سلام خوزستان

انتشار اخبار سیاسی- اقتصادی و اجتماعی و فرهنگی خوزستان

سلام خوزستان

انتشار اخبار سیاسی- اقتصادی و اجتماعی و فرهنگی خوزستان

اخبار سیاسی روز

مخالفان توافق هسته ای در کنگره اعتراف کرده اند که دیگر نمی توانند توافق هسته ای با ایران را باطل کنند. تمرکز آنها در حال حاضر برای اطمینان یافتن بر سر این است که بتوانند به این توافق رای بدهند و با توقف بودجه ای که برای اجرای این توافق نیاز است، دست کم در میانه این جنجال یک منفعت سیاسی برای خود جلب کنند.
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
بلومبرگ نوشت: جنگ بر سر توافق هسته ای در کنگره تمام شده است.

به گزارش «انتخاب»، مخالفان توافق هسته ای در کنگره اعتراف کرده اند که دیگر نمی توانند توافق هسته ای با ایران را باطل کنند. تمرکز آنها در حال حاضر برای اطمینان یافتن بر سر این است که بتوانند به این توافق رای بدهند و با توقف بودجه ای که برای اجرای این توافق نیاز است، دست کم در میانه این جنجال یک منفعت سیاسی برای خود جلب کنند.

قانونگذاران، کارکنان کنگره و لابی هایی که مخالف توافق به دست آمده در وین بودند، ماه گذشته به ما گفتند که آنها در حال مبارزه هستند تا بتوانند بیش از شصت رای در سنا برای قطعنامه عدم تصویب به دست آورند تا بتوانند مانع ترفند «فیلی باستر»(یا همان انجام سخنرانی های طولانی برای این که وقت رای گیری تمام شود) شوند. دموکرات ها قصد دارند از این ترفند برای پایان یافتن وقت قانونی رای گیری درباره توافق هسته ای ایران استفاده کنند و این راه حل از سوی اوباما نیز حمایت می شود. این به جز به دست آوردن شصت و هفت رایی است که سنا برای رد توافق هسته ای ایران نیاز دارد و باید دو سوم آراء در مجلس نمایندگان را نیز به دست آورد تا بتواند از وتوی این قطعنامه توسط رئیس جمهور جلوگیری کند.
از همان ابتدا جمهوری خواهان می دانستند که نجات از وتوی رئیس جمهور بعید است. جان بینر، رئیس مجلس نمایندگان آمریکا در ماه آوریل در نشست خصوصی جمهوری خواهان هشدار داده بود که حزب او به تنهایی نمی تواند توافق هسته ای را متوقف کند. اکنون جمهوری خواهان این حرف را علنی کرده اند.
باب کورکر، رئیس کمیته روابط خارجی مجلس سنا، روز چهارشنبه گفته است بسیار بعید به نظر می رسد که بتوان شصت و هفت رای علیه توافق هسته ای در سنا به دست آورد.
سناتور هری رید، رهبر اقلیت در سنا تهدید کرده است که لایحه رد توافق هسته ای ایران را فیلیباستر می کند و اگر چهار دموکرات هم متعهد شود که علیه این توافق رای دهد، هری رید، موفق خواهد شد. منتقدان توافق هسته ای بسیار نگران هستند که تنها شانس سنا برای بررسی توافق هسته ای با ایران از بین برود و حتی ممکن است جلسه استماع در صحن علنی سنا مطرح نشود. کاخ سفید، به شدت به دنبال این است که بحث بر سر توافق هسته ای را به سمت ترفند فیلیباستر بکشاند. تا اوباما مجبور نشود از حق وتو برای تصویب چنین توافق مهمی در سیاست خارجی استفاده کند.
با توجه به این شرایط، جمهوری خواهان اکنون درصدد این هستند تا منافع سیاسی خود را در صورت شکست در عدم تصویب توافق حفظ کنند. جمهوری خواهان قصد دارند در تبلیغات انتخاباتی خود در سال 2016 از این توافق به عنوان نقطه کانونی مخالفت با دموکرات ها استفاده کنند و ضمن این که توافق هسته ای در حال حاضر در رقابت های مجلس سنا در اوهایو و پنسیلوانیا به یک عامل اساسی تبدیل شده است.
بیشتر نامزدهای ریاست جمهوری از حزب جمهوری خواه، مخالفت خود با توافق ایران را به عنوان یکی از مسائل کلیدی در برنامه های سیاست خارجی مطرح کرده اند. جمهوری خواهان در کنگره آماده می شوندکه لوایحی جدید برای تحریم ایران آماداه کنند که به دلیل مخالفت اوباما، هیچ یک از آنها به قانون تبدیل نخواهد شد. آنها فقط با این قبیل اقدامات قصد دارند موضوع مخالفت خود با توافق هسته ای را دست کم تا زمان برگزاری انتخابات زنده نگه دارند. در حقیقت از نقطه نظر سیاسی، بیشتر کسانی که با توافق هسته ای مخالف هستند معتقدند که استفاده از ترفند فیلباستر توسط طرفداران دولت کار بدی است. برخی احساس می کنند که کاخ سفید یک اشتباه محاسباتی انجام داده است و این که مسدود کردن فرایند رای گیری در کنگره فقط این توافق را ضعیف تر می کند.
مارک دوبوویتز، مدیر اجرایی بنیاد دفاع از دموکراسی ها می گوید: من امیدوارم دموکرات ها در زمان رای گیری از فیلیباستر استفاده کنند. برای همه افرادی که مخالف توافق هستند و به دنبال ماده ای برای نامشروع دانشتن این توافق هستند، هیچ چیز نمی تواند بهتر از فیلیباستر باشد.
در واقع، حتی اگر کنگره به توافق هسته ای ایران رای مخالف بدهد، رئیس جمهوری همچنان قادر خواهد بود این توافق را اجرا کند. اگر مسئله نظارت کنگره منتفی شود، تنها این وضعیت عقب نشینی رئیس جمهوری آینده از این توافق را دشوارتر خواهد کرد و یا اعمال قدرت و یا مجازات ایران برای دیگر فعالیت های غیرقانونی این کشور را سخت تر خواهد کرد.
دوبویتز ادعا کرد که تلاش برای بی اعتبار کردن این توافق، موفق بوده است، حتی اگر نتوانسته باشد اجرای آن را متوقف کند. وی اظهار داشت: در روش سیاسی، مخالفان توافق برنده می شوند، اما در سیاست موافقان و حامیان این توافق پیروز خواهند بود.
با وجود این، بسیاری از جمهوری خواهان در حال حاضر در خفا اذعان کرده اند که برای مقابله با توافق هسته ای ایران هم در روش سیاسی و هم در سیاست شکست خورده اند. از زمانی که کنگره در ماه اوت تعطیل شد، این فرصت بسیار خوبی برای کاخ سفید بود که بتواند توافق هسته ای را نجات دهد. هر چند چاک شومر،‌دموکرات نیویورک و یکی از حامیان پروپا قرص اسرائیل، در ششم ماه اوت، بسیار زود مخالفت خود با توافق هسته ای را اعلام کرد، اما این مخالفت او حتی در ایالت خودش هم تاثیری نداشت. در همان هفته ای که شومر اعلام کرد به این توافق رای منفی خواهد داد، کریستین گیلبراند(Kirsten Gillibrand,) حمایت خود از توافق هسته ای را اعلام کرد.
یک هفته بعد از انتشار بیانیه شومر، سناتور جان تستر(Jon Tester)یک دموکرات از مونتانا، اعلام کرد که او از توافق هسته ای حمایت می کند، با وجود این که ایالت او با آگهی های تبلیغاتی تلویزیونی علیه توافق ایران بمباران شده بود و کمیته روابط عمومی آمریکا و اسرائیل او را به عنوان یکی از افرادی که به قطعنامه عدم تصویب رای خواهد داد، در نظر گرفته بود. تنها دموکرات دیگری که از زمان انتشار بیانیه شومر، مخالفت خود با توافق هسته ای ایران را اعلام کرده، رابرت منندز از ایالت نیوجرسی است که در بهار امسال مجبور شد از ریاست کمیته روابط خارجی سنا کنار برود. او در آن زمان در وزارت دادگستری با اتهام فساد روبرو شده بود. با توجه به این که منندز یکی از سرسخت ترین منتقدان ایران است، همیشه پیش بینی می شد که با توافق هسته ای با ایران مخالفت کند.
طرف حامی توافق این درگیری قصد دارد چهره های شاخص سیاسی دموکرات ها را که با رئیس جمهور مخالفت کرده اند،‌تهدید کند،‌در حالی که مخالفان این توافق چنین چیزی را نمی خواهند. یک لابیست طرفدار اسرائیل به ما گفته است که جامعه اعانه دهندگان، تامین کنندگان مالی و فعالانی که با توافق هسته ای مخالف هستند، هنوز تصمیم نگرفته اند که آیا از دموکرات های موافق هسته ای حمایت کنند یا نه. در مقابل کاخ سفید، از زمان اعلام مخالفت شومر با توافق هسته ای به دنبال جایگرین دیگری برای جانشینی هری رید، رهبر فعلی اقلیت دموکرات در کنگره است. هری رید قرار است سال آینده بازنشسته شود.
الحیات:
بلافاصله و قبل از آن که جوهر توافقنامه هسته ای میان ایران و گروه پنج به علاوه یک خشک شود مقامات غربی به همراه نمایندگان شرکتهای بزرگ کشورشان رهسپار ایران شدند تا در خصوص معاملات و قراردادهای تجاری با تهران مذاکره کنند.
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
روزنامه الحیات نوشت اعراب برای مقابله با توافق هسته ای ایران ائتلافهای خود را تقویت کنند.

به گزارش «انتخاب»، روزنامه الحیات چاپ لندن در مقاله خود با عنوان «سرازیر شدن غربی ها به ایران» آورده است: بلافاصله و قبل از آن که جوهر توافقنامه هسته ای میان ایران و گروه پنج به علاوه یک خشک شود مقامات غربی به همراه نمایندگان شرکتهای بزرگ کشورشان رهسپار ایران شدند تا در خصوص معاملات و قراردادهای تجاری با تهران مذاکره کنند.
اولین هیاتی که دراین زمینه به ایران سفر کرد زیگمار گابریل وزیر اقتصاد آلمان بود که به همراه رئیس اتاق بازرگانی و صنایع این کشور و شماری از سرمایه گذاران آلمانی وارد تهران شد. درست در همان روز، وزیر توسعه اقتصادی ایتالیا هم در راس یک هیات دولتی وارد تهران شد.
نویسنده با اشاره به سفر مقامات و هیات های سایر کشورهای غربی به ایران افزود: این سرازیر شدن کشورهای غربی به تهران به خاطر اشتیاق شان به ایران و تمدن این کشور نیست بلکه آنها به هدف دستیابی به بخشی از دارایی های ایران که قرار است به زودی آزاد شود روانه ایران شده اند و به دنبال فرصتهای سرمایه گذاری در این کشور هستند.
این توافقنامه بر اساس معاملات سیاسی و تجاری میان طرفهای امضاء کننده صورت گرفته است و دولت آمریکا در دستیابی به این توافقنامه،‌ ید طولایی داشته است و برای رسیدن به این امر مهم از روش توسل به مشوق اقتصادی هم پیمانان غربی خود استفاده کرد تا آنها را تشویق کند که هر چه سریعتر با این توافقنامه موافقت کنند.
به همین خاطر منافع سیاسی و اقتصادی بر ملاحظات برخی از کشورهای غربی چیره شد و به دنبال آن،‌ خواست دولت آمریکا تحقق یافت.

نویسنده با بیان این که دولت آمریکا گمان می کند که این توافقنامه پیروزی محسوب و در تاریخ ثبت خواهد شد می افزاید روزهای آینده مشخص خواهد کرد که این گمانها صرفا توهم است. این توافق بیانگر آن است که منافع اقتصادی مقدم بر مسائل سیاسی است و این امر تحولی در ائتلاف های منطقه ایجاد کرده است به نحوی که چشمها به روی اقدامات تهران که ناقض قطعنامه های بین المللی است و همچنین به روی اقدامات گروهها و شبه نظامیان شیعه وابسته به ایران در منطقه بسته می شود.
با وجود این که دولت آمریکا تلاش می کند به هم پیمانان عرب خود در خصوص این توافق اطمینان دهد ولی شواهد موجود اثبات می کند که نمی توان به دولت آمریکا و اظهارات مقاماتش اطمینان کرد. حتی بسیاری از سیاستمداران و نویسندگان آمریکایی هم به شدت از اوباما و از این توافق انتقاد کرده اند چون طرفی که بیشترین سود را در این توافق برده تهران است. این توافق باعث شده است ایران دستاوردهای مهمی کسب کند که در راس آنها ‌به رسمیت شناخته شدن حق ایران در غنی سازی اورانیوم و حفظ دانش هسته ای اش و آزاد شدن دارایی های مسدود شده اش است.
این توافق به زیان امنیت ملی اعراب است و هیچ یک از معیارهای بین المللی که حافظ صلح و ثبات در منطقه باشد مد نظر قرار نگرفته و ایران به ژاندارمی در منطقه تبدیل شده است که حافظ منافع ابرقدرتهاست. ‌اعراب خلیج (فارس) برای مقابله با این تحولات ،‌ باید هر چه سریعتر ائتلاف عربی خود را تقویت کنند و این ائتلاف را گسترش دهند تا شامل ترکیه ،‌پاکستان و مالزی هم شود. حکمت و منافع ملی کشورهای عربی حکم می کند که راهبردی سازنده و بازدارنده را پیش روی خود قرار دهند . به نحوی که این راهبرد برای توانائیهای اقتصادی، ‌نظامی، ‌علمی و فن آوری این کشورها سازنده باشد و در مقابل هرگونه دست اندازی که امنیت منطقه و حاکمیت کشورهای منطقه را به خطر می اندازد بازدارنده باشد. کشورهای عربی خلیج (فارس) اکنون تنها با چالشهای ایران مواجه نیستند بلکه آنها با چالش طلبی های ابرقدرتهایی مواجه هستند که چندین دهه همکاریهای راهبردی امنیتی و تجاری خود را با اعراب فراموش کرده اند.
سوپرجت‌ روسی به ناوگان هوایی ایران می‌پیوندد؟ 
  
بنا بر اعلام منابع خبری روسیه، طرف روسی به ایران پیشنهاد داده که ضمن خرید سوخوی سوپر جت 100، تولید انبوه آن را در خود ایران انجام دهد.

خرید سوپرجت 100 ساخت صنایع هواپیماسازی روسیه از مباحث مطرح در مذاکرات معاون علمی و فناوری رییس جمهور با وزیر صنایع روسیه در سفر به روسیه بود.

دکتر ستاری که همزمان با نمایشگاه بین المللی هوافضایی ماکس 2015 به مسکو سفر کرده پیش از گشایش این نمایشگاه با دنیس مانتوروف، وزیر صنایع روسیه در زمینه فناوری های فضایی دیدار و گفت‌و‌گو داشته که یکی از بحث های مهمی که در این رابطه صورت گرفته همکاری در تولید و خرید هواپیمای سوپرجت 100 بود که ظرفیت حمل 100 مسافر را دارد.بنا بر اعلام منابع خبری روسیه، طرف روسی به ایران پیشنهاد داده که ضمن خرید سوخوی سوپر جت 100، تولید انبوه آن را در خود ایران انجام دهد.ماکسیم سوکولوف، وزیر حمل و نقل روسیه هم چندی پیش از انجام مذاکراتی برای تحویل هواپیماهای مسافربری روسیه به ایران خبر داد.

سوخو سوپرجت ۱۰۰ یک هواپیمای مسافربری جت منطقه‌ای در دسته ۷۵ تا ۹۵ صندلی است. توسعه طرح ساخت هواپیما از سال ۲۰۰۰ در بخش هواپیماهای مسافربری شرکت روسی سوخو با همکاری عمده بوئینگ به عنوان همکار اصلی شروع شده و اولین پرواز این هواپیما در ۱۹ مه ۲۰۰۸ انجام شد. نخستین پرواز مسافربری تجاری این هواپیما هم در سال 2011 (اردیبهشت 1390) توسط خط هوایی ارمنستان (آرماویا) با پرواز یک فروند از این جتها که به افتخار نخستین فضانورد جهان، 'یوری گاگارین' نامیده شد بود در مسیر ایروان به مسکو صورت گرفت.سوخوی سوپر جت 100 اولین هواپیمای صد نفره دنیاست که به صورت «Fly by Wire» هدایت می شود و نحوه کنترل آن برای خلبان و کمک خلبان هیچ فرقی با هواپیماهای مدرن «ایر باس» ندارد و از همان مکانیزم استفاده کرده است بدین معنی که سطوح فرامین هواپیما توسط فرمانهای الکترونیکی هدایت می شوند و در نتیجه کمترین میزان فشار را برای خلبان به همراه دارد و از طرفی دارای بیشترین میزان دقت است.به ادعای سازندگان، این هواپیما مجموعه ای از تمامی هنرنمایی های صنعت هواپیمایی در غرب و شرق است که تمامی سازندگان قطعات اصلی آن مثل موتور، ارابه های فرود، سیستم های الکترونیکی و دیگر قطعات شرکت‌های معروف آمریکایی و اروپایی مانند Goodrich و Sutton هستند، بنابراین از نظر سیستمی این هواپیماها هیچ فرقی با هواپیماهای تولید شده در غرب ندارد.

سوپرجت‌های روسی به ناوگان هوایی ایران می‌پیوندند؟

اولین سانحه سقوط این هواپیما در اردیبهشت 1391( سال ۲۰۱۲) پس از برخاستن هواپیما در جریان یک پرواز نمایشی در جاکارتای اندونزی رخ داد که تمامی ۳۷ مسافر و هشت خدمه پرواز را به کام مرگ برد.گفتنی است، 40 شرکت دانش بنیان ایرانی در نمایشگاه هوافضای ماکس 2015 که به مدت یک هفته در شهر کوچک ژوکوفسکی در حاشیه مسکو در حال برگزاری است، شرکت دارند.در نمایشگاه امسال 20 دستاورد بومی محققان کشور از جمله ماکت ماهواره‌برهای سفیر و سیمرغ، ماهواره‌های رصد، فجر و طلوع، راکت کاوشگر و کپسول زیستی به نمایش گذاشته شده است.

علاوه بر دستاوردهای حوزه فضایی بخشی از دستاوردهای بومی شده در حوزه هوایی همچون هواپیماها و بالگردهای سبک شامل هواپیمای چهار و شش نفره و بالگرد دو نفره و 20 زیر سامانه همچون سیستم‌های اویونیکی هواپیما هم در این نمایشگاه عرضه شده است.

پوتین طی سخنانی در افتتاحیه نمایشگاه که با حضور دکتر ستاری و هیات ایرانی برگزار شد با بیان این که نمایشگاه بین المللی هوافضایی ماکس 2015 بدون در نظر گرفتن اوضاع سیاسی بین المللی میدان موثری برای گفتگوهای کارشناسی و توسعه همکاری های صنعتی و جستجوی شرکای جدید است، اظهار داشت: روسیه به طور فعال هواپیماهای مسافربری و حمل و نقلی روسی را در بازارهای هوایی داخلی و خارجی معرفی خواهد کرد.نخستین نشست کمیته عالی همکاری های فناوری ایران و روسیه هم روز چهارشنبه با حضور سورنا ستاری، معاون علمی و فناوری رییس جمهور و دیمیتری راگوزین، معاون نخست وزیر روسیه برگزار شد.

منبع: ایسنا

نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد