خبرگزاری فارس: رئیس سازمان نظام مهندسی ساختمان خوزستان گفت: آثار معماری که میتواند هویت دهنده تمدن و فرهنگ ایرانی اسلامی باشد در حال رنگ باختن است و شاهد رشد استفاده از نماهای غیر متعارف در ساختمانها هستیم.
مهدی حقبین امروز در گفتوگو با خبرنگار فارس در آبادان اظهار کرد: رعایت مقررات ملی ساختمان، ضوابط معماری و شهرسازی، مفاد طرحهای جامع، تفضیلی و هادی از سوی تمامی دستگاههای دولتی، شهرداریها، سازندگان، مهندسان، بهرهبرداران و سایر دستاندرکاران صنعت ساختمان الزامی است.
وی ادامه داد: اما این واقعیت تلخ وجود دارد که در حال حاضر مقررات مذکور، آنگونه که باید رعایت نمیشود و نتیجه آن چیزی جز ناهمگونی در اجرای طرحها و عدم رعایت مقررات ملی ساختمان نیست.
رئیس سازمان نظام مهندسی خوزستان درباره وضعیت معماری در شهرهای خوزستان اظهار داشت: آثار معماری که میتواند هویت دهنده تمدن و فرهنگ ایرانی اسلامی باشد در حال رنگ باختن است و امروز شاهد استفاده از نماهای غیرمتعارف در ساختمانها هستیم.
وی افزود: سازمان نظام مهندسی ساختمان به عنوان یکی از تأثیرگذارترین سازمانهای تخصصی با بیش از 8 هزار عضو در دوره چهارم و پنجم هیئت مدیره توجه ویژهای به مقوله معماری داشته است و در جهت حمایت از این رشته، فعالیتهایی همچون برگزاری مسابقات حرفهای، سمینارهای علمی و تخصصی، تعامل با صاحبان اندیشه، جامعه دانشگاهی، مهندسان معمار و مسئولان شهرداری انجام داده است.
نایب رئیس شورای مرکزی سازمان نظام مهندسی ساختمان کشور در ادامه خواستار بازنگری در آزمون رشته معماری (پروانه اشتغال به کار نظام مهندسی) شد و گفت: یکی از مشکلات اسامی این آزمون در بخش عملی آن، انجام طراحیها با دست است که برای برطرف کردن آن در دانشگاههای کشور باید همزمان با کارهای نرمافزاری طراحی با دست نیز انجام شده تا فارغالتحصیلان در آزمون مذکور دچار مشکل نشوند.
وی درباره وضعیت سیما و منظر شهری ماهشهر نیز اظهار کرد: در این شهر با توجه به ضوابط طرح جامع تفضیلی شهری میتوان با استفاده از الگوهای مناسب و متناسب با منطقه و بهرهگیری از توان علمی فارغالتحصیلان دانشگاهی شهرستان این شهر را به یک الگوی معماری ارزشمند تبدیل کرد.
حقبین همچنین از افزایش تعامل میان این سازمان و مراکز دانشگاهی خبر داد و گفت: سازمان نظام مهندسی ساختمان خوزستان این آمادگی را دارد که در حوزه پژوهشی دانشگاهها همکاریهای لازم را انجام دهد.