سلام خوزستان

انتشار اخبار سیاسی- اقتصادی و اجتماعی و فرهنگی خوزستان

سلام خوزستان

انتشار اخبار سیاسی- اقتصادی و اجتماعی و فرهنگی خوزستان

اخبار سیاسی روز

مهار ایران در تحولات ژئوپلیتیک منطقه مورد توجه است

کراپ‌شده - سردار وحیدی
شناسهٔ خبر: 3610962 -
رئیس مرکز تحقیقات راهبردی دفاعی با بیان اینکه عربستان کارهای ماجراجویانه در منطقه انجام می‌دهد، گفت: کنترل و مهار ایران در تحولات ژئوپلیتیک منطقه مورد توجه است.

به گزارش خبرنگار مهر، سردار احمد وحیدی در همایش ملی «تحولات ژئوپلیتیکی غرب آسیا با تاکید بر امنیت منطقه‌ای» که صبح امروز در سازمان عقیدتی سیاسی ارتش برگزار شد، اظهار داشت: موضوع ژئوپلیتیک یک موضوعی است و بدون بررسی دقیق آن نمی‌توان یک  بررسی دقیق در حوزه دفاعی و استراتژیک ارائه داد.

وی بررسی این حوزه را بسیار مهم عنوان کرد و گفت: ژئوپلیتیک، مولودِ نگاهِ استراتژیک و نظامی به صحنه است.

رئیس مرکز تحقیقات راهبردی دفاعی با اشاره به اینکه آسیای غربی در چند جا مورد توجه است و در سند چشم‌انداز نیز تعریفی از آن ارائه شده، افزود: این حوزه قرار است حوزه و منطقه‌ای باشد که جمهوری اسلامی خود را در آن تعریف کند.

وحیدی با اشاره به فرمایش مقام معظم رهبری مبنی بر اینکه در یک پیچ تاریخی قرار داریم، خاطرنشان کرد: آماده شدن برای ایفای نقش در منطقه آسیای غربی بسیار تأثیرگذار و مهم است؛ امنیت منطقه با توجه به تأثیر آن روی امنیت جمهوری اسلامی ایران، اهمیت پیدا می‌کند.

وی در ادامه با بیان اینکه ۶۸۰ میلیون انسان مسلمان در این منطقه زندگی می‌کنند و دارای نقاط راهبردی مهمی است، افزود: منطقه امروز پرتلاطم و پرتنش است.

رئیس مرکز تحقیقات راهبردی دفاعی با اشاره به رقابت‌های موجود در منطقه، تصریح کرد: شاهد سه تحول بین‌المللی، منطقه‌ای و ملی هستیم که هر سه با هم در حال اتفاق افتادن است.

وحیدی خاطرنشان کرد: در سطح بین‌الملل ظهور قدرت‌های نوظهور و کاهش قدرت‌ِ قدرت‌های گذشته از مسائل تأثیرگذار است؛ در سطح منطقه‌ای امروز بازیگرانی وجود دارند که به شدت ماجراجویانه و بدون در نظر گرفتن چارچوب در منطقه حرکت می‌کنند.

وی با بیان اینکه وقتی به حرکت عربستان نگاه می‌کنید، می‌بینید که به دنبال رهبری جهان عرب با سقوط رهبران سابق در عراق، مصر، الجزایر و ... است، ادامه داد: عربستان به دنبال جهان اسلام و عرب است و برای تحقق آن، کارهای ماجراجویانه انجام می‌دهد.

رئیس مرکز تحقیقات راهبردی دفاعی با تاکید بر اینکه امروز شاهد تحولات ژئوپلیتیک در منطقه هستیم، افزود: در همه این تحولات، کنترل و مهار ایران مورد توجه است؛ بازیگران منطقه‌ای و بین‌المللی به دنبال گسترش و مهار ایران هستند و برای تحقق این هدف به دنبال پرونده‌های متعددی می‌روند.

وحیدی، پرونده هسته‌ای را یکی از این پرونده‌ها برشمرد و خاطرنشان کرد: پرونده تروریسم یکی دیگر از این پرونده‌هاست؛ در سال ۶۰ و یا ۶۱ یک اتفاق در لبنان افتاد و بعد از ۳۵ سال ایران متهم می‌شود در حالی که هیچ سندی مبنی بر دخالت ایران وجود ندارد و این در حالی است که پرونده برج‌های دوقلو که عربستان در آن نقش داشت را مورد توجه قرار نمی‌دهد.

وی جنگ بین شیعه و سنی را پرونده دیگری عنوان کرد و گفت: ایران با دو گفتمان وحدت و مقاومت در منطقه حضور پیدا کرد و آنها تلاش کردند تا با جنگ شیعه و سنی به سراغ گفتمان وحدت بروند.

رئیس مرکز تحقیقات راهبردی دفاعی با بیان اینکه دشمن با ایجاد جریان تروریسم هم سعی کرد گفتمان مقاومت را به گوشه‌ای ببرد، اظهار داشت: آنها می‌خواستند ژئوپلیتیک مقاومت را هم بر هم بزنند و به دنبال این هستند که ایران را از یک قدرت درجه اول به قدرت درجه پایین‌تری تبدیل کنند.

ترامپ: توافق هسته ای، ایران را به قدرت بزرگِ بزرگ تبدیل کرد

نامزد جمهوری خواه: اوباما در برابر دشمن سر خم کرد. توافق هسته ای ایران را به یک قدرت بزرگ منطقه تبدیل کرد. قدرت بزرگِ بزرگ...
دونالد ترامپ می‌گوید: اقتصاد و ارتش آمریکا ضعیف شده و دشمنان این کشور دیگر نه از واشنگتن می‌ترسند و نه حتی آن را جدی می‌گیرند.

به گزارش خبرگزاری ها «دونالد ترامپ» میلیاردر جمهوری‌خواه در ادامه تبلیغات خود برای رسیدن به کرسی ریاست‌جمهوری آمریکا در نتیجه انتخابات اواخر سال جاری میلادی، دیشب در مرکز «منافع ملی» از سیاست خارجی کابینه احتمالی خود رونمایی کرد.

شاه‌بیت سخنرانی دیشب ترامپ این بود: «سیاست خارجی آمریکا پس از جنگ سرد و به خصوص در دوران زمامداری اوباما و تصدی پست وزارت خارجه توسط هیلاری کلینتون، یک فاجعه واقعی بود.»

آمریکا و آمریکایی اولویت من است

 فارس در برگردان خبر آورده است: ترامپ در ابتدای سخنرانی خود گفت: این روزها آمریکا و آمریکایی دیگر به عنوان اولویت سیاست خارجی دیده نمی‌شوند و در صورت رسیدن وی به پست ریاست جمهوری،منافع و امنیت آمریکا و شهروندان آمریکایی مجدداً یک اولویت خواهد شد.

اوباما حماقت را جایگرین منطق کرد

کاندیدای جمهوری‌خواه برای نقد و حمله به سیاست خارجی اوباما به همین الفاظ کفایت نکرد و به رغم آن که در طول سخنرانی دیشب خود نسبتاً رسمی و به دور از عبارات عامیانه سخن گفته بود، در جایی از سخنان خود گفت: «اوباما در سیاست خارجی خود، منطق را با حماقت جایگزین کرد.»
ترامپ اوباما را به خاطر معضلات مالی و به خصوص بدهی حدوداً یک تریلیون دلاری کشورش به باد انتقاد گرفت و گفت که در دولت وی، «مشاغل آمریکایی‌ها از آنها ربوده نخواهد شد و استقلال مالی مجدداً به دست خواهد آمد.»دونالد ترامپ پیش از این هم از تولید برندهای در کارخانه مستقر در کشورهای خارجی که کارگران ارزان‌تری دارند انتقاد کرده و مثلاً گفته بود که تلفن‌های همراه «اپِل» باید مجدداً در کالیفرنیا ساخته شود و نه در چین.

متحدان هزینه تأمین امنیت خود را بدهند لطفاً

دونالد ترامپ در اینجای سخنان خود، مسائل مالی را به سیاست و نظامی‌گری ارتباط داد و گفت «متحدان ما باید سهم خود را از هزینه‌های انسانی و مالی برای تأمین امنیت خود بدهند.»
ترامپ گفت: «ما در حال حاضر چندین تریلیون دلار برای ایجاد امنیت برای متحدانمان در آسیا و اروپا هزینه کرده‌ایم ولی آنها باید سهم بیشتری از هزینه‌ها را متقبل شوند.»

نمی گذارم ایران بمب اتم بسازد

گزارش خبرگزاری های دیگر نیز حاکی است: ترامپ سپس به سراغ پرونده ایران در سیاست خارجی دولت  احتمالی خود رفت.ترامپ ابتدا اوباما را به «سر خم کردن در برابر دشمن» متهم کرد و سپس در خلال جمله‌ای که برخی از بخش‌های آن چندین بار تکرار شد گفت: «ایران نباید اجازه داشته باشد که سلاح هسته‌ای بسازد و دولت من هیچ‌گاه این اجازه را به آنان نخواهد داد.»ترامپ به روزهای گفت‌وگوهای هسته‌ای پرداخت و در ارزیابی نحوه انعقاد توافق وین گفت: «توافق هسته‌ای نتیجه نبود تمایل در مسئولان (دولت اوباما) برای ترک میز مذاکره بود» و اگر آمریکایی‌ها دست از مذاکره می‌کشیدند، توافق بهتری حاصل می‌شد.

اوباما رفیق ایران شده

ترامپ نحوه تعامل دولت اوباما با ایران را با تعامل این دولت با دیگر دوستان خاورمیانه‌ای واشنگتن مقایسه کرد و گفت: «اوباما دوست اسرائیل نبود ولی رفیق ایران شد.»
ترامپ به برخورد بد اوباما با یک «دوست خاورمیانه‌ای» دیگر هم اشاره کرد و گفت: «او اجازه داد که دولت متحد قدیمی ما در مصر سقوط کند.» منظور ترامپ، دولت «حسنی مبارک» بود.

احترام نداریم دیگر؛ نمونه‌اش داستان فرودگاه ریاض

دونالد ترامپ نتیجه این سیاست خارجی نادرست و دلسرد کردن دوستان و نزدیک شدن به دشمنان را اینگونه ارزیابی کرد: «رقبای ما دیگر به آمریکا احترام نمی‌گذارند؛ بدتر آنکه آنها دیگر حتی ما را جدی نمی‌گیرند.»
سیاستمدار جمهوری‌خواه به نمونه‌های «بی احترام» شدن آمریکا پرداخت و به وقایع چند روز پیش ریاض اشاره کرد؛ جایی که «ملک سلمان» برای استقبال از رهبران همه کشورها و جزائر عربی به فرودگاه آمد ولی اوباما توسط فرماندار ریاض مورد استقبال قرار گرفت.ترامپ گفت: «به اوباما هیچ احترامی نگذاشتند و این در تاریخچه سیاست خارجی شرافتمندانه ما بی‌سابقه بود.»دونالد ترامپ سیاست‌های جنگی اوباما را هم مورد انتقاد قرار داد و گفت که دولت اوباما یک روز لیبی را بمباران کرد ولی حالا که این کشور از هم پاشیده و به محل نفت‌فروشی و کسب درآمد داعش تبدیل شده، چشم خود را بر حقائق بسته است.
ترامپ از حمله به عراق هم اصلا راضی نبود. وی ابتدا گفت «ما خاورمیانه را ناامن‌تر کردیم» و سپس در ادامه نقشه عراق را به پرونده ایران‌ستیزی خود متصل کرد و گفت: «ایران بیشترین نفع را از حمله ما به عراق برد؛ ایران با برنامه‌ای نظام‌مند به نفت بسیار باارزش عراق دست یافت.»
دونالد ترامپ البته گفت که در دولت وی، در صورت احساس نیاز، هیچ مکثی برای اعزام نیرو نخواهد شد و این نیروها برای پیروزی و با بهترین تجهیزات وارد میدان نبرد خواهند شد.»

داعش را نابود می کنم

ترامپ گفت که آمریکا باید از آنچه بر سر مسیحیان خاورمیانه آمد «شرمسار» باشد؛ کاندیدای جمهوری‌خواه در توضیح علت ناتوانی نظامی آمریکا، به شرایط کنونی ارتش کشورش پرداخت و گفت: «در سال 1911، مال 2 میلیون نیروی آماده به نبرد داشتیم ولی این تعداد حالا به 1.3 میلیون رسیده، تعداد هواپیماهای ما هم نسبت به آن سال به یک سوم کاهش یافته و سن هواپیماها از همه شما حاضران در این سالن، بیشتر است.»دونالد ترامپ با تمسخر گفت: «ارتش ضعیف شده ولی دولت به فکر گرم شدن زمین است.»ترامپ قول داد که با روی کار آمددن دولتش، روند نابودی داعش آغاز شود.

چینی‌ها به قدرت احترام می‌گذارند

ترامپ اعتراض خود به نوع تعاملات آمریکا با روسیه و چین را پنهان نکرد اما گفت : با روس‌ها مذاکره و بهترین توافق را حاصل خواهد کرد.
دونالد ترامپ درباره چین اما لحن متفاوتی به کار برد و گفت:  «چینی‌ها به قدرت احترام می‌گذارند ولی حالا که ما به آنها اجازه داده‌ایم که از نظر اقتصادی از ما پیشی بگیرند، احترام خود را از دست داده‌ایم.»ترامپ در پایان گفت: «وقتی آمریکا قوی‌ترین باشد، دنیا به صلح‌آمیزترین مکان برای خوش بخت‌ترین افراد تبدیل خواهد شد.»

ایران، قدرت بزرگ ِ بزرگ
در همین حال به جز مواردی که در بالا آمد، بی بی سی و یورو نیوز در گزارش صبح پنج شنبه درباره سخنان چهارشنبه شب ترامپ این جمله را هم نقل کردند که او در انتقاد از اوباما گفته است:«توافق هسته ای، ایران را به قدرتِ بزرگِ بزرگ تبدیل کرده است».

یک مقام سعودی: ما به داعش کمک انسان دوستانه می کنیم!

    
شناسهٔ خبر: 3609056 -
پس از ابراز نگرانی سازمان ملل از شکنجه درعربستان، رییس فدراسیون فوتبال این کشور اذعان داشت به نشانه اعتراض از این به بعد در زمین سازمان ملل هم بازی نخواهیم کرد.

مهرآباد* - صابر قدیمی: احمد بن عید در نشست خبری که در ارتباط با شکسن های تحقیر آمیزشان مقابل باشگاه های فوتبال ایران برگزار شده بود اذعان داشت: ما هر سال میلیون ها دلار پول بی زبان را خرج پول چایی و پرتقال برای بچه های سازمان ملل می کنیم. پولش را می دهیم راحت باشیم! آن وقت سازمان ملل در امور خصوصی ما دخالت می کند. مروت و انسانیت کجا رفته است؟ چرا حلال و حرام حالیتان نمی شود؟ بان کی مون! به خدا مسلمون نیستی! امیدوارم هرچه زودتر سازمان ملل به زباله دان تاریخ ریخته شود.

وی همچنین تعریض کرد: ما با بررسی هایی که کردیم دیدیم جان بازیکنان‌مان در بسیاری از کشورها در خطراست. زیرا متاسفانه اکثر تروریست ها تابعیت عربستانی دارند و بازیکنان ما را راه نمی دهند. لذا تصمیم گرفتیم بازی های ملی خارج از خانه خود را صرفا در کشور دوست و همسایه یعنی جی بوتی برگزار کنیم. درهمین زمینه یکی از شاعران شهیر عرب می فرماید: یا بیا بریم به جی بو تی، یا بیا به خونه ی ما.

ایشان در پاسخ سوال خبرنگار مهرآباد مبنی برعلت بمب باران یمن و حمایت از داعش توسط عربستان گفت: اولا دوستان لطف کنند این خبرنگارعزیز را بدهند برادران داعش بخورند. متشکرم. ثانیا من واقعا از تحریف اخبار ناراحت و متعجبم. ما در یمن برای مردم جنگ زده با هواپیماهای خود غذا و پوشاک ارسال می کنیم. طبیعی است هنگام برخورد بسته های سنگین آذوقه کمی صدا و گرد و خاک به وجود بیاید والا بمبی در کار نیست و مدارکش هم موجود است. در ارتباط با داعش هم عرض کنم هرچند ما همه ی اقدامات آن ها را تایید نمی کنیم، اما داعشی ها هم بنده ی خدا هستند؛ نمی شود بگذاریم از گرسنه گی بمیرند و اگر اسلحه، پول و آذوقه ی محدودی به آنها می رسد بیشتر در قالب کمک های انسان دوستانه و مردمی است.

 *مهرآباد، صفحه طنز خبرگزاری مهر است که روزانه با سوژه های اقتصادی، اجتماعی، هنری، ورزشی، خدای ناکرده سیاسی و غیره، به ویژه و غیره شوخی خواهد کرد.

نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد