سلام خوزستان

انتشار اخبار سیاسی- اقتصادی و اجتماعی و فرهنگی خوزستان

سلام خوزستان

انتشار اخبار سیاسی- اقتصادی و اجتماعی و فرهنگی خوزستان

دود غلیظ، نفس اهواز را گرفت / وزارت‌خارجه، نفس‌تنگی مردم را ببیند

با توجه به تداوم آتش‌سوزی هورالعظیم و تأثیر آن بر سلامت مردم خوزستان، هر چه سریع‌تر باید از ظرفیت دستگاه دیپلماسی برای فشار بر دولت‌های ترکیه و عراق بهره برد و در داخل نیز نسبت به تأمین کامل حق‌‌آبه هورالعظیم اقدام کرد.

به گزارش خبرگزاری فارس از اهواز، دود غلیظ ناشی از آتش‌سوزی هورالعظیم شنبه شب بار دیگر آسمان اهواز و شهرهای نیمه غربی استان خوزستان را فراگرفت.

این دود در یک ماه و نیم اخیر علاوه بر مختل کردن زندگی مردم شهرهای غرب خوزستان، سلامت آنها را نیز تهدید کرده و به گفته فرماندار هویزه، حداقل ۲۵۰ نفر در این شهر به علت مشکلات تنفسی ناشی از آن، روانه مراکز درمانی شده‌اند.

 

عملیات اطفای حریق هورالعظیم به وسیله بالگردها و هواپیماهای آبپاش نیز با تأخیر زیادی آغاز و پس از تلاش‌های ناموفق، متوقف شد.

کارشناسان، دمای بالای هوا و خشکی بخش اعظم هورالعظیم در اثر عدم رعایت حق‌آبه آن از محل رودخانه‌های تغذیه‌کننده هور یعنی دجله (عراق) و کرخه (ایران) را عامل افزایش دامنه آتش‌سوزی می‌دانند.

خوزستان چشم‌انتظار اقدام وزارت خارجه

مدیریت بحران استانداری خوزستان پیش از این به علت قرار گرفتن کانون‌های حریق هورالعظیم در بخش عراقی آن، از وزارت خارجه درخواست پیگیری کرده بود.

 

دولت ترکیه با سوء استفاده از وضعیت امنیتی در منطقه، با سدسازی‌های گسترده بر روی رودخانه‌های دجله و فرات، موجب کاهش شدید دبی این رودخانه‌ها و به تبع آن، ایجاد کانون‌های ریزگرد در مرکز و جنوب عراق و همچنین خشکی هورالعظیم شده است؛ به طوری که این دولت در 30 سال اخیر، 22 سد روی این دو رودخانه ساخته و با ساخت سد جدید ایلیسو روی دجله، پیامدهای فاجعه بارتری برای کشورهای عراق و ایران خواهد داشت.

وزارت خارجه ایران از سال‌های قبل باید با بهره‌گیری از ظرفیت‌های دیپلماسی، خطرات این سیاست‌های دولت ترکیه را با جدیت پیگیری می‌کرد چرا که آثار مخرب زیست محیطی آن به طور مستقیم بر زندگی، معیشت و سلامت مردم ایران و به‌ویژه خوزستان، تأثیرگذار است.

حفاظت از زیست بوم هورالعظیم و رفع مشکل ریزگردها، نیازمند تعامل با کشورهای همسایه و اتخاذ دیپلماسی آب به منظور رعایت حقابه‌های زیست محیطی است و فقط با یک همکاری منطقه‌ای میسر می شود؛ از این رو از وزارت خارجه کشورمان انتظار می‌رود ضمن مسؤولیت‌پذیری، در این زمینه ورود کرده و در صورت عدم موفقیت مذاکرات با کشورهای همسایه، از طریق سازمان‌های بین المللی پیگیری لازم را به عمل آورد.

مجلس از وزارت خارجه سؤال کند

رئیس دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز در ۲۴ مردادماه با اشاره به تداوم آتش‌سوزی تالاب هورالعظیم، اظهار کرد: وزارت خارجه چرا پس از گذشت دو ماه تاکنون اقدام جدی برای مهار آتش نکرده است؟

ایرج نظری بیان کرد: باید نماینده مجلس از وزارت خارجه شکایت کند که چرا از راه‌های دیپلماسی جهت مهارآتش‌سوزی کاری نکرده‌اند.

به گزارش خبرگزاری فارس، با توجه به طولانی شدن آتش‌سوزی هورالعظیم و تأثیر سوء آن بر زندگی و سلامت مردم خوزستان، هر چه سریع‌تر باید از ظرفیت دستگاه دیپلماسی برای فشار بر دولت ترکیه جهت رهاسازی آب رودخانه دجله بهره برد و در داخل نیز باید نسبت به تأمین کامل حق‌‌آبه هورالعظیم اقدام کرد

نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد