استاندار خوزستان در جمع رزمندگان مقاومت ۴۵ روزه خرمشهر درباره رسیدگی به زیرساختهای خرمشهر و برنامههای استانداری در این شهرستان توضیحاتی ارائه داد.
به گزارش ایسنا –منطقه خوزستان، غلامرضا شریعتی در یادواره یادگاران مقاومت چهل و پنج روزه خرمشهر که امروز چهارشنبه ۱۶ اسفندماه در تالار امام رضا(ع) شهرک نفت اهواز برگزار شد، با بیان اینکه امیدواریم این جلسات و گردهماییها ادامه داشته باشد، اظهار کرد: این جلسات فضایی را فراهم میکند که بتوانیم از آنچه در تاریخ این سرزمین و استان گذشته است، درس بگیریم، آن را بازگو کنیم.
وی اظهار کرد: وقتی جنگ تحمیلی صورت گرفت که تازه انقلاب شده بود، نظام امنیتی و نظامی کشور متلاشی شده بود و هیچ انسجامی نداشت. در بررسیها و برآوردهایی که عراق با سرکردگان خود داشت شاید تنها چیزی که پیشبینی نکرده بود، مقاومت مردمی بود. دشمن فکر میکرد به دست آوردن خوزستان در این شرایط بسیار سهل و آسان است و مقاومت رزمندگان و مردم مرزنشین این کشور را در ذهن و بررسیهای خود لحاظ نکرده بود. شما رزمندگان و مردم خرمشهر بودید که همه محاسبات آنها را به هم زدید.
شریعتی با بیان اینکه ۴۵ روز ایستادگی مردم خرمشهر سرنوشت کشور را دچار تغییرکرد، افزود: با این مقاومت، استراتژی دشمن از جداکردن خوزستان به حفظ خود تغییر یافت. این جانفشانیها و شهادتطلبیها و ذوب در خدا بودن، عنایت خدا و حاصل هدایتهای امام راحل بود.
ساخت مستند مقاومت ۴۵ روزه آبادان در دستور کار استانداری قرار گرفت
استاندار خوزستان با اشاره به اهمیت این مقاومت گفت: همین جا از روابط عمومی استانداری میخواهم که فیلم مستندی از چهل و پنج روز مقاومت خرمشهر تهیه شود و با کسانی که در این مسئله دخیل بودند مصاحبه شود که این اثر ماندگار در تاریخ ثبت و ضبط شود. ما این کار را در دستور کار قرار میدهیم.
وی در ادامه سخنان خود در پاسخ به اظهارات رزمندگان خرمشهری درباره معضلات این شهر گفت: برنامههایی که در این شهرستان آغاز کردهایم هنوز ادامه دارد. بعید است در طول ماه یک یا دو بار به آبادان و خرمشهر نیایم و خود را متعهد به این کار میدانم.
توضیحات استاندار درباره مشکلات زیرساختی خرمشهر
شریعتی درباره مشکلات زیرساختی خرمشهر ادامه داد: یکی از معضلات خرمشهر بحث فاضلاب آن است که به طور جدی در این زمینه کار میکنیم و با صد و پنجاه میلیارد تومان امسال بودجه برای فاضلاب خرمشهر این کار را شروع کردیم. مسئله بعدی آب شرب خرمشهر است که از لحاظ کمی و کیفی دچار مشکل است. امیدواریم با طرح آبرسانی غدیر که برای ۲۵ شهر و ۱۶۰۹ روستا در حال انجام است، آبرسانی به خرمشهر انجام شود. امیدواریم در سال ۹۷، کل آب اهواز، آبادان، خرمشهر و شادگان و برخی شهرهای دیگر از آب غدیر به طور کامل تأمین شود. این کار با سرعت پیش میرود.
استاندار خوزستان ادامه داد: در سال ۹۵ طرح آبرسانی غدیر ۷۵ میلیارد تومان اعتبار داشت که ۶۶ میلیارد تومان آن تخصیص داده شد. این میزان اعتبارات برای انجام این طرح بسیار کم بود، از این رو این موضوع را با رئیس جمهور در میان گذاشتم و معضلات آب استان را شرح دادم و گفتم که حداقل ۵ تا ۶ هزار میلیارد تومان برای اجرای این طرح پول لازم است که یک مقدار سنگین بود. این نکته را هم توضیح دادم که وقتی کشور هشت ایالت بود یکی از آنها خوزستان بود و وقتی ۳۱ استان شد باز هم خوزستان یک استان بود. این موضوع اداره خوزستان را سخت کرده است. ساختار اداره یک استان باید متناسب با آن استان باشد.
وی افزود: امسال یک هزار و ۲۰۰ میلیارد تومان اعتبار به این طرح اختصاص داده شد که هزار میلیارد تومان آن تأمین و ششصد میلیارد تومان خرج شد. کار بزرگی است و با سرعت پیش میرود. این کارهای زیرساختی را دولت انصافاً دارد انجام میدهد. در سال ۹۷ این آب را از محل کرخه تأمین میکنیم؛ اما افق ما در سه چهار سال آینده تأمین آب از دز است. البته درباره تصفیهخانهها هم جدا کار میکنیم.
برنامههای استانداری در خرمشهر
شریعتی ادامه داد: راهآهن بندر امام به خرمشهر برنامه دیگری است که تیم استانداری به جد دنبال آن است که این پروژه عملیاتی شود. راهآهن شلمچه به بصره هم در دستور کار ما قرار دارد. همچنین چهارخطه کردن جاده اهواز به خرمشهر با اینکه هیچ ردیف بودجهای ندارد، جزء برنامههای ماست.
استاندار خوزستان در بخش دیگری از سخنان خود گفت: آبادانی و ساختن از تخریب سختتر است و اینها به تدریج باید آباد شود. مشکلاتی بوده و هست، ایرادات و کمتجربگیهایی بوده و هست، انکار نمیکنم. در راستای اجرای طرح ۵۵۰ هزار هکتاری قسمتهای زیادی از زمینهای خرمشهر، اصلاح و احیاء شد که امسال کشت ۱۰ هزار هکتار آن شروع شده است. در فاز دوم احیای ششهزار هکتار از زمینهای خرمشهر انجام میشود.
وی در ادامه با تأکید بر استفاده از زهابهای نیشکر برای کشت این زمینها گفت: زهابهای نیشکر قادر است ۳۵ هزار هکتار زمین را زیر کشت ببرد و قسمتهای زیادی از این زمینها در محدوده خرمشهر است که پس از انجام مطالعات آن تا پایان اردیبهشت منابع آن را دنبال میکنیم.
شریعتی خاطرنشان کرد: تلاش میکنیم آنچه بهترین تصمیم است در حد توان برای این استان و منطقه بگیریم. این اطمینان را میدهم که خرمشهر شهر اول همه خوزستانیها است. گلایهها و انتقادات شما نسبت به کوتاهیهایی که در این منطقه شده، میپذیرم. البته در گذشته چون بندرها بیشتر بندرهای رودخانهای بوده توسعه به این سمت بود، با پیشرفت تکنولوژی از رونق بندرهای رودخانهای کمتر شده است و مشکلاتی هم از این بابت هم ایجاد شد که باید با ظرفیتسازی و طرح و برنامه جدید سعی کنیم به نوعی تقسیم کار کنیم و مزایایی برای بندرهای رودخانهای ایجاد کنیم.
وی در پایان گفت: ما متعهد به فراهم کردن زیرساختها هستیم و تمام تلاشمان را میکنیم.