سلام خوزستان

انتشار اخبار سیاسی- اقتصادی و اجتماعی و فرهنگی خوزستان

سلام خوزستان

انتشار اخبار سیاسی- اقتصادی و اجتماعی و فرهنگی خوزستان

بیاد یادگاران جنگ تحمیلی

در روزهای پایانی سال گذشته در بیت رهبری حضور یافتم. مقام معظم رهبری اشاره‌ای کردند و بنده خود را معرفی کردم. تا گفتم «سرهنگ زرهی ستاد، قاسمی»، ایشان از جا برخاستند و فرمودند: «فرمانده لشکر ۹۲ اهواز! خوش آمدی به مجلس ما». در همان مجلس، اصل نامه‌ای را که مقام معظم رهبری در تاریخ ۲۶ آبان ۱۳۵۹ به من داده بودند، به ایشان دادم.
کد خبر: ۲۳۹۷۴۵
تاریخ انتشار: ۰۳ اردیبهشت ۱۳۹۱ - ۱۲:۳۹
در نخستین روز از اردیبهشت 1391 یکی دیگر از  فرماندهان و حماسه آفرینان هشت سال دفاع مقدس به بهشت پر کشید و به کاروان شهیدان پیوست.

به گزارش «تابناک»، سرتیپ غلامرضا قاسمی در دهم تیر سال ۱۳۰۹ در محله کوچه باغ، شهر تبریز دیده به جهان گشود و تا دریافت مدرک دیپلم در زادگاهش  تبریز بود.

وی در سال  ۱۳۲۹ به تهران آمد و اول مهر ۱۳۳۰ وارد خدمت دانشجویی دانشکده افسری در نیروهای هوایی شد و دو سال دانشجوی خلبانی و دو سال را دانشجوی فنی بود.

وی در تاریخ یکم مهر ۱۳۳۴ درجه ستوان دومی گرفت و چون نمی‌خواست در نیروی هوایی بماند، در ۱۳۳۶ به نیروی زمینی ارتش منتقل شد. در سال ۱۳۳۸ دوره مقدماتی رسته زرهی، سال ۴۶ و ۴۷ دوره آموزشی در دافوس و آخرین مرحله تحصیلات خود را در دانشکده پدافند با درجه سرهنگی، شش ماه این دوره را پیش از انقلاب و شش ماه پس از انقلاب گذراند.
سرتیپ قاسمی بیشترین خدمت خود را در گردان ۲۱۲ سوار زرهی تهران مستقر در مهرآباد جنوبی بود و بعد به اسلام‌آباد منتقل شد و پس از گذراندن دوره عالی به گردان ۲۲۱ تانک در سراب آذربایجان شرقی منتقل و بر پایه طرح افشین در سال ۱۳۴۳ این گردان به اهواز منتقل شد.

پیش از سال ۱۳۴۳ لشکر اهواز یک لشکر پیاده بود؛ فرمانده لشکر ۹ زرهی سرلشکر محمدحسین ضرغام بود که بعدها آن لشکر به ۹۲ زرهی تغییر نام داده شد.

وی در سال ۱۳۵۴ دوباره به تیپ ۲ دزفول رفت و تا سال ۱۳۵۷ در آنجا مشغول به خدمت شد. وی به مدت یک سال پس از فارغ التحصیلی منتصب به نیروی زمینی شد و تا خرداد ۱۳۵۹ فرمانده لشکر ۸۸ زاهدان بود.

با آغاز جنگ تحمیلی در ۳۱ شهریور ۱۳۵۹، وی یکی از پایه‌گذاران دفاع مقدس در اهواز شد، سرهنگ قاسمی در آزادسازی سوسنگرد، عملیات نصر و تصرف پادگان حمید و طرح‌ریزی عملیات فتح‌المبین نقش مهمی را ایفا کرد.

امیر قاسمی سال‌ها در جبهه‌های حق علیه باطل، مجاهدت‌های فراوانی کرده بود و با فرمان ولی فقیه زمان حضرت امام خمینی(ره) و نایب او حضرت امام خامنه‌ای که فرمودند، سوسنگرد باید آزاد شود اطاعت امر کرد و حماسه سوسنگرد را آفرید.

مرحوم سرتیپ غلامرضا قاسمی می‌گفت: اگر عراق سوسنگرد را تصرف می‌کرد، ما جنگ را باخته بودیم؛ فرمان تاریخی امام (ره) و نامه مقام معظم رهبری مبنی بر ضرورت ورود ارتش، موجب پیروزی ما در آزادسازی سوسنگرد شد.
 
نامه آقا

حضرت آقا نخست نامه‌ای را به بنده مرقوم فرمودند که متن آن بدین شرح است:

شب دوشنبه ۲۶/۸/۵۹ ساعت ۱:۱۰

سرکار سرهنگ قاسمی فرمانده لشکر ۹۲ زرهی اهواز
با سلام
شنیدم تیمسار ظهیرنژاد به شما تلفن کرده‌اند که تیپ ۲ فردا وارد عمل نشود، مگر بنا به امر. منظورشان امر آقای رئیس جمهور است. من این عدول از تصمیم عصر را قابل توجیه نمی‌دانم. این به معنای تعطیل یا به ناکامی کشاندن عملیات فرداست.
استعداد دشمن چنان است که آن دو گروهان پیاده یارای کار درستی در برابر آن ندارند و اگر تیپ وارد عمل نشود در حقیقت تک انجام نگرفته است. صبح اگر برای تصمیم نهایی بخواهیم منتظر آمدن تیمسار ظهیرنژاد بمانیم وقت خواهد گذشت.
جوانان ما در سوسنگرد حداکثر تا صبح مقاومت خواهند کرد و صبح زود اگر ما قدری بار دشمن را سبک نکنیم، همه نابود خواهند شد و شهر کاملاً سقوط خواهد کرد. خلاصه اینکه به نظر و تشخیص ما کار باید به همان روال که عصر صحبت شد پیش برود و تیپ آماده باشد که صبح وارد عمل شود. در غیر این صورت، مسئولیت سقوط سوسنگرد با هر کسی است که از این تصمیم عدول کرده است.
سیدعلی خامنه‌ای

حضرت آقای خامنه‌ای نقش بسیار مهمی در آزادسازی سوسنگرد داشتند. اگر تماس‌های تلفنی و نامه‌های ایشان به بنده نبود و اگر ایشان با حضرت امام خمینی (ره) ارتباط نمی‌گرفتند و دستور گذاشتن تیپ در اختیار من را نمی‌دادند، نمی‌توانستم دستور حمله بدهم و عراقی‌ها را از سوسنگرد بیرون کنم.
نقش مقام معظم رهبری حقیقتی کتمان‌ناپذیر است؛ ما توانستیم به یاری الهی سوسنگرد را در روز ۲۶ آبان آزاد کنیم.

وی پس از دریافت نامه حضرت آیت‌الله خامنه‌ای و  دستور حضرت امام (ره) به یاری همرزمانش در اهواز شتافت و با فرماندهی صحیح و به کارگیری امکانات و تجهیزات تیپ‌های لشکر 92 نیروی زمینی ارتش، نجات جان صدها رزمنده محاصره شده توسط دشمن بعثی را رقم زد.
 فرمانده لشکر ۹۲ اهواز! خوش آمدی به مجلس ما

این فرمانده شجاع درباره این نامه یادآاور شده بود:

در مراسم‌ گوناگونی مقام معظم رهبری را از دور می‌دیدم ولی در روزهای پایانی سال گذشته در بیت رهبری حضور یافتم. مقام معظم رهبری اشاره‌ای کردند و بنده خود را معرفی کردم. تا گفتم «سرهنگ زرهی ستاد، قاسمی»، ایشان از جا برخاستند و فرمودند: «فرمانده لشکر ۹۲ اهواز! خوش آمدی به مجلس ما». در همان مجلس اصل نامه‌ای را که مقام معظم رهبری در تاریخ ۲۶ آبان ۱۳۵۹ به من داده بودند، به ایشان دادم.

رهبر معظم انقلاب اسلامی و فرماندهی کل قوا، حضرت امام خامنه‌ای عزیز در سال گذشته به پاس رشادت‌ها و دلاورمردی‌های آن قهرمان دوران دفاع مقدس و بنا بر پیشنهاد ارتش و ریاست ستاد کل نیروهای مسلح با اعطای درجه سرتیپ دومی به ایشان از زحمات بی‌بدیل آن بزرگ مرد دفاع مقدس تقدیر کردند.

-------------------------------
به آگاهی می‌رساند پیکر امیر قاسمی روز دوشنبه، چهارم اردیبهشت‌ ماه با حضور مردم و پیشکسوتان ایثار و شهادت در تهران تشییع و مراسم ترحیمی از سوی فرماندهی و ارشد ارتش در جنوب غرب در روز سه‌شنبه مورخ 5/2/91 از ساعت 12 در مسجد امیرالمؤمنین (ع) لشکر 92 زرهی خوزستان برگزار خواهد شد.
نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد