سلام خوزستان

انتشار اخبار سیاسی- اقتصادی و اجتماعی و فرهنگی خوزستان

سلام خوزستان

انتشار اخبار سیاسی- اقتصادی و اجتماعی و فرهنگی خوزستان

اخبار فرهنگی . هنری . ادبی

 
دوباره حفاری‌ غیرمجاز در «معبد بردنشانده»
فرهنگی و هنری  10/4/1391  10:54:24
914-5780-5 کد خبر
RSS :: پرینت

سخن‌گوی انجمن دوستداران میراث فرهنگی مسجدسلیمان گفت: در معبد بردنشانده کماکان حفاری غیرمجاز اتفاق می‌افتد.

غلام‌رضا جلیلی‌نیا در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) در خوزستان بیان کرد: معبد بردنشانده در 15 کیلومتری مسجدسلیمان و در جاده اندیکا قرار دارد.

او افزود: این اثر ثبت ملی شده چند ماه قبل حفاری غیرمجاز شد اما به دلیل نداشتن نگهبان مجددا حفاری شده است.

جلیلی‌نیا ادامه داد: در این اثر متاسفانه کنده‌کاری‌های بزرگی انجام می‌شود. میراث فرهنگی ظاهرا بردنشانده را فراموش کرده چون با وجود حفاری‌های متعدد هنوز به حال خود رها شده و مراقبت نمی‌شود.

 
 
درنگی بر پوشش و لباس مردم دزفول در گذشته
فرهنگی و هنری  10/4/1391  08:57:31
 

مسؤول گروه خواهران موسسه دزفول‌شناسی گفت: لباس قدیمی و سنتی مردهای مردم دزفول معمولا پیراهنی سفید رنگ با یقه ایستاده یا آخوندی از جنس نخی، متقال یا قز بوده است.

معصومه طاهری در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) در خوزستان بیان کرد: بعضی از پیراهن‌ها بلند بوده و در کنار خود چاکی داشتند که به آن‌ها "لباده" می‌گفتند. به طور معمول بر روی این پیراهن‌ها جلیقه‌ای مشکی رنگ هم به تن می‌کردند.

وی ادامه داد: شلوار مردان هم شلواری گشاد و مشکی بوده که البته بعضی از آنها انتهای تنگی داشته است. در گذشته مردان یک لنگ در دست داشتند که به آن "فرمان‌بر" می‌گفتند. این لنگ برای حمل وسایل و مواد مورد نیاز خانه که خرید آن برعهده مرد بوده استفاده می‌شده است.

مسؤول گروه خواهران موسسه دزفول‌شناسی اضافه کرد: کاسب‌ها در گذشته چفیه‌ای زرد رنگ به سر خود می‌بستند. همچنین بعضی از مردان از کلاه پهلوی استفاده می‌کردند و بعضی هم عرق‌چین روی سر خود می‌گذاشتند. کفش مردان هم گیوه بوده است. البته کارگران از کفش‌های پلاستیکی استفاده می‌کردند.

طاهری ادامه داد: زنان هم پیراهنی چاک‌دار با یقه‌هایی ایستاده و گرد و با آستین‌های بلند می‌پوشیدند و در انتهای لباس و سر آستین‌های آنها از "نقده" استفاده می‌شد. افرادی که وضع مالی بهتری داشتند از نوار زرد کنگره‌ای استفاده می‌کردند.

او افزود: زنان روی لباس‌های خود جلیقه‌هایی از پارچه‌هایی گل‌دار می‌پوشیدند. همچنین از دامن‌های کوتاه پرچینی که برای دوخت آنها از دوازده تا سیزده متر پارچه به کار می‌رفت، استفاده می‌کردند. جنس پارچه‌ این دامن‌ها اطلسی، ترمه یا ساتن بوده است. اما اقشار مختلف جامعه متناسب با تمکن مالی خود از جنس‌های متفاوتی استفاده می‌کردند. معمولا افراد ثروتمند پارچه‌های خود را از کشورهای عربی به ویژه کویت تهیه می‌کردند.

وی گفت: "تنبون نظامی" نام شلوارهای زنان دزفول در قدیم بود. این شلوراها گشاد بودند و انتهای آنها با یک نخ تنگ می‌شد تا هنگام راه رفتن بالا نرود. همچنین روسری آنها گل‌دار یا ساده بود و روی آن را با یک پارچه مشکی یا رنگی که "تیک بند" نام داشته می‌بستند. زنان روی روسری‌های خود از یک تور بافتنی استفاده می‌کردند که به آن "دوم" می‌گفتند. "دوم" را با نخ ابریشمی و کمی کج درست می‌کردند و روی لباس‌های آنها را می‌پوشاند و جهت زیبایی استفاده می‌شد. همچنین بعضی از زنان زیر روسری خود کلاه استفاده می‌کردند که شبیه به عرق چین مردها بود. جلو این کلا‌ه‌ اگر شخص اوضاع مالی مناسبی داشت از اشرفی استفاده می‌شد. به این کلا‌ه‌ها "چتری" یا "لچک" می‌گفتند.

 
 
 
آبادان میزبان کنسرت و همایش موسیقی مقامی
فرهنگی و هنری  10/4/1391  13:51:25
914-6480-5 کد خبر
RSS :: پرینت

حوزه هنری آبادان کنسرت و همایش موسیقی مقامی را با اجرای مهران طالبی برگزار می‌کند.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) از خوزستان کنسرت موسیقی مقامی و همایش پژوهشی "موسیقی مقامی" به مناسبت نیمه شعبان در سالن شهید آوینی آبادان برپا می‌شود.

موسیقی مقامی را گروه موسیقی "شهر آشوب" به سرپرستی مهران طالبی مسؤول واحد موسیقی حوزه هنری آبادان اجرا می‌کند.

این کنسرت و همایش پژوهشی "موسیقی مقامی" ساعت 20 روز دوشنبه (12 تیر 91) به همت واحد موسیقی حوزه‌ هنری آبادان برگزار می‌شود.

در این برنامه از اساتید و هنرمندان موسیقی شهرستان‌های آبادان، خرمشهر و اروندکنار دعوت شده است.

نخستین نشست و اجرای موسیقی بهمن 90 برگزار شده بود و این نشست دومین برنامه اجرای موسیقی است. 

 

گفتنی است حضور برای عموم آزاد و رایگان است.

 
مجید انتظامی سازنده سمفونی کارون در گفتگو با فارس:
شهدای زیادی در کارون به شهادت رسیدند؛ خواستم دینم را اداکنم 

خبرگزاری فارس: رهبر ارکستر سمفونیک تهران و خالق «سمفونی کارون» با بیان اینکه من یک آهنگسازم و اهل سیاست نیستم، گفت: کارون رودی است که شهدای زیادی در آن به شهادت رسیدند، با موسیقی تلاش کردم دین‌ام را نسبت به این امر ادا کنم.

خبرگزاری فارس: شهدای زیادی در کارون به شهادت رسیدند؛ خواستم دینم را اداکنم

«مجید انتظامی» آهنگساز و رهبر ارکستر سمفونیک تهران و خالق «سمفونی کارون» در گفت‌وگو با خبرنگار موسیقی فارس در خصوص لغو نشست خبری این کنسرت و احتمال برگزار نشدن آن، اظهار داشت: صبح امروز برای رفتن به نشست خبری سمفونی کارون که از سوی انجمن موسیقی ایران در تالار وحدت برنامه ریزی شده بود، حاضر شدم و قبل از اینکه آژانس بگیرم به مدیر ارکستر تماس گرفتم که این نشست در کدامیک از سالن‌های تالار برگزار می‌شود که متأسفانه خبر لغو این نشست را به من داد.

 

 

 

* در سمفونی کارون کار سیاسی نکرده‌ام

 

وی در ادامه با ابراز تأسف از اینکه چرا از سوی مسئولین برگزاری این کنسرت خبر لغو نشست را دریافت نکرده است، گفت: آهنگساز در این اثر کار سیاسی نمی‌کند بلکه با کار هنری خود تلاش کرده است تا رود کارون و مردمی که در آن خفته‌اند را به نمایش درآورد. این مردم فرزندان شما هستند، وقایع تاریخی زیادی در این مملکت اتفاق افتاده است که بخشی از آن به رود کارون برمی‌گردد. من نمی‌گویم سدی که بر رود کارون زده شده خوب است یا بد، من برای رود کارون و با استفاده از ریتم‌های جنوب کشور آهنگ ساختم، کارون رودی است که شهدای زیادی در آن به شهادت رسیدند و جنوبی‌ها به آن عشق می‌ورزند. با موسیقی تلاش کردم دین‌ام را نسبت به این امر ادا کنم. هر چند کشاورزان استان خوزستان درخواست لغو کنسرت سمفونی کارون را از من خواستار شده‌اند اما باید بگوییم که موسیقی دارای پیام است؛ ابتدا آن را گوش کنند و بعد نظرات خودشان را منعکس نمایند.

این آهنگساز پیشکسوت کشورمان با بیان اینکه من شخصی سیاسی نیستم، تصریح کرد:‌ من در حمایت از سدسازی این سمفونی را نساخته‌ام، اگر این سمفونی را گوش کنید می‌بینید که شعرش درباره رود کارون است.

  

 

آهنگساز فیلم «مریم مقدس» خاطرنشان کرد:‌ اگر ارگانی در این بین سعی دارد از نام من سوء استفاده کند من بی‌تقصیرم، شما آنچه را که از کارون دوست دارید در این موسیقی می‌توانید گوش کنید.

 

* عشق و خودباوری با سازه‌های کوبه‌ای جنوب در سمفونی کارون نشان داده می‌شود

 

انتظامی با اشاره به اینکه من از آثاری که زیر آب رفته خبری ندارم و من مانند بقیه مردم هستم، یادآور شد: «سمفونی کارون‌» اثری است درباره عظمت و استواری مردمان این سرزمین کهن که در راه سربلندی، اقتدار و استواری این سرزمین در تمام ادوار تاریخ کوشیدند. این اثر با الهام از طبیعت باشکوه ایران و غیرت مردان و زنان این مرز و بوم که برای میهن خود فداکاری و جانفشانی کرده‌اند، ساخته شده است.

این سمفونی با استفاده از ریتم‌ها و سازه‌های کوبه‌ای جنوب ایران سعی دارد به توصیفی از عشق و خودباوری مردمانی که برای بیان پیشرفت و تمدن ایران کوشیده‌اند، بپردازد.

 

* «سمفونی کارون» گویای عشق و ایثار دوران دفاع مقدس است

 

وی بار دیگر با تاکید بر اینکه اهل سیاست نیست، گفت:‌ من برای اعتلای فرهنگ کشورم و برای فداکاری کسانی که در این رود خفته‌‌اند کار می‌کنم. نمی‌دانم سیاست کار بر چه اساسی است که به من چیزی نمی‌گویند. امروز نشست خبری لغو شد و فردا شاید کنسرت لغو شود؛ این دست من نیست، چرا که در ابتدای نوشتن قرارداد متنی که جلوی من گذاشتند باب میل من نبود و آن را هم امضا نکردم ولی مدیر آن زمان برنامه‌های تالار وحدت این قرارداد را امضا کرد.

خالق موسیقی فیلم «دوئل» با بیان اینکه این اثر با مبلغ ناچیزی خلق شده است، افزود: سمفونی کارون در 4 قسمت است که هر قسمت گویای فصلی از حرکت مردمی و حماسه‌ها‌یی است که در کارون اتفاق افتاده است و می‌توان به عشق و ایثار حماسه‌های دوران دفاع مقدس اشاره کرد.

وی تاکید کرد: من از آثاری که زیر آب رفته خبری ندارم، من هم مانند بقیه مردم هستم ولی چون هنرمندم، کارم دیده می‌شود.

 به گزارش فارس، سمفونی کارون ساخته مجید انتظامی قرار بود سال گذشته اجرا شود که به دلیل نامعلومی لغو شد.

نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد