کتانباف در گفت و گو با ایسنا تشریح کرد؛ برنامه های شهرداری اهواز در سال 91 اجتماعی 16/1/1391 10:40:14 911-7214-5 کد خبر RSS :: پرینت |
شهردار اهواز در گفت و گویی تفصیلی با خبرنگار ایسنای خوزستان گفت: سال 91 سالی روشن برای توسعه شهر اهواز خواهد بود و پروژه های بسیاری در زمینه زیباسازی، شهرسازی، ترافیک و عمران شهری در اهواز اجرایی می شوند.
منصور کتانباف در گفت و گو با خبرنگار اجتماعی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)_منطقه خوزستان_اظهار کرد: بخش خدمات شهری به عنوان پیشانی شهرداری محسوب می شود و در سال های گذشته ضعفی که در شهرداری احساس میشد بیشتر در بحث خدمات شهری بود و علیرغم اقدامات خوبی که در این بخش انجام میشد، در مرحله اجرا مشکلاتی وجود داشت. پاکسازی و نظافت معابر، جمعآوری پسماندهای خانگی، صنعتی، اداری و بیمارستانی از مهمترین وظایف و مسئولیت های معاونت خدمات شهری است و با توجه به اهمیت انجام این امور، نخستین هدفگذاری شهرداری اهواز در بخش خدمات شهری است. این بخش نیازمند عملکرد مدیریتی بود و در سال 90 توانستیم با بهبود سیستم مدیریتی، علیرغم افزایش کیفیت، هزینه ها را کاهش دهیم.
کتانباف تصریح کرد: در حال حاضر دفن پسماندهای شهری به صورت سنتی انجام می شود؛ عملیات بازیافت پسماند از سال 89 آغاز شد و با توسعه آن، این طرح نفع اقتصادی نیزخواهد داشت. امیدواریم در سه ماهه نخست سال و یا حداکثر در تابستان عملیات دفن زباله ها به روش غیرسنتی انجام شود.تفکیک پسماندها میتواند پیش از دفن و از مبدا انجام شود و برای تحقق این موضوع، آموزش چهره به چهره شهروندان ساکن در مناطق یک، سه و هشت شهرداری انجام می شود. در بحش سختافزاری این طرح نیز مخازن مخصوص دفع زباله به شهروندان ساکن در این مناطق تحویل داده می شود.
وی ادامه داد: اکنون 100 درصد پسماندهای شهری دفن می شوند، این در حالی است که با اجرای طرح تفکیک و بازیافت زباله، 30 درصد پسماندها با هدف بازیافت، تفکیک و 40 درصد به کمپوست تبدیل می شوند و به این ترتیب 70 درصد پسماندها به مرحله دفن نمی رسند. در مورد 30 درصد باقی مانده نیز مذاکراتی در حال انجام است تا از این ظرفیت برای تولید برق استفاده شود و در صورت تحقق این هدف، همه پسماندهای شهری مورد استفاده مجدد قرار می گیرند. اکنون دو بخش نخست، یعنی بازیافت ازمبدا و تفکیک در سایت آغاز شده است؛ مذاکرات مربوط به طرح تولید برق از پسماندها نیز در حال انجام است؛ برای اجرای این طرح نیازمند ایجاد نیروگاه هستیم که اعتبار بسیار زیادی نیاز دارد و به همین دلیل برای حضور و فعالیت بخش خصوصی اعلام آمادگی می کنیم.
کتانباف در زمینه اجرای پروژه های شهرداری اهواز، گفت: در زمینه اجرای پروژه ها اگر قرار بود با همان روند گذشته حرکت کینم، قطعاً عقب میماندیم؛ به همین دلیل تلاش شد که در اجرای پروژه ها در کنار حفظ کیفیت و دقت در اجرا، به سرعت اجرای پروژه نیز توجه شود. البته واضح است که منابع اعتباری هر پروژه ای نیز باید به موقع تامین شود و پیمانکار نیز باید 20 درصد این منابع را تامین کند. با هدف افزایش سرعت اجرای برخی پروژه های شهرداری اهواز، امکانات و منابع مالی مورد نیاز به پیمانکاران تزریق شد.
شهردار اهواز با اشاره به بازگشایی مجدد پارک"جزیره"، اظهار کرد: این پارک یک بار در سال 74 به بهرهبرداری رسید و چند سال استفاده شد؛ پس از به حالت متروکه درآمد و سال ها به همین صورت باقی ماند. این جزیره که در وسط رودخانه کارون قرار دارد اکنون دوباره به پارک تبدیل شده و 12 هکتار مساحت دارد؛ امکانات اولیه مورد نیاز و همچنین تجهیزات ورزشی و وسایل بازی در این پارک نصب شده، ولی دیگر مانند گذشته از وسایل بازی برقی و الکترونیکی در این پارک استفاده نشده است. مساحت این جزیره 16 هکتار است که چهار هکتار از آن با هدف ایجاد موزه آب در اختیار اداره کل میراث فرهنگی قرار گرفته است.
