سلام خوزستان

انتشار اخبار سیاسی- اقتصادی و اجتماعی و فرهنگی خوزستان

سلام خوزستان

انتشار اخبار سیاسی- اقتصادی و اجتماعی و فرهنگی خوزستان

اخبار و گزارشات سیاسی و اقتصادی و تحلیل

 
در سر مقاله کیهان صورت گرفت
تحلیل شریعتمداری از انتصابات اخیر احمدی‌نژاد و ماجراهای مشایی

خبرگزاری فارس: شریعتمداری در سرمقاله امروز کیهان نوشت: آقای احمدی نژاد برای چندمین بار در دوره دوم ریاست جمهوری خویش پای در چنبره فریب حلقه انحرافی پیرامون خود نهاده‌اند و در شرایط حساس کنونی، غیر از تنش آفرینی نتیجه دیگری ندارد.

خبرگزاری فارس: تحلیل شریعتمداری از انتصابات اخیر احمدی‌نژاد و ماجراهای مشایی 

به گزارش خبرگزاری فارس حسین شریعتمداری در سرمقاله امروز کیهان از انتصابات جدید دولت و ادبیات احمدی‌نژاد در حکم مشایی انتقاد کرد.

متن یادداشت به این شرح است:

در آخرین ساعات روز شنبه- 11/9/91- آقای رئیس جمهور با صدور چند حکم جداگانه، اسفندیار رحیم مشایی را به ریاست دبیرخانه جنبش عدم تعهد، سیدحسن موسوی را به ریاست دفتر رئیس جمهور و محمد شریف ملک زاده را به ریاست سازمان میراث فرهنگی منصوب کرد و همزمان با این تغییرات، دکتر تقی پور وزیر ارتباطات و فن آوری را عزل و سرپرستی این وزارتخانه را با حفظ سمت به مهندس نیکزاد، وزیر دو وزارتخانه ادغام شده راه و شهرسازی واگذار کرد. خبر این اقدام پرشتاب آقای احمدی نژاد بلافاصله پس از اعلام در صدر اخبار رسانه های داخلی و برخی از رسانه های فارسی زبان خارجی جای گرفت و با تحلیل ها و تفسیرهای متفاوتی روبرو شد... و در این باره گفتنی هایی هست؛

1- اگرچه رئیس جمهور محترم در متن احکام یاد شده- مخصوصا حکم انتصاب آقای مشایی- اصرار دارند این تغییر و تحولات را برخاسته از دلایل حساب شده ای معرفی کنند که با نگاه ایشان به منافع اسلامی و ملی صورت پذیرفته است ولی با عرض پوزش باید گفت برخلاف تصور ایشان در تغییر و تحولات مورد اشاره نه فقط کمترین نشانه ای از توجه به منافع اسلامی و ملی دیده نمی شود بلکه شواهد و قرائن فراوانی حکایت از آن دارند که آقای احمدی نژاد بار دیگر و برای چندمین بار در دوره دوم ریاست جمهوری خویش پای در چنبره فریب حلقه انحرافی پیرامون خود نهاده اند و بی آن که متوجه باشند دست به اقدامی زده اند که نمی تواند غیر از تنش آفرینی در شرایط حساس کنونی، نتیجه دیگری داشته باشد. این اقدام هرچند که خوشبختانه با بی اعتنایی و کم محلی نیروهای اصیل و انقلابی روبرو شد ولی متاسفانه سوژه ای به دست بدخواهان می دهد تا هوشمندی و مردم دوستی و خدمات فراوان ریاست محترم جمهوری طی سالیان متمادی را زیر سؤال ببرند. یعنی دقیقا همان نقطه مشترکی که در پیوند نانوشته اما غیرقابل انکار حلقه انحرافی و عوامل فتنه 88 دنبال می شود. ولی چرا...؟!

2- باید از جناب رئیس جمهور و یا مشاوران ایشان پرسید براساس کدام توجیه و یا دلیل منطقی، تغییر و تحولات اخیر را بر ده ها اولویت اصلی و حیاتی کشور که مبارزه با گرانی و برنامه ریزی برای مقابله با تحریم ها، از جمله آنهاست، ترجیح داده اند؟!

متاسفانه مدتی است که آقای احمدی نژاد نیز در پاسخ به این پرسش که چرا دولت برای مقابله با مشکلات و دغدغه های معیشتی مردم دست به اقدام چشمگیری نمی زند؟ همان پاسخ رئیس دولت مدعی اصلاحات را ارائه می کند که «می خواستیم ولی نگذاشتند»! و باز هم، مانند آقای خاتمی توضیح نمی دهند «قرار بود چه کاری انجام بدهید که نگذاشتند؟ و چه کسانی مانع از انجام آن شدند»؟! گفتنی است برخی از مدعیان اصلاحات- همان وطن فروشان فتنه 88- به اصولگرایان خرده می گیرند چرا ابتدا از دولت احمدی نژاد حمایت جانانه کردید ولی امروزه به آن انتقاد می کنید؟ و از این رهگذر ادعا می کنند حق با آنها بوده است که از ابتدا با دولت نهم و دهم مخالفت کرده اند! و حال آن که دولت های نهم و دهم منشأ خدمات فراوان و گاه بی نظیری بوده اند و انتقاد نیروهای دلسوز و اصولگرا دقیقا به آن بخش از مواضع و عملکرد دولت کنونی است که در آن به روش مدعیان اصلاحات روی آورده است. یعنی آنچه منفور ملت است و این نفرت را طی چند سال اخیر در انتخابات متعدد نشان داده اند، راه و روش مدعیان اصلاحات است و چنانچه این راه و روش در مواردی- هرچند اندک- از سوی دولت کنونی دنبال شود نیز با اعتراض و مخالفت همان مردم روبرو خواهد شد، که شده است. انتظار آن است که آقای احمدی نژاد به این نکته بدیهی توجه کنند و مانند دولت اصلاحات، پرداختن به دغدغه های اصلی مردم و نیازهای حیاتی کشور را که وظیفه دولت است بر مسائل حاشیه ای و کم اهمیت ترجیح ندهند.

3- رئیس جمهور محترم در حکم انتصاب آقای مشایی خطاب به ایشان آورده است؛

«اینجانب جنابعالی را انسانی موحد، مؤمن، پاک، صبور و دارای قلب و اندیشه ای زلال، عاشق و دلبسته به ارزش های الهی و آحاد مردم جهان و عمیقا عارف و متعهد به آرمان مهدوی، حاکمیت جهانی توحید، عدالت، عشق و آزادی و مدیریت مشترک ملت ها و فردی شایسته، مدیر، مدبر و امین و از جهات گوناگون توانمند می شناسم و آشنایی و همکاری با شما را برای خود هدیه ای الهی و افتخاری بزرگ می شمارم.»

در توصیف فوق دقت کنید؛ گویی آقای احمدی نژاد در گزاره یاد شده - نستجیربالله- مشخصات یکی از اولیاء بزرگ الهی را بیان کرده اند! که «آشنایی و همراهی با حضرتش را هدیه ای الهی و افتخاری بزرگ»! تلقی می کنند!...

سخن اگرچه درباره آقای مشایی نیست چرا که پیش از این کیهان به نمونه های مستندی از مواضع و عملکرد ایشان پرداخته است. ولی از آنجا که جناب رئیس جمهور در حلقه این جریان انحرافی محاصره شده است - یا به این محاصره تن داده است- و جناب مشایی را در جایگاه اولیاء الهی! معرفی کرده است باید گفت، این «ولی خدا»! کسی است که؛ اساسا دوران «اسلامگرایی» را تمام شده می داند و با صراحت می گوید «...من اینجا عرض می کنم که دوران اسلامگرایی به پایان رسیده است، معنایش این نیست که اسلامگرایی وجود ندارد یا رو به نضج نیست، نه؛ اسلام هست، اما دوره اش به پایان رسیده است اکنون دوره اسب سواری تمام شده، اما اسب هست. سوارش هم هست» دقت کنید، به صراحت از پایان عمر اسلام در جهان سخن می گوید! که ان شاءالله متوجه نبوده و از روی بی دقتی باشد. ایشان سپس با کمال جسارت، اسلام را به «اسب» و مسلمانان را به اسب سواران تشبیه می کند! یعنی اگر هنوز اسلامی هست و مسلمانانی هستند، مانند وجود اسب و اسب سواران است که هستند ولی دوران آنها تمام شده است! ایشان در ادامه همین سخنرانی که فیلم آن موجود است، پا را فراتر گذاشته و حقانیت اسلام را نیز- ظاهرا بی آن که بداند- زیر سؤال برده و می گوید «روند تحولات این نیست که بشریت مسلمان بشود تا به حقانیت برسد. بشر سرعتش بالا رفته و فهمش نیز به حقایقی می رسد- دقت کنید!- که دیگر لازم نیست آن را از پوسته اسلام طی کند»! و در ادامه نتیجه می گیرد؛ «یعنی (بشر) دارد به یک عصاره اصلی می رسد و در آن عصاره اصلی- که به قول ایشان هرچه هست، اسلام نیست- یک فهم بزرگ قرار دارد». این بخش از اظهارات وی برگرفته ای- احتمالا ناخواسته- از آموزه های فراماسونری است.

بعد از آن که ریچارد رورتی، نظریه پرداز برجسته CIA در مصاحبه با روزنامه ایتالیایی کوریره دلاسرا- 3 تیرماه 86/24 ژوئن 2007- تصریح و توصیه می کند که «ملی گرایی تنها پادزهر اسلامگرایی در ایران است»! همین «عارف متعهد»!- به قول آقای احمدی نژاد- در دومین همایش ایرانیان خارج از کشور، «مکتب ایران» را به جای «مکتب اسلام» توصیه می کند و همزمان با دعوت از «ریچارد فرای» جاسوس برجسته CIA که اسناد آن نیز از سوی منابع آمریکایی منتشر شده است، برای شرکت در همایش دعوت می کند و کلید یک بنای تاریخی در اصفهان و کرانه زاینده رود را به وی هدیه می کند. این آقای ریچارد فرای، نویسنده کتاب معروف «عصر زرین فرهنگ ایران» است که در آن برای اولین بار در تاریخ چند دهه اخیر بر ضرورت جایگزینی «مکتب ایرانی» به جای «مکتب اسلام» تاکید می ورزد.

همین جناب مشایی علاقه مند به ایران رد پای شناخته شده ای در حیف و میل بیت المال و حمایت از کلان مفسدان اقتصادی دارد که در این مختصر فقط اشاره می کنیم ایشان در حالی که کشور به اشتغال آفرینی نیاز مبرم داشت، در اردیبهشت 87 با شرکت اسپانیایی «گینجر و بونو» برای ساخت 1000 دستگاه سرویس بهداشتی بین راهی، وارد مذاکره می شود و یا در کیش، بیت المال بی زبان را در اختیار برخی از ایرانیان مقیم خارج کشور نظیر یحیی فیوضی و دخترش پانته آ می گذارد. همین یحیی فیوضی بعد از افشاگری کیهان درباره آن قرارداد غیرقانونی و پس از این که آقایان از ایشان با عنوان یک ایرانی متعهد یاد کرده بودند، طی مصاحبه ای در آمریکا گفت، وطن من آمریکاست. نه ایران! و ماجراهای دیگری نظیر بانک گردشگری و... فعلا بماند!

اکنون تصور بفرمائید که جناب مشایی قرار است در جایگاه ریاست دبیرخانه جنبش عدم تعهد چگونه دستور مندرج در حکم آقای احمدی نژاد مبنی بر «تبیین اندیشه توحید و عدالت برای جهانیان»! را اجرا و عملیاتی کند؟!

4- همین جا، از برادر گرامی، جناب آقای مهندس علی نیکزاد، وزیر محترم وزارت راه و شهرسازی که اخیراً با عزل آقای دکتر تقی پور از وزارت ارتباطات، سرپرستی این وزارتخانه هم با حفظ سمت به ایشان واگذار شده است باید پرسید؛ آیا حضرتعالی که وزیر دو وزارتخانه ادغام شده راه و مسکن هستید، توان و ظرفیت لازم برای تصدی وزارت ارتباطات و فن آوری را نیز دارید؟! اگر پاسخ منفی است- که به یقین منفی است- چرا مسئولیت جدید را پذیرفته اید؟ و آیا نتیجه این پذیرش، بر زمین ماندن کار مردم و ایجاد اختلال در امور هر دو- بخوانید هر سه- وزارتخانه نیست؟ اگر هست - که هست- چرا پذیرفته اید؟!

5- و بالاخره سخنی دوستانه و برادرانه با رئیس جمهور محترم در میان است و آن، این که، حضرتعالی، حضور حلقه انحرافی با توجه به هویت شناخته شده آن را چگونه در کنار خویش پذیرفته اید؟! این حلقه بارها نشان داده است که نه فقط ارادتی به شما ندارد بلکه با روابط نانوشته، اما غیرقابل انکار خود با جریان فتنه، در پی تحمیل پروژه های شکست خورده مدعیان اصلاحات به حضرتعالی است؛ پروژه هایی که عقبه نظری و عملیاتی بیرونی دارد.جناب احمدی نژاد! اقداماتی نظیر عزل و نصب های اخیر به یقین راه به جایی نمی برد، چرا که مردم بسیار هوشیارتر و بصیر تر از آنند که حلقه انحرافی تصور می کند. این گونه اقدامات به جایگاه مردمی حضرتعالی آسیب می رساند- که رسانده است- و فقط فضا را به سود دشمنان اسلام و ایران و شما و مردم تیره نشان می دهد بی آن که بدخواهان بتوانند از این فضای کاذب بهره ای ببرند. این ابرهای تیره توان باریدن ندارند و به قول شاعر «فضا را تیره می دارد، ولی هرگز نمی بارد»!

 

پیشنهاد خواندنی به دولت آمریکا در مورد ایران/ مگر قرار است ایران با سلاح هسته ای چه کند

  
فارین پالسی طی یادداشتی تحلیلی با ارائه چند راهکار برای "تشویق ایران به منظور کنار گذاشتن فعالیت هسته ای" نوشت: ابتدا گزینه نظامی از روی میز حذف شود تا تهران به این فکر نباشد که برای دفاع از خود نیازمند بمب اتم است و در مرحله بعد به ایرانی ها گوشزد شود که دستیابی به سلاح هسته ای منافع استراتژیکی را برای تهران به دنبال نخواهد داشت.

به گزارش انتخاب ؛ بخش هایی از این مقاله در پی می آید:

بدترین وضعیت را در مورد ایران تصور کنیم. گفتگوهای زیادی در باره برنامه هسته ای ایران و اینکه آیا ایران به سمت سلاح هسته ای خواهد رفت، تهران چه زمانی این تصیم را می گیرد؟ آیا حاکمان ایران از خطوط قرمز رد می شوند؟ و ... پیرامون موضع هسته ای این کشور وجود دارد.بدترین مورد در خصوص برنامه هسته ای ایران آن است که تصور کنیم ایران به سلاح هسته ای دست پیدا کرده است. آیا دستیابی تهران به این سلاح خطرناک خواهد بود؟ پرسش روشنی که در این مورد وجود دارد آن است که آیا اقدامات قبلی جلوگیری از گسترش سلاح های هسته ای چنین سرانجامی داشته که ایران به چنین جایی ( دستیابی به سلاح هسته ای ) رسیده است؟

پاسخ به این سوال ها این است : دستیابی ایران به سلاح هسته ای خطری را متوجه جهان نمی کند. در حقیقت اشاعه سلاح های هسته ای تاثیر کمی بر ماهیت سیاسی جهان و حتی رده بندی قدرت های جهان دارد .به نوشته والت، مهمترین تاثیری که اشاعه سلاح های هسته ای دارد آن است که باید در رفتار دو گروه احتیاط بیشتری  شود. یکی کشوری که سلاح اتمی را در دست دارد و دیگری کشوری که می خواهد با کشور دارنده سلاح هسته ای برخورد کند.

اشاعه سلاح های هسته ای موجب نمی شود که کشورهای ضعیف تبدیل به بازیگران مهم بین المللی شوند . دستیابی به این سلاح ها موجب نخواهد شد که کشور دارنده بر کشورهای همسایه خود حکمرانی کرده و این کشورها مجبور به سجود و اطاعت در برابر کشور دارنده سلاح هسته ای شوند.و همچنین دستیابی یک کشور به سلاح هسته ای حتی در کوتاه مدت موجب آغاز جنگ تسلیحاتی نیز نمی شود. خلاصه انکه این فرضیه که ایران در صورت دستیابی به سلاح هسته ای تبدیل به یک بازیگر بین المللی می شود اغراق آمیز است.

والت در ادامه برای توضیح بیشتر در مورد دیدگاه خود به ذکر چند نمونه تاریخی پرداخته و می نویسد :

-آیا زمانیکه در سال 1949 اتحادجماهیر شوروی نخستین بمب خود را آزمایش کرد جهان از هم پاشید؟ اگر چه در آن زمان هشدار داده می شد که این امر موجب افزایش نفوذ شوروی می شود اما توسعه هسته ای شوروی موجب یادآوری این موضوع شد که هر دو ابرقدرت در حال قدرت نمایی هستند.در آن زمان آمریکا اتحاد جماهیر شوروی را به عنوان دشمن تصور می کرد و از همین رو اصول ابتدایی برای مقابله با این دشمن را به اجرا گذاشت و سازمان پیمان آتلانتیک شمالی ( ناتو ) در برابر شوروی و متحدان آن شکل گرفت.اما داشتن بمب اتم موجب نشد که ترومن بتواند خواسته خود را به استالین دیکته کند و همچنین دستیابی استالین به بمب اتم موجب نشد  که شوروی بتواند به کشورهای همسایه خود حکمرانی کرده و یا حتی متحدان آمریکا را تهدید کند.

علاوه بر این موضع در اختیار داشتن بمب اتم موجب نشد که کشوری رویکردش را رد قبال مسکو تغییر دهد . همچنین در اختیار داشتن زرادخانه هسته ای موجب از بین رفتن اعتراضات ضد کمونیستی در آلمان شرقی، مجارستان، چک اسلواکی، و یا لهستان نشد.

علاوه بر آن داشتن بمب اتم موجب پیروزی شوروی در افغانستان نشد و حتی این سلاح از فروپاشی شوروی نیز جلوگیری نکرد.

- در مورد فرانسه و انگلیس نیز وضعیت به همین شکل است. آیا دستیابی این دو کشور به سلاح هسته ای از کم شدن قدرت آنها به عنوان دو قدرت جهانی جلوگیری کرد؟ و آیا انگلیس بواسطه داشتن بمب اتم توانست جزایر فالکلند را از آرژانتین بگیرد؟

- آیا دستیابی چین به سلاح هسته ای در سال 1964 موجب شد که این کشور به سرعت تبدیل به یک ابرقدرت شود؟ چین بواسطه سه دهه رشد اقتصادی و پذیرفتن قوانین بازارهای جهانی توانست خود را به عنوان یک قدرت نشان دهد و تبدیل شدن این کشور به یکی از قدرتهای جهان بواسطه داشتن بمب اتم نبود.

- در مورد اسرائیل چطور؟ آیا زرادخانه هسته ای اسرائیل به تل آویو این امکان را داد که قدرت خود را به کشورهای همسایه و حزب الله لبنان و گروه های فلسطینی دیکته کند؟ و آیا داشتن بمب اتم موجب شد که مصر و سوریه در سال 1973 از حمله به اسرائیل خودداری کنند؟  پاسخ منفی است.

- در مورد آفریقای جنوبی نیز همینطور است. دولت سفید پوست این کشور اقدام به تولید بمب می کرد، اما آیا این بمب ها مانع سقوط آنها شد؟

- در مورد هند و پاکستان چطور؟ آیا توسعه هسته ای هند در سال 1974 موجب شد که این کشور تبدیل به ابر قدرت شود؟ یا آنکه فعالیت های اقتصادی هندی ها موجب آن شد؟ هند و پاکستان رقیب یکدیگر هستند و هر دو به سلاح هسته ای مجهزاند اما آیا توانسته اند از سلاح هسته ای علیه یکدیگر استفاده کنند؟

- و سرانجام در مورد کره شمالی نیز وضعیت همینطور است. آیا در اختیار داشتن بمب اتم موجب شده تا کره شمالی تبدیل به یک قدرت جهانی شود . آیا داشتن بمب اتم موجب شده تا کره شمالی بتواند بر کشورهای همسابه خود حکمرانی کند؟

والت در بخش پایانی مقاله خود می نویسد : بر خلاف آنچه بسیاری از مردم فکر می کنند هم تاریخ و هم فرضیه به ما می گوید که سلاح هسته ای تاثیر کمی در قدرت یک کشور و نفوذ آن دارد.سلاح هسته ای برای جلوگیری از حملات دشمنان خوب است. همچنین داشتن این گونه سلاح ها موجب می شود تا رهبران جهان با احتیاط در مورد شما تصیم گیری کنند. این سلاح ها موجب نمی شوند که یک کشور ضعیف تبدیل به ابرقدرت شده یا کشوری بواسطه داشتن بمب اتم بتواند از دیگران اخاذی کند.دستیابی یک کشور به سلاح هسته ای همچنین موجب آن می شود که کشورهای همسابه برای دفاع از خود به یکدیگر نزدیک تر شوند و بر اساس همین دلایل اغلب کشورهای قدرتمندی که مجهز به سلاح هسته ای هستند به این نتیجه رسیده اند که دستیابی به سلاح هسته ای ارزشش را ندارد.   

اما با این وجود کشورهای کمی و بویژه آنهایی که نگران حمله دیگران هستند تصمیم می گیرند که به سلاح هسته ای دسترسی داشته باشند. خبر خوب در این رابطه آن است که وقتی این کشورها به سلاح هسته ای دست پیدا می کنند تاثیر بسیار کمی بر تحولات جهان دارند.بر همین اساس یک راه هوشمندانه برای تشویق ایران بمنظور کنار گذاشتن فعالیت هسته ای خود آن است که در ابتدا گزینه نظامی از روی میز حذف شود تا تهران به این فکر نباشد که برای دفاع از خود نیازمند بمب اتم است و در مرحله بعد به ایرانی ها گوشزد شود که دستیابی به سلاح هسته ای منافع استراتژیکی را برای تهران به دنبال نخواهد داشت.در حالی که تا چند سال پیش، غربی ها مُنکر توانمندی جمهوری اسلامی در پیشرفت هسته ای بودند و می خواستند کشور را حتی از غنی سازی 3 محروم کنند، حال آنها مجبور شده اند که حتی بخواهند احتمالِ دستیابی ایران به قابلیت نظامی هسته ای نیز را توجیه کنند.

لوح کوروش: واسطۀ بهبود مناسبات ایران و آمریکا ؟


بنا بر تصمیم موزه ملی بریتانیا "لوح کورش" که از آن به عنوان اولین بیانیه حقوق بشر در جهان یاد میشود راهی آمریکا خواهد شد. منابع خبری بریتانیا معتقد اند که اقدام یاد شده میتواند منشور کورش را به سفیر حسن نیت ایران در آمریکا تبدیل کرده و در راه تجدید مناسبات فرهنگی دو کشور موثر واقع شود.

به گزارش سرویس بین الملل انتخاب ، رادیو فرانسه نوشت: طی دومین دوره ریاست جمهوری محمد خاتمی دو کشور ایران و آمریکا موافقت کردند در غیبت مناسبات عادی سیاسی مناسبات ورزشی و فرهنگی را مابین دو کشور گسترش دهند. مسابقه فوتبال تیمهای ملی دو کشور و همچنین عزیمت یک تیم بسکتبال آمریکایی به تهران یادگار این تلاشها است.
 
دستگیری سه کوه گرد جوان آمریکایی در مناطق مرزی ایران و عراق ، ادامه دیپلماسی مبادلات ورزشی و فرهنگی مابین دو کشور را نا ممکن ساخت. در حال حاضر مناسبات ایران با آمریکا و همچنین بریتانیا در سرد ترین و دشوار ترین وضعیت ممکن قرار دارد.موزه ملی بریتانیا در سال 2010 موافقت کرد که لوح کوروش کبیر را برای چهار ماه در اختیار ایران قرار دهد. طی مدت یاد شده بیش از یک میلیون نفر در تهران از لوح دیدار کردند. در سال 1971 و در طول برگزاری جشنهای 2500 سال شاهنشاهی ایران نیز با وجود مخالفت دولت وقت بریتانیا لوح کوروش در اختیار ایران قرار گرفته و در موزه <<شهیاد آریامهر >> به نمایش گذاشته شده بود.
لوح کورش بخشی از شهرت خاص خود را در دهه 1960 بدست آورد و امروز یکی از با اهمیت ترین نمونه های تاریخی - فرهنگی جهان تلقی میشود. یک کپی شبیه لوح اصلی لوح کوروش در مقر سازمان ملل در نیویورک نگاهداری میشود.ایران متعاقب سفر اول لوح خواستار بازگرداندن دائمی آن شده بود. در سال 2010 نیز که موزه ملی بریتانیا از ارسال توافق شده لوح به تهران خودداری میورزید، دولت جمهوری اسلامی تهدید کرد که در صورت عدم ارسال لوح مناسبات خود را با لندن مورد تجدید نظر قرار میدهد.اسفندیار رحیم مشایی دستیار نزدیک محمود احمدی نژاد 5 سال تلاش دولت برای بردن لوح به ایران را هدایت میکرد. در مراسم پرده برداری از لوح که همراه آن پایه و جعبه شیشه ای نمایش آن نیز ارسال شده بود محمود احمدی نژاد و رحیم مشایی و رییس موزه ملی بریتانیا حضور داشتند.طی مراسم یاد شده جوانی ضمن سخنرانی پیرامون فتح بابل توسط کوروش حکومت وی را<<بزرگترین امپراطوری جهان>> خواند و این دوران را <<فرازی از تاریخ یهودیان>> معرفی کرد   
مناسبات فرهنگی و مبادلات هنری و ورزشی میتوانند در تجدید و یا حفظ مناسبات سیاسی مابین کشور ها موثر واقع شوند.
 
سابقه تاریخی
 
کوروش کبیر پادشاه هخامنشی (از سال 530 تا سال 559 قبل از میلاد)  در سال 539 پیش از میلاد مسیح، امپراطوری بابل (در مناطق جنوب عراق کنونی) را فتح کرد. کوروش در لوح تاریخی خود که به این مناسبت تهیه شده ضمن تاکید بر سابقه تاریخی و اصالت خود در مقایسه با نابونیدوس شاه بابل، شکست امپراطور بابل را به یاری مردوک خدای بابلیان نسبت میدهد.کورش بعد از ورود به بابل معابد همه خدایان را باز سازی میکند و فرمان میدهد که پیروان تمامی ادیان که از بابل رانده شده بودند به سرزمین خود بازگردند. با فرمان کورش که متن آن در این لوح  حک شده یهودیان اجازه یافتند به اورشلیم بازگردند و معابد خود را بازسازی کنند.  منشور کورش  بر یگانگی خدا در شکلهای مختلف اشاره دارد. کورش با صدور این منشور که بخش مهم آن به خط میخی حک شده خود را در مقام یک فاتح عادل قرار میدهد.
 
نگاه یهودیان
 
یهودیان منشور کورش را سند حقوق تاریخی برای بازگشت به اسرائیل قرار میدهند. این هجرت به سرزمین معهود که آنرا آلیا میخوانند یکبار در قرون وسطی و بر اساس نوشته های کتب مذهبی صورت گرفت و در تاریخ معاصر نیز تفکر سیاسی صیونیسم برای توجیه حق بازگشت به اسرائیل و استقرار در فلسطین مورد استناد قرار گرفت! 
یهودیان کورش را دادگر، رهاهی دهنده و کبیر میخوانند. آلیای دوران معاصر در نیمه قرن 19 آغاز شد و بعد از استقرار دولت کنونی اسرائیل شکل تثبیت شده یافت. دروان مهاجرت و رجعت یهودیان سرزمین فلسطین (آلیا) در گروههای کوچکتر یهودیان در اواخر قرن 18 و اوائل قرن 19 نیز گزارش شده است.
نیل مک گرگور رییس موزه ملی بریتانیا در مورد ارزش و اهمیت لوح کورش میگوید: "لوح کوروش خلاصه تاریخ خاورمیانه است. این منشور رابطه ای است با گذشته ای که متعلق به همه ما است و کلیدی است برای شناخت تاریخی دنیایی که امروز در اطراف ما شکل گرفته است."
 
کشف لوح
 
لوح کورش توسط باستان شناسان بریتانیا در سال 1879-دقیقا یکصد سال پیش از انقلاب اسلامی – در مناطق جنوبی عراق از زیر خاک بیرون کشده شد. این لوح بشکل یک استوانه از گل پخته است به طول کمتر از 30 سانتیمتر. هنگام بیرون آمدن از زیر خاک، لوح کورش در چند نقطه شکسته بود.در عکسهای لوح معمولا بخش بیشتر سالم مانده آن نشان داده میشود. به علت شکستگی اندکی از نوشته های منشور از میان رفته است. منشور کورش را تقریبا به تمامی زبانهای زنده دنیا ترجمه کرده اند.در زمان ماندن موقت لوح در تهران که همزمان با برگزاری نمایشگاه یادبود شاه عباس در موزه ملی بریتانیا بود، روزنامه کیهان، بریتانیا را به دزدیدن لوح متهم ساخت و خواستار اقدام رسمی برای بازگرداندن لوح به ایران شد.

 

وال استریت ژورنال:
کد خبر: ۲۸۸۸۶۹
تاریخ انتشار: ۱۳ آذر ۱۳۹۱ - ۱۰:۱۶
در شرایطی که در هفته‌های اخیر، مقامات کشورمان بار‌ها به فعالیت‌های غیرقانونی ایالات متحده در حوزه خلیج‌فارس اشاره کرده و هر بار با انکار مقامات این کشور روبه‌رو شده‌اند، این بار یک روزنامه آمریکایی با انتشار گزارشی، تأیید کرده که به تازگی فعالیت‌های جاسوسی این کشور از تأسیسات هسته‌ای بوشهر افزایش چشمگیری داشته است.

به گزارش «تابناک»، روزنامه آمریکایی «وال استریت ژورنال» با انتشار گزارشی فاش کرده که در دو ماه اخیر، فعالیت‌های جاسوسی ایالات متحده از رآکتور هسته‌ای بوشهر افزایش چشمگیری داشته است.

این روزنامه به نقل از مقامات آمریکایی، دلیل این کار را اقدام اخیر ایران در بیرون کردن سوخت این رآکتور دانسته است.

وال استریت ژورنال به پلوتونیوم با غنی‌سازی بالا اشاره کرده است که کاربرد تسلیحاتی دارد.
در این باره باید گفت، پلوتونیوم از سوخت مصرف شده نیروگاه‌های هسته‌ای به دست می‌آید. این در حالی است که پیش از این، ایران و روسیه توافق کرده‌اند، پسماندهای هسته‌ای نیروگاه بوشهر به آمریکا بازگردانده شود.
در این گزارش آمده، بخشی از فعالیت‌های جاسوسی آمریکا از این تأسیسات، با پهپادهایی انجام می‌شود که بر فراز خلیج‌فارس عملیات انجام می‌‌دهند. مقامات آمریکایی گفته‌اند این عملیات‌ها به تهیه تصاویر و نیز ضبط یکسری مکالمات صوتی از درون این مجموعه منجر شده است.
ایران در یکم نوامبر به سوی پهپادی که مشغول پرواز بر فراز خلیج‌فارس بود، آتش گشود و آن را به جاسوسی متهم کرد. به گفته مقامات مورد اشاره این روزنامه، این پهپاد واقعاً مشغول جاسوسی از ایران بوده؛ اما در آن روز هدفش نیروگاه بوشهر نبوده است. وال استریت ژورنال می‌نویسد: ایالات متحده پس از آگاه شدن از مجموعه‌ای از فعالیت‌ها در نیروگاه بوشهر، به ویژه بیرون کردن سوخت این نیروگاه در ماه اکتبر، فعالیت‌های خود را در این زمینه دوچندان کرده‌اند.
ایران در تاریخ نوزدهم نوامبر، با تسلیم نامه‌ای به دبیر کل سازمان ملل، رسما به فعالیت‌های جاسوسی آمریکا از خاک کشور اعتراض کرد. در این شکواییه آمده بود که ایالات متحده پی‌درپی حریم هوایی ایران را با پهپادهای خود نقض می‌کند؛ اما مقامات آمریکایی در آن زمان مدعی شدند، فعالیت‌ها پهپاد‌ها، بیرون از حریم هوایی ایران بوده است.
وال استریت ژورنال می‌افزاید: مقامات آمریکایی درباره جزییات نحوه جاسوسی از تأسیسات بوشهر چیزی نگفته‌اند، ولی پهپاد‌ها یکی از راه‌هایی است که این کشور می‌تواند آگاهی‌های مورد استفاده خود را از آن به دست آورد. به هر حال، گزارش وال استریت ژورنال به روشنی نشان می‌دهد که بر خلاف ادعاهای مقامات آمریکایی، فعالیت‌های این کشور در خلیج‌فارس نه تنها در چهارچوب مقررات جهانی نبوده، بلکه کاملاً آگاهانه و در راستای شکستن این مقررات و جاسوسی از ایران انجام گرفته است.
نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد