شوشان : شاید شنیده باشید که پرستو به خاطر نجات جوجه هایش به لانه آتش زده اش می زند و یا قو و میمون از غم فرزندان از دست داده خود عزاداری می کنند، ولی در مورد بسیاری دیگر از حیوانات، داستان ها، اخبار و گزارشات کمی منتشر شده است.
به گزارش شوشان ، دو روز پیش هنگامی که به همراه گروهی از همکاران برای پایش سواحل خوریات خور موسی به منطقه رفته بودیم صحنه عجیبی توجه ما را جلب کرد.ابتدا تصور ما بازی مادر و بچه دلفین بود ولی بیحرکت ماندن بچه دلفین حکایت از چیز دیگر داشت.
بچه دلفین مرده بود و مادر،نگاهش به فرزند، بی هیچ توجهی به خود و اطراف،در تکاپوی نجات،اما چه سود از این تلاش بیهوده و بی ثمر؛ چرا که بدن بی جان فرزند یارای همراهی با جست و خیز مادر را نداشت.
این تراژدی غم انگیز بیان مشاهدات مامورین یگان حفاظت محیط زیست دریایی استان خوزستان از ماجرای سوگواری یک دلفین ماده بر جسد نوزادش در خور بیحد از خوریات منشعب از خور موسی می باشد که والدین وی با تلاشی ستودنی و تاثرانگیز در حال تلاش برای فروبردن آن به زیر آب بودند و همکاران به منظور جلوگیری از حوادث ناگوار بعدی و سردرگمی و به گل نشستن والدین در هنگام جزر، لاشه را از آب خارج و پس از انجام عملیات زیست سنجی و مستندسازی،در جزیره دارا دفن نمودند.
محمد صادق صبا، مسئول محیط زیست دریایی استان خوزستان در این رابطه اظهار داشت،چالش های زیست محیطی،تغییرات اجتماعی- اقتصادی و رونق صنعت و بازرگانی منطقه از جمله وجود بنادر تجاری و نفتی،صنایع متعدد پتروشیمی و صنعت شیلات باعث گردیده که شرایط اکولوژیکی،اکوسیستم و زیستمندان خور موسی به شدت تحت تاثیر این عوامل قرار گرفته و هر از چندگاهی شاهد این نوع رخدادها باشیم.وی تلاش نهادهای دولتی متولی حفظ محیط زیست دریایی را به تنهایی کافی ندانسته و مشارکت داوطلبانه مردم در برنامه های حفاظت از محیط زیست را راهگشای چالش های حساس زیست محیطی و کاهش بهره برداری نابخردانه از طبیعت بیان نمود و اضافه کرد ریشه اکثریت مشکلات زیست محیطی ، بیگانگی با طبیعت بوده و راه حل این مشکلات و یا کاهش آن،آشتی با طبیعت که لازمه آن آموختن زبان طبیعت است، می باشد.
ایرج سلیمانی،رییس اداره حفاظت محیط زیست ماهشهر نیز در رابطه با لاشه کشف شده اظهار داشت،این دلفین از نوع گوژپشت با نام علمی Sousa chinensis می باشد که به دلایل نامشخص تلف گردیده بود. دلفین گوژپشت جزو گونه های در خطر انقراض دریایی و ضمیمه یک کنوانسیون CITES می باشد.