سلام خوزستان

انتشار اخبار سیاسی- اقتصادی و اجتماعی و فرهنگی خوزستان

سلام خوزستان

انتشار اخبار سیاسی- اقتصادی و اجتماعی و فرهنگی خوزستان

اخبار کارگری خوزستان

در سال تولید ملی و حمایت از کار و سرمایه ایرانی:
بیش از 20 سال است در این کارخانه کار می کنیم و تا کنون با مشکلات و ناملایمتی های بسیاری روبه رو شدیم. حتا در روز کارگر سال گذشته شرکت 11 روز تعطیل شد و کارفرما این مدت را از حقوق ماهانه مان کسر کرد و کارگران از ترس اخراج چیزی نگفتند؛ اما چرا در سالی که رهبر معظم انقلاب بر ضرورت تولید ملی و حمایت از کار و سرمایه ایرانی تاکید می کند کارفرما نسبت به تعطیلی کارخانه و بیکار شدن 210 کارگر به طور مستقیم و 100 راننده و 50 کارگر هم به طور غیر مستقیم می کند؟!
خوزنیوز: در نخستین روز از آغاز فعالیت کارگران در سال جدید 210 کارگر یک کارخانه آجرسازی در اهواز از کار بی کار شدند.

به گزارش خبرنگار خوزنیوز، با تعطیلی شرکت آجر سازی جیل اهواز 210 کارگر اهوازی در سالی که به نام "تولید ملی، حمایت از کار و سرمایه ایرانی" نامگذاری شده است، به صفوف بیکاران پیوستند.

یکی از کارگران این شرکت به خبرنگار ما گفت: بیش از 20 سال است در این کارخانه کار می کنیم و تا کنون با مشکلات و ناملایمتی های بسیاری روبه رو شدیم. حتا در روز کارگر سال گذشته شرکت 11 روز تعطیل شد و کارفرما این مدت را از حقوق ماهانه مان کسر کرد و کارگران از ترس اخراج چیزی نگفتند؛ اما چرا در سالی که رهبر معظم انقلاب بر ضرورت تولید ملی و حمایت از کار و سرمایه ایرانی تاکید می کند و می فرماید:" ما باید بتوانیم از کارِ کارگر ایرانى حمایت کنیم؛ از سرمایه‏ى سرمایه‏دار ایرانى حمایت کنیم؛ و این فقط با تقویت تولید ملى امکان‏پذیر خواهد شد." کارفرما نسبت به تعطیلی کارخانه و بیکار شدن 210 کارگر به طور مستقیم و 100 راننده و 50 کارگر هم به طور غیر مستقیم می کند؟!

این کارگر اهوازی که حاضر به معرفی خود نبود، افزود: چرا باید چوب اختلاف بین سه سهامدار این شرکت -که بیش تر عمر خود را در آن صرف کرده ایم- بر جسم و روح کارگران زده شود؟! کارگرانی که با 20 سال سابقه کار و دریافت حقوق های 400- 500 تومانی با دل و جان برای رونق این شرکت و تولید ملی و نیز خودکفایی در استان تلاش می کنند.

همچنین مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی خوزستان در حاشیه ی نشست با عده ای از کارگران شرکت آجر سازی جیل اهواز در گفت و گویی به خبرنگار ما گفت: بعد از تعطیلی کارخانه و ازکار بی کار شدن کارگران- که بر خلاف قانون کار صورت گرفته است- با یکی از نمایندگان مردم اهواز در مجلس شورای اسلامی با سه سهامدار کارخانه  جلسه ای تشکیل دادیم اما یکی از سهامداران به هیچ عنوان راضی به شروع فعالیت کارخانه نیست.

سید خلف موسوی افزود: در نامه ای فوری به فرماندار از تعطیلی کارخانه آجر سازی جیل به دلیل اختلاف پیش آمده بین سهامداران از ابتدای سال خبر دادیم و خواستار تشکیل جلسه ای با حضور سه سهامدار شرکت و چند دستگاه استان به منظور راه اندازی مجدد آن شده ایم که امیدواریم با شروع مجدد فعالیت کارخانه، کارگران بیکار شده  بر سر کار خود بازگردند.

 خبرنگار ما درصدد بود تا با سهامدارموافق تعطیلی این کارخانه گفت و گویی انجام دهد که میسر نشد.

شایان گفتن است: کارخانه آجر سازی جیل اهواز- که در سال 1351 راه اندازی شده است- روزانه 270 هزار قالب آجر تولید می کند.

اختلاف سرمایه‌گذاران ،کارخانه را به تعطیلی کشاند

دبیر اجرایی خانه کارگر خوزستان خواستار تعیین تکلیف کارگران این کارخانه شد و گفت: بیکار شدن 210 کارگر این کارخانه مشکلی بر مشکلات بیکاری استان اضافه می‌کند.

آقایار حسینی تصریح کرد: برخلاف ادعای مسئولان مبنی بر ایجاد اشتغال جدید، هر روز اخباری مبنی بر بیکاری کارگران به دست می‌رسد.

دو جلسه بی‌نتیجه

مهرداد وکیل معاون صنعت، معدن و تجارت خوزستان از تعطیلی کارخانه آجر ماشینی جیل اظهار بی اطلاعی کرد اما دبیر کمیسیون صنایع مجلس شورای اسلامی گفت: این کارخانه از ابتدای امسال تعطیل شده و 210 نفر به صورت مستقیم در این کارخانه مشغول به کارند و حدود 500 نفر نیز به صورت غیر مستقیم از طریق این کارخانه اشتغال دارند.

حسینی افزود: این کارخانه هیچگونه بدهی به کارگران یا دولت ندارد و مشکلی برای ادامه کار از نظر فنی نیز ندارد.

وی علت تعطیلی این کارخانه را اختلاف میان سه سرمایه‌گذار این کارخانه عنوان کرد و گفت: ابتدا سعی شد که برای جلوگیری از تعطیلی کارخانه در نشستی با مدیر کل کار خوزستان و سرمایه‌گذاران این مشکل به نحوی حل شود اما متاسفانه این جلسه به نتیجه نرسید.

نایب رئیس مجمع نمایندگان خوزستان اظهار کرد: در نشست کمیسیون کارگری در تاریخ دهم فروردین ماه مقرر شد، سرمایه‌گذاران در ابتدا کارخانه را راه‌اندازی و سپس برای حل مشکلات خود اقدام کنند.

حسینی تأکید کرد: اینگونه اختلافات نباید باعث تعطیلی واحدهای تولیدی شود.

برخورد با متخلفان

مدیر کل کار، تعاون و رفاه اجتماعی خوزستان نیز با اشاره به بی‌نتیجه بودن جلسه‌ای که با حضور نماینده اهواز و سرمایه‌گذاران برگزار شده، به فارس گفت: در آخرین جلسه کمیسیون کارگری مصوب شد که تا زمان رفع اختلاف میان سرمایه‌گذاران کارخانه آغاز به کار کند؛ البته این امر هنوز محقق نشده است.

سید خلف موسوی اهمیت این کارخانه در زمینه اقتصادی و کارگری را یادآور شد و افزود: استان بخشی از نیازهای مصالح ساختمانی خود را از جمله آجر از دیگر استان‌ها وارد می‌کند و این کارخانه نقش بسزایی در تأمین نیاز استان دارد.

وی اظهار کرد: اغلب کارگران این کارخانه ساکنان حاشیه شهر  و روستاهای شهرستان اهواز هستند و برای اشتغال آنها و حمایت از بخش اشتغال، مشکل تعطیلی این کارخانه در حال پیگیری است.

موسوی تصریح کرد: با وجودی که بخش خصوصی مالک این کارخانه است، اما نمی‌تواند با تعطیلی این واحد تولیدی، موجب بیکاری کارگران شود و حقوق آنها را نادیده بگیرد.

وی تأکید کرد: از ظرفیت‌های قانونی برای احقاق حقوق کارگران استفاده می‌شود.

این مقام مسئول گفت: در صورتی که سرمایه‌گذاران به تعهد خود مبنی بر راه‌اندازی این کارخانه در مهلت تعیین شده اقدام نکنند، بر اساس قانون دادستان اهواز با آنها برخورد می‌شود.
نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد