سلام خوزستان

انتشار اخبار سیاسی- اقتصادی و اجتماعی و فرهنگی خوزستان

سلام خوزستان

انتشار اخبار سیاسی- اقتصادی و اجتماعی و فرهنگی خوزستان

آیت الله هاشمی به روایت تصاویر

اساتید وی در حوزه علمیه قم آیات عظام سید حسین طباطبایی بروجردی، امام خمینی (ره)، سید محمد محقق داماد، محمدرضا گلپایگانی، عبدالکریم حائری یزدی، شهاب ‌الدین نجفی مرعشی، محمد حسین طباطبائی و ... بوده‌ اند.
آیت الله اکبر هاشمی رفسنجانی رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام روز 19 دی بر اثر ایست قلبی در گذشت.

مجموعه ای از تصاویر آیت الله هاشمی در دوران مختلف را می بینید:

آیت الله اکبر هاشمی رفسنجانی در سال ۱۳۱۳ در روستای بهرمان از توابع بخش نوق شهرستان رفسنجان به دنیا آمد، در خانواده ای که پدرش روحانی بود و آیت الله هاشمی را از 14 سالگی به حوزه فرستاد تا به تحصیل علوم دینی بپردازد.

اساتید وی در حوزه علمیه قم آیات عظام سید حسین طباطبایی بروجردی، امام خمینی (ره)، سید محمد محقق داماد، محمدرضا گلپایگانی، عبدالکریم حائری یزدی، شهاب ‌الدین نجفی مرعشی، محمد حسین طباطبائی و ... بوده‌ اند.


آیت الله هاشمی پیش از انقلاب، یکی از مخالفان برنامه‌ انقلاب سفید شناخته می‌شد. با تبعید امام خمینی (ره) رفسنجانی در ایران ماند و مخالفت‌هایش با این برنامه‌ها افزایش یافت. این مخالفت‌ها سرانجام به دستگیری و زندانی شدن او منجر شد. در مجموع و از سال ۱۳۳۷ تا سال ۱۳۵۷ وی ۷ بار و مجموعا ۴ سال و ۵۵ ماه به جرم فعالیت مخفیانه علیه حکومت پهلوی به زندان افتاد.


آیت الله هاشمی رفسنجانی یکی از چهره‌های تأثیر گذار در روند انقلاب ایران و همچنین دوران پس از آن تا امروز است. آشنایی و دوستی او با امام خمینی (ره) از اواخر دهه سی شمسی آغاز شد؛ ولی فعالیت سیاسی خود را از سال ۱۳۴۰ آغاز کرد.


آیت الله هاشمی رفسنجانی در اوایل انقلاب میزبان اولین مهمان خارجی انقلاب اسلامی هم بود. یاسر عرفات اولین مهمان انقلاب اسلامی به میزبانی آیت الله هاشمی بود.


پس از پیروزی انقلاب او یکی از اعضای شورای انقلاب اسلامی شد. همچنین او مدتی معاونت و سپس سرپرستی وزارت کشور را بر عهده گرفت و البته یکی از اعضای مؤسس حزب جمهوری اسلامی در سال اول پس از انقلاب بود.


در شب ۴ خرداد ۱۳۵۸ سوء قصد نافرجام به آیت الله هاشمی روی داد که طی آن آیت الله هاشمی در داخل منزلش مورد اصابت گلوله قرار گرفت و از ناحیه کبد مجروح شد، هرچند به تدبیر همسر وی (عفت مرعشی)، گلوله‌های شلیک شده آسیب جدی به او وارد نکرد.


نخستین قانون انتخابات پس از انقلاب با مشارکت آیت الله هاشمی تدوین شد. و پس از برگزاری اولین انتخابات مجلس به مجلس راه یافت و با آغاز کار مجلس در ۷ خرداد ۱۳۵۹ اولین رئیس مجلس شورای اسلامی ایران شد.


درجریان سومین دوره انتخابات ریاست جمهوری ایران، آیت الله هاشمی رای خود را به نفع آیت الله سیدعلی خامنه‌ای به صندوق انداخت.


آیت الله هاشمی در دوره جنگ، علاوه بر ریاست مجلس، یکی از ائمه جمعه موقت تهران، نماینده امام خمینی در شورای عالی دفاع و جانشین فرمانده کل قوا در ماه‌های پایانی جنگ ایران و عراق بود.


دوره ریاست جمهوری آیت الله هاشمی رفسنجانی بعد از پایان جنگ تحمیلی عراق دوران سازندگی نام گرفت و به آیت الله هاشمی لقب «سردار سازندگی » دادند.


آیت الله هاشمی رفسنجانی در سال 76 به شکل تلویحی از رئیس جمهور اصلاحات حمایت کرد هر چند جریان اصلاحات بعد از پیروزی با او مهربان نبود. ​


مرحوم هاشمی دو سال پس از اتمام دوران ریاست جمهور خود و در سال ۱۳۷۸ در انتخابات مجلس ششم برای بدست آوردن نمایندگی تهران شرکت کرد. هر چند او نفر سی ام شد و پس از راهیابی به مجلس استعفا داد.


آیت‌الله هاشمی بار دیگر در انتخابات ریاست جمهوری سال ۱۳۸۴ شرکت کرد. با وجود آن‌که او در مرحله اول انتخابات آرایی بیش ازمحمود احمدی‌نژاد کسب کرده‌بود، ولی در مرحله دوم نتوانست بیش از ۳۶درصد از آرا را کسب کند.


تصویری از مرحوم آیت الله هاشمی رفسنجانی در مراسم حج عمره سال 1387.


26 تیر 88. آخرین حضور آیت الله هاشمی رفسنجانی در نماز جمعه تهران بود.


آیت الله هاشمی رفسنجانی ۲۱ اردیبهشت ۱۳۹۲ و در واپسین دقایق ثبت نام بار دیگر در انتخابات ریاست‌جمهوری نام‌نویسی کرد، هر چند صلاحیت وی از سوی شورای نگهبان به علت سن احراز نشد.


بوسه «عبدالرحمن بن­غرمان شهری» سفیر جدید سعودی بر پیشانی مرحوم آیت الله هاشمی در سال 93 هم حاشیه ساز شد. آنقدر که سعودی ها این استقبال گرم به مذاقشان خوش نیامد و در آخر هم به برکناری سفیر سعودی انجامید.


در ۳۰ آذر ۱۳۹۴ اکبر هاشمی رفسنجانی با حضور در وزارت کشور برای شرکت در این دور از انتخابات خبرگان ثبت نام کرد و با کسب ۲٬۳۰۱٬۴۹۲۲ رای در استان تهران، بالاترین میزان رای یک نامزد انتخابات خبرگان را در تمام ادوار این مجلس کسب کرد.


آیت الله هاشمی رفسنجانی ساعت ۱۸:۲۰ روز یکشنبه ۱۹ دی ۱۳۹۵ با علائم سکته قلبی و در شرایطی که هوشیاری نداشت، به بیمارستان شهدای تجریش منتقل شد مراحل احیای قلبی برای وی انجام شد اما بیش از یک ساعت تلاش برای احیای وی عملیات ناموفق ماند و وی ساعت ۱۹:۳۰ دقیقه همان روز در ۸۲ سالگی درگذشت.


با انتشار خبر درگذشت آیت الله هاشمی مردم بسیاری رو به روی بیمارستان شهدای تجریش و همچنین در محله جماران محل زندگی آقای هاشمی جمع شدند.


بسیاری از مقامات کشوری هم تا پاسی از شب برای وداع با آیت الله هاشمی در حسینیه جماران حضور داشتند.


جلسه مجمع تشخیص مصلحت نظام روز شنبه برای آخرین بار به ریاست آیت الله هاشمی رفسنجانی برگزار شد. این آخرین تصویر از حضور او در مجمع تشخیص مصلحت نظام است.

نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد