سلام خوزستان

انتشار اخبار سیاسی- اقتصادی و اجتماعی و فرهنگی خوزستان

سلام خوزستان

انتشار اخبار سیاسی- اقتصادی و اجتماعی و فرهنگی خوزستان

اخبار روز خوزستان

معاون سازمان حفاظت محیط زیست
هورالعظیم را به کنوانسیون رامسر معرفی نمی‌کنیم

خبرگزاری فارس: معاون محیط طبیعی و تنوع زیستی سازمان حفاظت محیط زیست گفت: به دلیل وضعیت نامناسب هورالعظیم، این تالاب را به کنوانسیون رامسر معرفی نمی‌کنیم.

خبرگزاری فارس: هورالعظیم را به کنوانسیون رامسر معرفی نمی‌کنیم

به گزارش خبرگزاری فارس از اهواز، اصغر محمدی فاضل عصر امروز در حاشیه در همایش ملی سیاست گذاری و هماهنگی مدیریت محیط زیست طبیعی در گفت‌و‌گو با خبرنگاران با اشاره به وضعیت نامناسب هورالعظیم، تصریح کرد: به دلیل تخریب‌ها و مشکلات نمی‌توانیم هورالعظیم را به عنوان رامسر سایت معرفی کنیم.

وی افزود: معرفی یک زیست بوم به عرصه جهانی به معنای ارائه کردن الگوی حفاظت و نگهداری از آن زیست بوم به جهانیان است که هورالعظیم فاقد این شرایط است.

وی با بیان اینکه تالاب بین المللی شادگان با وجود تلاش‌ها دو دهه است که در لیست مونترو (لیست کنوانسیون رامسر مربوط به تالاب‌های در معرض نابودی) قرار دارد، افزود: به همین دلیل برای اضافه کردن تالاب‌ها به لیست رامسر با احتیاط بیشتر برخورد خواهیم کرد.

وی مشکلات دریانوردی، فاضلاب پتروشیمی‌ها، صنعتی، فعالیت‌های نفتی و توسعه شهرک‌های صنعتی تهدیدات تالاب بین المللی شادگان به شمار می‌روند.

وی همچنین با تاکید بر تامین حق آبه تالاب‌ها اظهار داشت: سال ۹۰ نخستین سالی بود که تامین حق آبه تالاب‌ها در دستور کار قرار گرفت و در این راستا بسیار جدی عمل می‌کنیم.

وی در مورد سیاست‌های سازمان حفاظت محیط زیست در حفاظت از تالاب‌ها با استفاده از اهرم‌های قانونی تاکید کرد: اگر برخوردهای قانونی سازمان حفاظت محیط زیست نبود، الان از تالاب شادگان و هورالعظیم به جز عکس چیزی باقی نبود. البته مقاومت‌های سازمان‌های مردم نهاد و مردم هم در این زمینه بسیار موثر است.

وی در مورد تخریب تالاب‌ها به ویژه هورالعظیم تصریح کرد: رویکرد سازمان حفاظت محیط زیست برخورد با هر اقدام غیرقانونی در حوزه محیط زیست است. البته رسانه‌ای کردن و برجسته کردن برخوردهایی که صورت می‌گیرد هدف ما نیست.

وی در ادامه با اشاره به اینکه امسال ۳۰ میلیارد تومان اعتبار برای حفاظت از دریاچه‌ها و تالاب‌های کشور تخصیص یافته اظهار داشت: این اعتبارات در استان‌ها هزینه نمی‌شود بلکه در سطح ملی برای ایجاد هماهنگی، اقدامات کلان حفاظتی و هماهنگی بین استانی هزینه می‌شود. در توسعه و حفاظت به دلیل نگاه استانی و مرزهای جغرافیایی و سیاسی ارتباطی میان استان‌های همجوار نیست و این اعتبارات قرار است پاسخگوی چالش‌ها باشد. به طور مثال با توسعه سدهای بزرگ و صنعت، فرسایش در یک استان دیگر تشدید می‌شود.

به گفته وی، بخشی از این اعتبارات صرف تقویت زیرساخت‌های حفاظتی در کشور به ویژه نظام محیط‌بانی می‌شود.

وی با اشاره به کمبودهای این سازمان در حوزه یگان حفاظت از محیط زیست گفت: یک میلیون و ۶۴۸ کیلومتر معادل ۱۲ درصد خاک کشور تحت حفاظت محیط زیست است؛ به عبارت دیگر به ازای هر ۷ هزار هکتار یک نفر محیط‌بان فعالیت می‌کند که با استاندارد فاصله زیادی دارد.

به گفته وی، بسیاری از درگیری‌ها به دلیل کمبود امکانات سازمان حفاظت محیط زیست است. چرا که اگر نیروی کافی وجود داشته باشد متخلف به خود اجازه ارتکاب جرم نمی‌دهد.

همایش ملی سیاست‌گذاری و هماهنگی مدیریت محیط زیست طبیعی از امروز به مدت سه روز در اهواز برگزار شد.

نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد