همکاری نانوشتهای بین مسئولان سه استانی که منتظرند آب به استانشان منتقل شود، وجود دارد و از بزرگترین تا کوچکترین مسئولانشان در استان و یا تهران گرفته تا این انتقال را انجام دهند، اما در این جا ما برای گرفتن یک سری اطلاعات بسیار جزی با مشکل مواجه هستیم. مثلا نمیدانیم که آیا این انتقال در حال رخ دادن است یا خیر؟و یا بخشنامههای محرمانهای که برای ارگانها میآید به نمایندگان اطلاعداده شود یا خیر؟
خوزنیوز: نماینده مردم اهواز در مجلس شورای اسلامی گفت: چه کسی میتواند تضمین کند که خوزستان در آینده نیز با مشکل خشکسالی مواجه نشود، خشکسالی که هماکنون بدون انتقال آب یک میلیارد و 100 میلیون تومان برای خوزستان هزینه داشته و مشخص نیست با انتقال آن چه مشکلات دیگری برای استان ایجاد خواهد شد.
سیدشریف حسینی با بیان اینکه زمانی خواهد رسید که مردم استان حتی در زمینه آب شرب نیز با مشکل مواجه خواهند شد، اظهارکرد: الان به کشاورزان میگویند اقدام به کاشت صیفیجات نکنند ولی در آینده به مردم میگویند در آب شرب نیز صرفهجویی کنند!
وی با اشاره به خشکسالی در راه امسال استان و عدم صدور مجوز کشت برای کشاورزان، افزود: با توجه به اینکه بارندگیهای امسال کم و یا طوری نبوده که برای ذخیره آب مفید باشد، خشکسالی اعلام شده محتمل به حساب میآید.
نماینده مردم اهواز در مجلس شورای اسلامی ادامهداد: چرا در زمانی که اعلام میشود که ما در خشکسالی هستیم و آب برای کاشت صیفیجات کشاورزان نداریم، اوراق مشارکت انتقال آب در اصفهان به فروش میرسد؟ این تناقض در کجاست؟ اگر آب موجود است چرا به مردم خوزستان میگویند خشکسالی است؟ و اگر آب وجود ندارد پس چرا پولهای مردم را میگیرند و در طرحی مشارکت میدهند که آبی در آن وجود ندارد؟ در واقع یک جای این موضوع میلنگد و بهنظر میرسد که صداقتی در این کلام وجود ندارد.
وی خاطرنشانکرد: آیا با اعلام خشکسالی، این موضوع به ذهن خطور نمیکند که میخواهند حساسیتهای نسبت به انتقال آب را پایین بیاورند و مردم و کشاورزان را به کم آبی عادت بدهند. اگر واقعا این موضوع در میان باشد و هر کس در هر مسئولیتی که باشد و بخواهد این کار را انجام دهد در واقع به مردم خوزستان خدمت نکرده است.
حسینی اظهارکرد: اگر واقعا خشکسالی وجود دارد، اعلام کنند و از فروش اوراق مشارکت در انتقال آبی که الان وجود ندارد، جلوگیری کنند. البته حتما این جواب را خواهند داد که الان شاید خشکسالی وجود ندارد، ولی برای اطمینان بیشتر کارهایی انجام میدهیم که اگر در آینده موضوع انتقال آب مطرح شد با مشکل مواجه نشویم؛ اصلا چه کسی میتواند تضمین کند که خوزستان در آینده نیز خشکسالی نداشته باشد؟
وی با اظهار گلهمندی از انتقال آب استان جهت کشاورزی استانهای دیگر، گفت: متاسفانه آب خوزستان را برای کشاروزی استانهای اصفهان، کرمان و یزد که هر کدام نهایتا یک یا دو فصل کشت دارند، منتقل میکنند تا در خوزستانی که زمینهای مسطح و آماده کشت داشته و دستور مقام معظم رهبری نیز مبنی بر کشاورزی در این استان که حداقل سه فصل کشت میتوان در آن انجام داد پشتوانه آن است، صورت نگیرد.
نماینده مردم اهواز در مجلس شورای اسلامی با طرح این سوال که قیمت تمام شده محصولات کشاورزی استانهایی که قصد خرید آب ما را دارند با این هزینه گزافی که جهت انتقال آب پرداخت میکنند چقدر است؟ افزود: شاید خوزستان یک سال با خشکسالی مواجه باشد و به مردم فشار وارد کند اما اگر موضوع خشکسالی برای مدیران با برنامه و هدفدار باشد باید از انتقال آب جلوگیری کنند تا در آینده خوزستان با مشکل مواجه نشود.
به گزارش ایسنا، حسینی یکی از دلایل انتقال آب به استانهای دیگر را عدم هماهنگی بین مدیران و مجموعه نمایندگان دانست و خاطرنشانکرد: همکاری نانوشتهای بین مسئولان سه استانی که منتظرند آب به استانشان منتقل شود، وجود دارد و از بزرگترین تا کوچکترین مسئولانشان در استان و یا تهران گرفته تا این انتقال را انجام دهند، اما در این جا ما برای گرفتن یک سری اطلاعات بسیار جزی با مشکل مواجه هستیم. مثلا نمیدانیم که آیا این انتقال در حال رخ دادن است یا خیر؟و یا بخشنامههای محرمانهای که برای ارگانها میآید به نمایندگان اطلاعداده شود یا خیر؟ متاسفانه همه این موارد باعث میشود که از این قبیل اتفافات در استان رخ دهد.