مرکز مطالعات استراتژیک بین الملل در این گزارش برنامه موشکی را به عنوان ابزاری موثر برای بهبود موضع استراتژیک ایران و گرفتن جایگاه قدرت در منطقه دانسته است.
به گزارش اشراف، مرکز مطالعات استراتژیک بین الملل در فوریه 2012 گزارشی با عنوان "ایران و تعادل نظامی خلیج فارس" نوشته "آنتونی کوردزمن" و "الکساندلر ویلنر" منتشر کرد.
در منتخبی از این گزارش آمده است:
ایران همچنان انکار می کند که به دنبال دستیابی به سلاح های هستهای است ولی درباره برنامه موشکی خود روراست است و پرتاک آزمایشی موشک را به قسمت اصلی رزمایش های خود که از تلویزیون این کشور پخش می شود، تبدیل کرده است:
• سردار حسین سلامی، جانشین کل سپاه پاسداران - 28 جون 2011: موشک های ما ازنظر تاکتیکی، تهاجمی و از نظر استراتژیک، بازدارنده و دفاعی هستند.انگشتان ما همچنان بر روی ماشه است و تعداد این ماشه ها افزایش یافته است.
• سردار امیرعلی حاجی زاده، فرمانده نیروی هوافضای سپاه - 28 جون 2011: ما تنها ازسوی آمریکا و رژیم صهیونیستی احساس خطر می کنیم و رنج موشک های ما، براساس فاصله بین ما و پایگاه های آمریکا در منطقه و رژیم صهیونیستی طراحی شده است.
• محمدعلی جعفری، فرمانده سپاه درمورد موشک بالیستیک ضدکشتی جدیدی که طبق گزارش ها، ایران طراحی و ساخته – 7 فوریه 2011: از آنجا که به احتمال قوی تهدید دشمن نسبت به ایران از طریق دریا، هوا و بصورت موشکی صورت خواهد گرفت، سپاه پاسداران بگونه ای مجهز شده که بتواند فناوری پیشرفته دشمن را خنثی کند.
• سرلشگر محمدعلی جعفری، فرمانده سپاه - 7 فوریه 2011: ایران درحال تولید انبوه موشک بالیستیک هوشمند برای اهداف دریایی با سرعتی سه برابر سرعت صوت است.
• سردار امیرعلی حاجی زاده، فرمانده نیروی هوافضای سپاه در مورد جدیدترین آزمایش موشکی ایران، 9 جولای 2011: کسانی که با جمهوری اسلامی ایران دشمنی می کنند، قطعاً حق آن را دارند که بخاطر رزمایش های نظامی ایران نگران باشند؛ ولی ما هیچ نگرانی ازسوی کشورهای منطقه حس نکرده ایم، چراکه اقدامات ما همیشه با اهداف دفاعی صورت گرفته است. ما حق آن را داریم که بطور مداوم خود را قوی تر کنیم تا از ایران اسلامی دفاع کنیم و ما طبیعتاً قدرت خود را بسورت روزانه افزایش می دهیم تا زمانی که به قدرت کامل سیاست بازدارندگی برسیم.
همان طور که این گفته ها نشان می دهند، ایران موشک های بالیستیک خود را مولفه حیاتی دفاع ملی خود می داند. تشکیلات نظامی ایران قاطعانه بر این باور است که یک برنامه موشکی بالیستیک کارآمد، علاوه بر قابلیتش به عنوان ابزاری مناسب برای پرتاب کلاهک هسته ای، ظرفیت های استراتژیک و نامتقارن کشور را افزایش می دهد.
مقامات ایران بطور منظم به نیروی نظامی خود به عنوان بازدارندهای موثر برای حمله به کشور اشاره می کنند و رهبری ایران نیز از پیشرفت های کشور در زمینه فناوری موشک بالیستیک به خود می بالد. مقامات ارشد تشکیلات سیاسی و نظامی ایران بطور منظم از پیشرفت کشور در این زمینه خودستایی می کنند.
گفته های چنین مقامات رده بالایی آشکارکننده به شمار می آیند. این گفته ها دلالتی مستقیم بر تمایل مداوم ایران برای تکمیل زرادخانه موشک های بالیستیک خود به عنوان جزئی از ظرفیت های جنگی نامتقارن آن و همچنین بازدارندگی ناشی از آن درقبال آمریکا و متحدانش در منطقه دارد. با توجه به اهداف سیاست خارجی ایران، کاستی های متداول و برنامه موشکی همواره درحال گسترش این کشور، واضح است که ایران به برنامه موشکی خود به عنوان ابزاری موثر برای بهبود موضع استراتژیک خود و گرفتن جایگاه قدرت در منطقه می نگرد