سلام خوزستان

انتشار اخبار سیاسی- اقتصادی و اجتماعی و فرهنگی خوزستان

سلام خوزستان

انتشار اخبار سیاسی- اقتصادی و اجتماعی و فرهنگی خوزستان

یک خبر از اهواز

اشاره به خطرات استعمال مواد محترقه و منفجره؛
معاون مرکز بهداشت خوزستان:
22 درصد آسیب‌دیدگان چهارشنبه‌سوری سال گذشته عابر بودند

اجتماعی 22/12/1390 16:25:16
9012-11114-5 کد خبر
RSS :: پرینت

معاون فنی مرکز بهداشت خوزستان گفت: بیشترین حوادث سال گذشته مربوط به ترقه بوده و متوسط سنین آسیب دیدگان 15 سال بوده است.

به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)_منطقه خوزستان_دکتر مهران گل‌بهار در نشستی خبری که امروز(دوشنبه، 22 اسفندماه) برگزار شد اظهار کرد: مراسم چهارشنبه‌سوری یکی از آیین‌های اصیل ایرانی است که در گذشته با آدابی مانند کوزه‌شکنی همراه بوده، ولی متاسفانه امروزه از آن رسم قدیمی تنها آتش‌سوزی به‌جا مانده است.

وی افزود: برای پیش‌گیری از بروز آسیب به شهروندان، باید مکانی مشخص برای برگزاری جشن چهارشنبه آخر سال در نظر گرفته شود؛ در حال حاضر در شهرهایی مانند اصفهان و شیراز مکان‌هایی مشخص شده و به این ترتیب میزان حوادث در این روز کاهش می‌یابد. استفاده از مواد محترقه در چهارشنبه‌سوری توصیه نمی‌شود و در صورتی که فردی بخواهد از این مواد استفاده کند، باید نوع بی‌خطر آن را تهیه کند.

رئیس بیمارستان سوانح و سوختگی طالقانی اهواز تصریح کرد: در سال 88 به دلیل حوادثی که در چهارشنبه آخر سال اتفاق افتاد، دو هزار نفر در کل کشور به بیمارستان‌ها منتقل شدند و این میزان در سال 89 به دو هزار و 100 نفر رسید که نسبت به سال پیش از آن افزایش داشته است.

گل‌بهار با بیان این‌که بیمارستان طالقانی اهواز تنها بیمارستان سوانح و سوختگی جنوب‌غرب کشور است، خاطرنشان کرد: بر اثر حوادث چهارشنبه آخر سال، 15 نفر در سال 88 و 14 نفر در سال 89 به این بیمارستان منتقل شدند که محدوده سنی آن‌ها 15 تا 25 سال بود.

وی ادامه داد: نکته قابل توجه این است که همه افراد آسیب‌دیده‌ای که به بیمارستان منتقل شدند، خود آتش‌بازی نکرده بودند و 50 درصد آسیب‌دیدگان حوادث چهارشنبه‌سوری هنگام بازی با مواد محترقه دچار آسیب شده‌اند. همچنین 22 درصد آن‌ها هنگام عبور از خیابان، 12 درصد هنگام تماشای مراسم آتش‌بازی، 4،2 درصد هنگام پرش از روی آتش، 2،7 درصد در حال ساخت مواد محترقه و 1،6 درصد افراد آسیب دیده هم هنگام انجام وظیفه آسیب دیده‌اند.

معاون فنی مرکز بهداشت خوزستان اظهار کرد: 90 درصد حوادث چهارشنبه آخر سال در مناطق شهری بوده‌اند و آتش‌بازی معمولا در کوچه‌ها و خیابان‌ها انجام می‌شود؛ بیشترین ماده منفجره مورد استفاده در سال‌ گذشته هم ترقه بوده است.

گل‌بهار گفت: سال گذشته به دلیل حوادث چهارشنبه‌ آخر سال پنج نفر در کشور جان خود را از دست دادند و 18 نفر هم معلول شدند. خوشبختانه سال گذشته مورد فوت در استان وجود نداشت. همچنین بیشترین آسیب‌ها مربوط به نواحی دست و صورت بوده است.

وی افزود: سوختگی ناشی از آتش‌بازی و استعمال مواد محترقه در چهارشنبه آخر سال مشکلات بسیاری برای افراد ایجاد می‌کند و عوارض آن حتی تا دو تا سه ماه بعد از حادثه هم باقی می‌ماند. به طور میانگین هزینه درمان برای هر یک‌درصد سوختگی، یک میلیون تومان است و با توجه به این‌که در سال گذشته دو هزار نفر در کشور آسیب دیده‌اند، حدود 60 میلیارد تومان تنها در یک شب هزینه به دولت تحمیل شده است.

معاون فنی مرکز بهداشت خوزستان تصریح کرد: علاوه بر آسیب‌های جسمی، آتش‌سوزی‌های ناشی از بازی با مواد محترقه اثرات روانی بسیاری هم به دنبال دارد که این اثرات گاه تا پایان عمر فرد را درگیر می‌کند.

گل‌بهار تاکید کرد: بیمارستان سوانح و سوختگی اهواز برای درمان آسیب‌دیدگان چهارشنبه آخر سال در آمادگی کامل است و بخش ICU و اتاق‌ عمل این بیمارستان خالی از بیمار است تا حوادث احتمالی به سرعت مورد پوشش قرار گیرند.

نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد