مراسم روز ماما در اهواز؛ معاون درمان دانشگاه جندی شاپور: سال گذشته تنها 15 مادر باردار در استان فوت کردند شاخص مرگ مادران با تلاش ماماها ارتقا یافته است اجتماعی 13/2/1391 16:06:17 912-7514-5 کد خبر RSS :: پرینت |
![]() معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز گفت: سال گذشته میزان مرگ مادران در استان تنها 15 مورد بود و لازم است در سال جاری این میزان حفظ شود.
به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)_منطقه خوزستان_دکتر شاهرخ رئیسان در مراسم روز ماما که امروز(13 اردیبهشت ماه) برگزار شد، اظهار کرد: با تلاش ماماها و متخصصان زنان و زایمان شاخص سلامت مادران در خوزستان ارتقاء یافته و در سال گذشته تنها 15 مورد مرگ مادر باردار در استان ثبت شد؛ البته این میزان نیز تاسفآور است، ولی نسبت به سالهای گذشته که این شاخص 36 مورد مرگ به ازای هر 100 هزار مادر باردار بوده است، می توان گفت که این شاخص ارتقا یافته است. وی افزود: البته یک نگرانی هم وجود دارد، زیرا این شاخص باید مراقبت شود تا در سالهای آینده ارتقاء یابد و میزان مرگ و میر مادران باردار کاهش یابد. رئیسان تصریح کرد: در سال های گذشته اقدامات زیادی برای ارتقاء وضعیت شغلی ماماها در استان انجام شده است و اگرچه این اقدامات کافی نبوده، ولی باز هم توانسته تا حدی برخی از مشکلات این قشر را حل کند. از جمله این اقدامات میتوان به افزایش تعداد ماماها در بیمارستانها و راهاندازی سیستم مامای همراه در بیمارستانها و افزایش کارانه آنها اشاره کرد. معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز خاطرنشان کرد: باتوجه به مصوبهای که از وزارت بهداشت اخذ شد، کادر مامایی در شهرستان های استان تکمیل می شود. متاسفانه در برخی از شهرستانها تعداد ماماها حتی به تعداد انگشتان دست هم نمیرسند، به همین دلیل مشکلاتی در زمینه سلامت زنان در این شهرستانها وجود دارد، به همین دلیل در کنکور سراسری در این شهرستان ها بومی گزینی انجام می شود و به این ترتیب مشکلات این شهرستان ها حل خواهد شد.
وی ادامه داد: در حال حاضر گذراندن طرح برای ماماها اجباری نیست، این در حالی است که در بیشتر بیمارستانها با کمبود ماما مواجه هستیم. بهتر است ماماها طرح خود را گذارنده و این گونه هم آنها میتوانند کار کنند و هم مشکل کمبود ماما در بیمارستان ها رفع میشود؛ در پایان طرح نیز افرادی که از نظر عملی و علمی صلاحیت بیشتری داشته باشد به استخدام دانشگاه درمیآیند.
به گزارش خبرنگار ایسنای خوزستان، دکتر شهرام رفیع، رئیس مرکز بهداشت خوزستان نیز در این مراسم گفت: در مراکز بهداشتی و درمانی، ماماها همه کاری انجام میدهند و هرجا که نیاز باشد از آنها استفاده میشود. برای کاهش مرگ مادران باردار باید تلاش زیادی انجام شود؛ تحقیقات انجام شده نشان میدهد که بسیاری از موارد مرگ مادران ناشی از بیماریهای زمینهای است، بنابراین مراقبت پیش از بارداری بسیار مهم است و باید از بارداری افرادی که ریسک بالایی دارند جلوگیری شود.
به گزارش خبرنگار اجتماعی ایسنای خوزستان، حجت الاسلام و المسلمین رضا حسینی فر، مسئول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز نیز در این مراسم اظهار کرد: قشر ماما از اجر معنوی بسیاری برخوردار است و نباید به خاطر مشکلات کاری این اجر را از دست بدهند.
وی افزود: نجات جان یک انسان واقعا جذاب است؛ حال اگر کسی چند انسان را نجات دهد جذابیت کار او هرچه بیشتر افزایش مییابد و اگر نجات جان انسان ها حرفه یک فرد باشد، این بسیار ارزشمند است. ماماها جان دو انسان را نجات میدهند، ولی به دلیل مشغله کاری گاهش فراموش می کنند که کار آنها چقدر ارزشمند است.
حسینیفر تصریح کرد: تولد یک نوزاد با تمام ویژگی انسانی واقعا زیباست و ماما نخستین فردی است که با نوزاد معصوم ارتباط دارد و طبق روایات، معصوم نیز با ملائکه در ارتباط است. از طرف دیگر یک ماما با زنی در ارتباط است که به خاطر سختی زایمان به مقام عصمت رسیده و تمام گناهانش پاک شده است.
وی ادامه داد: درست است که مشکلات زیادی در حوزه مامایی وجود دارد و جامعه آنقدر که باید این افراد را نمیشناسد و از لحاظ صنفی نیز مشکلاتی دارند، ولی حیف است که به خاطر وجود این مشکلات اجر عظیم کار خود را از دست بدهند. امیدواریم مسئولین ذیربط نیز این مشکلات را حل کنند تا این افراد منشأ خیر و سلامت برای مادران جامعه قرار گیرند.
به گزارش خبرنگار ایسنای خوزستان، دکتر اسماعیل ایدنی، عضو هیات مدیره سازمان نظام پزشکی خوزستان نیز در این مراسم گفت: ماماها سازمانی مستقلی ندارند و به همین دلیل کمتر پیشرفت میکنند و همه پیگیریها در چارچوب سیاستهای وزارت بهداشت انجام میشود.
وی افزود: ماماها از نظر تعداد، دومین جمعیت زیر نظر سازمان نظام پزشکی را تشکیل میدهند. هر ساله در زمینه مشکلات این افراد صحبت هایی انجام میشود ولی همچنان مشکلات زیادی برای آنها وجود دارد. وقتی مطالبات ماماها با پرستارها مقایسه می شود میبینیم که مطالبات پرستارها خیلی بیشتر است زیرا زیر نظر یک سازمان صنفی مستقل هستند و کارهایشان راحتتر انجام میشود، ولی جمعیت مامایی همچنان زیر نظر وزارت بهداشت قرار دارد و علیرغم تمام پیگیریهای انجام شده در چارچوب سیاستهای وزارتخانه باید عمل شود. این یکی از بزرگترین چالشهای این قشر است.
ایدنی تصریح کرد: یکی از مشکلات عمده ماماها ارتباطات بین بخش است. در زمینه مامایی چالشهای بین ماما و متخصص زنان و زایمان در حوزه کاری وجود دارد و برخی مقاومتها نیز توسط متخصصان انجام میشود و برای حل این رابطه هیچ کاری انجام نشده است. یکی از راهکارها برای حل این مشکل ادامه تحصیل است. در صورتی که ماماها ادامه تحصیل دهند میتوانند کارهای مربوط را خود انجام دهند و مستقل شدند.
عضو هیات مدیره سازمان نظام پزشکی خوزستان گفت: برای اشتغال ماماها نیز در صورتی که طرح پزشک خانواده اجرا شود، در این طرح نقش ماماها تعریف شده است و تعداد زیادی از ماماها شاغل خواهند شد. به گزارش خبرنگار ایسنای خوزستان، در پایان این مراسم از ماماهای نمونه استان تجلیل شد. |