سلام خوزستان

انتشار اخبار سیاسی- اقتصادی و اجتماعی و فرهنگی خوزستان

سلام خوزستان

انتشار اخبار سیاسی- اقتصادی و اجتماعی و فرهنگی خوزستان

اخبار سیاسی روز

فرانس پرس خبر داد:

یک دیپلمات غربی روز جمعه اعلام کرد اتحادیه اروپا در چارچوب توافق هسته ای ماه ژوئیه با ایران، روز یکشنبه رسما تحریم ها علیه ایران را لغو می کند، اما این تدابیر اواخر ماه دسامبر و تنها زمانی که تهران به طور واقعی برنامه هسته ای خود را کاهش دهد، اجرایی خواهد شد.

پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :

 یک دیپلمات غربی روز جمعه اعلام کرد اتحادیه اروپا در چارچوب توافق هسته ای ماه ژوئیه با ایران، روز یکشنبه رسما تحریم ها علیه ایران را لغو می کند، اما این تدابیر اواخر ماه دسامبر و تنها زمانی که تهران به طور واقعی برنامه هسته ای خود را کاهش دهد، اجرایی خواهد شد.
به گزارش «انتخاب»، این دیپلمات به خبرنگاران گفت: «روز یکشنبه اتحادیه اروپا، چارچوب قانونی برای لغو تمامی تحریم های اقتصادی و مالی مربوط به موضوع هسته ای ایران را تصویب می کند.»وی افزود: «اما این تدابیر زمانی اجرا خواهد شد که آژانس بین المللی انرژی اتمی تمامی گزینه ها را تیک زده باشد، یعنی اجرای تمامی تعهدات از جانب ایران برای کاهش قابل توجه برنامه هسته ای این کشور را بررسی کرده باشد.»
تصمیم روز یکشنبه پیش از هر چیزی یک تصمیم رسمی است زیرا به تصویب تصمیماتی برای تعلیق و سپس لغو تحریم های سنگین اقتصادی، مالی و فردی اختصاص داد که اتحادیه اروپا طی یک دهه علیه ایران تصویب کرده است.
این دیپلمات غربی گفت: «هر چند لغو تحریم ها - که فهرست طولانی از بانک ها ، شرکت های نفتی و گازی ایران را شامل می شود - عملا اواخر دسامبر و یا اوایل سال آینده میلادی اجرا خواهد شد، اما مرحله روز یکشنبه دومین نقطه عطف مهم در اجرای این توافق است.»

اسکای نیوز:
ایران با نمایش توان موشکی خود، سعی کرد رقبای خارجی را تحت تاثیر قرار دهد.
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
اسکای نیوز نوشت، ایران با نمایش توان موشکی خود، سعی کرد رقبای خارجی را تحت تاثیر قرار دهد.
به گزارش «انتخاب»، ایران این هفته خود را بسیار به زحمت انداخت تا یک پایگاه موشکی را که مدتها ترجیح می داد آن را مخفی نگه دارد، در تلویزیون نمایش دهد. در این تصاویر تونل هایی سنگ فرش شده در عمق پانصد متری زمین دیده می شدند که ماشین هایی که موشک های بالستیک را حمل می کردند، در آن صف کشیده بودند.ایرانی ها می گویند صدها عدد از این تاسیسات را در اختیار دارند. این مجموعه امکان می دهد موشک ها از انباری زیرزمینی به سیلوهای پرتاب روی زمین منتقل و شلیک شوند، بی آنکه بیم حمله از بالا وجود داشته باشد.
ایرانی ها چند روز پیش نیز یک موشک بالستیک جدید با نام عماد را آزمایش کردند که برد طولانی تر و دقت بالاتری نسبت به موشک های فعلی ایران دارد. این اقدام واکنش های خشمگینانه ای را در آمریکا و فرانسه برانگیخت. ایران بر اساس قطعنامه 1929 شورای امنیت سازمان ملل از انجام دادن فعالیت موشک بالستیک منع شده است. این اقدام به آنچه در سوریه می گذرد، مربوط است. این هفته یک سری عکس های جدید درباره سوریه منتشر شد که سردار قاسم سلیمانی فرمانده سپاه قدس را حین سخنرانی برای سربازان ایرانی و سوری -ظاهرا در سوریه- نشان می دهد. هیچ راهی برای مطمئن شدن از محل این سخنرانی وجود ندارد. به نظر می رسد این عکس ها را سربازان با دوربین های هوشمند خود گرفته اند و عکس های رسمی نیستند. اما انتشار آنها با بیشترین احتمال، عمدی صورت گرفته است.
سلیمانی در راس صدها سرباز ایرانی در سوریه است، نیروهایی که به تهاجم روسیه-اسد علیه شورشیان سوری می پیوندند. اگر چنین باشد به معنای فاصله گرفتن ایران از جنگ های نیابی است که در آنها خواه در لبنان، خواه فلسطین از گماشته هایش برای جنگ استفاده می کند.
به طور کلی، نه روسیه، نه ایران، اگر متحدشان در سوریه با مشکل مواجه نبود،‌در این کشور نبودند. نیروهای آنها در سوریه است چون نیروهای خود اسد ناتوان شده است و این امر منافع آنها را در آنجا به خطر انداخته است. حضور آنها در آنجا، واکنش دشمنان او را بر می انگیزد، بنابراین، این ماجراجویی، بی خطر نیست.

باراک اوباما، رئیس جمهور آمریکا در ادامه نشست خبری مشترک با همتای کره ای خود در کاخ سفید مدعی شد، راهبردی که روسها و ایرانی ها در سوریه دنبال می کنند به موفقیت نمی رسد.

پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :

باراک اوباما، رئیس جمهور آمریکا در ادامه نشست خبری مشترک با همتای کره ای خود در کاخ سفید مدعی شد، راهبردی که روسها و ایرانی ها در سوریه دنبال می کنند به موفقیت نمی رسد.به گزارش «انتخاب»، باراک اوباما گفت در خصوص ایران، باید بگویم که این کشور هر چند برخی از موارد منع در آزمایش موشکی را نقض کرده است و موضع ما نیز در خصوص منع های اعمال شده در قطعنامه های شورای امنیت و تحریم های احتمالی در خصوص برنامه موشکی آنان تغییری نکرده است. این چیزی است که در بحث ها در توافق هسته ای ایران نیز به روشنی گفته ام. توافق هسته ای ایران، یک مشکل خاص را حل کرده است که اطمینان یابیم آنها به سلاح اتمی دست نمی یابند و این بهترین راه برای انجام چنین کاری است.
وی افزود، این توافق به صورت کامل مسائلی گسترده ای را که با این کشور اختلاف داریم، حل و فصل نمی کند. از این رو همچنان به فشار به آنان از سوی جامعه جهانی ادامه می دهیم و کانال های دو جانبه نیز داریم که به آنها بگوییم هزینه هایی برای رفتارهای تان در منطقه و سراسر دنیا وجود دارد. با این حال، در صورتی که آنان در مسیری جداگانه به دنبال سلاح های اتمی بودند، نمی توانست موثرتر باشد.
وی ادامه داد، در خصوص اقدامات آنان در سوریه، آنها مانند روسیه کاری را می کنند که در پنج سال گذشته انجام داده اند و این نشان می دهد که وعده و تئوری اصلی آنان در خصوص حل و فصل مسائل در سوریه موثر نبوده و نخواهد بود. ترجیح اولیه آنان این بود که سلاح برای اسد بفرستند. وقتی این کار نتیجه بخش نبود، آنها حزب الله را تقویت و اعزام کردند و برخی از مستشاران نظامی خود را فرستادند. حال روسها وارد عمل شده اند و ایران نیروهای بیشتری را اعزام می کند ولی این کار نیز نتیجه نمی دهد.اوباما گفت هدف ما نیز، هر چند با مضاعف شدن تلاش هایمان در مقابله با داعش، این است که روابط خود را با مخالفان میانه رو تقویت کنیم و هدف خود را روی انتقال به دولتی جدید در داخل سوریه قرار دهیم و به تلاش های خود برای آوردن ایرانی ها، روسها، ترکها، کشورهای حاشیه خلیج (فارس) و دیگر کشورها ادامه می دهیم تا بنشینیم و قبول کنیم که اگر می خواهیم به بحران انسانی پایان دهیم و ساختار بنیادین کشور سوریه را نگاه داریم، بهترین راه، انتقال سیاسی است.

وزیر امور خارجه کشورمان با تاکید بر اینکه برنامه موشکی ایران هیچ ربطی به برجام ندارد گفت: جمهوری اسلامی ایران ثابت کرده است و باز هم نشان خواهد داد که سلاح هسته‌ای هیچ جایی در دکترین دفاعی ما ندارد و نخواهد داشت بنابراین ما هیچگاه برنامه‌ای برای داشتن کلاهک هسته‌ای نداشته و نخواهیم داشت.
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
وزیر خارجه کشورمان گفت: رابطه ایران و آلمان می‌تواند الگوی مناسبی برای روابط ایران با سایر کشورهای اروپایی باشد.
به گزارش انتخاب، محمد جواد ظریف در نشست خبری مشترک با فرانک والتر اشتاین مایر، وزیر خارجه آلمان ضمن خوش‌آمدگویی به همتای آلمانی‌اش گفت: بسیار خوشحال هستم که آقای اشتاین مایر که سال‌ها در سمت‌های مختلفی فعالیت می‌کردند امروز به عنوان چهره‌ای آشنابه تهران سفر کردند.

وی ادامه داد‌: رابطه ایران و آلمان می‌تواند الگوی مناسبی برای روابط ایران با سایر کشورهای اروپایی باشد.
ظریف گفت:‌ آقای اشتان مایر به عنوان یک چهره آشنا برای روابط بین آلمان و ایران و همین طور همکاری‌های بین‌المللی جمهوری اسلامی ایران و اروپا نقش بسیار مهمی داشتند و امروز برای اولین بار همراه با یک هیات بلند پایه به تهران سفر می‌کنند و من به آنها خوش‌آمد می‌گویم.
وی ادامه داد: روابط جمهوری اسلامی ایران و آلمان روابط دیرینه‌ای است روابطی است که مبتنی بر احترام متقابل و منافع مشترک برای دو کشور بوده است.
وزیر امور خارجه کشورمان با بیان اینکه امروز ما روش‌های گسترش روابط بین ایران و آلمان را مورد بحث و بررسی قرار دادیم، افزود: همانطور که مطلع هستید در هفته‌های گذشته ما شاهد سفر مقام‌های عالی رتبه‌ی آلمان از جمله معاون صدر اعظم و وزیر اقتصاد آلمان به ایران بودیم. همچنین هیاتهای تجاری و بازرگانی و اقتصادی ، سرمایه گذاری و صنعتی آلمان نیز به ایران سفر کردند . همین‌طور هیاتهای مختلف فرهنگی از این کشور نیز به ایران سفر داشتند.

وی با اظهار امیدواری از این که روابط ایران و آلمان زمینه‌های جدیدی برای گسترش و همکاری‌های بیشتر و مختلف بین دو کشور باشد تاکید کرد: بخش خصوصی بین ایران و آلمان با یکدیگر آشنایی بسیار خوب و نزدیکی دارند و می‌توانند در زمینه گسترش روابط فعالیت داشته باشند.
ظریف خاطرنشان کرد: ایران و آلمان در زمینه‌های مختلف با یکدیگر گفت‌وگو دارند. گفت‌وگوهای سیاسی ما شامل روابط دو جانبه است و موضوعات مورد گفت‌وگوی دو کشور شامل افراط گرایی، تروریست، مواد مخدر، حقوق بشر، خلع سلاح، موضوعات منطقه‌ای و غیره است. همچنینن در مورد روابط سیاسی دو کشور نیز بحث شده و همچنین این گفت و گوها ادامه داد؛ امروز نیز این گفت‌وگو را ادامه می‌دهیم.
وزیر امور خارجه کشورمان با بیان اینکه گفت‌وگوها بین وی و همتای آلمانی‌اش در زمینه‌های اقتصادی و سایر بخش‌های مربوط به همکاری‌های دو کشور می‌شود افزود: همکاری در موضوعات منطقه‌ای بین ایران و آلمان همکاری‌های جدی‌ای خواهد بود. ما از گسترش نقش آلمان در این منطقه استقبال می‌کنیم و معتقد هستیم که آلمان می‌تواند نقش بسیار خوبی را برای ثبات و امنیت در منطقه خلیج فارس و منطقه پیرامونی ما ایفا کند.
وی گفت: بنابراین معتقد هستیم روابط بین ایران و آلمان می‌تواند یک روابط زنده‌ای برای منطقه ما و برای روابط ما با اروپا باشد.

وی خاطر نشان کرد: امروز برنامه‌های ما با آقای اشتان مایر بسیار فشرده خواهد بود و در کنار فعالیت‌های دو جانبه‌ای که ایشان امروز و فردا در تهران خواهند داشت اولین کنفرانس مونیخ در خاورمیانه در تهران برگزار می‌شود و آقای اشتاین مایر این کنفرانس را همراهی خواهند کرد . بنابراین فرصت بسیار خوبی است که نه تنها در مورد موضوعات دو جانبه صحبت کنیم بلکه در رابطه با موضوعات منطقه‌ای نیز تبادل نظر داشته باشیم.

وزیر خارجه کشورمان در ادامه کنفرانس مطبوعاتی خود اظهار داشت: تروریست و افراطی‌گری که با حمایت مالی برخی از کشورهای منطقه شکل گرفته است بحرانی برای کل منطقه است. حتی برای کشورهایی که به فعالیت‌ این گروه‌ها دامن زده‌اند.

رئیس دستگاه دیپلماسی کشورمان ادامه داد: باید بپذیریم که این خطر برای همه است و نمی‌توان از این گروه‌ها برای پیشبرد برخی از اهداف کوتاه مدت استفاده موقت کرد.وی ادامه داد: متأسفانه در بین برخی از همسایگان ما این تفکر واهی وجود دارد که می‌توان از این گروه‌های تکفیری برای پیشبرد اهداف کوتاه مدت استفاه کرد. در صورتی که چنین تصوری اشتباه است.
وزیر خارجه کشورمان با اشاره به بحران‌های موجود در یمن، سوریه، بحرین و... ادامه داد: این بحران‌ها تنها از طریق راه‌حل سیاسی و مراجعه به نظرات مردم و توجه به نظرات آنها قابل فهم است و در این منطقه نمی‌توان از طریق اقدامات نظامی به حل کامل بحران رسید. لازم است که هرچه زودتر به ایجاد تفاهم ملی، تشکیل دولت‌های وحدت ملی، پایان درگیری‌ها، کاهش آلام انسانی و انجام گفت‌وگوهای ملی فکر کرد و در این چارچوب حرکت کرد.

ظریف با اشاره به تلاش‌های ایران برای حل بحران در کشورهایی چون سوریه و یمن ادامه داد: جمهوری اسلامی ایران برای رسیدن به راه‌حل‌های سیاسی جهت حل این بحران‌ها تلاش کرده و از کشورهای همسایه‌مان نیز چنین توقعی را داریم که در این مسیر تلاش و همفکری کنند.

وزیر امور خارجه کشورمان در بخش دیگری از صحبت‌های خود در پاسخ به سوال خبرنگار آلمانی در مورد رابطه ایران با کشورهای همسایه‌اش از جمله عربستان اظهار کرد: ما به دنبال حذف عربستان نیستیم و از طرف دیگر اجازه نمی‌دهیم که عربستان ایران را از منطقه حذف کند. تلاش این کشور برای حذف ایران باعث خونریزی و دامن زدن به درگیری‌ها در منطقه شده و این موضوع باید متوقف شود.
وی با تأکید بر اینکه عربستان باید به واقعیت‌های منطقه توجه کند در بخش دیگری از صحبت‌های خود به فاجعه منا اشاره کرد و گفت: این کشور باید هرچه زودتر وضعیت مفقودان ایرانی را مشخص کند و آنها را به سلامت به خانواده‌هایشان برگرداند و اگر فوت کرده‌اند پیکرهای پاک آنها را به ایران تحویل دهد. متأسفانه در این زمینه شاهد تأخیر از سوی عربستان بوده‌ایم و در این زمینه عربستان باید به نحوی عمل کند که هم عدالت در مورد این موضوع اجرا شود و هم جلوی تکرار چنین حوادثی گرفته شود.
ظریف با تأکید بر اینکه جمهوری اسلامی ایران به دنبال حسن همجواری با همسایگانش است،‌ ادامه داد: جمهوری اسلامی ایران چنین خیال‌پردازی را ندارد که امنیتش را می‌تواند در سایه بی‌امنیتی دیگران به دست آورد و امنیت باید برای همه تأمین شود چرا که ما همه در منطقه در کنار هم زندگی می‌کنیم.

ظریف همچنین در پاسخ به سوال خبرنگار روزنامه اعتماد مبنی بر اینکه به نظر می‌رسد بین ایران و کشورهای غربی در مورد حل بحران سوریه اختلاف نظرهای گسترده‌ای وجود دارد و اینکه چگونه می‌توان این اختلاف نظرها را کاهش داد، اظهار کرد: معتقدم واقع‌گرایی در ارتباط با بحران سوریه در غرب افزایش پیدا کرده و راه‌حل‌هایی وجود دارد که همه ما می‌توانیم برای حل بحران سوریه در ارتباط با آن توافق کنیم.
وی با اشاره به اهمیت محقق شدن خواسته مردم سوریه و متوقف شدن دخالت خارجی در این کشور، گفت: دخالت‌های خارجی باید برای کمک و تسریع راه حل برای حل بحران باشد نه اینکه بخواهند دیدگاه‌ها و نظرات خود را به ملت سوریه تحمیل کنند.
ظریف همچنین به اهمیت ارسال کمک‌های انسانی به مردم سوریه و متوقف شدن موج آوارگان در این کشور اشاره کرد و افزود: جامعه بین‌المللی و مردم سوریه باید یکپارچه علیه فرقه‌گرایی مبارزه کنند.
وزیر امور خارجه کشورمان با بیان اینکه باید همه کمک کنیم که مقررات و روابطی در سوریه حاکم شود که برای همه این اطمینان حاصل شود که در این فرآیند خواست مردم سوریه محقق می‌شود، گفت: هیچ کس نباید به دنبال فشار و تحمیل به مردم سوریه باشد چه از داخل این کشور و چه از خارج.
ظریف با بیان اینکه موارد برای حصول توافق بین ایران و کشورهای غربی جهت حل بحران سوریه زیاد است، ادامه داد: اصراری که برخی از کشورها بر این دارند که برخی از افراد در سوریه در روند سیاسی آینده این کشور حضور نداشته باشند باعث شده که در مورد حل بحران سوریه به نتیجه نرسیم.
وی گفت: ما باید اجازه دهیم که مردم در داخل سوریه در مورد افراد تصمیم بگیرند و ما باید در خارج از سوریه به شکل‌گیری ضوابط، هنجارها و نهادهای حکومتی در سوریه کمک کنیم.
ظریف در رابطه با مقابله روسیه با گروه‌های تروریستی در سوریه گفت: همه ما باید برای مقابله با گروههای تروریستی و تکفیری در سوریه همکاری کنیم. اقدامات روسیه را در سوریه در جهت مقابله با تروریسم داعش می‌بینیم و معتقدیم که همه می‌توانند در روند مبارزه با داعش حضور داشته باشند و ضرورت آن است که همه کشورها در این اقدام حضور داشته باشند.
وی ادامه داد: برای مبارزه منطقی و جدی با داعش لازم است همه کشورها حضور داشته باشند. البته مبارزه با داعش نمی‌تواند صرفا نظامی باشد. ما نیاز به یک مبارزه همه جانبه و فعال با داعش داریم. در این مبارزه‌ها باید مبارزه فرهنگی و ایدئولوژیک داشته باشیم. قبل از هر چیز باید به دنیا اعلام کنیم که داعش هیچ ارتباطی با اسلام ندارد و دوستان ما در غرب هم باید اقداماتی که باعث می‌شود گروههای افراطی مثل داعش رشد کنند و اقداماتی مانند اسلام ستیزی در اروپا را متوقف کنند و کمک کنند حرکت‌های اسلام ستیزانه شکل نگیرند.
وزیر امور خارجه کشورمان با بیان این که باید منابع اقتصادی و انسانی داعش را از بین برد تاکید کرد: باید منابع اقتصادی حاصل از نفت و امکانات و کمک‌های اقتصادی که برای این گروههای تروریستی وارد می‌شود را خشک کرد.
وی ادامه داد: ما باید منابع انسانی داعش را نیز خشک کنیم و از ورود افراد جدید به سوریه و عراق که از مرزها صورت می‌گیرد جلوگیری کنیم.
وی با تاکید بر اینکه مقابله نظامی با داعش تنها یک بعد از مقابله با این گروه تروریستی است گفت: گروههای دیگری نیز مشابه داعش وجود دارد مانند جبهه النصره و گروههای مشابه. بنابراین بعد نظامی تنها یک بعد است ولی تنها بعد مبارزه با داعش نیست. همه این مسائل نیاز به هممکاری‌ بین‌المللی دارد و اقدامات روسیه می‌تواند در کنار همکاری‌های بین‌المللی مورد توجه قرار بگیرد. سوریه باید یک بار دیگر روی آرامش و ثبات را ببیند و ما تمام تلاش خود را در این مسیر انجام می‌دهیم.
وزیر امور خارجه کشورمان با بیان این که برای رسیدن سوریه به ثبات اقدامات سیاسی لازم است، گفت: همچنین نیاز است تا به صورت مشترک با داعش مقابله شود.ظریف در پاسخ به سوال دیگری در رابطه با اظهارات مقامات آمریکایی در قبال مساله هسته‌ای ایران گفت: اظهارات خلاف واقع ایالات متحده اقدام جدیدی نیست. دولت ایالات متحده با مبتنی کردن موضع‌گیری‌های خود در روابط دو جانبه به جای واقعیات باعث شده است این موضع‌گیری‌ها اعتبار زیادی در جامعه بین‌الملل نداشته باشد و متاسفانه ایالات متحده از رژیم های ناقض حقوق بشر مانند رژیم صهیونیستی و برخی از متحدین آمریکا در منطقه حمایت می کند.
وی ادامه داد: ایالات متحده همواره با همه اجماع بین‌المللی علیه این سیاست‌ها مخالفت کرده است و بنابراین من نمی‌توانم خیلی برای این تکرار مکررات مواضع گذشته ایالات متحده ارزشی قائل باشم. هر چه که تکرار شود واقعیت نخواهد داشت و تنها اعتبار آن‌ها بین مردم ایران بیش از پیش خدشه‌دارتر می شود.

ظریف در رابطه با آزمایش موشکی نیز گفت: همه اذعان کردند که آزمایش‌های موشکی ما هیچ ارتباطی با برجام ندارد. در برجام ما هیچ اشاره‌ای به بحث موشک نداریم و موضوع موشک در برجام نیست.وی ادامه داد: مابه جد اعتقاد داریم که آزمایش‌های موشکی ما هیچ ارتباطی با قطعنامه 2231 ندارد ما در قطعنامه 2231 راجع به موشک هایی که برای توانمندی هسته‌ای طراحی شده‌اند صحبت می‌کنیم و هیچ یک از موشک‌های جمهوری اسلامی برای توانمندی هسته‌ای طراحی نشده‌اند.
ظریف تاکید کرد: اصولا برنامه موشکی ایران یک برنامه برای دفاع مشروع از حاکمیت و تمامیت ارضی جمهوری اسلامی ایران است و این برنامه هیچ ارتباطی با قطعنامه‌ها پیدا نمی‌کند و ما این موضوع را در این حد اعلام کردیم.
وزیر امور خارجه کشورمان با تاکید بر اینکه برنامه موشکی ایران هیچ ربطی به برجام ندارد گفت: جمهوری اسلامی ایران ثابت کرده است و باز هم نشان خواهد داد که سلاح هسته‌ای هیچ جایی در دکترین دفاعی ما ندارد و نخواهد داشت بنابراین ما هیچگاه برنامه‌ای برای داشتن کلاهک هسته‌ای نداشته و نخواهیم داشت.
رئیس پیشین دستگاه اطلاعاتی عربستان در گفتگو با سی ان ان مدعی شد عملیات نظامی مسکو در سوریه گامی اشتباه است و روسیه از همراهی با ایران نفعی نمی برد.
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
ترکی فیصل: پوتین بداند از همراهی با ایران نفعی نمی برد / تهران در امور ما دخالت می کند / سئوال مجری CNN از شاهزاده سعودی: آیا بهتر نبود از ایران می کردید؟

رئیس پیشین دستگاه اطلاعاتی عربستان در گفتگو با سی ان ان مدعی شد عملیات نظامی مسکو در سوریه گامی اشتباه است و روسیه از همراهی با ایران نفعی نمی برد.به گزارش «انتخاب»، ترکی فیصل به پوتین توصیه کرد بیش از یک میلیارد مسلمان را با خود دشمن نکند. چون آنها روسیه را حامی «بی رحم ترین و خونخوارترین رژیم دوران اخیر در سوریه» تصور می کنند و چنین شهرتی به روسیه برای حفظ موقعیتش در منطقه یا در امان ماندن از اقدامات تلافی جویانه مسلمانان در داخل روسیه کمک نخواهد کرد.شاهزاده ترکی فیصل مدعی شد ایران در امور جهان عرب دخالت میکند؛ به اختلافات فرقه ای دامن می زند؛ سبب ایجاد بی ثباتی در منطقه می شود و مسکو از همدستی با ایران نفعی نمی برد.
رئیس پیشین دستگاه اطلاعاتی سعودی مدعی شد، در سالهای اخیر که ایران سیاست های توسعه طلبی خود را در منطقه افزایش داده است، ریاض همواره تهران را به گفتگوی علنی یا غیرعلنی درباره موضوعات مورد اختلاف و حل آن تشویق کرده است.
شاهزاده ترکی در پاسخ به این سئوال که «با توجه به اهمیت فراوان گفتگوی تهران و ریاض درباره موضوعات مهم منطقه در مقطع زمانی فعلی، آیا بهتر نبود عربستان بابت آنچه در مراسم حج رخ داد از ایران عذرخواهی می کرد» گفت، پادشاهی سعودی هیچ گاه از مسئولیت خدمت رسانی به زائران و پیگیری حوادثی که رخ داده است، شانه خالی نکرده است.ترکی فیصل گفت بهتر است پیش از نتیجه گیری شتابزده منتظر گزارش نهایی حوادث حج امسال ماند و موضوع را احساسی یا از آن استفاده سیاسی نکرد، چون ایران و عربستان سعودی با یکدیگر در سیاست اختلاف دارند.
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
واحد مرکزی خبر نوشت: سفیر جنجالی پیشین کانادا در ایران درگذشت.به گزارش شبکه تلویزیونی بی بی سی، وقتی انقلاب اسلامی در ایران به پیروزی رسید، کن تیلور سفیر کانادا در تهران بود.
پس از پیروزی انقلاب اسلامی در سال هزار و نهصد و هفتاد و نه، سفارت آمریکا در ایران تسخیر شد. در آن زمان، کن تیلور به دیپلماتهای آمریکایی کمک کرد تا در سفارت کانادا پناه بگیرند. نقشی که سفیر پیشین کانادا در تهران در ماجرای گروگان های آمریکایی ایفا کرد در فیلم آرگو به تصویر کشیده شد.
این فیلم توانست جوایز ارزنده ای به دست بیاورد. کن تیلور شب گذشته در سن هشتاد و یک سالگی درگذشت.
نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد