روزنامه الاخبار، چاپ لبنان مدعی جر و بحث علی اکبر صالحی با همتای ترکیه ای اش شد. به گزارش سرویس بین الملل انتخاب ؛ این خبر را یک مقام عراقی به این روزنامه لبنانی داده است.به گفته او، علی اکبر صالحی طی تماس تلفنی با داود اوغلو ضمن انتقاد از اقدامات دولت ترکیه در بحران سوریه، خطاب به گفته که «دیپلماسی در هیچ حالتی نخواهد مرد»
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) : روزنامه الاخبار، چاپ لبنان مدعی جر و بحث علی اکبر صالحی با همتای ترکیه ای اش شد.
به گزارش سرویس بین الملل انتخاب ؛ این خبر را یک مقام عراقی به این روزنامه لبنانی داده است.
به گفته او، علی اکبر صالحی طی تماس تلفنی با داود اوغلو ضمن انتقاد از اقدامات دولت ترکیه در بحران سوریه، خطاب به گفته که «دیپلماسی در هیچ حالتی نخواهد مرد»
صالحی در ادامه از او پرسیده که آیا ترکیه توانسته دستاوردی از بحران سوریه داشته باشد؟ چگونه می تواند پس از آن همه کشتار و ربودن زنان و کودکان جایی در مذاکرات برای خود تصور کند؟
سخنان صالحی باعث عصبانیت اغلو شده و او نیز اظهارات تندی در مورد ایران به زبان آورده و از حمایت ایران از بشار اسد شدیداً انتقاد کرده است.
شایعات روزنامههای نروژ در مورد دیپلمات ایرانی
رسانههای نروژی مدعی شدهاند که یکی از کارکنان ارشد سفارت ایران در اسلو پایتخت نروژ پناهنده شده است ولی وکیل نروژی وی دلیل این اقدام را ذکر نکرده است.
یورگن لودال به روزنامه داگبلادت گفته است موکل وی میخواهد ناشناس باقی بماند و قصد ندارد چیزی در مورد سوابق خود و چرایی درخواست پناهندگی بگوید. روزنامه نروژی زمان این پناهندگی را به دسامبر سال گذشته مربوط میداند و اظهار داشته این دیپلمات سابق و خانواده وی در مکانی پنهانی زندگی میکنند. گفته میشود وی چندین سال در سفارت ایران در اسلو مشغول به کار بوده است.
نه وزارت خارجه نروژ و واحد اطلاعات پلیس این کشور و نه مقامات سفارت ایران در نروژ در مورد این مساله اظهار نظر نکردهاند ولی طبق گزارشها، وی و خانوادهاش در انتظار آن هستند که آژانس مهاجرت نروژ در مورد آنها تصمیم بگیرد.
پیش از این نیز محمدرضا حیدری در اواخر سال 2009 از نروژ تقاضای پناهندگی کرد و پذیرش درخواست وی باعث ایجاد کدورتهایی در روابط ایران و نروژ شد.
کنسول سابق ایران در اسلو کمتر از یک ماه پیش با طرح ادعاهایی غیرمنطقی در مصاحبهای با کانال ۲ تلویزیون رژیم صهیونیستی به مقامات این رژیم هشدار داده، ایران در صورت به دست آوردن سلاح هستهای، از آن برای نابودی این رژیم استفاده خواهد کرد. وی مدعی شده بود در صورتی که زمان بیشتری به ایران داده شود، خواهد توانست تا یک سال بمب هستهای تولید کند و قطعاً از آن علیه اسرائیل استفاده خواهد کرد. وی همچنین در ادعایی عجیبتر مدعی شده بود، ایران مایل به نابود کردن شمار بسیاری از کشورهاست!
شاید بهترین توصیف از چنین رفتارهایی سخنان سخنگوی وزارت خارجه در مورد افرادی با رفتارهای مشابه در چند سال اخیر باشد: « «کسی در وزارت امور خارجه انگیزه آنها را باور نمیکند...در این اقدام بیشتر نوعی ترجیح منافع شخصی و خانوادگی به منافع ملی، قابل توجه است.»
در واقع افرادی پس از پایان دوره کار خود در خارج از کشور، تمایلی به ترک شرایط مرفه کشورهای اسکاندیناوی که فرزندان آنها نیز به آن عادت کردهاند را ندارند و انگیزههای مادی خود را در پناه ادعاهای سیاسی پنهان میکنند و نه تنها به ملت خود بیاحترامی میکنند بلکه به زحمت دیگر کارکنان وزارت خارجه خیانت میکنند که در بسیاری موارد سختی کار و نمایندگی ایران را از آفریقا تا محیطهای پرتنش و گاه خصمانه غربی را تحمل میکنند.

خالد مشعل، رئیس دفتر سیاسی جنبش حماس، چند روز پیش سفری به ترکیه داشت که تنها پس از پایان آن و بازگشت وی، اخبار مربوط به آن در رسانه ها منتشر شد. در این میان، گزارش ها و شواهد جدید برخی رسانه ها حاکی از آن است که احتمالاً موضوع اصلی سفر وی به آنکارا، بحث درباره آینده سوریه بوده است.
به گزارش «تابناک»، سه روز پیش خبرگزاری دولتی ترکیه (آناتولی) گزارش داد که خالد مشعل، رئیس دفتر سیاسی جنبش حماس سفری به ترکیه داشته و در این سفر، با «رجب طیب اردوغان»، نخست وزیر این کشور دیدار و گفت و گو کرده است. در این گزارش اعلام شد که هدف از سفر مشعل، پیگیری گفت و گوهای آشتی ملی فلسطین بوده است.
در گزارش این خبرگزاری آمده بود: «اطلاع حاصل شده که مشعل، اردوغان را از تلاش ها و ماهیت گفت و گوهای آشتی میان گروه های فلسطینی آگاه ساخته است... در این دیدار، اردوغان به مشعل گفته مهم است که فرایند آشتی گروه های فلسطینی بدون انقطاع ادامه یابد و این امر بر روند مذاکرات صلح تأثیری مثبت خواهد داشت».
اما سایت تحلیلی «المانیتور» نظر دیگری در این رابطه دارد. به نوشته این سایت، هرچند تلویزیون ترکیه دیدار مشعل را «محرمانه» توصیف کرده، منابع محلی فلسطینی نیز گفته اند وی در حقیقت یکشنبه عصر به آنکارا وارد شده و روز سه شنبه ترکیه را ترک کرده است. با این حال، به نظر المانیتور، بسیار عجیب است که مشعل این طور به شکل پنهانی به ترکیه سفر کند.
این سایت اشاره می کند که از زمان اولین سفر مشعل به ترکیه در سال 2006 تاکنون، خیلی چیزها تغییر کرده است. در آن زمان، اردوغان از ملاقات رو در رو با مشعل اجتناب کرد تا موجب برانگیخته شدن واکنش آمریکا و رژیم اسرائیل نشود. برآورد ترکیه این بود که دیدار با مشعل در آنکارا درست پس از پیروزی حماس در انتخابات فلسطین، موضع ترکیه را در حمایت از فلسطین و در تقابل با رژیم اسرائیل نشان خواهد داد.
اما شش سال بعد، در اکتبر 2012، این مشعل بود که در کنگره حزب عدالت و توسعه از سوی اردوغان به گرمی مورد استقبال و ستایش قرار گرفت. علاوه بر این، اردوغان به طور علنی بیان کرد که هنگام اولین سفر مشعل به غزه در ماه دسامبر برای شرکت در سالگرد تأسیس حماس، قلب وی با مشعل همراه خواهد بود. البته احتمال سفر اردوغان به غزه نیز هنوز وجود دارد.
به هر حال، نکته اینجاست که به نظر می رسد امروز دیگر هیچ توجیهی برای بازی پیرامون سفر مشعل به ترکیه وجود ندارد. این حقیقت که سفر مذکور پنهان نگه داشته شده، سوالات جدیدی را ایجاد می کند. در این زمینه، منابع محلی فلسطینی به المانیتور گفته اند که حتی سفارت فلسطین در آنکارا نیز از سفر مشعل بی اطلاع بوده است. فلسطینی ها از این امر تعجب زده هستند و معتقدند دلیلی برای محرمانه نگه داشتن سفر وجود نداشته است.
گفتنی است هرچند هنوز هیچ فردی به عنوان رابط حماس در آنکارا حضور ندارد (باز هم به دلیل نگرانی از واکنش آمریکا)، آما شماری از سازمان های غیردولتی اسلامی که همکاری نزدیکی با حماس دارند، در ارتباطی نزدیک با حزب حاکم عدالت و توسعه نیز به سر می برند. تحلیلگران حاضر در این شبکه سازمانی، این گمانه را مطرح می کنند که به احتمال زیاد، مشعل درباره موضوعات مربوط به منازعه سوریه با اردوغان گفت و گو کرده، نه تلاش های آشتی فلسطینی.
تا زمان درگرفتن منازعه داخلی در سوریه، مشعل در دمشق مستقر بود و «احمد داووداوغلو»، وزیر خارجه ترکیه نیز چندین بار در این شهر با وی دیدار کرده بود. اکنون شایعات حاکی از آن است که اردوغان می خواسته آگاهی بیشتری درباره نظر مشعل نسبت به توان دولت سوریه و همچنین احتمال پیوستن نیروهای حماس در مبارزه با شبه نظامیان کرد به دست آورد.
از سوی دیگر و در همین راستا، احتمال دارد اردوغان از پذیرفتن مشعل به صورت پنهانی و سپس انتشار اخبار این سفر در پی ارسال این پیام به فلسطینی ها و حماس بوده باشد که برای کسب حمایت ترکیه، لازم است آن ها با موضع این کشور در قبال سوریه و کردها همراه شوند.
به هر حال، در صورت صحت این شایعات، چنین امری می تواند تأثیری مهم بر معادلات منطقه ای داشته و احتمالاً ترکیه را بیش از پیش در موضوع سوریه درگیر کند؛ امری که هم اکنون نیز بسیاری در داخل و خارج سوریه انتقادهای شدیدی نسبت به آن دارند.
مذاکرات هسته ای میان ایران و گروه 1+5 چند روز دیگر در پایتخت قزاقستان برگزار می شود. از سوی دیگر، مباحث درباره احتمال و شرایط مذاکره ایران و آمریکا، هنوز در جریان است. در این رابطه، روزنامه «کریستین ساینس مانیتور» از اقداماتی سخن گفته که در صورت انجام آن ها، اوباما می تواند به حصول توافق هسته ای با ایران امیدوار باشد.
به گزارش «تابناک»، روزنامه آمریکایی «کریستین ساینس مانیتور» امروز در مطلبی به موضوع مذاکرات هسته ای پیش رو میان ایران و کشورهای عضو گروه 1+5 پرداخته و در این میان، توجه خود را به طور خاص به اقداماتی معطوف کرده که دولت اوباما باید در راستای اعتمادسازی در مقابل ایران انجام دهد.
در این مطلب آمده است:
اکنون آشکار شده که حتی اگر ایران با دادن امتیازاتی قابل توجه درباره برنامه هسته ایش موافقت کند، باز هم احتمالاً اوباما هرگز نخواهد توانست کنگره را متقاعد کند تحریم های شدید علیه ایران را بردارد. اگر کسی کوچکترین تردیدی درباره درجه خصومت کنگره، حتی نسبت به صرفاً کاهش تحریم ها علیه ایران دارد، بهتر است نگاهی به نحوه رفتار کمیته کنترل تسلیحات سنا در فرایند رأی اعتماد به «چاک هیگل» به عنوان وزیر دفاع آمریکا بیندازد.
اعمال فشار بر ایران، دیگر تنها یک سیاست تاکتیکی برای کنگره نیست؛ بلکه یک تشریفات عمیقاً نهادینه شده است که انتظار می رود همه اعضا آن را رعایت کنند.
این واقعیتی ناراحت کننده است که ایران نیز به خوبی از آن آگاه است. آیت الله خامنه ای، رهبری ایران، هفته گشته و پس از اعمال تحریم های جدید کنگره، این موضوع را مورد اشاره قرار داد. وی اشاره کرد که ایران با سیاست «مذاکره برای مذاکره» در مقابل آمریکا مخالف است.
در حقیقت، ایران خواستار یک طرف مذاکره است که بتواند در عمل به موضوع عادی سازی روابط متعهد بماند و امتیازات اعطا شده را با امتیازات متقابل پاسخ دهد.
اما از آنجا که کنگره در حال حاضر چنین امری را غیرممکن ساخته، احتمال اینکه مذاکرات دوجانبه میان ایران و آمریکا به زودی اتفاق بیفتد، وجود ندارد. اما از سوی دیگر، ایالات متحده و ایران ناگزیر در چارچوب مذاکرات چندجانبه 1+5 که 26 فوریه در قزاقستان برگزار می شود، با هم دیدار خواهند کرد.
بر این اساس و با وجود سخت گیری ساختاری کنگره، اوباما برای افزایش شانس موفقیت دیپلماسی چه کاری می تواند انجام دهد؟ پاسخ روشن است: یافتن و اعمال آن دسته از گزینه های سیاست خارجی که کنگره نمی تواند به سادگی در مقابل آن ها مانع ایجاد کند.
در آستانه این مذاکرات حیاتی، اوباما می تواند چندین اقدام انجام دهد.
به عنوان یکی از این اقدامات، وی می تواند پیش از مذاکرات تعهد بدهد که اگر ایران حاضر به دادن امتیازاتی درباره برنامه هسته ایش باشد، وی تحریم های اجرایی را که در اختیار کنگره نیست، لغو کرده و دارایی های مصادره شده ایران – که مصادره آن ها به واسطه فرمان های اجرایی صورت گرفته – را آزاد کند. «دفتر کنترل دارایی های مالی وزارت خزانه داری»، وسعت زیادی دارد که اوباما می تواند برای کاهش تحریم ها از آن استفاده کند.
دادن چنین تعهدی، می تواند این پیام را به تهران بدهد که واشنگتن واقعاً خواستار انجام توافق است و در عین حال، لحن متحدان آمریکا را نیز در قبال ایران تغییر می دهد. به هر حال، در صورتی که اوباما چنین رویکردی را در پیش بگیرد، آن ها نیز باید در تغییر سیاست اوباما سهیم شوند.
دومین اقدام این است که هرچند اوباما نمی تواند کنگره را کنترل کند، اما یقیناً می تواند با اتحادیه اروپا و دیگر متحدان خود، از قبیل کره جنوبی، ژاپن، کانادا و استرالیا همکاری کند تا اطمینان یابد در صورت حصول توافقی منطقی با ایران، آن ها تحریم هایی که علیه ایران وضع کرده اند را لغو خواهند کرد.
البته این حقیقتی است که رویه های پارلمانی و تصمیمات اجرایی در آن کشورها نیز تحت تأثیر ملاحظات سیاسی و لابی های گوناگون قرار دارد؛ اما فشار واشنگتن می تواند آن ها را وادارد تا از سطح «سیاست داخلی» فراتر رفته و در تلاش برای حل بحران هسته ای، با تلاش های واشنگتن همراه شوند.
در همکاری با متحدان آمریکا، اوباما همچنین می تواند نشان دهد که وی نه تنها قادر است جهان غرب را علیه ایران متحد کند (شعاری که دولت آمریکا در چهار سال گذشته داده)، بلکه همچنین می تواند در صورت نیاز، آن ها را جهت مصالحه با ایران گرد هم آورد.
آمریکا و متحدان غربی این کشور با اصرار بر شعار تکراری «اتحاد علیه ایران»، تنها یک رویکرد آمرانه را به نمایش می گذارند که امکان وجود توافقی که حافظ وجهه ایران باشد را از میان می برد. اوباما این قدرت را دارد تا این فضا را تغییر داده و عرصه را برای موفقیت دیپلماسی هموار کند.
در نهایت، اوباما می تواند بدون مانع تراشی کنگره، ظرفیت های خفته سازمان ملل را فعال کرده و از آن ها به نفع موفقیت مذاکرات استفاده کند. به عنوان مثال، وزارت خارجه آمریکا می تواند با همکاری شورای امنیت سازمان ملل، تعهدی را در قالب یک «بیانیه ریاست جمهوری» ایجاد کند مبنی بر اینکه در صورت حصول توافق، با وجود قطعنامه های پیشین، تحریم های سازما ملل علیه ایران لغو خواهد شد.
این بیانیه غیرالزام آور سازمان ملل می تواند انگیزه ای در اختیار ایران قرار دهد تا با اطمینان بیشتری اقدام به دادن امتیاز کند (با علم به اینکه همکاری، با درجه ای از اقدام متقابل طرف دیگر روبرو می شود). این اقدام همچنین به کشورهای غربی این اطمینان را می دهد که اتخاذ یک رهیافت منعطف تر در مسئله غنی سازی اورانیوم، ناقض قطعنامه های پیشین سازمان ملل علیه ایران، ایجادکننده یک رویه نادرست و یا آسیب رسان به تمامیت شورای امنیت نیست. با توجه به اینکه علی اکبر صالحی، وزیر خارجه ایران اعلام کرده که ایران آماده است فتوای آیت الله خامنه ای در ممنوعیت سلاح هسته ای را در قالب یک سند رسمی و از نظر حقویق الزام آور در سازمان ملل درآورد، ارائه سندی متقابل در سازمان ملل، می تواند به ارتقای اعتماد میان طرفین پیش از آغاز مذاکرات کمک کند. پس از یک دهه اعمال فشار غرب بر ایران که به هیچ موافقتنامه هسته ای منجر نشده، تغییر رویکرد در دستور کار قرار گرفته است. زمان در حال سپری شدن است و توپ در زمین اوباماست.
فرانسه تایید کرده است که شش قدرت جهانی قصد دارند در مذاکرات هستهای آینده با ایران پیشنهاد جدیدی ارائه دهند. ونسان فلوریانی- سخنگوی وزارت امور خارجه فرانسه، گفته است که در نشست هفته آینده گروه ١+٥ در مورد برنامه هستهای مناقشه برانگیز ایران، پیشنهاداتی تازه مطرح خواهد شد.
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
فرانسه اعلام کرده که پیشنهاد مهم و قابل توجهی در نشست آتی هسته ای با ایران ارائه می کنند.
به گزارش سرویس بین الملل انتخاب ؛ ونسان فلوریانی- سخنگوی وزارت امور خارجه فرانسه، گفته است که در نشست هفته آینده گروه ١+٥ در مورد برنامه هستهای مناقشه برانگیز ایران، پیشنهاداتی تازه مطرح خواهد شد.
وی اظهار امیدواری کرده که ایران در این گفت و گوها تعامل سازندهای داشته باشد و افزوده است: «ما آرزوی یک تغییر واقعی را داریم.»
شب گذشته هم یک دیپلمات غربی به خبرگزاری ها اعلام کرده بود: «ما در نظر داریم پیشنهادی جدی و قابل توجه به ایران ارائه بدهیم؛ این دیپلمات غربی با اشاره به مذاکرات قریب الوقوع ایران و غرب در آلماتی- پایتخت قزاقستان گفت: «این پیشنهادی است که به گمان ما، عناصر قابل توجهی در آن گنجانده شده است.»
این مقام غربی که نخواست نامش فاش شود، بدون اشاره به جزئیات این پیشنهاد، در این مورد تأکید کرد: «دیپلماتها متعهد هستند تا یک راه حل دیپلماتیک برای این معضل بیابند، اما دولت ایران باید واقعاً نشان دهد صادقانه در حال انجام همان کاری است که مدعی آن است.»
اقدام مایوس کننده ایران
اما ساعاتی پس از انتشار این اظهارات، منابع خبری غربی اعلام کردند که ایران در یک حرکت مآیوس کننده (!) نصب دستگاههای بسیار پیشرفتهای، در مرکز اصلی غنی سازی اورانیوم خود کرده است. این دستگاهها به ایران اجازه خواهد داد تا فرآیند غنی سازی را در زمان کمتر و با درصد بیشتری صورت بدهد.مقامات دیپلماتیک حاضر در وین اعلام کرده اند که بازرسان آژانس بین المللی انرژی اتمی متوجه شده اند، ایران حدود ١٠٠ دستگاه جدید به تأسیسات هستهای خود افزوده است.
در جمع حامیان دولت
بر این اساس "جمعی از جوانان حامی دولت" در جریان این مراسم که شامگاه سهشنبه برگزار شده است، محمود احمدینژاد را در جریان آخرین فعالیتهای رسانهای "حامیان دولت" قرار دادهاند. این جوانان از قرار از "وبلاگنویسان حامی دولت" بودند بعد از سخنان اخیر رهبر معظم انقلاب، از محمود احمدی نژاد "راهبرد" خواستهاند.
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) : 
محمود احمدینژاد، رئیس جمهوری ایران در جمع "وبلاگنویسان حامی دولت" گفت : «این فشارها کوتاه مدت خواهد بود، بهزودی وضعیت دگرگون خواهد شد.»
به گزارش سرویس سیاسی انتخاب، سومین همایش "وحدت و انسجام ملی جوانان ایران اسلامی" با سخنرانی محمود احمدینژاد در مجتمع بندری "شهید رجایی بندرعباس" در کنار آبهای خلیج فارس برگزار شد.
بر این اساس "جمعی از جوانان حامی دولت" در جریان این مراسم که شامگاه سهشنبه برگزار شده است، محمود احمدینژاد را در جریان آخرین فعالیتهای رسانهای "حامیان دولت" قرار دادهاند. این جوانان از قرار از "وبلاگنویسان حامی دولت" بودند بعد از سخنان اخیر رهبر معظم انقلاب، از محمود احمدی نژاد "راهبرد" خواستهاند.
محمود احمدینژاد نیز در بخشی از پاسخ خود به آنان گفته است: «این فشارها کوتاهمدت خواهد بود، بهزودی وضعیت دگرگون خواهد شد.»
آنطور که سایت روزنامه ایران روایت کرده، وی افزوده است: سلام مرا به همه بچه ها برسانید و به آنها بگویید همگی تابع ولایت فقیه باشید. ولایت فقیه حلقه اتصال ما با انسان کامل، حضرت بقیه الله الاعظم است، همانطور که قبلا هم گفته ام زندگی در سایه ولایت فقیه تمرین زندگی در سایه امام عصر(ع) است، این فشارها کوتاه مدت خواهد بود بزودی وضعیت دگرگون خواهد شد، صبر صبر، بهار نزدیک است.
تکرار شعار انتخاباتی نامزد مورد نظر دولت؟
محمود احمدینژاد اما بار دیگر "شعار انتخاباتی نامزد مورد نظر دولت" را تکرار کرده و گفته است: «صبر صبر، بهار نزدیک است.»
وی سخنرانی 22 بهمن خود به مناسبت سالروز پیروزی شکوهمند انقلاب اسلامی در میدان آزادی را با شعار "زنده باد بهار" خاتمه داد. گفته میشود این شعار انتخاباتی نامزد مورد نظر دولت در انتخابات ریاست جمهوری سال ۱۳۹۲ خواهد بود.