اعتراف دیرهنگام پس از تخریب حرم علی بن مهزیار / اوقاف خوزستان : مخالف تخریب حرم بودیم ! / فقط قصد بازسازی داشتیم / کاهش 90 درصدی نذورات مردم پس از تخریب حرم علی بن مهزیار |
شوشان: سرانجام پس از شش ماه از تخریب حرم علی بن مهزیار اهوازی سرپرست اداره کل اوقاف و امور خیریه خوزستان در نشست خبری با اشاره به اینکه مسئولین مخالف تخریب این چنینی حرم مطهر علی به مهزیار اهوازی بودند گفت: هدف اولیه از انجام اقدامات عمرانی در علی بن مهزیار اهوازی بازسازی و تعمیر و نهایتا گسترش این آستان بوده است.
به گزارش شوشان ، سید علی میرمحمدی افزود : متاسفانه بدلیل مشکلات فنی و مهندسی این رویه به تخریب کامل حرم حضرت علی بن مهزیار اهوازی منجر گشت که امیدواریم با تخصیص اعتبارات لازم و به موقع بتوانیم هر چه سریعتر این تنها بارگاه معنوی در اهواز را به بهره برداری برسانیم، زیرا طبق فرمایشات مقام معظم رهبری تمامی اماکن مذهبی به خصوص بارگاه ها می توانند به قطب فرهنگی هر شهر و دیاری تبدیل شوند.
سید علی میرمحمدی سرپرست اداره کل اوقاف و امور خیریه خوزستان در بخش دیگری از صحبت های خود که در سالن جلسات این اداره به مناسبت بزرگداشت هفته اوقاف که از اول بهمن تا هفتم بهمن ماه ادامه دارد برگزار شد گفت: متاسفانه تنها 62 بقعه از 204 بقعه موجود در خوزستان مورد استفاده قرار می گیرند و 142 بقعه دیگر یا فرسوده شده اند و یا غیرقابل استفاده می باشند که برای بازسازی و مرمت آنها نیاز به اعتباری بالغ بر 30 میلیارد تومان می باشد.
وی ادامه داد: وقتی به خوزستان آمدیم اقدامات موثری را برای رفع مشکلات انجام دادیم، زیرا بیشتر نگاه ها به باب موقوفات به صورت سنتی انجام می شد، یعنی اینکه اگر فردی در گذشته ملکی را وقف کرده بود و اکنون به اداره اوقاف برای انجام اموری مراجعه می کرد باید در بایگانی که به صورت دستی اداره می شد به دنبال این مهم می گشنیم، اما اکنون تمامی اقدامات به صورت کامپیوتری اداره می شوند و اطلاعات به روز شده است.
میرمحمدی با بیان اینکه برخی از بقاع متبرکه موجود در استان از لحاظ ساختاری و فیزیکی مشکل دارند، افزود: تعمیر و بازسازی هشت بقعه در استان آغاز شده و این بقاع تا تیرماه سال آینده به بهرهبرداری میرسند. بقاع هفتشهیدان مسجدسلیمان، سلطان ابراهیم ایذه، شاهاحمد اندیمشک، حرم حضرت دانیال نبی (ع)، بقیه ابوطاقه آبادان، امامزاده سلیمان(ع) و سید بیضاء باغملک از جمله بقاع در حال تعمیر هستند.
وی تصریح کرد: موقوفات بسیاری در استان وجود دارد که در اختیار ادارهکل اوقاف نیست و لازم است سرمایهگذاری لازم در زمینه این موقوفات انجام شود. حدود هفت هزار و 800 هکتار اراضی وقف شده در حد فاصل میان شهرهای شوش و اندیمشک وجود دارد که رایزنیهای لازم برای بازگرداندن این اراضی به ادارهکل اوقاف انجام شده و این رایزنیها نتایج مثبتی داشته است، همچنین در منطقه منصوریه بهبهان هم اراضی کشاورزی و صنعتی وقفی به مساحت یکهزار و 200 هکتار وجود دارد؛ در این زمینه رایزنیهایی با بهرهبرداران و بومیان منطقه انجام شده که نتایج خوبی داشته است.
میرمحمدی با بیان اینکه بخشی از کارخانه سیمان بهبهان هم وقفی است، ادامه داد: قرارداد بازگرداندن یکششم مساحت این کارخانه به ادارهکل اوقاف هم منعقد شده است. 50 درصد مساحت شهرستان رامشیر هم جزء موقوفات است ولی در این مورد هنوز انتفاعی صورت نگرفته است. پیگیریهای لازم برای بازگرداندن اراضی وقفی این شهرستان به ادارهکل اوقاف در حال انجام است.
سرپرست اوقاف و امور خیریه خوزستان درباره فعالیتهای فرهنگی انجام شده اظهار کرد: ساخت 165 مسجد و حسینه در طرح بنیاد برکت مقام معظم رهبری پیشبینی شده که تعداد 110 مسجد از این تعداد در شهرهای لالی، اندیکا و مسجدسلیمان آماده بهرهبرداری است. عملیات اجرای ساخت این مساجد و حسینهها با اعتباری بیش از چهار میلیارد و 800 میلیون تومان اجرایی شده است. همچنین مطالعات مربوط به پروژه ساخت مسجد و حسینه در شهرستانهای دزفول، اندیمشک و باغملک هم انجام شده است.
وی تاکید کرد: اعتباری معادل یکمیلیارد و 200 میلیون تومان هم برای تعمیر و توسعه مساجد استان اختصاص یافته است.
میرمحمدی درباره طرح توسعه حرم علیابن مهزیار (ع) گفت: پیش از این فضای حرم حدود 450 متر بود و در نتیجه فضای کافی برای ورود زائران وجود نداشت، به همین دلیل طرح توسعه حرم اجرایی شد و به این ترتیب پس از اجرای کامل طرح، فضای حرم از 450 متر به 6400 متر رسید ولی به دلیل مشکلات فنی این مهم به پنج هزار و 400 متر کاهش مییابد. البته محدوده حرم در طرح جامع 16 هزار متر پیشبینی شده است و فازهای بعدی طرح هم در سالهای آینده اجرایی میشود.
وی افزود: اعتبار اولیه مورد نیاز برای اجرای پروژه 6 میلیارد تومان برآورد شده است و در صورتی که پروژه با مشکل محدودیت اعتبار مواجه نشود تا پایان مهرماه سال آینده عملیات اجرایی توسعه حرم علیابن مهزیار(ع) به پایان میرسد، همچنین باید یادآور شد که تاکنون 600 میلیون تومان در این بقعه هزینه شده که 48 شمع گذاری صورت گرفته و فنداسیون هم 80 درصد پیشرفت داشته است.
میرمحمدی یادآور شد: 22 هزار هکتار زمین وقفی در استان وجود دارد که اگر این مساحت از اراضی احیا شود، بسیاری از مسایل اجتماعی استان رفع خواهد شد. البته بسیاری از زمینهای موقوفی در شهرهای مرزی استان در اختیار نیروهای مسلح است که باید به حالت وقفی خود باز گردند. میرمحمدی گفت: امسال 120 مسجد و حسینه با حمایت خیرین استان به بهرهبرداری رسید؛ همچنین در بخش بازسازی بقاع متبرکه هم خیرین استان 900 میلیون تومان کمک کردهاند.
وی در بخش دیگری از صحبت های خود گفت: زمانی که این سمت را عهده دار شدم، تنها 2 درصد از موقوفات استان نصیب ما می شد از آن انتفاع می بردیم، اما اکنون با برنامه ریزی های صورت گرفته به 5 درصد رسیده و رتبه ما از 25 در کشور به 18 رسیده است و باید با توجه به ظرفیتی که در اختیار داریم این رتبه به زیر 10 برسد، زیرا این رتبه که بدلیل مشکلات جنگ بدست آمده در شان استان خوزستان نمی باشد.
میرمحمدی گفت: یکی از برنامه های ما برای بازسازی بقاع متبرکه این است که هر 10 مورد 10 مورد برنامه ها را به پیش ببریم و امیدواریم با تامین اعتبار مورد نیاز این مهم هر چه سریعتر به انجام برسد، زیرا اکنون درآمدهای برخی از بقاع متبرکه که در حال بازسازی می باشند، مثل علی بن مهزیار 50 درصد کاهش داشته است و عملا در بحث نذورات و هدایای مردمی این رقم تا 90 درصد هم با کاهش روبه رو بوده است.