وی با اشاره به اینکه افزایش تعداد پارک های محله ای، رویکرد شهرداری اهواز در بخش فضای سبز است، تاکید کرد: با ایجاد پارک های محله ای، هجوم به پارکهای اصلی و مرکزی شهر کاهش می یابد وشهروندان می توانند برای تفریح از پارک های محله ای که فاصله اندکی با محل سکونت آنها دارد استفاده کنند؛ به این ترتیب ترافیک اطراف پارک های شهر نیز کاهش می یابد.
شهردار اهواز افزود: ایجاد سرویس های بهداشتی عمومی ازجمله نیازهای شهر اهواز است و به همین دلیل این پروژه نیز در سال گذشته در دستور کار قرار گرفت و تعداد زیادی از سرویس های بهداشتی فرسوده موجود در شهر بهسازی و چند چشمه سرویس بهداشتی جدید نیز در مکان های عمومی ایجاد شد. در مجموع حدود 16 سرویس بهداشتی جدید بهتعداد سرویسهای بهداشتی عمومی شهر اضافه شد.
کتانباف درباره اجرای طرح گلکاری میادین و پارک های شهر در نوروز امسال خاطرنشان کرد: گلکاری در سطح شهر و اماکن عمومی موجب افزایش آرامش روانی شهروندان می شود و به همین دلیل در روزهای پایانی اسفندماه گذشته گلکاری میادین در دستور کار قرار گرفت و تقریبا بیش از هفت برابر سال هلی گذشته گلکاری انجام شد و سیمای شهر تا حدود زیادی تغییر کرد. در این طرح کاشت گل های زیبا در دستور کار قرار گرفت و با توجه به اینکه برخی شهروندان ممکن است به عطر گل های معطر حساسیت داشته باشند، تلاش شد کمتر از گونه های معطر استفاده شود.
شهردار اهواز درباره اقدامات انجام شده در بخش حمل و نقل و ترافیک اظهار کرد: در این حوزه پروژه های هوشمندسازی ترافیک شامل گسترش نظارت تصویری، بهبود وضعیت آسفالت معابر، نصب علائم و تابلوهای ترافیکی، توسعه ناوگان اتوبوسرانی و تاکسیرانی و بهبود سرپناه های ایستگاه های اتوبوسدر سال گذشته انجام شد و برخی از این پروژه های همچنان در حال اجراست؛ از زمان اجرای این طرح تاکنون وضعیت بیش از 100 ایستگاه اتوبوس بهبود یافته است؛ البته وضعیت این ایستگاه ها هنوز ایده آل نیست و باز هم نیازمند فعالیت هایی در این بخش هستیم. همه ایستگاه های اتوبوس موجود در سطح شهر باید مکانیزه و کولردار شوند. با توجه به اینکه هزینه اجرای این پروژه بسیار زیاد است، این طرح در دو بخش اجرایی می شود و در مرحله نخست توسعه ایستگاه های مکانیزه در دستور کار است و در مرحله بعد ایستگاه های موجود ساماندهی می شوند.
شهردار اهواز با اشاره به اجرای پروژه کریدور نفت، افزود: با اجرای این پروژه، فاز 4 کوی ملت به خیابان فرشید 2 و سپس به پل سوم متصل می شود. با اجرای این طرح رانندگانی که قصد دارند از کوی ملت به سمت پل سوم تردد کنند دیگر نیازی ندارند که وارد اتوبان پاسداران شوند و به این ترتیب ترافیک این اتوبان و میدان شهید بندر حدود 30 درصد کاهش می یابد. پروژه روگذر خیابانتوحید هم قرار بود مهرماه سال گذشته آغاز شود که این پروژه با معارضان شبکه برق، آب و گازمواجه شد و به دلیل وجود خط لوله آب بسیار قدیمی در این منطقه طرح آغاز نشد. این پروژه باید در زمانی آغاز شود که مسیر چهارراه توحید در وضعیت ترافیکی مطلوبی باشد. با توجه به اینکه اجرای این پروژه حدود سه ماه طول می کشد، پس از پایان فعالیت مدارس در خردادماه، طرح آغاز می شود و تا آغاز مجدد فعالیت مدارس در مهرماه، بخشی از مسیر تکمیل می شود.
وی تصریح کرد: البته تا زمانی که مشکل معارض آبحل نشود قطعا نمیتوانیم این پروژه را آغاز کنیم. ایجاد زیرگذر اتوبان پاسداران در حدفاصل خیابان اقبال و همچنین ایجاد چند پل دیگر در نقاط مختلف شهر نیز از دیگر برنامه های شهرداری اهواز در بخش حمل و نقل و ترافیک است. این پروژه ها در طرح جامع شهر اهواز پیش بینی شده اند، ولی باتوجه به اینکه طرح جامع باید بازنگری شود و احساس می شود که طرح نیازمند تغییر نگرش است، پس ازبازنگری طرح جامع در صورت تصویب، این پروژه ها اجرایی می شوند. در حال حاضر پروژه روگذر خیابان اقبال از اولویت خارج است.
وی ادامه داد: در هسته مرکزی شهر با مشکل اساسی کمبود پارکینگ مواجه هستیم؛ برای حل این مشکل پیشنهادی در خصوص افزایش عوارض حذف پارکینگ و ارائه تخفیف برای ایجاد پارکینگ در مرکز شهر به قائم مقام شوای شهر ارائه داده ایم که می تواند در زمینه ایجاد پارکینگ های بیشتر در مرکز شهر موثر باشد.
کتانباف خاطرنشان کرد: شهروندان سال گذشته در پرداخت عوارض همکاری خوبی داشتندو این مساله تاثیر بسیار خوبی بر توسعه و عمران و نگهداری شهر دارد. در این زمینه میزان مشارکت شهروندان 108درصد و در زمینه مبالغ پرداختی 141 درصد رشد داشته ایم. البته تنها یک چهارم شهروندان در این زمینه همکاری داشتند و به عمران شهر خود کمک کردند و بقیه شهروندان نیز باید در این زمینه مشارکت کرده و عوارض معوقه را پرداخت کنند. شهرداری باید به سمت منابع درآمدی پایدار برود زیرا تنها منابع مالی پایدار می توانند فعالیت شهرداری را تضمین کنند.
شهردار اهواز در خصوص بودجه سال 91 گفت: میزان بودجه مورد نظر را به قائممقام شورای شهر ارائه داده ایم و اکنون در حال بررسی است و براساس آن برنامه وموضوعاتی که از قبل آماده کرده ایم را پیش می بریم؛ سال 91 سالی بسیارروشن در بحث توسعه و عمران شهری و بهبود محیط شهر است. در این سال اولویتنخست در برنامه های حمل و نقل و ترافیک است که مشکل امروزی همه شهرهایدنیا، ایران و شهر اهواز است. باید وضعیت عمران و توسعه مترو به شرایط مطلوبیبرسد و بحث ناوگان های تاکسیرانی و اتوبوسرانی نیز باید بهبود یابند. همچنینشبکه معابر عمومی هم نیازمند اصلاح است. بسیاری از معابر شهر اهواز هنوز هم آسفالت ندارد و به همین دلیل در سال 91 فعالیت های خوبی در این بخش انجام می شود.
شهردار اهواز خاطرنشان کرد: وجود تعداد زیادی مسافرکش شخصی در سطح شهر از مشکلات موجود است و لازم است با اعمال قانون، مسافربرهای شخصی برای تهیه تاکسی ترغیب شوند. از 2 هزار و 500 تاکسی سهمیه اهواز در سال 90 حدود 900 تاکسی وارد چرخه حمل و نقل عمومی شهر شد. در صورتی که شهروندان استقبال کنند، این امکان وجود دارد که 2 هزار و 500 تاکسی جدید به شهر وارد کنیم، ولی متاسفانه به دلیل وجود مسافربرهای غیرمجاز افراد رغبتی برای دریافت تاکسی نشان ندادند. در این زمینه هماهنگی لازم با دستگاه قضایی و راهور انجام شده و به این ترتیب در سال جاری شرایط برای فعالیت تاکسی های شهری بهبود می یابد و در مقابل با رانندگان غیرمجاز برخورد می شود.
کتانباف با بیان اینکه به دنبال افزایش جاذبه های شهر اهواز هستیم، اظهار کرد: شهر اهواز باید به گونه ای طراحی شود که علاوه بر جذب توریست، مسافرها را در شهر نگه داریم و زمانی که یک مسافر به شهر می آید، حتی اگر سه روز هم در شهر بماند خسته نشود. ایجاد آکواریوم، ایجاد باغ پرندگان، شهربازی و نورپردازی معابر و نمادهای شهری ازجمله مواردی است که می تواند موجب افزایش جمعیت گردشگر در شهر اهواز شود.
شهردار اهواز گفت: انشاءالله در سال جاری کلنگ پروژه هایپرمارکت اهواز به زمین زده می شود و این پروژه در فضایی به مساحت 17هزار متر ساخته می شود. |