سلام خوزستان

انتشار اخبار سیاسی- اقتصادی و اجتماعی و فرهنگی خوزستان

سلام خوزستان

انتشار اخبار سیاسی- اقتصادی و اجتماعی و فرهنگی خوزستان

یک خبر کارگری

بازهم اعتصاب و باز هم موضوع تبدیل وضعیت نیروهایی یک ارگان در اهواز؛
یک مقام مسئول در سازمان آب و برق خوزستان:
تبدیل وضعیت کارگران طبق بخش‌نامه اجرا می‌شود

اقتصادی 22/12/1390 14:35:17
9012-11774-5 کد خبر
RSS :: پرینت

کلان شهر اهواز بار دیگر رنگ اعتصاب کارکنان یک ارگان دیگر را به خود گرفت تا شاید مسوولان استان به خود آیند و صدای 100 کارگر را که به نظر می‌رسد تنها از حق و حقوقشان دفاع می‌کنند، بشنوند.

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) خوزستان، کارگران سازمان آب و برق سومین ارگانی بود که همچون ارگان‌های شهرداری و لوله‌سازی با اعتصاب و تجمع مقابل این سازمان به دنبال رسیدن به خواسته‌هایشان هستند؛ هر چند که هنوز تجمع‌کنندگان آن دو ارگان پاسخی از اعتصاب‌های خود دریافت نکرده‌اند.

شاید درخواست این کارگران که تنها تبدیل وضعیت قراردادهایشان بود، امری قانونی و طبیعی باشد اما آیا مسئولی هست که صدای آن‌ها را بشنود و پاسخگوی درخواست آن‌ها باشد؟ هنوز مشخص نیست تا چه زمانی باید شاهد باشیم که در مقابل فلان ارگان، سازمان‌ و یا مهمتر از همه استانداری خوزستان یک عده‌ جمع شوند و از این طریق حق و حقوق‌شان را مطالبه کنند. آیا رسیدگی به مشکل 60، 70 و یا 100 نفر کارگر یک ارگان آن قدر سخت و زمان‌بر است که تا شاهد اعتصاب‌شان نباشیم، مشکلاتشان برطرف نمی‌شود؟ آیا این موضوع باعث نمی‌شود که در طول سال باز هم شاهد این قبیل اعتصابات باشیم؟

خبرنگار ایسنای خوزستان در بین جمع معترضان رفته و ماجرا را از آن‌ها جویا شد.

نماینده این گروه از کارگران که جوانی حدودا 30 ساله بود، گفت: طبق بخشنامه دولت در سال 89، سازمان آب و برق خوزستان به مدت یک سال با ما قرارداد کار معین بست و حداقل حقوق در آن سال را به ما پرداخت می‌کردند و می‌کنند؛ حتی اضافه‌کاری ما نیز طبق همان سال 89 پرداخت می‌شد. اما اکنون سازمان برای ما یک شرکت تعاونی مشخص کرده و به ما می‌گوید باید زیر نظر آن کار کنیم؛ جالب این جاست که هیات موسس این تعاونی نیز خودشان هستند.

وی ادامه داد: تنها خواسته ما این است که چرا خود سازمان با ما قرارداد امضا نمی‌کند؟ چرا باید بعد از چندین سال، حالا زیر نظر یک تعاونی که معلوم نیست با چه کسی روبه‌رو هستیم، کار کنیم. کار کردن با تعاونی بدتر از پیمانکاری است، زیرا حداقل در کار پیمانکاری طرف حسابمان مشخص است اما وقتی زیر نظر تعاونی باشیم دیگر طرف مقابل مشخص نیست.

سیدشریف حسینی، نماینده مردم اهواز که در جمع کارگران حاضر شده بود از آن‌ها خواست کار را به نمایندگان خود بسپارند و گفت: اگر قرار باشد در این شهر هر کس مشکل خود را خودش برطرف کند، مشکل حل نخواهد شد.

خبرنگار ایسنای خوزستان پس از شنیدن حرف‌های کارگران به سراغ یک مقام مسئول در سازمان آب و برق خوزستان رفت تا توضیحات وی را در این زمینه جویا شود.

زمان‌پور، مدیر امور کارکنان سازمان آب و برق خوزستان در این باره گفت: در تاریخ 12 مهرماه امسال تفاهم‌نامه‌ای دو طرفه بین وزیر نیرو و معاون توسعه مدیریت و سرمایه انسانی رییس‌جمهور در خصوص حذف شرکت‌های پیمانکاری و تبدیل وضعیت نیروهای شاغل در این شرکت‌ها در سه محور منعقد شد.

وی ادامه داد: در ماده دوم این تفاهم‌نامه مشخص شده است که نیرو‌های شاغل در وظایف اصلی وزارت نیرو همچون مشاغل کارشناسی، کمک کارشناسی و فعالیت‌های تخصصی و همچنین نیروهای شاغل در زمینه خدمات، پشتیبانی و اداری شامل امور دفتری، ماشین‌نویس و بایگانی به صورت مستقیم با آن‌ها عقد قرارداد شود.

زمان‌پور افزود: در ماده سوم تفاهم‌نامه آمده است که نیروهای شاغل در فعالیت‌های حجمی مانند تنظیفات، فضای سبز، آبدارخانه و همچنین نیروهایی که شرایط احراز ماده 2 را ندارند، زیر نظر شرکت‌های تعاونی اداره شوند. در محور سوم نیز وزارت نیرو راهکارها و تمهیدات لازم جهت تشکیل هیات مدیره شرکت‌های تعاونی را که متشکل از خود این نیروها است تدارک دیده است. در واقع سهام‌داران شرکت‌های تعاونی نیروهایی هستند که امکان تبدیل وضعیت و قرارداد مستقیم با آن‌ها وجود ندارد.

وی با اشاره به این‌که 533 نفر در سازمان آب و برق شرکتی بوده و در آستانه تبدیل به یک شرکت تعاونی هستند، گفت: قرارداد 231 نفر از این افراد طبق ماده 2 تفاهم‌نامه به ثبت رسیده است که از این تعداد 148 نفر دیپلم، 41 نفر فوق دیپلم، 48 نفر لیسانس و 2 نفر فوق لیسانس هستند. همچنین 294 نفر از این نیروها مشمول ماده 3 تفاهم‌نامه می‌شوند که 250 نفر از آن‌ها زیر دیپلم، 35 نفر دیپلم و 9 نفر فوق دیپلم بوده و در مشاغل حجمی مشغول به کار هستند.

مدیر امور کارکنان سازمان آب و برق خوزستان رسیدن به حق و حقوق کارکنان شاغل در شرکت‌های پیمانکاری را دغدغه اصلی اجرای این بخش‌نامه عنوان و تصریح کرد: سازمان آب و برق خوزستان در این راستا مبادرت به تشکیل تعاونی نموده تا امنیت شغلی این افراد فراهم کند. در ضمن اگر سودی نصیب شرکت‌های تعاونی شود افراد تحت‌پوشش این تعاونی‌ها از این سود سهمی خواهند داشت.

زمان‌‌پور با اشاره به مصوبه هیات وزیران در تاریخ یکم بهمن‌ماه در خصوص تبدیل وضعیت نیروهای شرکتی، افزود: بر اساس ماده ششم این بخش‌نامه نیروهای شاغل در وزارت نیرو که در وظایف تخصصی فعالیت می‌کنند، نیروهای قراردادی به شمار می‌آیند و افراد شاغل در فعالیت‌های غیرتخصصی از طریق شرکت‌های تعاونی اداره می‌شوند.

وی ادامه داد: اعضای هیات مدیره تعاونی را خود کارکنان تحت پوشش تعاونی انتخاب می‌کنند و سازمان نیز بر کار خدمات‌دهی شرکت‌های تعاونی به پرسنل نظارت کافی خواهد داشت. معتقدم بخش تعاونی از بخش خصوصی بهتر است زیرا کارکنان هم در سود شرکت سهیم بوده و هم اعضای هیات مدیره از جنس خودشان هستند. اما متاسفانه چون تجربه کار زیر نظر تعاونی را ندارند اقدام به اعتراض می‌کنند.

زمان‌پور گفت: افزایش حقوق این کارکنان در سال 90 طبق قانون اداره کار پرداخت شده است و در این خصوص با هیچ مشکلی مواجه نیستیم.

مدیر امور کارکنان سازمان آب و برق خوزستان افزود: در بخش دولتی آنچنان مزایای قابل توجهی به آن‌ها پرداخت نمی‌شود زیرا پایه ثنواتی آن‌ها بر اساس مدرک تحصیلی بسیار پایین خواهد بود؛ لذا در بخش‌خصوصی بهتر می‌توان به آن‌ها خدمات‌دهی کرد.

نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد