سلام خوزستان

انتشار اخبار سیاسی- اقتصادی و اجتماعی و فرهنگی خوزستان

سلام خوزستان

انتشار اخبار سیاسی- اقتصادی و اجتماعی و فرهنگی خوزستان

اخبار فرهنگی اجتماعی خوزستان

بازارچه صنایع دستی‌اهواز در تملک سازمان میادین میوه و تره‌بار درآمده است

درحالی تنها بازارچه صنایع‌دستی اهواز تحت مالکیت سازمان میادین و تره‌بار قرار گرفته که بنا بود هنرمندان در آن مشغول به فعالیت باشند. در حال حاضر هیچ هنرمندی در آنجا مشغول به فعالیت نیست. قبل از انحلال شورای شهر اهواز، هنرمندان و صنعتگران، هر مغازه‌ای را با مبلغ 16 میلیون تومان خریداری کرده بودند.

خبرگزاری میراث‌فرهنگی ـ گروه صنایع‌دستی ـ در سال 86 برخی از اعضای شورای شهر با پیگیری معاونت صنایع‌دستی اقدام به ایجاد بازارچه صنایع‌دستی کردند. در این میان هنرمندان صنایع‌دستی با پرداخت مبلغ 16 میلیون تومان 22 باب از 29 مغازه موجود را خریداری کردند اما پس از پرداختن پول نه‌تنها بازارچه در قالب صنایع‌دستی ایجاد نشد بلکه هم‌اکنون سازمان میادین میوه و تره‌بار مالک فعلی این بازارچه است و هنرمندان و صنعتگران بدون آنکه فعالیتی داشته باشند مغازه‌ها را رها کرده‌ و رفته‌اند. «مهدی امیرپرست»، یکی از هنرمندان صنایع دستی استان خوزستان در این باره به CHN می‌گوید: «بازارچه صنایع دستی در سال 86 با پیگیری‌های معاونت صنایع دستی و برخی از اعضای شورای شهر احداث شد و  مبلغ 16 میلیون تومان توسط صنعتگران درحالی  پرداخت شد که مغازه‌های این بازارچه بیش از 12 میلیون تومان‌ ارزش نداشت.»
 به‌ گفته وی، درحالی تعداد 22 باب از 29 مغازه در پاساژ پیروزی اهواز خریداری شد که تنها 15 نفر از آن‌ها هنرمند و صنعتگر صنایع‌دستی بودند و مابقی افراد متشکل از سرمایه‌گزارانی بودند که بواسطه آشنایی با معاونت صنایع دستی سازمان پا به بازارچه صنایع‌دستی گذاشتند؛ هرچند که این سرمایه‌گذاران معتقد بودند این محل مکان مناسبی برای سرمایه‌گذاری شمرده می‌شود.
 امیر پرست در ادامه می افزاید: «بعد از گذشت سال‌ها نه‌تنها رشدی در این هنر ـ صنعت شاهد نبودیم بلکه صنعتگران با نقل مکان از مغازه‌ها به دلیل عدم فروش اجناس  آنجا را رها کردند. درحال‌حاضر سازمان میادین میوه و تره‌بار مالک بازارچه نیمه تعطیل صنایع‌دستی است و مشکلات ساختمانی بازارچه همچنان به قوت خود باقی‌مانده‌است هرچند که امیدواریم قبل از تخریب ساختمان حداقل بازارچه سازمان میادین اقدامی کند.»
 امیرپرست در ادامه می‌گوید: «در سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان اهواز اگر در بخش صنایع دستی ارتباط تنگاتنگی نداشته باشید نه می‌توان کارآفرین برتر بود، نه در نمایشگاه‌های خارجی شرکت کرد، نه می‌توان مربی یا مدیر مرکز آموزش باشید و مهم نیست که برای چند نفر ایجاد اشتغال کردید؛ چقدر سابقه هنری و صنعتگری داشته باشید؛ دیپلم باشید یا کارشناس صنایع دستی. در این سازمان همه بخش‌ها از اهمیت بیشتری برخوردارند جز صنایع دستی. در شهر بزرگی چون اهواز هنوز بازارچه‌ای مستقل به نام صنایع‌دستی وجود ندارد و طی این سال‌ها حتی یک معاونت ثابت هم وجود نداشته است به‌طوری که معاونت سرمایه‌گذاری این بخش مهم را اداره می‌کند.»
 صنایع‌دستی به عنوان  بخشی که می‌تواند سهم بسزایی در ایجاد اشتغال و درآمد در سطح استان و کشور داشته باشد هم‌اکنون در اهواز هیچگونه جایگاهی ندارد.این‌درحالی است که متولیان این هنرـ صنعت معتقدند از سال 89، 400 نفر در 11 شهرستان و 12 رشته در سطح استان در شش ماه اول سال آموزش دیده‌اند. به اعتقاد امیرپرست با یک حساب سرانگشتی می‌توان متوجه شد که طی این چند سال حدوداً‌ چند نفر در این بخش آموزش دیده‌اند، از این همه آموزش چه نتیجه ای بدست آمده و به چه میزان توانسته‌اند ایجاد اشتغال کنند.چه تعداد کارگاه فعال تولید صنایع دستی افتتاح شده و چند فروشگاه صنایع دستی راه‌اندازی شده است.
 در سال‌های اخیر بخش عمده‌ای از کارگاه‌های تولیدی تعطیل شده و استادکارانی که زمانی به تولید اشتغال داشتند حالا مشغول آموزش صنایع دستی هستند. در این میان فروشگاه‌های صنایع دستی هم از این قافله عقب نمانده‌اند آنها نیز یا به تعطیلی کشیده شده‌اند و یا فروشگاهی برای  عرضه صنایع دستی کشورهای چین، هند، تایلند و غیره هستند.

نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد