چند روزی است که زمزمه تغییر مدیر کل میراث فرهنگی صنایع دستی و گردشگری خوزستان به گوش می رسد. البته رفتن پرویز پورفرخی از اداره پر تنش و پر استرس اما مهم میراث فرهنگی از همان ماههای نخست حضورش در سال ۱۳۸۸ بارها مطرح شد. حضور یکباره پورفرخی در این اداره کل به جای صادق محمدی که او هم منتقدان فراوانی داشت باعث خوشحالی بسیاری از حضور این چهره ناآشنا شد. همه فکر می کردند که او ناجی میراث فرهنگی پس از محمدی خواهد بود و مشکلات را به حداقل میرساند.
آمدن او مصادف شد با ثبت جهانی سازه های آبی شوشتر، تلاشی که او در آن سهمی نداشت. ثبت بسیاری از آثار تاریخی، معنوی و طبیعی از برکت تهیه صدها پرونده ای بود که پیش از حضور وی تهیه شده و در زمان وی مورد بهره برداری قرار گرفت. اما اندکی بعد به دلیل ضعف در به کارگیری نیروهای توانمند ،علاقه نشادن دادن به فلسفه و فیزیک بافی و زیاده گویی به جای عمل گرایی، مثبت نشان دادن شرایط بیمارگونه و دادن آمارهای ناصحیح در حوزه میراث فرهنگی صنایع دستی و گردشگری، ناتوانی در تعامل و همفکری گرفتن از انجمن های دوستدار میراث فرهنگی و فعالان این حوزه و حذف ناجوانمردانه بخشی از آنان با ارائه انواع تهمت و افترا و بسیاری موارد دیگر باعث شد نه تنها در بین افراد غیر مسئول بلکه در بین بسیاری از مدیران ریز و درشت در درون و حتی برون استان از ایشان به عنوان یک مدیر ضعیف نام برده شود.
مدیر کلی که حتی بعضی از مدیران میراث فرهنگی کشور بیشتر از وی به عنوان یک فیلسوف نام می برند تا یک مدیر کل، و بارها خواسته اند که فلسفه او را نادیده بگیریم و به خاطر میراث فرهنگی خوزستان و اهمیت آن به کمکش برویم، دست کمکی که او هیچ وقت نپذیرفت. او با این حال در بین ۳۰۰ و اندی کارمند و کارشناس خود نیز مقبولیتی ندارد. اگر بخشی از اطرافیانش می گذاشتند که مدیرکلشان مرزی که دور خود به وجود آورده است را رها کند حتماً می توانست بر تکروی خود غلبه کرده و با یاری گرفتن از همه بر مشکلات فائق آید.
اعتراض تنی چند از فرمانداران در نداشتن تعامل این مدیر کل با مجموعه شهرستان ها و اعتراضات شدید استاندار خوزستان از شرایط میراث فرهنگی صنایع دستی و گردشگری خوزستان و دهها انتقاد دیگر که در محافل دیگر مطرح شد ناشی از انتقادی بود که افراد و مجامع از شخص مدیر کل داشتند. به جرات می توان گفت که به واسطه همه نقطه نظرات موجود، هیچگاه اداره کل میراث فرهنگی صنایع دستی و گردشگری خوزستان تا این حد متزلزل و ضعیف نبوده است به گونه ای که بعضی از فرمانداران در نتیجه عدم تعامل سکاندار این اداره کل و مردمی نبودن آن حاضر نشدند خدمات مطلوب و اعتبارات لازم را نصیب این حوزه مهم نمایند.
حال که شنیده می شود که مدیر کل میراث فرهنگی صنایع دستی و گردشگری خوزستان خواهد رفت شایعات برای آمدن جانشینی از درون خود اداره کل قوت گرفته است. جانشینی که بعد از مدتی جای خود را به مدیرکلی دیگر که سابقه فرمانداری چند شهر را دارد خواهد داد. حال سئوال اینجاست که چرا اداره میراث فرهنگی صنایع دستی و گردشگری که یک نهاد فرهنگی اجتماعی است چرا سالها به محلی برای جولان مدیران سیاسی و نه فرهنگی تبدیل شده است؟
پرسش دیگری که پدید می آید این است آیا جایگزین پورفرخی می تواند بهتر از او باشد یا تجربه ای بدتر از مدیر کل فعلی خواهد بود؟