سلام خوزستان

انتشار اخبار سیاسی- اقتصادی و اجتماعی و فرهنگی خوزستان

سلام خوزستان

انتشار اخبار سیاسی- اقتصادی و اجتماعی و فرهنگی خوزستان

اخبار سیاسی روز

فلوجه می رود که یکی از مرگبارترین جنگ ها علیه داعش باشد. ایران و متحدان شیعه او از سوی داعش کافر شمرده می شوند، که این دو گروه را به دشمن خونی هم بدل کرده است. با در نظر گرفتن جمعیت وهابی زیاد فلوجه، می توان انتظار تلفات سنگینی از این نبرد داشت.

سرویس بین الملل «انتخاب»؛ دیلی کالر نوشت: فرمانده بنام سپاه قدس ایران راهی فلوجه در عراق شده تا به مدیریت نبردی رو در رو که می تواند خونین ترین نبرد علیه داعش باشد، کمک کند.
به گزارش «انتخاب»؛ این نشریه انلاین در ادامه آورده است: طبق خبرهای رسیده، ژنرال قاسم سلیمانی در نزدیکی فلوجه ملاقاتی با فرماندهان نظامی متعددی از واحدهای بسیج مردمی داشته است. بسیاری معتقدند ژنرال سلیمانی برای هماهنگ سازی حمله به نیروهای داعش رفته است، که این شهر عراقی را در کنترل خود دارند. نیروهای امنیتی عراقی روز یکشنبه با همکاری چندین گروه از قبایل و همچنین شبه نظامیان تحت حمایت ایران حرکت به سوی آزادسازی این شهر را آغاز کرده اند.
سلیمانی که از او به عنوان «فرمانده در سایه» ایران در خاورمیانه نام برده می شود، مسئولیت تمامی عملیات خارجی نیروهای ویژه ایرانی را به عهده دارد. او توانایی ویژه ای در هماهنگ سازی گروه های مختلف شبه نظامی شیعه و دیگر گروه های مورد حمایت ایران برای اقدام به عملیات در سرتا سر خاورمیانه دارد. او که پیش از ظهور داعش در سال 2014 در عرصه عمومی حاضر نبود، تبدیل به قهرمان افسانه ای میان مردم ایران شده، و از آن زمان شهرت او همچنان بیشتر شده است؛ چنان که حالا کلیپ های موسیقی تصویری برای او ساخته و تقدیم او شده است.جام مگوایر، از عوامل اسبق سیا، به خبرنگاری به نام دکستر فیلکینز در باره (سردار) سلیمانی گفته است: « (سردار) سلیمانی در حال حاضر تنها فرد و قدرتمندترین عامل (نظامی-اطلاعاتی) در خاورمیانه است».نبرد فلوجه می رود که یکی از مرگبارترین جنگ ها علیه داعش باشد. ایران و متحدان شیعه او از سوی داعش کافر شمرده می شوند، که این دو گروه را به دشمن خونی هم بدل کرده است. با در نظر گرفتن جمعیت وهابی زیاد فلوجه، می توان انتظار تلفات سنگینی از این نبرد داشت.
نویسنده: راس رید، گزارشگر امنیت ملی و سیاست خارجی
مترجم: محمد صفری
ایرانی ها به دقت کمپین انتخاباتی ریاست جمهوری آمریکا را دنبال می کنند چرا که می دانند مستاجر بعدی کاخ سفید تاثیری مستقیم در زندگی شان دارد.

آسوشیتدپرس در گزارشی از تهران می نویسد ایرانی ها به دقت کمپین انتخاباتی ریاست جمهوری آمریکا را دنبال می کنند چرا که می دانند مستاجر بعدی کاخ سفید تاثیری مستقیم در زندگی شان دارد.به گزارش «انتخاب»، توافق اتمی سال گذشته قدرت های جهان با ایران در کانون این ماجرا است. دونالد ترامپ نامزد احتمالی جمهوریخواهان این توافق را به باد انتقاد گرفته و گفته است در آن بازنگری می کند.یران و آمریکا که پس از ماجرای گروگانگیری و قطع روابط، مناسبات دیپلماتیک ندارند اما این روزها منافع بالقوه و توجه رسانه های ایرانی به اخبار غرب، انتخابات آمریکا را به نقل محافل ایرانی بدل کرده است.آسوشیتدپرس می نویسد مردم کوچه و بازار ایران با آن که از مواضع ترامپ درباره ایران دل خوشی ندارند اما مواضع سرسختانه هیلاری کلینتون نامزد احتمالی دموکرات ها در انتخابات نیز برایشان چندان امیدبخش نیست. از سویی تلویزیون حکومتی نیز بر تاثیر بالقوه انتخابات آمریکا بر توافق اتمی تمرکز کرده است.به نوشته آسوشیتدپرس مقامات ایران از اظهارنظر درباره انتخابات آمریکا خودداری می کنند.این خبرگزاری در پایان نوشت: با تمام این ها، تردید همیشگی مقامات ایران مبنی بر این که واشنگتن هرگز نظام ایران را نمی پذیرد و خواستار جایگزین کردن آن است، عوض نخواهد شد.

نخست وزیر هند، نارندرا مودی پس از پیروزی بزرگ حزبش ، بهاراتیا جاناتا، در استان آسام برای سفری دو روزه به ایران آمد. در همین حال رویترز از قصد هند برای کمک به تهران در ساخت و بهره برداری از بندری در خلیج عمان گزارش داده است.

پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
سرویس بین الملل «انتخاب»؛ امریکن اینترست در گزارشی تحت عنوان «اتحاد هند و ایران در برابر پاکستان و چین؟» نوشت: نخست وزیر هند، نارندرا مودی پس از پیروزی بزرگ حزبش ، بهاراتیا جاناتا، در استان آسام برای سفری دو روزه به ایران آمد. در همین حال رویترز از قصد هند برای کمک به تهران در ساخت و بهره برداری از بندری در خلیج عمان گزارش داده است.
به گزارش سرویس بین الملل «انتخاب»؛ گوپال باگلی، مسئول وزارت خارجه هند در امور ایران گفته است، هند بیش از 200 میلیون دلار در این بندر سرمایه گذاری اولیه خواهد داشت، که بانک اکسیم هند اعتبار 150 میلیون دلار آن را تقبل می کند.
او به خبرنگاران گفت: «تمرکز عمده این سفر بر همکاری در زمینه ارتباطات و زیرساخت ها قرار دارد».
هند به خاطر مخالفت های پاکستان، از دسترسی زمینی به افغانستان بی بهره مانده و نمی تواند از طریق آن به کشورهای آسیای مرکزی دسترسی پیدا کند، زیرا از نظر پاکستان دیپلماسی توسعه طلبی هند در این منطقه تهدیدی علیه آن است. 
باگلای گفت در طول ملاقات مودی از تهران، هند، افغانستان و ایران جداگانه موافقت نامه هایی امضا می کنند تا کریدور تجاری و حمل و نقل با مرکزیت چابهار ایجاد کنند.
این بندر در فاصله صد کیلومتری جایی قرار گرفته که چین در حال ساخت تاسیسات کشتی رانی گسترده ای برای پاکستان است. رئیس جمهور ژی جینپینگ برقراری روابط تجاری با کشورهای آسیای مرکزی را در اولویت تصمیمات خود قرار داده، که هند با دقت در حال بررسی آن بوده است.
به نظر می رسد دست کم تا حدی توسعه بندر چابهار به کمک هند برای واکنش نشان دادن به پکن بوده است. هند از اینکه چین روابطش با پاکستان را تقویت کرده راضی نیست، و مودی به دنبال فرصتی بوده تا با ایران در زمینه بندری موازی همکاری کند. تحریم های بین المللی علیه ایران باعث به چالش در آمدن برنامه های هند شد. حالا که این تحریم ها کاملا برداشته شده، دهلی نو مشکل چندانی برای همکاری تجاری با ایران ندارد.
هر دوی این بندرها بعد تازه ای به روابط پیچیده ایران و پاکستان می دهد. پاکستان کشوری با اکثریت سنی است و بسیاری فکر می کردند شاید با عربستان علیه ایران شیعه متحد شود. اما سیاسیون اسلام آباد از وارد شدن به ائتلاف ضد ایرانی خودداری کرده اند، و همچنین امیدوارند قراردادهای نفتی مطلوبی با ایران امضا کنند.
به آرامی اما بی تردید شاهد آغاز شکل گیری تقابل ژئوپولیتیکی دیگری در آسیا هستیم که ایران و هند در یک طرف و پاکستان و چین در طرف دیگر هستند.

وزیر دفاع اعلام کرد که سردار احمد متوسلیان و ۳ دیپلمات دیگر ایرانی زنده و در اسارت رژیم صهیونیستی هستند.

پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
احمد متوسلیان و ۳ دیپلمات ایرانی زنده و در اسارت اسرائیل هستند

وزیر دفاع اعلام کرد که سردار احمد متوسلیان و ۳ دیپلمات دیگر ایرانی زنده و در اسارت رژیم صهیونیستی هستند.
به گزارش «انتخاب»، سردار حسین دهقان وزیر دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح امروز خبر داده است که 4 دیپلمات ربوده شده ایرانی در اسارت رژیم صهیونیستی بوده و زنده هستند.
اشاره سردار دهقان به 4 دیپلمات ربوده شده ایرانی، به عملیات ربایش سردار احمد متوسلیان وابسته نظامی سفارت ایران در بیروت، سید محسن موسوی کاردار سفارت ایران در بیروت، تقی رستگار مقدم کارمند سفارت ایران و کاظم اخوان عکاس خبرگزاری جمهوری اسلامی است.
این 4 دیپلمات ایرانی، در 14 تیرماه سال 61 در مسیر سفارت ایران در بیروت بودند که در یک پست بازرسی توسط یک گروه شبه نظامیان فالانژ، ربوده شده و بعدها طبق خبرهای رسمی و غیررسمی، تحویل رژیم صهیونیستی شده‌ بودند.سردار دهقان که با خبرگزاری دفاع مقدس مصاحبه می کرد، گفت، "ادعای ما این است که این ها زنده و در اسارت رژیم صهیونیستی هستند و مدارکی دال بر این موضوع وجود دارد. آنها مسئولیت سلامت و امنیت چهار دیپلمات را باید بر عهده بگیرند و هم از لحاظ حقوقی و هم از لحاظ سیاسی دنبال می‌کنیم تا بتوانیم اینان را آزاد کنیم. دولت این مسئله را پیگیری خواهد کرد."
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
 تعدادی هلی‌کوپتر و خودروهای نظامی روسیه در سوریه سوخته و از میان رفته است. 
 به گزارش انتخاب، تصاویر ماهواره‌ای که در اختیار بی‌بی‌سی قرار گرفته نشان می‌دهد که هفته گذشته، چهار هلی‌‌کوپتر و بیست کامیون نظامی روسی در داخل یک پایگاه هوایی متعلق به این کشور واقع در مناطق مرکزی سوریه به طور کامل سوخته و از بین رفته‌اند.  
شرکت آمریکایی استراتفور، که در زمینه گردآوری اطلاعات فعالیت دارد، با انتشار این عکس‌ها گفته است که احتمال می‌رود شبه‌نظامیان گروه موسوم به دولت اسلامی - داعش - مسئول انهدام این تجهیزات باشند.  در خبری که در خبرگزاری رسمی داعش منتشر شده، این گروه مستقیما مسئولیت انهدام هلی‌کوپترها و خودروهای روسی را برعهده نگرفته و تنها گفته است که این تجهیزات سوخته است. بعضی کارشناسان گفته اند که ممکن است که در این پایگاه به دلایلی آتش‌سوزی روی داده و با سرایت به تانکر سوخت، باعث انفجار آن شده باشد.  هنوز مقامات روسی در مورد این گزارش اظهار نظری نکرده‌اند.  
روز دوشنبه این هفته، یک رشته انفجار در مناطق شهری سوریه روی داد که به گفته خبرگزاری دولتی سوریه، در نتیجه آن دست کم ٧٨ نفر کشته و دهها تن دیگر زخمی شدند. گروه دولت اسلامی مسئولیت این حمله را برعهده گرفته است.
منبع: فرارو

روسیه، تدوین قانون اساسی سوریه را به پایان رساند/ اختیارات رئیس‌جمهور کم شد

پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
منابع آگاه به روزنامه الاخبار لبنان اعلام کردند که روسیه تدوین پیش‌نویس قانون اساسی جدید سوریه را به پایان رسانده است.
 
به گزارش انتخاب، به نوشته این روزنامه و به گفته منابع آگاه، بر اساس توافقی در شورای امنیت جدول زمانی برای صدور پیش‌نویس قانون اساسی سوریه همزمان با آغاز ماه اوت ایجاد شده است.
 
روسیه تدوین پیش‌نویس قانون اساسی سوریه را به پایان رسانده است و چیزی که طرح روسیه را از دیگر طرح‌ها متمایز می‌کند، اصلاحات اساسی است که در قانون اساسی جدید ایجاد شده است از تبدیل نام کشور عربی سوریه به "جمهوری سوریه" گرفته تا لغو ماده مربوط به مذهب رئیس‌جمهور، اصلاح اختیارات رئیس‌جمهور و دادن صفت میانجی‌گر به وی در برخی موارد.
 
براساس این پیش‌نویس ماده سوم قانون اساسی کنونی سوریه که در آن ذکر شده باید دین رئیس‌جمهور اسلام و فقه اسلامی منبع اصلی قانونگذاری باشد، لغو می‌شود.
 
شاید آنچه که طرح مذکور را متمایز می‌سازد چیزی به نام "اتحادیه مناطق" که هما ادارات محلی با شکل کنونی و با اختیارات گسترده باشد که اختیارات دولت مرکزی را محدود می‌کند.
 
طبق این طرح واحدهای ادراه حلی براساس غیرمتمرکز بودن اختیارات ایجاد می‌شود. "اتحادیه مناطق" در کنار "اتحادیه مردم" که به جای پارلمان یعنی شورای مردم در نظر گرفته شده قدرت قانونگذاری درکشور را خواهند داشت. این اتحادیه تاسیس می‌شود تا تضمین کننده مشارکت نمایندگان واحدهای اداری در عملکرد قانونگذاری و اداره کشور باشد. این اتحادیه از نمایندان واحدهای اداری تشکیل می‌شود و جلسات خود را جدای از پارلمان برگزار می‌کند و حق برگزاری جلسه سراسری برای انتخاب یا شنیدن اظهارات نخست وزیر، رئیس‌جمهور و رهبران کشورهای دیگر و نیز حق تعیین اساسنامه داخلی خود را دارد.
 
اصلاحات به همین جا ختم نمی‌شود بلکه پیش نویس قانون اساسی که روسیه تهیه کرده به انجمن یا "اتحادیه مناطق" (ادارات محلی) و کابینه اختیارات گسترده‌ای می‌دهد و هرگونه گرایش‌های قومی را می‌زداید مثلا یک بخش از قانون اساسی به تبدیل تلاش برای تحقق عدالت اجتماعی و وحدت امت عربی به یک گرایش بزرگتر به سمت اقتصاد آزاد و ناسیونالیسم ملی به جای ناسیونالیسم قومی اختصاص دارد. همچنین بسیاری از مواد این پیش‌نویس به نمایندگی طیف‌های طایفه‌ای و قومی و دادن پست‌هایی به اقلیت‌ها اشاره دارد.
 
اگر عرصه نظامی سوریه و آتش‌بس در این کشور و روند سیاسی ژنو را کنار بگذاریم می‌بینیم که جنگ پنهانی حتی میان هم‌پیمانان درباره قانون اساسی سوریه و ساختار آن وجود دارد. قطعنامه 2254 شورای امنیت ماه اوت را به عنوان موعد تدوین قانون اساسی جدید سوریه قرار داده است.
 
سخنان جان کری، وزیر خارجه آمریکا که در 25 مارس گذشته در مسکو ایراد شد، کاملا به این مساله اشاره دارد.
 
وی گفته بود: من با طرف روسی با جدول زمانی برای ایجاد چارچوب کلی انتقال سیاسی علاوه بر پیش‌نویس قانون اساسی به توافق رسیدم و هدف ما این است که این دو مساله با فرا رسیدن ماه اوت محقق شود.
 
پشت اختلافات درباره تفسیر هیات دولت انتقالی و دستورکار مذاکرات، ده‌ها کمیته وابسته به نهادهای بین‌المللی و دولت‌ها هستند که در حال بررسی ساختارهای مختلفی برای قانون اساسی جدید سوریه‌اند اما روسیه و آمریکا در این بین بیشتر فعال هستند.
 
در پیش‌نویس روسیه ماده جدیدی نیز اضافه شده که براساس آن دستگاه‌های حکومت خودگردان کردها و نهادهایشان می‌توانند زبان عربی و کردی را به طور یکسان به کار گیرند. همچنین هر منطقه‌ای براساس قانون حق دارد علاوه بر زبان رسمی زبانی را که بیشتر ساکنانش با آن صحبت می‌کنند اگر در رفراندوم محلی با آن موافقت شود، به کار گیرد.
 
همچنین به پارلمان اختیارات واضح و بیشتری داده می‌شود مثل تعیین اعضای دادگاه عالی قانون اساسی، تعیین رئیس بانک ملی (تغییر نام بانک مرکزی به بانک ملی). همچنین در این پیش‌نویس نوع تقسیم بندی رایج عضویت در پارلمان (نیمی از اعضا کارگر و کشاورز و نیم دیگر از بقیه گروه‌ها) لغو می‌شود.
 
همچنین در این پیش‌نویس آمده است که شرط نامزدی یک نفر برای تصدی پست ریاست‌جمهوری این است که 40 سال تمام و دارای تابعیت سوری باشد. عبارت اضافی از قانون اساسی سابق مبنی بر اینکه پدر و مادر رئیس‌جمهور باید متولد سوریه باشند و اینکه رئیس‌جمهور نباید زن غیرسوری داشته باشد، حذف شده است.
 
براین اساس رئیس‌جمهور برای مدت هفت سال انتخاب می‌شود و تنها یک بار دیگر می‌تواند رئیس‌جمهور باشد. وی باید در مقابل اعضای اتحادیه مردم و اتحادیه مناطق (ادارات محلی) سوگند یاد کند.
 
ماده جدید دیگری در این پیش‌نویس به این مساله اشاره دارد که رئیس‌جمهور مأموریت میانجیگری میان مقامات حکومت و بین حکومت و جامعه را برعهده می‌گیرد و این پیش‌نویس هیچ گونه قدرت قانونگذاری را برای وی لحاظ نکرده است.
 
رئیس‌جمهور مأموریت‌های فرمانده کل نیروهای مسلح را برعهده خواهد داشت و در صورت تجاوز یا خطر تجاوز وی حق دارد اقداماتی را برای مقابله اتخاذ کند و به دو جمعیت آن را ابلاغ کند. وی همچنین حق دارد که بسیج عمومی اعلام کرده و آن را به جمعیت مناطق برای موافقت ابلاغ کند. همچنین حق دارد با موافقت قبلی اتحادیه مناطق وضعیت فوق‌العاده اعلام کند. در تأیید اضافی نقش این اتحادیه می‌توان گفت که اتحادیه مناطق می‌تواند در صورت خالی بودن پست ریاست‌جمهوری یا ناتوانی رئیس‌جمهور از ادای وظایف خود پس از اثبات ناتوانی نخست‌وزیر از انجام آن، مأموریت‌هایش را برعهده بگیرد.
 
درباره کابینه نیز رئیس‌جمهور حق دارد چارچوب کلی فعالیت‌های آن را مشخص و بر اجرای قوانین و فعالیت دستگاه‌های حکومت نظارت داشته باشد.
 
یکی از مواد این پیش‌نویس به این مساله اشاره دارد که تعیین معاونان نخست‌وزیر و وزرا از طریق پایبندی به نمایندگی نسبی تمامی طیف‌های طایفه‌ای و قومی ممکن است.
 
همچنین در ماده دیگری آمده است که نخست‌وزیر باید برنامه فعالیت و عملکرد دولت را به اتحادیه مناطق ارائه کند.
 
براساس این پیش‌نویس، دولت حق دارد در راستای اختیارات اضافی به عقد معاملات و توافق‌نامه‌هایی بپردازد که به شرکت‌های خارجی حق امتیاز بدهد. همچنین می‌تواند کارمندان دولت و نظامیان را تعیین یا اخراج کند. دولت همچنین می‌تواند دستوراتی را صادر کند البته این دستورات باید براساس قانونی صادر شود که به دولت اختیارات مناسب می‌دهد.
 
یک سوم اعضای اتحادیع مناطق حق دارند رأی اعتماد را از دولت بگیرند (مثل اتحادیه مردم). هر دو اتحادیه حق دارند در جلسات مشترک خود با اکثر آرای حاضرین رأی اعتماد را از دولت بگیرند.
 
در پیش‌نویس قانون اساسی روسیه اشاره به این مواد نشده که نخست‌وزیر، معاونان و وزرا در مقابل رئیس‌جمهور مسئول هستند و وی می‌تواند آن‌ها را برای محاکمه به دادگاه بفرستد.
 
در پیش‌نویس قانون اساسی که روسیه برای سوریه تهیه کرده، چهار عضو به دادگاه عالی قانون اساسی اضافه می‌شود تا به 11 عضو برسد که اتحادیه مناطق آن‌ها را تعیین می‌کند.
 
درباره نقش نیروهای مسلح در این پیش‌نویس آمده است که نیروهای مسلح تحت نظارت جامعه هستند و در زمینه منافع سیاسی مداخله نکرده و هیچ نقشی در روند انتقال قدرت نخواهند داشت. هرگونه اقدام نظامی یا دارای رنگ و بوی نظامی خارج از دولت ممنوع است.
 
درباره خدمت اجباری سربازی نیز آمده است که شهروندان سوری براساس قانون خدمت سربازی را می‌گذرانند.
 
در این پیش نویس همچنین اصلاحات در سوگند خوردن ایجاد شده است. مثلا قسم خوردن با لفظ جلاله یا هرگونه اشاره قومی عربی یا سوسیالیستی حذف و تأکید شده که اینگونه باید سوگند یاد کرد: "من سوگند یاد می‌کنم که به قانون اساسی سوریه و قوانین آن پایبند بوده و به تمامی حقوق و آزادی‌های بشر و شهروندان احترام گذاشته و از حاکمیت، استقلال و تمامیت ارضی سوریه دفاع کرده و همواره براساس منافع مردم رفتار کنم."
 
در این پیش‌نویس همچنین اصلاح نهاد‌های دینی دیده می‌شود و در یکی از مواد آن بر احترام به تمامی ادیان و نهادهای مذهبی و مساوی بودن این نهادها در مقابل قانون تأکید شده است. اصلاح نهاد‌های اجتماعی نیز در این پیش‌نویس آمده است.
منبع: ایسنا
نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد