقی، غیرقانونی و غیر شرعی اعلام شد. مردم معتقدند که در این وضعیت این نوع رفتارها یک نوع طفره رفتن از پاسخ به مشکلات و مسائلی است که مردم با آن درگیر هستند. مردم می گویند مشکل ما الان معیشت و گرانی است اما از طرفی می بینند که شما مراسمات چند میلیاردی همچون جشن اخیر را در بندرعباس برگزار می کنید. خواهش می کنم به این انتقادات افکار عمومی پاسخ روشن دهید.

 این سوال انتقادی از رئیس جمهور و پاسخ احمدی نژاد به آن از سوی رسانه ملی پخش نشد.
مرجع / مشـرق
 
نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد