سلام خوزستان

انتشار اخبار سیاسی- اقتصادی و اجتماعی و فرهنگی خوزستان

سلام خوزستان

انتشار اخبار سیاسی- اقتصادی و اجتماعی و فرهنگی خوزستان

یادی از مرحومه سیمین دانشور

میترا بیات:
سیمین دانشور سال‌ها در سایه جلال بود

فرهنگی و هنری 22/12/1390 12:59:24
9012-20680-5 کد خبر
RSS :: پرینت

دبیر ویژه آیین بزرگداشت سیمین دانشور در جایزه ادبی "لیروا" گفت: بزرگداشت سیمین دانشور را با محوریت نقش سیمین دانشور در شکوفایی ادبیات داستانی ایران برپا می‌کنیم.

میترا بیات در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) در خوزستان بیان کرد: از سال‌های 81 و 82 که در سرای اهل قلم کار می‌کردم در نظر داشتم بزرگداشتی برای سیمین دانشور برپا کنم و در تماس‌های تلفنی مکرری که با این داستان‌‌نویس داشته‌ام ایشان با این مساله موافقت کردند اما به دلایلی نتوانستیم آن بزرگداشت را برپا کنیم.

وی افزود: من این پیشنهاد را در اولین دوره جایزه ادبی لیروا به حمیدرضا اکبری دادم و او هم استقبال کرد اما چون در دور اول این جایزه زمان کمی داشتیم و نمی‌توانستیم در آن زمان کم بزرگداشت شایسته‌ای برپا کرد بر این اساس این بزرگداشت را به سال آینده موکول کردیم تا بزرگداشتی در حق این نویسنده بزرگ داشته باشیم منتهی این اتفاق رخ داد. ما دوست داشتیم این مراسم را در زمان حیات ایشان برپا کنیم.

بیات اظهار کرد: این اواخر نسبت به سیمین دانشور خیلی بی‌مهری شده بود و سال‌های اخیر که ایشان در بستر بیماری بودند جامعه فرهنگی خیلی کم به یاد این بانوی بزرگ بوده‌اند. ما اگر به تاریخ داستان‌نویسی در ایران نگاه کنیم می‌بینیم که نویسندگان زنی بوده‌اند که کار خوبی داشتند ولی سیمین دانشور به ویژه با رمان "سووشون" خیلی شاخص بود. در واقع نمی‌توان اسمی از ادبیات داستانی برد و نام "سووشون" را نبرد.

او تاکید کرد: این سال‌ها سیمین دانشور در حاشیه بود با حضور آقایانی که همیشه مطرح بودند و بسیار جوایزی که یا به اسم آقایان بود و یا مسؤول آن‌ها آقایان بودند و آ‌قایان جریان ادبی درست می‌کردند ولی سیمین دانشور خانمی بود که در حاشیه بود و در عین حال که کار شاخصی در حوزه ادبیات داستانی داشت و داستان‌های کوتاه او تاثیر‌گذار بودند اما در حاشیه بود.

این داستان‌نویس در ادامه گفت: متاسفانه سمین دانشور سال‌ها در سایه وجود پرابهت جلال آل‌احمد بود. وجود جلال باعث می‌شد که سیمین همیشه در حاشیه، بعد از جلال و به عنوان زن جلال دیده شود نه به عنوان یک نویسنده خوب ادبیات داستانی و این شاید برای خود او خیلی رنج‌آور بود.

وی یادآور شد: این اواخر در حق او خیلی بی‌عدالتی شد و کم‌تر به او پرداخته شد. نقدهای خوب خیلی کمی به آثارش نوشته شد و نگارش نقدهای منفی بر اثر آخر او باعث شد تا خود را از جامعه ادبی ایران کنار بکشد. حق او بیش‌تر از این‌ها بود و می‌بایست بیش‌تر از این‌ها به او اهمیت داده می‌شد.

بیات گفت: متاسفانه ایشان درگذشت و برنامه‌های ما در جایزه ادبی لیراو با تغییراتی خواهد بود. از دوستان، آشنایان و خانم‌های داستان‌نویس دعوت خواهیم کرد که در این آیین صحبت کنند. سعی می‌کنیم بیش‌تر بر موضوع "زنان در ادبیات داستانی و نقش سیمین دانشور در شکوفایی ادبیات داستانی" در این جایزه تاکید کنیم.

نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد