معاون بهرهبرداری سازمان آب و برق خوزستان با اشاره به کاهش 49 درصدی بارندگی، گفت: آورد آبهای استان در چهار ماهه ابتدای سال آبی جاری 3 میلیارد و 200 مترمکعب بوده که این حجم آب 55 درصد سالهای نرمال است.
هوشنگ حسونیزاده در گفتوگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) منطقهخوزستان، عنوانکرد: حوضه آبی کرخه با 325 میلیون آورد، کمترین بارندگی را به میزان 35 درصد سالهای نرمال داشته است. همچنین حوضه آبی دز که بیش از سایر حوضهها بارش داشته، به میزان یک میلیارد و 49 میلیون مترمکعب آورد دارد.
وی افزود: در چهار ماهه سال آبی جاری آورد حوضه مارون نیز 15 میلیون مترمکعب و آورد حوضه کارون بزرگ یک میلیارد و 682 مترمکعب بوده است.
معاون بهرهبرداری سازمان آب و برق خوزستان بیانکرد: سازمان آب و هواشناسی وضعیت بارندگی امسال را صد درصد پیشبینی کرده بود اما متاسفانه بارش در 60 روز اخیر رخ نداد. تخصیص آب کشاورزی براساس پیشبینیهای سازمان آب و هواشناسی برنامهریزی شده بود. به همین منظور در حال حاضر دچار مشکل تأمین آب کشاورزی شدهایم.
حسونیزاده تصریحکرد: وضعیت آورد آب دیماه حوضههای استان در کرخه 79 میلیون مترمکعب، مارون 29 میلیون مترمکعب، کارون 90 میلیون مترمکعب و در حوضه دز 243 میلیون مترمکعب است. این آمار نشان میدهد که بارندگی و تأمین آب در ماه اخیر وضعیت خیلی بدی داشته است.
وی اظهارکرد: در چنین شرایطی لازم است در تمام حوضهها در مصرف آب صرفجویی شود. در حال حاضر حوضههای مارون و کرخه که وضعیت بحرانیتری دارند، تخصیص آب کشاورزی نوبتبندی شده است.