سلام خوزستان

انتشار اخبار سیاسی- اقتصادی و اجتماعی و فرهنگی خوزستان

سلام خوزستان

انتشار اخبار سیاسی- اقتصادی و اجتماعی و فرهنگی خوزستان

اخبار سیاسی روز

پیام تسلیت رهبر معظم انقلاب در پی درگذشت جوانان سرباز در سانحه جاده‌ای؛

حضرت آیت الله خامنه ای رهبر معظم انقلاب اسلامی در پیامی درگذشت غم‌انگیز جوانان عزیز سرباز در سانحه جاده‌ای را تسلیت گفتند و تأکید کردند مسئولان در قبال این حوادث باید همه پیگیریهای لازم را انجام دهند.

پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
حضرت آیت الله خامنه ای رهبر معظم انقلاب اسلامی در پیامی درگذشت غم‌انگیز جوانان عزیز سرباز در سانحه جاده‌ای را تسلیت گفتند و تأکید کردند مسئولان در قبال این حوادث باید همه پیگیریهای لازم را انجام دهند.

به گزارش «انتخاب»؛ متن پیام رهبر انقلاب اسلامی به این شرح است:

بسم الله الرّحمن الرّحیم

خبر غم‌انگیز سانحه‌ی جادّه‌ئی برای جوانان عزیزی که در حال خدمت سربازی بوده‌اند، موجب تأسف عمیق اینجانب شد. به خانواده‌های داغدیده‌ی آنان از صمیم دل تسلیت می‌گویم و بارش رحمت الهی را در این شبها و روزهای پر برکت بر همه‌ی آنان مسألت می‌کنم. مسئولان نظامی و غیر نظامی در قبال این حوادث باید همه‌ی پیگیریهای لازم را انجام دهند. جان عزیز جوانان ما نباید در معرض چنین خطراتی قرار بگیرد.

سیّد علی خامنه‌ای
۵/ تیر ماه/ ۱۳۹۵

رهبر معظم انقلاب در دیدار خانواده شهدای هفتم تیر و مدافع حرم:

جمعی از خانواده‌های شهدای هفتم تیر و خانواده‌های شهدای مدافع حرم و فاطمیون عصر امروز با رهبر انقلاب دیدار کردند.

پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :

جمعی از خانواده‌های شهدای هفتم تیر و خانواده‌های شهدای مدافع حرم و فاطمیون عصر امروز با رهبر انقلاب دیدار کردند.

به گزارش «انتخاب» به نقل از دفتر حفظ و نشر آثار حضرت آیت‌الله العظمی خامنه‌ای جمعی از خانواده‌های شهدای هفتم تیر 1360 و خانواده‌های شهدای  مدافع حرم و فاطمیون، عصر امروز (شنبه 5 تیر) با حضرت آیت‌الله العظمی خامنه‌ای رهبر انقلاب اسلامی دیدار کردند.

مهمترین محورهای بیانات امام خامنه‌ای در این دیدار به شرح ذیل است:

* در جنگ نامتقارن دشمنان با ایران، آنها نمی‌دانند چه قدرتی در ایمان به خدا و جهاد وجود دارد.

* آنها داعش را برای شکست جمهوری اسلامی ساختند؛ عراق و شام مقدمه بود تا ایران را زمین‌گیر کنند اما قدرت جمهوری اسلامی آنها را در همان‌جا زمین‌گیر کرد.

* کسی که به‌عنوان دفاع از اهل‌بیت(ع) می‌رود، در واقع دارد از جامعه و شهرهای خود دفاع می‌کند؛ این دفاع از ایران است.

* در بحرین یک اقلیت جابر و خودخواه بر اکثریت ظلم می‌کنند. حالا هم عالم مجاهد آقای شیخ عیسی قاسم را مورد تعرض قرار دادند؛ این حماقت و بلاهت است. شیخ عیسی کسی بود که مانع حرکات تند می‌شد. این بی‌عقل‌ها نمی‌فهمند که برداشتن شیخ عیسی قاسم یعنی برداشتن مانع از مقابل جوانان پرشور بحرینی علیه حکومت. دیگر هیچ مانعی نمی‌تواند این جوان‌ها را ساکت کند.

چرا آمریکا در نبرد با داعش به ایران نیاز دارد؟

هرچند حیدرالعبادی، نخست وزیر عراق اخیرا پیروزی در فلوجه را اعلام کرده است، هنوز بخش هایی از این شهر در اختیار اعضای داعش قرار دارد. سوای عملیات نظامی اخیر، چند مکانیسم سیاسی مهم در حال شکل گیری بوده است.

پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :

سرویس بین الملل «انتخاب»؛ الجزیره نوشت: هرچند حیدرالعبادی، نخست وزیر عراق اخیرا پیروزی در فلوجه را اعلام کرده است، هنوز بخش هایی از این شهر در اختیار اعضای داعش قرار دارد. سوای عملیات نظامی اخیر، چند مکانیسم سیاسی مهم در حال شکل گیری بوده است.

به گزارش «انتخاب»؛ مهمرین نکته آن است که آمریکا از همان زمان که شروع به حملات هوایی علیه داعش کرد رابطه زیادی با شبه نظامیان عراق داشته است که با نام واحدهای بسیج مردمی شناخته می شوند، با این حال، درست نزدیک به دو سال پس از شروع این درگیری ها همکاری دوجانبه ای میان این نیروهای تحت حمایت ایران و آمریکا در صحنه های نبرد در عراق به چشم می خورد.

در ژوئن 2014، درست چند روز پس از سقوط موصل، دیوید پترائوس، فرمانده اسبق نیروهای آمریکایی در عراق نسبت به کنار هم قرار گرفتن نیروهای آمریکایی و شبه نظامیان شیعه عراقی هشدار داده بود.

یکی از چندین اظهار نظر پترائوس در این زمینه، این بود: « آمریکا نباید به نیروی هوایی شبه نظامیان شیعه تبدیل شود».

از دیگر عناوین خبری مطرح شده در آن دوره این بود: «از نگاه واشنگتن، پتانسیل نیروهای بسیج مردمی برای دور کردن سنی های فلوجه، بر قابلیت های نظامی این شبه نظامیان مقدم شمرده می شود».در زمانی که عراق نه نیروی هوایی نه ارتش قابل اتکایی داشت، نیروی هوایی آمریکا به نیروی هوایی شبه نظامیان شیعه تبدیل شد. با در نظر داشتن پرهیز واشنگتن از وارد کردن نیروی زمینی به عراق، واشنگتن مجبور شد به نیروهای شبه نظامی شیعه اتکا کند، و شبه نظامیان شیعه هم باید روی نیروی هوایی آمریکا حساب می کردند. هرچند هر دو طرف نسبت به همکاری باهم اختلافات قدیمی داشتند، اما با شرایط موجود مجبور به همکاری باهم شدند.

نیروهای عادی ارتش عراق و شبه نظامیان در کنار هم نبرد فلوجه را آغاز کردند. عبادی برای کاهش هراس سنی ها از تسلط نیروهای شیعه بر این شهر اعلام کرد آن ها نقش حمایت کننده دارند، و حمله برای به دست گرفتن کنترل مرکز شهر به عهده سربازان ارتش گذاشته شده است.

معامله انجام شده به این ترتیب بود که اگر شبه نظامیان عقب نگه داشته شوند، آمریکا شدت بمباران هوایی خود را افزایش می دهد، چنان که در نبرد آزادسازی رمادی در دسامبر 2015 نیز این امر صورت گرفت.

در هر دو مورد امکان همکاری نیروی هوایی آمریکا و شبه نظامیان شیعه وجود داشت. 

درسی از نبرد تکریت

واشنگتن به خوبی آگاه است که نیروهای بسیج مردمی برای هر حمله ای به شهری مرکزی اهمیت بالایی دارند، چه در صورتی که در رمادی و حالا هم در فلوجه فقط نقش حمایت کننده داشته باشند، یا همچون نبرد تکریت در 2015 حمله اصلی را عهده دار باشند.

سپس زمانی که از آمریکا خواسته شد مواضع داعش را بمباران هوایی کند، این شبه نظامیان، احتمالا به دستور ایران، از ادامه حمله خودداری کردند.

آن ها در بیانیه های عمومی خود اعلام می کردند که احتمالا آمریکا پیروزی آن ها را به نام خود ثبت می کند. در واقع پیشروی شبه نظامیان به مدت سه هفته با کندی پیش می رفت، و این نیروی هوایی آمریکا بود که اوضاع را به نفع نیروهای بسیج مردمی تغییر داد.

در واشنگتن بحث ها درباره امکان یا عدم همکاری آمریکا با نیروهای شیعه از آغاز حملات علیه داعش تا کنون ادامه داشته است، و تا اینجای کار ارزیابی ها نشان می دهد آمریکا برای غلبه بر داعش در زمان کوتاه تر به شبه نظامیان شیعه وابسته است. ارتش عراق، با وجود آموزش های آمریکایی ها که بیش از دو سال ادامه داشته، هنوز این قابلیت را پیدا نکرده تا بدون نقش حمایت کننده شبه نظامیان شیعه به مراکز شهری حمله و آن ها را از دست داعش آزاد کند.

شبه نظامیان شیعه کمک می کنند این حملات به سرعت بسیار بیشتری پیش روند، که بدون شک مطابق نظر ژنرال های آمریکایی است که در صندلی های خود برابر سنا پاسخ گویی می کنند.در فلوجه، ایران و شبه نظامیانش متوجه شدند که برای پیروز شدن بر داعش در نبردهای شهری نیاز به حمایت هوایی آمریکا دارند. ایران و نیروهای بسیج مردمی هیچ گاه به طور رسمی آن را اعلام نمی کنند، درست همان طور که آمریکا هم تشکر خود از کمک این شبه نظامیان را به طور عمومی اعتراف نمی کند.

ایران، شبه نظامیان شیعه، و عراق در رابطه ای سه طرفه کنار هم قرار گرفته اند، که هیچ گاه به آن اعتراف نمی کنند، اما این به بخشی از جغرافیای سیاسی منطقه بدل شده است.

نویسنده: ابراهیم المرعشی، استادیار دپارتمان تاریخ در دانشگاه ایالتی کالیفرنیا در سن مارکوس. او یکی از نویسندگان کتاب نیروهای نظامی عراق: یک تاریخ تحیلی است.

مترجم: محمد صفری

روزنامه سعودی: وقتی اوباما به ایران سواری می‌دهد

روزنامه سعودی عکاظ اوباما را " آیت الله اوباما" خطاب کرده و او را به سواری دادن به ایران متهم کرده است. روزنامه سعودی " عکاظ" در  مقاله ای تحت عنوان " آیت الله اوباما ؛ داستان عاشقانه تهران " سیاست های باراک اوباما رییس جمهور آمریکا در قبال ایران و بی توجهی و کم میلی او به   اتحاد سنتی با عربستان را مورد انتقاد قرار داد.
به گزارش عصر ایران به نقل از پایگاه خبری " بریت بار" محمد السعید نویسنده این مقاله مدعی شد جمهوری اسلامی ایران از ویژگی ها و شخصیت " رمانتیک " رییس جمهور آمریکا در جهت بلند پروازی های هسته ای خود بهره برداری می کند.
به نوشته السعید پس زمینه آکادمیک و حقوقی رییس جمهور آمریکا به همراه این واقعیت که او به واسطه رنگین پوست بودن عضوی از اقلیت نژادی جامعه آمریکا بوده، سبب شد شخصیت او بر خلاف مشخصات سنتی و پذیرفته شده روسای جمهوری سابق آمریکا شکل بگیرد.
به نوشته السعید : اوباما به کشورهایی که تجربه انقلاب داشته اند ، باور دارد و این کشور ها را به قلب و روح خود نزدیک تر می داند تا کشورهایی که قرن هاست تحول سیاسی بزرگی نداشته اند و آنها را ملت های دارای باثبات می خوانیم.
به نظر نگارنده مقاله عکاظ : اوباما معتقد است ایران یک الگوی موفق در انقلاب مردمی است که می شود به واسطه همین انقلاب روابط را با آن بهبود بخشید. او بر اساس یک رویای بی اساس و دست نیافتنی معتقد است می توان با ایران وارد تعاملات نزدیک شد و  این کشور را به یک انقلاب دموکراتیک تغییر داد. این  دیدگاه رومانتیک ایران درباره ایران است. "
بنا به مدعای این نویسنده سعودی مقامات  وزارت خارجه ایران پشت اوباما سوار شده‌اند و به او اینگونه القا کردند که ایران قربانی زیاده‌خواهی‌های غرب بوده است و به ارزش‌های دموکراسی و حمایت از حقوق بشر کاملا پایبند است." 
به نوشته السعید : "تمام لیبرال‌های جهان، مانند اوباما، از ایدئولوژی لیبرال حمایت می‌کنند، آنها هنوز هم چشمان خود را به اقدامات ریاکارانه مانند آنچه ایران انجام می‌دهد تا در قدرت باقی بماند، می‌بندند."بنا به مدعای عکاظ : نکته خطرناک درمورد اوباما آنجاست که وی معتقد است شورای امنیت ملی می‌تواند کمک کند انقلابی دموکراتیک در ایران پابرجا بماند، حتی اگر این موضوع به قیمت جان ده‌ها میلیون انسان بی‌گناه تمام شود."
بنا بر مدعای عکاظ : " نزدیکی ایران به آمریکا با در اختیار قرار دادن اطلاعاتی از القاعده و دیگر گروه‌های تروریستی به واشنگتن آغاز شد. ایران حتی جان فرماندهان ارزشمند خود را فدا کرد تا نشان دهد در حال مبارزه با تروریسم است."عکاظ به ایرانیان بانفوذ و ثروتمند خارج از کشور اشاره کرد و مدعی شد: "فقط ده‌ها هزار نفر از این ایرانیان بانفوذ و ثروتمند در واشنگتن زندگی می‌کنند. آنها اختلافات سیاسی خود را کنار گذاشته‌اند تا در راستای حفظ منافع ایران قدم بردارند و با وجود اختلافات سیاسی با حکومت ایران تبدیل به لابی های ایران در آمریکا شده اند."بنا به مدعای عکاظ :  این افراد لابی قدرتمندی تشکیل داده‌اند و با کمک گرفتن از رسانه‌های آمریکایی و به ویژه با کمک وزارت خارجه آمریکا، عربستان را که دارای منافع ثابت شده‌ای برای واشنگتن بود، کنار زدند. آنها شخصیت " ملا اوباما " را پناهگاه امنی برای تحقق بخشیدن به منافع مورد نظر خود (ایران) دیدند.
درخواست موریتانی: رهبران عرب روابطشان را با ایران قطع کنند
این حزب همچنین از هوادارن خود خواست تا همزمان با افتتاحیه جلسات اتحادیه عرب در نواکشوت در حمایت از قطع روابط دیپلماتیک با ایران به صورت داوطلبانه دست به تجمع بزنند.حزب حاکم موریتانی از هوادارن خود خواست تا همزمان با افتتاحیه جلسات اتحادیه عرب در نواکشوت در حمایت از قطع روابط دیپلماتیک با ایران به صورت داوطلبانه دست به تجمع بزنند.حزب حاکم موریتانی خواستار قطع روابط دیپلماتیک با ایران شد.
به گزارش عصرخبر به نقل از العربیه، حزب حاکم موریتانی به دلیل آنچه رشد مذهب شیعه در این کشور دانسته، خواستار قطع روابط دیپلماتیک با ایران شد.
حزب تمدن و توسعه حاکم بر موریتانی در بیانیه ای اعلام کرد که به دنبال هماهنگی با اتحادیه عرب برای درخواست از رهبران کشورهای عربی برای قطع روابط دیپلماتیک با ایران است.
قرار است نشست بعدی اتحادیه عرب در نواکشوط، پایتخت موریتانی برگزار شود.
این حزب از دولت موریتانی خواست تا روابط دیپلماتیک خود را با جمهوری اسلامی ایران قطع کند؛ این حزب با صدور بیانیه ای در این زمینه ضمن هشدار نسبت به فعالیت هایی در جهت شیعه سازی مردم این کشور از سوی ایران آن را خطر و تهدیدی برای موریتانی خواند.
در بیانیه این حزب ادعا شده است که ایران حمایت های مشروطی را از برخی گروه ها و سازمان های این کشور صورت داده و از ضعف برخی از نهادهای جامعه موریتانی با هدف توسعه برنامه هایش در جامعه موریتانی و کاشتن بذر فتنه و تنفر بین مردم استفاده می کند.
این حزب همچنین از هوادارن خود خواست تا همزمان با افتتاحیه جلسات اتحادیه عرب در نواکشوت در حمایت از قطع روابط دیپلماتیک با ایران به صورت داوطلبانه دست به تجمع بزنند.
این برای نخستین بار است که حزب حاکم موریتانی از هوادارانش می خواهد دست به تجمع خودجوش بزنند.
دولت موریتانی 2 روز پیش تهدیدات و اقدامات تحریک آمیز ایران علیه حکومت بحرین را محکوم و آن را مغایر با روابط بین الملل دانست و از تهران خواست تا این گونه اقدامات مغایر با عرف بین الملل  را متوقف کند.موریتانی یا جمهوری اسلامی موریتانی کشوری است که در شمال غرب آفریقا قرار دارد. منبع: عصرخبر
بروجردی: تدبیر ظریف منجر به توافق هسته‌ای شد/ سال‌ها مذاکره می‌کردیم و به نتیجه نمی‌رسیدیم/ اگر 1+5 برجام را اجرا نکند، دولت باید غنی سازی را به 190 هزار سو برساند
برجام روندی بود که ما عزم‌مان را جزم کردیم که این ظلم تاریخی علیه ملت ما برداشته شود.
علاء الدین بروجردی رییس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس در پاسخ به این سوال که چه سرانجامی را برای برجام پیش بینی می‌کند گفت: ما در موضوع برجام همان چیزی را که مقام معظم رهبری فرمودند عمل می کنیم یعنی ما نقض کننده برجام نخواهیم بود ولی دقیقا رصد می کنیم و اگر طرف مقابل بخواهد بدعهدی کند طبق مصوبه مجلس شورای اسلامی در این زمینه عمل می کنیم.نماینده مردم بروجرد در مجلس در مصاحبه با خبرنگار عصر ایران اظهار داشت: طبق مصوبه مجلس شورای اسلامی اگر آنها نخواهند برجام را اجراء کنند دولت مکلف است و باید ظرف دوسال ظرفیت غنی سازی ما را به 190 هزار سو برساند و اگر آنها بخواهند برجام را نقض کنند قطعا بازنده خود آمریکاستاین نماینده اصولگرای مجلس دهم با بیان اینکه برجام متعلق به دولت‌ها نیست گفت: برجام روندی بود که ما عزم‌مان را جزم کردیم که این ظلم تاریخی علیه ملت ما برداشته شود و این اتفاق واقع شد و تحریم‌ها نیز برداشته شد و آمریکایی‌ها اگر بخواهند بازی را بهم بزنند قطعا متضرزر اصلی خودشان هستند. ما باید همه تلاش خودمان را به کار بگیریم که تحریم ها به طور کامل برداشته شود و ثروت های بلوکه شده ما به کشور برگردد.
بروجردی: تدبیر ظریف منجر به توافق هسته‌ای شد/سال‌ها مذاکره می‌کردیم و به نتیجه نمی‌رسیدیم/ اگر 1+5 برجام را اجرا نکند، دولت باید غنی سازی را 190 هزار سو برساند

ریس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس در مورد اینکه تا چه اندازه به برداشته شدن کامل تحریم ها خوشبین هستید گفت: نه خوش بین هستم و نه بدبین بلکه معتقدم باید از این ظرفیت استفاده کنیم که منافع ملی خودمان را حفظ کنیم وی در ارزیابی خود از عملکرد ظریف نیز گفت: آقای ظریف هم همانطور که رهبری فرمودند تلاش قابل تقدیری داشتند و این راه هنوز ادامه دارد و تمام نشده است   بروجردی در پاسخ به این سوال که اگر فرد دیگری به جز ظریف در راس هیات ایرانی بود نیز می توانستیم به چنین نتایجی برسیم گفت: برجام نقاط ضعف و قوتی دارد و آنچه مهم است این است که تیم مذاکره کننده همه تلاش خودش را انجام داد و در مقابل تیم ما هم تیم های متعدد وجود داشت ما یک کشور بودیم و در مقابل ما 6 کشور وجود داشت و تدبیر آقای ظریف منجر به توافق شد کما اینکه ما در گذشته و سال‌های طولانی مذاکره می کردیم و به نتیجه نمی رسیدیم و اگر بخش رفع تحریم این توافق عملی شود ما دراین عرصه توانسته ایم یکی از اهداف مان را محقق کنیم .

نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد