سلام خوزستان

انتشار اخبار سیاسی- اقتصادی و اجتماعی و فرهنگی خوزستان

سلام خوزستان

انتشار اخبار سیاسی- اقتصادی و اجتماعی و فرهنگی خوزستان

اخبار وگزارشات سیاسی و اقتصادی و تحلیل

وزیر امورخارجه روسیه «سرگئی لاوروف» تأکید کرد: مسکو قصد پذیرش اسد در خاک روسیه را ندارد. اما از هر کشوری که به بشار اسد [پس از استعفا] پناهگاهی حفاظت شده در اختیار وی قرار دهد، تشکر می کند.به گزارش انتخاب؛ وی در کنفرانسی مطبوعاتی اشاره کرد: چندین کشور از روسیه می خواهند تا پیشنهاد آنان را به بشار اسد در خصوص پناهگاهی حفاظت شده را برساند.وی می افزاید: هر کشوری می خواهد این چنین کاری انجام دهد، باید به طور مستقیم چنین درخواستی را با خود اسد مطرح کند.لاوروف همچنین از هر کشوری که بخواهد به اسد در زمان استعفاء و دست از کار کشیدن وی، پناه دهد تشکر کرد.وی در ادامه بدین اشاره می کند: هرگونه مداخله نظامی تمامی دستگاه های دولتی سوریه را فلج خواهد کرد.این چنین سخنان وی در حالیست که اخضر ابراهیمی نماینده ویژه اتحادیه عرب و سازمان ملل قصد دارد، قبل از پایان سالجاری به روسیه سفر و با مسئولان این کشور آخرین تحولات سوریه و منطقه را مورد بررسی قرار دهد.

فایننشال تایمز مدعی شد
روزنامه فایننشال تایمز روز جمعه با انتشار گزارشی مدعی کمک دولت عراق به ایران برای دور زدن تحریم ها شد.به گزارش عصر ایران در این گزارش با اشاره به افزایش ناگهانی ذخائر طلای عراق در سه ماه گذشته می نویسد: این طلاها از سوی ایران به عراق داده می شود و در ازای آن ایران از عراقی ها دلار می گیرد.این گزارش به نقل از تحلیلگران اقتصادی در لندن می نویسد: ذخائر طلای عراق از اکتبر سال جاری میلادی تا دسامبر(سه ماهه پاییز) از 5 تن به 30 تن افزایش یافته و به نظر می رسد ایران طلاهای دریافتی خود از ترکیه را درعراق تبدیل به دلار می کند تا خرج تامین نیازهای اقتصادی خود کند.این نشریه بریتانیایی در ادامه همکاری عامدانه مقامات عراقی در دور زدن تحریم ها از سوی ایران را نقض تحریم های بین المللی علیه برنامه هسته ای ایران می داند.بسیاری از کشورهای همسایه ایران از جمله ترکیه و پاکستان از سوی کشورهای حامی تحریم ایران تحت فشارهستند تا همکاری های اقتصادی خود با ایران را متوقف کرده یا کاهش دهند.بنا بر گزارش های غیر رسمی، ایران در سال جاری دهها تن طلا به ارزش میلیارد ها دلار را با لیره دریافتی از صادرات نفت و گاز به ترکیه از بازار این کشور خریداری کرده و به ایران منتقل کرده است.بر اثر تحریم های مالی و بانکی اعمالی از سوی آمریکا و اتحادیه اروپا ورود مستقیم دلار به چرخه اقتصادی ایران نا ممکن شده است و بانک های خارجی از بیم جریمه های تحریمی مراودات بانکی خود با ایران را به حداقل ممکن رسانده اند. با این حال ایران اعلام کرده است که با وجود سخت تر شدن شرایط اقتصادی بر اثر تحریم ها ، این تحریم نخواهند توانست هدف کشورهای تحریم کننده در به زانو درآوردن ایران را برآورده سازند.

سعودالفیصل مدعی دخالت ایران در امور داخلی کشورهای جنوب خلیج فارس شد.به گزارش عصر ایران به نقل از خبرگزاری رسمی کویت (کونا)، سعود الفیصل وزیر امور خارجه عربستان سعودی با ابراز نگرانی از آنچه که او دخالت تهران در امور داخلی کشورهای عضو شورای همکاری خلیج فارس توصیف کرد گفت: ایران با هدف ایجاد فتنه، از شرایط فعلی برای دخالت در امور داخلی کشورهای جنوب خلیج فارس، سوء استفاده می کند.وی پس از پایان نشست وزیران خارجه شورای همکاری خلیج فارس در منامه گفت: وضعیت خوب نیست. دخالت های ایران، غیرقابل درک است. درباره این موضوع بارها گفتگو کرده ایم اما هیچ تغییری در سیاست ایران رخ نداده است. وزیر خارجه عربستان سعودی افزود: اگر این دخالت های ایران، به سود کشورهای عربی بود امکان داشت آن را بپذیریم و بفهمیم اما اگر این موضوع با هدف فتنه انگیزی باشد ، این اقدام غیرقابل قبول است. وی ادامه داد: در هر نشست سران شورای همکاری، باید دستاورد جدیدی داشته باشد. تا آنجا که امکان پذیر باشد تلاش می کنیم چنین چیزی روی دهد. سعود الفیصل روز یکشنبه برای حضور در نشست یک روزه وزیران خارجه شورای همکاری وارد منامه شد. قرار است شهر منامه میزبان نشست سران 6 کشور جنوب خلیج فارس باشد.6 کشور کویت، عربستان سعودی، قطر، بحرین، امارات و عمان عضو شورای همکاری خلیج فارس هستند.  
 

اکتشاف بزرگ و مهم اخیر نفتی ایران در دریای خزر، که به اذعان مؤسسات خارجی توانسته، رقم چشمگیری به حجم ذخایر نفتی کشور بیفزاید، گویا مورد ادعای کشور آذربایجان قرار گرفته است.به گزارش «تابناک»، این کشور مدعی است، این حوزه نفتی در مرزهای دریایی آذربایجان است؛ حوزه‌ای که نزدیک ده میلیارد بشکه نفت را در خود جای داده است.نا بر این گزارش، مؤسسه مدیریت اطلاعات انرژی در آمریکا، در آخرین گزارش خود از وضعیت توازن ذخایر نفت جهانی و مصرف جهانی اعلام کرده، ایران دارای ذخایر عظیمی از نفت است که نزدیک ۱۳۷ میلیارد بشکه یا ۹.‌۳ درصد از مجموع ذخایر جهانی و ۱۲ درصد از کل ذخایر اوپک را شامل می‌شود؛ اما مصرف داخلی ایران به سرعت در حال افزایش است و از نسبت تولید آن پیشی می‌گیرد.

مجموع تولید و مصرف نفت ایران از 1997 تا 2010

این گزارش اشاره نموده که به رغم تحریم‌ها، صادرات نفت ایران در حال افزایش است، ولی همزمان با این امر، مشکلات ایران برای بازگرداندن عواید نفتی به تهران نیز بیشتر می‌شود؛ این گزارش شامل اطلاعاتی کلی از محل و پراکندگی ذخایر نفتی ایران است. گزارش مؤسسه اطلاعات انرژیِ اشاره کرده که ایران حتی در ورای مرزهای خود ذخایر عظیم نفت و گاز دارد که همچنان در حال کاوش این ذخایر است. این گزارش همچنین آورده است که سال گذشته، شرکت ملی نفت ایران اعلام نمود ذخیره نفت سبکی را در میدان خیام به اکتشاف رسانده که پیشتر در سال ۲۰۱۰ به عنوان میدان گازی ثبت شده بود. همچنین اکتشافات ایران در مناطق ساحلی غرب و جنوب نیز با مجموع ذخایر نیم میلیارد بشکه مورد توجه گزارش قرار گرفته است.

پراکندگی میادین نفت و گاز ایران در کمربند زاگرس

اما موضوع مهم این گزارش درباره ایران، اکتشاف مهم نفتی سال جدید در دریای خزر است که به تازگی سر و صدای بسیاری بر پا کرده است؛ این میدان نفتی که دارای ذخیره‌ای برابر با ده میلیارد بشکه است، توانسته مجموعاً ۷ درصد به ذخایر نفت کشور بیفزاید. گزارش مؤسسه البته اذعان نموده که کشور آذربایجان مدعی است، این حوزه نفتی متعلق به آذربایجان و در محدوده اکتشافات این کشور است. گزارش یادشده با اشاره به وضعیت نا‌مشخص مرزی در دریای خزر، آورده که همواره این گونه مناقشات در دریای خزر میان کشورهای حوزه این دریاچه بوده و از هنگامی که حوزه‌های جدید نفتی و گازی در این دریاچه اکتشاف شده، این مناقشات بیش از گذشته بروز می‌کند.

محل تقریبی اکتشاف حوزه نفتی جدید در دریای خزر

گزارش مؤسسه با اشاره به مناقشات این ‌گونه در منطقه خاورمیانه، یکی از معضلات اساسی در تعادل عرضه و تقاضای نفت برای سال آینده را همین مناقشات معرفی می‌کند که روند عرضه در کوتاه مدت را به شدت با مشکل روبه‌رو خواهد کرد. گفتنی است، این برای نخستین بار نیست که کشورهای همسایه در حوزه‌های نفتی و گازی با ایران وارد مناقشه می‌شوند. از سویی در ماه‌های اخیر و در پی تحریم‌های غرب علیه کشور، هر کدام از این رقبا می‌خواهند با پر کردن جای ایران در بازار نفت و گاز، سهم خود را از درآمدهای ناشی از صدور انرژی افزایش دهند و در این میان، حتی از دستبرد و چپاول میادین مشترک و سهم ایران نیز ترسی ندارند.
نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد