سلام خوزستان

انتشار اخبار سیاسی- اقتصادی و اجتماعی و فرهنگی خوزستان

سلام خوزستان

انتشار اخبار سیاسی- اقتصادی و اجتماعی و فرهنگی خوزستان

اخبار سیاسی روز

یک اندیشکده معتبر آمریکایی در گزارشی به بررسی تهدیدهای امنیتی دفاعی فراروی آمریکا پرداخت و از ایران و حزب‌الله به عنوان عینی‌ترین تهدیدها علیه منافع آمریکا و متحدینش نام برد.
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) : به گزارش «انتخاب»،اندیشکده آمریکایی «هریتیج» اخیرا در گزارشی جامع به شاخص‌های تهدیدکننده آمریکا و متحدان این کشور پرداخت. در قسمت نخست این گزارش به تهدیدهای فراروی آمریکا از سوی حزب‌الله لبنان و نیز قدرت موشکی ایران اشاره شده است.

*تهدید‌های حزب‌الله لبنان

در  بخشی از این گزارش با نام بردن از «حزب‌الله لبنان» به عنوان «تهدید» آمده است: حزب‌الله لبنان یا (Party of God) یک جنبش انقلابی شیعه مسلک ساکن لبنان است که در سال 1982 تاسیس شد و از آن موقع تاکنون آمریکایی‌ها، و اسرائیلی‌های زیادی را کشته است. این جنبش مقاومت به شدت از سوی ایران و سوریه حمایت می‌شود. حزب‌الله لبنان نه تنها ابزاری مفید برای پیشبرد اهداف انقلابی است بلکه به عنوان وظیفه مذهبی به «جهاد در سطح جهانی» نگاه می‌کند و دارای شبه نظامیان قدرتمند و ابزار سیاسی است که در سال 2006 با اسرائیل جنگید. حزب‌الله گروهی است که تا قبل از ماجرای 11 سپتامبر بیشترین میزان از اتباع آمریکا را به قتل رسانیدو اینک با سازمان دهی بهتر و تجهیز بیشتر تهدیدی بالقوه است که حمایت ایران و سوریه را به دنبال دارد. حزب‌الله لبنان همچنین دامنه عملیات خود را از لبنان به مناطقی دیگر در خاورمیانه و فراتر آن برده و البته از سوی ایران و شیعیان لبنانی، اروپایی، آفریقایی و جنوب آسیا حمایت‌های لجستیکی و مالی می‌شود.

در ادامه این مطلب آمده است: حزب‌الله لبنان در سال 2013 با استقرار هزاران نفر از نیروهای خود برای نبرد در سوریه و در حمایت از رییس جمهور این کشور موافقت کرد و عاملی مهم در حفظ «بشار اسد» رییس جمهور سوریه در قدرت بوده است. اگر چه عملیات  این گروه  اکثرا در خاورمیانه است اما به دیگر نقاط جهان نیز دسترسی دارد و در داخل آمریکا نیز توان انجام عملیات را داشته و هسته‌هایی را در داخل این کشور  ایجاد کرده است . هسته‌های مخفی حزب‌الله لبنان می‌توانند با تغییر حالت به اشکال دیگر عملیات خرابکارانه را در داخل خاک آمریکا برقرار کند. با توجه به روابط گرم حزب‌الله لبنان با ایران و انجام عملیات به نیابت این کشور، هسته‌های حزب‌الله تهدید واقعی هستند که می‌توانند در داخل آمریکا و یا در هنگامه ستیز بین ایران و آمریکا یا اسرائیل فعال شوند.

*تهدید‌های موشکی ایران
در قسمت دیگر این گزارش به تهدیدهای موشکی بالستیک ایران اشاره و آمده است: ایران دارای برنامه موشکی گسترده است که آن‌‌ها را از کره شمالی کسب کرده و البته قبل از تحریم‌های شورای امنیت سازمان ملل متحد از سوی چین و روسیه نیز حمایت می‌شده است. این کشور می‌تواند تا سال 2015 یک موشک بالستیک قاره پیما با قابلیت رسیدن به آمریکا را تا توسعه و امتحان کند. ایران از سال 2008 چندین پرتاب موفقیت آمیز موشک ماهواره بر و 2 مرحله‌ای «سفیر» نیز داشت و البته بعدا موشک ماهواره بر 2 مرحله‌ای بزرگتر «سیمرغ» را رونمایی کرد که می‌تواند بستری برای توسعه فن‌آوری مورد نیاز برای آزمایش موشک قاره پیمای بالستیک باشد.

*ایران، بزرگترین قدرت موشکی غرب آسیا

اندیشکده هریتیج نوشت: ایران عضو رژیم کنترل فن‌آوری موشکی نیست و به همین دلیل به راحتی اقدام به گسترش موشک‌های بالستیک، هدایت شونده  و ظرفیت‌های فضایی خود می‌کند. اگر‌چه زرادخانه موشکی ایران به طور عمده تهدیدی علیه پایگاه‌های آمریکا در منطقه است اما این کشور حتی می‌تواند برد موشک‌هایش را تا قاره آمریکا افزایش دهد. در ارزیابی ژانویه 2014 وزارت دفاع آمریکا (پنتاگون) از توان نظامی ایران ذکر شد که این کشور توسعه فن‌آوری‌هایی دقیق که بتواند بر اساس آن به موشک‌های برد بلند و کلاهک هسته‌ای دست یابد را ادامه می‌دهد. ایران اینک بزرگترین قدرت موشکی بالستیک آماده را در خاورمیانه دارد همچنین انگیزه لازم را در زمینه توسعه پرتابگر‌های فضایی ، موشک‌های برد بلندتر منجمله موشک‌های قاره پیمای بالستیک (ICBM) دارد. ایران بزرگترین میزان موشک‌های مستقر در خاورمیانه را دارد و شاکله توان موشکی اش را موشک‌های سطح به سطح  «شهاب» که از  نمونه «اسکاد» روسیه ساخته شده‌اند، شکل می‌دهند. موشک‌های شهاب بالقوه  قادر به حمل کلاهک‌های هسته‌ای, شیمیایی، بیولوژیکی و البته کلاهک‌های جنگی متعارف هستند. باید افزود که میزان دقت هدف گیری این موشک‌ها در قیاس با موشک های ناتو مشخص نیست مگر این‌که آن‌ها علیه اهداف نرم چون شهرها بکار برده شوند. ایران اینک می‌تواند نمونه‌های مختلفی از موشک‌هایی چون موشک‌های برد بلند «قدر 1» و «قیام» تولید کند. موشک «شهاب 3» و « قدر 1» بردی معادل 1600 کیلومتر دارند و پیشرفته‌تر از موشک‌های «نو دانگ» کره شمالی هستند.

سپهبد «ماکیل تی فلین» مدیر آژانس اطلاعات دفاعی آمریکا در سال 2014 هشدار داد که ایران می‌تواند سراسر خاورمیانه و اروپای شرقی را با موشک‌های خود هدف گیرد. همچنین با توجه به موجودی فزاینده موشکی و راکتی ، این کشور در پی ارتقا و  طراحی و ساخت سامانه‌های موشکی دقیق‌تر برآمده به‌طوری‌که اینک موفق به ساخت موشک بالستیک ضد کشتی «خلیج فارس» شده که قادر به تهدید تردد دریایی سراسر خلیج فارس و تنگه هرمز می باشد.

 

نمایش برد موشکی ایران

* موشک‌های ایران به آمریکا نیز خواهند رسید

در خاتمه این مطلب آمده است: توان موشکی ایران تهدیدی جدی علیه پایگاه‌های آمریکا و متحدانش چون ترکیه، اسرائیل، مصر  از غرب ، عربستان سعودی و دیگر کشورهای حاشیه خلیج فارس از جنوب ، افغانستان و پاکستان از شرق است و البته اسرائیل بیشترین خطر را از ناحیه ایران احساس می‌کند که حکومت تندروی شیعه مسلک ایران از اسرائیل به عنوان «شیطان کوچک» یاد می‌کند و از این نظر بعد از آمریکا در جایگاه دوم قرار می‌گیرد. ایران تهدید ‌بزرگتری را برای اسرائیل تا به آمریکا دارد و باید در نظر داشت که اسرائیل کوچک‌تر از آمریکا بوده و قابلیت‌های نظامی کمتری نیز در قیاس با آمریکا برای تقابل با ایران دارد. اسرائیل اینک در برد موشک‌های شهاب 3 ایران قرار دارد و از سویی دیگر با هزاران موشک و راکت برد کوتاه اهدایی ایران به حزب‌الله لبنان و گروه حماس فلسطین تمام اسرائیل آسیب پذیر است.منبع: فارس

کره شمالی، ترکیه را به حمله هسته‎ای تهدید کرد

منابع آگاه مدعی شدند که رهبر کره شمالی تهدید کرده است که در صورت اقدامات ترکیه علیه روسیه مورد حمله هسته ای پیونگ یانگ قرا خواهد گرفت.
خبرگزاری میزان: روزنامه لبنانی الدیار نوشت: "کیم جونگ اون" تهدید کرده است که اگر ترکیه مقابل روسیه قرار بگیرد و یا به حمایت از داعش در سوریه و عراق بپردازد هدف حمله هسته ای کره شمالی قرار می گیرد.این روزنامه می افزاید: گزارش های انتشار یافته از رهبر کره شمالی حاکی از آن است که وی وعده داده است که اگر ترکیه در جنگ سوریه شرکت کرده و به همکاری با آمریکا و کمک به داعش اقدام کند هدف حمله هسته ای پیونگ یانگ قرار گرفته به نحوی که از روی نقشه جهان محو شود.منابع آگاه در این باره گفتند که کره شمالی وارد خط درگیری در منطقه به ویژه عراق و سوریه که شاهد جنگ هستند، شده که آن را می توان در راستای پشتیبانی از روسیه در جنگ با تروریسم ارزیابی کرد.

پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) : یک روزنامه چاپ سرزمین های اشغالی از دایر شدن نخستین دفتر دیپلماتیک رژیم صهیونیستی در کشورهای عربی، در امارات خبر داد. به نقل از هاآرتض، اسرائیل برای اولین بار بطور رسمی و مشهود یک دفتر ماموریت دیپلماتیک در امارات دایر می کند.این دفتر که ظرف هفته های آتی گشایش می یابد در ابوظبی بوده و این دفتر تحت پوشش آژانس بین المللی انرژی های تجدید شونده (IRENA) در امارات دایر می شود.در همین رابطه روز گذشته «دور گلد» مدیر کل وزارت خارجه رژیم صهیونیستی با حضور در ابوظبی مقدمات گشایش این دفتر دیپلماتیک را زیر نظر گرفت.ژیم صهیونیستی و کشورهای عرب حوزه خلیج فارس مدت هاست که با یکدیگر ارتباط دارند اما باین برای نخستین بار است که رژیم صهیونیستی بصورت آشکار اقدام به دایر کردن چنین دفتری در امارات می کند.منبع: مهر

پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) : "ابومحمد مقدسی" نظریه پرداز جریان سلفی جهادی، با انتقاد از حمله دختران و جوانان فلسطینی به صهیونیست ها با سلاح سرد، این اقدام را در برابر اشغالگران تا دندان مسلح، رویارویی زیانبار توصیف کرد.  پایگاه خبری شبکه العالم در این باره نوشت: "مقدسی"(اردنی فلسطینی تبار)، در یادداشتی در توییتر، نوشت: اقدام های تروریستی و مجرمانه یهودیان کاملا آزاد است و تحت حمایت دنیای نفاق و سازمان های بین المللی قرار دارد و فقدان حمایت امت اسلام از فلسطینی ها، حتی کودکان فلسطینی را هم به انتقام گیری با چاقو و قیچی وادار می کند. وی افزود: جرم و جنایت های اسراییلی های برخوردار از حمایت قدرت های جهانی و سکوت جامعه بین الملل، ما را وادار می کند که هر اقدام مردم و حتی دخترانمان را علیه آنان موجه بدانیم و رشادت و قهرمانی آنها را بستاییم؛ اما واقعیت این است که برای حراست از نسل و زاد و ولد و تقویت فلسطینی ها، دختران و کودکان ما نباید در برابر حکومتی تا دندان مسلح، با سلاح سرد و چاقو دست به مقابله ای زیانبار بزنند.  به عقیده مقدسی، استفاده از سلاح سرد بویژه در برابر افراد مسلحی که اجازه کشتار دارند، نیاز به قدرت و آگاهی لازم دارد و فلسطینی هایی که از این ابزار استفاده می کنند باید قبل از هر اقدامی آموزش ببینند. این تئوریسین سلفی جهادی در ادامه تصریح کرده است که این امر به معنی ترک جهاد علیه اسراییل نیست بلکه هدف حفظ جان و مال فلسطینی ها تا زمان تقویت و رشد آنها و نیز هدایت آنها برای وارد کردن ضربات شدیدتر به اسراییلی ها ست. از زمان انتفاضه جدید قدس و مقابله فلسطینیان با تجاوزگری های صهیونیست ها، نیروهای صهیونیستی شمار زیادی از جوانان و دختران فلسطینی را در دو ماه گذشته به شهادت رسانده اند.منبع: جام جهانی

الجزیره:

وزیر دفاع روسیه از اتخاذ تدابیر خبر داده ولی به ماهیت این اقدامات اشاره نکرده است. همچنین وی تاکید کرد پیام محکومیت روسیه به اطلاع مقامات ترکیه رسیده است. پس از اظهارات ولادیمیر پوتین رئیس جمهور روسیه درباره این حادثه شمار زیادی از مقامات این کشور موضع گیری کرده اند و همه این مقامات خواهان اتخاذ اقدامات قاطع علیه ترکیه هستند.

پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :

الجزیره گزارش داد: احتمال واکنش نظامی روسیه علیه ترکیه وجود دارد.
به گزارش «انتخاب»، مواضع کشورهای غربی نشان می دهد که آنان به دنبال آرام کردن اوضاع هستند و از دو طرف می خواهند محتاط باشند تا این حادثه به یک درگیری مسلحانه تبدیل نشود و شکی در این نیست آغاز این درگیری ها تهدیدی برای امنیت بین الملل خواهد بود.
وزیر دفاع روسیه از اتخاذ تدابیر خبر داده ولی به ماهیت این اقدامات اشاره نکرده است. همچنین وی تاکید کرد پیام محکومیت روسیه به اطلاع مقامات ترکیه رسیده است. پس از اظهارات ولادیمیر پوتین رئیس جمهور روسیه درباره این حادثه شمار زیادی از مقامات این کشور موضع گیری کرده اند و همه این مقامات خواهان اتخاذ اقدامات قاطع علیه ترکیه هستند.
برخی از مقامات روسیه خواهان آن شده اند تمام پروازهای غیرنظامی روسیه به ترکیه متوقف شود و همه گردشگران روسی از ترکیه به کشور بازگردند. نائب رئیس پارلمان روسیه نیز تاکید کرد اقدامات تروریستی در ترکیه کمتر از اقدامات تروریستی در مصر نیست و این که هیچ توجیهی برای رفتن شهروندان روسی به ترکیه وجود ندارد. سرگئی لاوروف وزیر خارجه روسیه نیز از شهروندان این کشور خواست به ترکیه سفر نکنند. تا این لحظه موضع مقامات روسی وارد فاز واکنش نظامی نشده است. انتقادات زیادی از ترکیه درباره حمایت این کشور از گروه های مسلح مخالف نظام سوریه مطرح است.
برخی از مقامات روسیه ترکیه را متهم می کنند که نفت سوریه را از داعش خریداری می کند و رئیس جمهور روسیه نیز به این مسئله اشاره نکرده است. بنابراین واکنش ها در ترکیه محدود به مجازات های سیاسی است و شاید به سطح اقتصادی برسد. اگر قرار است واکنش نظامی صورت بگیرد احتمالا این واکنش پس از نشست نیروهای مسلح روسیه خواهد بود.
وی درباره اظهارات یکی از مقامات روس مبنی بر همکاری ترکیه و آمریکا در هدف قرار دادن این جنگنده روس گفت: سرگئی ملنیکف نائب رئیس دوما یکی از اعضای حزب کمونیست روسیه است و تاکید کرد اطلاعاتی را به دست آورده است که نشان می دهد هدف قرار دادن جنگنده روسیه بر اساس هماهنگی های اطلاعاتی و امنیتی ترکیه و آمریکا بوده است. این مقام روسیه تا این لحظه اسنادی را در این زمینه ارائه نکرده است و شاید این موضع مقام روس در چارچوب متشنج شدن روابط روسیه و ناتو مطرح شده است به ویژه آنکه رئیس جمهور روسیه در دیدار با پادشاه اردن در منطقه سوچی، ناتو را به حمایت از تروریسم متهم کرد. بنابراین این بحران از چارچوب تنش های دوجانبه ترکیه و روسیه خارج شده و وارد بحران بزرگ تری در سطح روابط روسیه و ناتو شده است. ترکیه یکی از اعضای مهم ناتو است.
الجزیره همچنین در گزارش دیگری نوشت: بسیار روشن است مقامات ترکیه ابعاد مختلف این حادثه را برای اعضای ناتو تشریح کرده اند و این که چرا خلبان روسی به هشدارهای ترکیه توجه نکرد. بعید به نظر می رسد این بحران یک شبه حل و فصل شود. این بحران دارای ابعاد ژئوپلتیکی عمیق است و شاید در برابر یک بحران واقعی را در روابط ترکیه و روسیه شاهد هستیم و در نشست ناتو تنها ابعاد فنی و نظامی این حادثه بررسی می شود و باید منتظر موضع پایتخت های غربی باشیم.
برخی ها می گویند این اقدام ترکیه اشتباه بوده است و در حال حاضر این کشور تلاش می کند ناتو را وارد درگیری در اراضی سوریه کند. عده ای دیگر نیز می گویند روس ها، آمریکایی ها، ترک ها و فرانسوی ها که در حریم هوایی سوریه فعالیت می کنند به هماهنگی های بیشتری نیاز دارند. بحران واقعی در روابط روسیه و ترکیه ایجاد شده و این بحران دارای ابعاد سیاسی عمیق جهانی است.

گاردین: احتمال رویارویی نظامی بین ناتو و روسیه
نشریه گاردین گزارش داد:احتمال رویارویی نظامی ناتو و روسیه وجود دارد.
 نشریه انگلیسی گاردین با اشاره به سرنگون شدن جنگنده روسیه نوشت: سقوط این جنگنده تاکید می کند خطر واقعی در آغاز درگیری میان طرف های دخالت کننده در بحران سوریه وجود دارد.این نشریه افزود: این احتمال وجود دارد که درگیری هایی میان ناتو و روسیه آغاز شود.
کارشناس سیاسی روس مطرح کرد
کارشناس سیاسی روس گفت: پیامدهای مثبت سفر «ولادیمیر پوتین» به تهران در کمترین زمان احساس خواهد شد و با توجه به تهدیدات و چالش‌های جدید باید همکاری‌های 2 کشور به سطح راهبردی ارتقا یابد.
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
به گزارش «انتخاب»، «الکساندر کنیازف» کار‌شناس سیاسی روس با اشاره به تحولات منطقه‌ای و بین‌المللی سفر «ولادیمیر پوتین» رئیس جمهور روسیه به ایران را بسیار مهم دانست.

به اعتقاد وی، یکی از مهم‌ترین بخش‌های سفر رئیس جمهور روسیه به تهران دیدار با رهبر جمهوری اسلامی ایران بود. در این دیدار نه تنها به مسائل مربوط به همکاری‌های دوجانبه بلکه به موضوعات مهمی نظیر تحولات منطقه و نقش طرف‌های خارجی در آن نیز توجه شد.

کنیازف با بیان اینکه آمریکا در منطقه همواره علیه منافع روسیه و ایران اقدام می‌کند، گفت: رهبری ایران در رابطه با اهداف سیاست‌های آمریکا در خاورمیانه به صورت دقیق گفتند که آمریکایی‌ها در نقشه‌ای بلندمدت، درصددند با تسلط بر سوریه و سپس گسترش کنترل خود بر منطقه، خلأ تاریخی تسلط نداشتن بر غرب آسیا را جبران کنند که این نقشه تهدیدی برای همه ملت‌ها و کشور‌ها و به‌ویژه روسیه و ایران می‌باشد.

به باور این تحلیلگر مسائل سیاسی و امنیتی منطقه، اشاره  رئیس جمهور روسیه بر غیر ممکن بودن اقدامات پشت پرده علیه دوستان از سوی مسکو در تشدید اختلافات میان غرب و روسیه از اهمیت زیادی برخوردار می‌باشد.

وی ادامه داد: در طول تاریخ همیشه وجود دشمن مشترک زمینه‌ای قوی برای ایجاد اتحاد و ائتلاف بوده است. متاسفانه روابط روسیه و ایران با وجود داشتن ظرفیت‌های بسیار عظیم تا این اواخر با یک سری مشکلات رو به رو بوده ولی اکنون با اختصاص اعتبار صادراتی 5 میلیارد دلاری روسیه برای ایران در چارچوب مشارکت صنعتی که 35 پروژه دارای اولویت در عرصه‌های انرژی، ساخت و ساز، پایانه‌های دریایی، انرژی برق و... را فرا خواهد گرفت و همچنین پیشرفت در موضوع تحویل سیستم اس 300 به ایران و سایر توافقات صورت گرفته می‌توانند به طور جدی نه تنها وضعیت روابط دوجانبه بلکه کل منطقه خاورمیانه را تحت تاثیر قرار دهند.

کنیازف با اشاره به موضوع همکاری‌های انرژی 2 کشور، بیان کرد: در این زمینه بحث تامین گاز روسیه و ایران از طریق قفقاز بسیار جالب به نظر می‌رسد. البته چنانچه گاز روسیه به خط لوله گاز ایران-پاکستان موسوم به «صلح» وصل شده و به کراچی، گوادر و خط لوله شمال پاکستان که از سوی شرکت روسی «گازپروم» در حال ساخت می‌باشد برسد، اهمیت موضوع به مراتب بیشتر خواهد شد چرا که خط لوله شمال پاکستان از طریق بزرگراه «قراقروم» به چین خواهد رسید. تحقق چنین یک پروژه‌ای می‌تواند گامی بلند از سوی مسکو و تهران جهت تغییر وضعیت بازار گاز سراسر آسیا باشد.

 کار‌شناس سیاسی روس با بیان اینکه پروژه‌های مورد اشاره حتما با یک سری از مخالفت‌های جدی مواجه خواهند شد، تاکید کرد: موفقیت توافقات اقتصادی و به خصوص انرژی میان روسیه و ایران بیش از همه به اقدامات هماهنگ و پایبندی جدی 2 طرف به تعهداتشان بستگی خواهد داشت.

وی در خصوص اهمیت همکاری‌های انرژی روسیه و ایران در چارچوب دوجانبه و همچنین مجمع کشورهای صادرکننده گاز (GECF)، گفت: ایران یکی از بزرگ‌ترین تولیدکنندگان نفت و گاز در جهان بوده و هماهنگی در زمینه سیاست‌های انرژی به نفع تهران و مسکو خواهد بود. در حدود یک سال پیش با گروهی از کار‌شناسان موضوع احتمال ایجاد محور ژئوپلیتیکی «مسکو - تهران» را مورد بحث قرار داده بودیم. البته مسکو و تهران در سیاست خارجی خود همیشه به روابط بین خود توجه نشان داده‌اند ولی با توجه به تهدیدات و چالش‌های جدید باید همکاری‌های 2 کشور به سطح راهبردی ارتقاء پیدا کند.

کارشناس روس افزود: چنانچه این اتفاق بیفتد، در بلندمدت می‌توان دور محور مسکو - تهران ایجاد یک اتحاد چند جانبه (با جلب اعضای اتحاد اقتصادی اوراسیا، اتحادیه گمرکی و عضویت ایران در سازمان همکاری‌های شانگهای و انجام تغییر و تحول در عملکرد این ساختار‌ها) را داشت که چنین مشارکت باعث کاهش رقابت داخلی در عرصه‌های صادرات استراتژیک خواهد شد.

کنیازف با بیان اینکه روسیه و ایران به عنوان 2 قدرت منطقه‌ای که در حوزه از نظر ژئواستراتژیک حساس دریای خزر دارای مرز مشترک می‌باشند، اظهار داشت: مسکو و تهران در رابطه با مسائلی نظیر حق حاکمیت، استقلال، عدم مداخله در امور داخلی کشور‌ها و عدم حضور طرف‌های فرامنطقه‌ای در اختلافات خاور نزدیک و میانه و آسیای مرکزی و قفقاز دارای مواضع همسان می‌باشند که این موضوع آن‌ها را وادار به مشارکت نزدیک سیاسی می‌کند. ضمن هماهنگی استراتژی منطقه‌ای خود، دو کشور می‌توانند نقش به مراتب مهم تری در شکل دادن نظم جدید و ساختارهای مربوطه اجرایی در بسیاری از زمینه‌های سیاست‌های منطقه‌ای بازی کنند.

وی با اشاره به توافق هسته‌ای وین و لغو تحریم‌های علیه ایران، گفت: نباید از بحث «لغو تحریم‌ها» انتظار هموار شدن روابط جمهوری اسلامی با آمریکا را داشت؛ بحث هسته‌ای نیز به عنوان ابزار فشار روی تهران استفاده شده است. بنابراین با در نظر گرفتن هر احتمالی، به اعتقاد بنده برنده اصلی کسی خواهد بود که بدون انتظار صدور مجوز از سوی واشنگتن و یا سازمان ملل متحد روابط و همکاری خود با ایران را دنبال خواهد کرد. دیگر نباید به اصطلاح «عامل ایران» از سوی برخی از دوایر روسیه به عنوان فرصت چانه زنی با غرب دانسته شود.

کار‌شناس سیاسی روس در ادامه این بحث تصریح کرد: متاسفانه در داخل هم روسیه و هم ایران مبارزه بین نخبگان پایبند به منافع ملی و نخبگان اقتصادی غربگرا وجود دارد. معلوم است که گروه‌های داخلی وابسته به غرب مخالف مشارکت استراتژیک روسیه و ایران می‌باشند.

گروه‌های لابی آمریکا، اسرائیل و برخی از متحدان آن‌ها (ضمنا گروه‌های که در راستای منافع عربستان سعودی و قطر اقدام می‌کنند طی مدت‌های اخیر فعال شده‌اند) در مسکو از قدرت تاثیرگذاری نه تنها روی تصمیمات گروه‌های مالی و اقتصادی جداگانه و همچنین شرکت‌های دولتی برخوردارند بلکه در «حل و فصل» مسائل کاملا سیاسی نیز سهم می‌گیرند.

وی تصریح کرد: به صورت طبیعی برای آمریکا و متحدان آن در خاورمیانه همکاری‌های استراتژیک بین ایران و روسیه بسیار نامطلوب می‌باشد. لابی‌های غربگرا در تهران نیز دست روی دست نگذاشته و بار‌ها علیه روابط دوجانبه کارشکنی استراتژیک انجام داده‌اند. نتیجه فعالیت لابی‌های غربگرا در مسکو و تهران به طور قابل توجهی بر سطح اعتماد متقابل نخبگان سیاسی و مالی 2 کشور تاثیر گذاشته است.

به گفته وی، البته ناگفته نماند که برخی از نخبگان سیاسی روسیه نیز نسبت به رشد روزافزون نفوذ منطقه‌ای ایران حسادت می‌ورزند که این موضوع نیز به نوعی غیر قابل انکار می‌باشد.

کارشناس روس اظهار داشت: امید است که سفر پوتین به تهران و مذاکرات صورت گرفته بین مقامات عالی 2 کشور منجر به همگرایی و نزدیکی مواضع روسیه و ایران شود  و تاثیر لابی‌های غربگرا در هر 2 کشور را به حداقل خواهد رسد.

کنیازف در پایان افزود: امروز همکاری‌های موثر نظامی روسیه و ایران بسیاری را در غرب وحشت زده کرده و تردیدی نیست چنانچه 2 کشور در عرصه حساس نظامی قادر به تعامل موفقیت آمیز باشند پس در عرصه‌های دیگر از جمله اقتصاد می‌توانند به دست آوردهای خوبی نائل شوند.

انتهای پیام/

منبع: فارس
نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد