سلام خوزستان

انتشار اخبار سیاسی- اقتصادی و اجتماعی و فرهنگی خوزستان

سلام خوزستان

انتشار اخبار سیاسی- اقتصادی و اجتماعی و فرهنگی خوزستان

یک تحلیل اقتصادی

 

 

دیدگاه یک مدرس اقتصاد درباره شاخص‌های اجتماعی خوزستان 


اقتصادی  11:57:16 1391/10/06

9110-4474-5 کد خبر
 

عضو هیات علمی دانشگاه شهید چمران اهواز گفت: خوزستان با وجود برخورداری‌های بسیار، شاخص‌های اجتماعی و اقتصادی تقریبا در حد استان‌های محروم دارد. مسائل اجتماعی، دلایل و عوامل متعدد و گاهی پیچیده‌ای دارند که برخوردهای ساده‌انگارانه باعث حل نشدن آن‌ها شده است، اما مسائل اقتصادی خوزستان به دلیل برخورداری از واحدهای بزرگ ملی که سهم بالایی در تولید کشور دارند، از اهمیت ویژه‌ای برخوردار هستند.

مرتضی افقه در گفت‌وگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا) منطقه‌خوزستان، اظهارداشت: خوزستان از لحاظ منابع مادی با مشکلی مواجه نیست و در صورت وجود مسئولان با تجربه و فرهنگ‌سازی از طریق رسانه‌ها می‌توان مشکل کم‌تر توسعه‌یافتگی و بیکاری استان را برطرف کرد تا با سایر استان‌های پیشرفته کشور هم‌تراز یا حتی پشرفته‌تر شود.

وی افزود: یکی از راه‌های افزایش اشتغال در استان، توسعه صنعت توریسم یا گردشگری است و خوزستان استعداد بالایی در گسترس سرمایه‌گذاری در گردشگری و جاذبه‌های توریستی دارد که در صورت فعال نمودن این صنعت فقر‌زدا، درآمد مردم افزایش یافته و تبادل فرهنگی نیز صورت می‌گیرد.

این عضو هیات علمی دانشگاه شهید چمران خاطرنشان‌کرد: سرمایه‌گذاری‌های صورت گرفته باید با ساختارهای جمعیتی تطابق داشته باشد؛ همچنین نیازمند سرمایه‌گذاری‌ روی نیروی انسانی متخصص است تا آموزش‌های لازم را ببینند.

افقه یکی از دلایل عدم توسعه گسترده استان را وجود شرکت‌های بزرگ دانست و افزود: این شرکت‌ها به دلیل اهمیتی که در تولید ملی دارند، مستقیما توسط دولت اداره می‌شوند و مدیریت استان کمترین ارتباط را با آن‌ها دارد؛ این امر باعث می‌شود ضررهای فعالیت شرکت‌های بزرگ در استان بماند و منافع آن‌ها به خارج از استان منتقل شود.

وی ادامه‌داد: مردم استان در مقایسه با استان‌های پیشرفته، زیاده خواه نیستند و عمدتا افرادی قانع و راضی به وضعیت موجود می‌باشند. وجود قومیت‌های مختلف یک پتانسیل مثبت در خوزستان است، همانند کشور مالزی که از تعدد قومیت‌ها استفاده مثبت کرده است؛ در حالی که در استان به دلیل غفلت‌ها و بی‌تدبیری‌ها این قابلیت گاها به یک مساله تبدیل شده است.

این عضو هیات علمی دانشگاه شهید چمران عنوان‌کرد: با وجود حجم بالای سرمایه‌گذاری در استان، به دلیل ارزان بودن سرمایه و در دسترس بودن آن برای شرکت‌های بزرگ، مدیران این شرکت‌ها با نادیده گرفتن میزان بیکاری بالای استان، عمدتا از تکنیک‌های سرمایه‌بر استفاده می‌کنند که این تکنیک‌ها نیاز به نیروی کار را به حداقل می‌رساند و اشتغال را کاهش می‌دهد.

نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد