سه ماه از شناسایی گورستان صخرهای اهواز میگذرد؛ بااینکه باستانشناسان پس از بررسی اجمالی، اهمیت محوطه را تاکید کردهاند اما گفته میشود مسئولان میراثفرهنگی هنوز هیچ برنامهای جهت حفاظت از این محوطه در نظر ندارند. ایندرحالی است که بارها تاکید شده که این گورستان تاریخی مورد تهدید ساخت و ساز شهری قرار گرفته است.گورستان تاریخی اهواز در معرض تخریب قرار گرفته است اما گویی هیچ مسئولی نهتنها مسئولیت تخریبها را بهعهده نمیگیرد که متولیان میراثفرهنگی هم هنوز اهمیت آن را جدی نگرفتهاند. شناسایی گورستان کوهستانی شرق اهواز از جمله رویدادهای مهم حوزه میراث فرهنگی خوزستان بهشمار میرود.«مجتبی گهستونی» دبیر انجمن تاریانا ضمن بیان این مطلب به CHN گفت: «با اینکه سه ماه از شناسایی سازههای تدفینی شرق اهواز توسط انجمن تاریانا میگذرد اما پیگیری سازمان میراثفرهنگی خوزستان و بیتوجهی پژوهشکده باستانشناسی کشور برای صدور مجوز بهمنظور بررسی و شناسایی محوطه باعث نگرانی دوستداران میراثفرهنگی شده است.»
بهگفته این فعال میراثفرهنگی، با اینکه گورستان تاریخی اهواز میتواند اطلاعات مفیدی از تاریخ شهر اهواز و ساکنان اولیه آن ارایه دهد اما با پیگیریهای مکرر هنوز به هیچ پاسخ قانع کنندهای روبرو نشده است. آنها اعتقاد دارند بررسی و شناسایی گورستان و همچنین حفاظت از محوطه در اولویت نیست.این درحالی است که با وجود اطلاع رسانیهای صورت گرفته در رسانهها مبنی بر اهمیت این گورستان تاریخی هنوز شاهد برخورد سرد متولیان بوده و علیرغم آنکه تاکنون هیچ بررسی شناسایی، کاوش و یا گمانهای در آن نشدهاست اقدام موثری صورت نگرفته است. گهستونی ادامه میدهد: «باپیگیری و مکاتبات انجمن تاریانا اداره کل میراثفرهنگی خوزستان با شهرداری اهواز مکاتبات بسیاری کرد که فعالیت و عوامل مخرب به این محوطه را جمعآوری کند و با اینکه شهرداری اهواز از اداره کل میراث فرهنگی خوزستان درخواست کرده که کارشناسان خود را بههمراه کارشناسان شهرداری به محل اعزام کند اما تاکنون در این مورد هم اقدامی صورت نگرفته است. فعالان میراثفرهنگی خوزستان، برخورد سرد و غیر مسئولانه سازمان میراثفرهنگی خوزستان و پژوهشکده باستانشناسی کشور را موضوعی غیر قابل تحمل میدانند. چراکه رفتار منفعلانه متولیان میراثفرهنگی سبب میشود که دیگر نهادها و ارگانها خود را ملزم به حفاظت از بناها و محوطههای تاریخی نکنند.گهستونی میافزاید: «اگر چهار سال پیش، اداره کل میراثفرهنگی خوزستان، کوهستان شرق اهواز را مورد بررسی و کاوش قرار میداد. نهتنها این محوطه تاریخی بر فراز کوهستان نجات پیدا میکرد که اکنون شاهد تخریب بخش عمده آن نبودیم. حال باید نگران باشیم که بقایای محوطه همانند چهارسال قبل گرفتار چرخ کامیونها و بیلهای میکانیکی شهرداری اهواز نشود.با توجه به آنکه، پارک تفریحی کوهساران در مجاورت قبرستان تاریخی اهواز قرار گرفته و چشم انداز بسیار خوبی دارد. همچنین سه قبرستان لهستانیها، ارامنه و کاتولیک و قرارگیرین تپه باستانی آسیهآباد در کنار آن، پیشنهاد میشود این منطقه بهعنوان یک محور گردشگری مورد بررسی قرار داده شود.
خوانانیوز/ مجتبی گهستونی : در حالی که قرار بود صبح پنج شنبه گذشته مراسم تودیع و معارفه مدیر کل میراث فرهنگی خوزستان برگزار شود اما این موضوع برای چندمین بار به تعویق افتاد تا پرویز پورفرخی شاهد تودیع و معارفه رییس سازمان میراث فرهنگی کشور باشد.
در خبری فوری که امروز به دستمان رسید امروز عصر اسفندیار رحیم مشایی از ریاست دفتر رئیس جمهور، استعفا کرد تا جای خود را به سید حسن موسوی معاون سابق رییس جمهور و رئیس سازمان میراث فرهنگی و گردشگری بدهد. بر این اساس محمدشریف ملکزاده رئیس سازمان میراث فرهنگی و گردشگری شد و اسفندیار رحیم مشایی به دبیرخانه جنبش عدم تعهد رفت.شریف زاده که سابقه حضور در سازمان میراث فرهنگی را دارد یکی از مدیران جاسبی در دانشگاه آزاد بود و با حکم مستقیم رئیس دانشگاه آزاد به عنوان عضو علیالبدل هیئت تجدیدنظر رسیدگی به تخلفات انتظامی اعضای هیئت علمی دانشگاه آزاد منصوب شد. مشاور جاسبی و رئیس مرکز اطلاعرسانی دانشگاه آزاد از دیگرعناوینی است که وی در دوره حضور خود در دانشگاه آزاد تجربه کرده است.یار دیرینه جاسبی با روی کارآمدن دولت نهم و با چرخش به سازمان میراث فرهنگی و گردشگری رفت و معاونت مشایی را بر عهده گرفت. ریاست هیئت مدیره شرکت نفت ایرانول از دیگر مسئولیتهای وی دردولت نهم بود.با انتقال مشایی از سازمان میراث فرهنگی به دفتر ریاست جمهور، ملک زاده نیز به همراه وی به پاستور آمد.
رئیس شورای صیانت از حقوق شهروندی ایرانیان خارج از کشور و در ادامه دبیرکل شورای عالی امور ایرانیان خارج از کشور از جمله مسئولیتهای وی در این دوره است.او بارها به یکی از عناصر اصلی مرتبط با جریان انحرافی نسبت داده شد. عنوان سمت معاون اداری و مالی وزارت خارجه برای شریف زاده دوام چندانی نیاورد و او را ساعاتی بعد راهی زندان کرد. اما چرا مدیر کل میراث فرهنگی خوزستان تغییر نکرد؟
از سویی دیگر با اینکه ریاست سازمان میراث فرهنگی کشور حکم تغییر مدیر کل میراث فرهنگی خوزستان را صادر کرده و به مدیر کل استان های سازمان مرکزی داده تا به همراه نجفی قائم مقام این سازمان حکم را اجرا نماید اما به دلایل نامعلومی نجفی قائم مقام سازمان میراث فرهنگی کشور از سفر به خوزستان امتناع ورزیده و مانع از آمدن مریدی و رفتن پور فرخی می شود. بی شک اطلاع رسانی های گاه و بی گاه برای برگزاری مراسم نامعلوم تودیع و معارفه به حدی رسیده که وقتی شایعه رفتن پورفرخی و آمدن شخصی دیگر مطرح می شود کمتر کسی باور می کند این اتفاق رخ دهدمگر آنکه مراسم تودیع و معارفه برگزار شود. در این خصوص باید به صراحت عنوان کرد که مسئولین و افکار عمومی به بازی گرفته شدند تا طعم ماندن در قدرت به کام عده ای دیگر تلخ نشود.
در حالی که صالحی مرام معاون صنایع دستی سازمان میراث فرهنگی صنایع دستی و گردشگری کشور به خوزستان سفر کرده بود تا در همایش ملی توسعه صادرات شرکت کند با شنیدن خبر انتصاب محمد شریف ملک زاده شبانه اهواز را ترک کرد تا غایب این همایش باشد.