سلام خوزستان

انتشار اخبار سیاسی- اقتصادی و اجتماعی و فرهنگی خوزستان

سلام خوزستان

انتشار اخبار سیاسی- اقتصادی و اجتماعی و فرهنگی خوزستان

اخبار سیاسی روز

دعوت رسمی رئیس جمهور فرانسه از روحانی برای سفر به پاریس/ 2وزیر فرانسوی، شهریور در تهران 

  

فابیوس با اعلام سفر هیات اقتصادی فرانسه به تهران در ماه شهریور از سفر وزیران کشاورزی و بازرگانی این کشور به ایران خبر داده است.فابیوس از دعوت رسمی فرانسو اولاند رییس جمهور فرانسه از حسن روحانی رئیس جمهور ایران برای سفر به پاریس خبر داد.
به گزارش عصرایران لوران فابیوس وزیر خارجه فرانسه در سفر به تهران از دعوت رسمی رئیس جمهور این کشور از حسن روحانی رئیس جمهور ایران برای سفر به تهران خبر داد.همچنین فابیوس با اعلام سفر هیات اقتصادی فرانسه به تهران در ماه شهریور از سفر وزیران کشاورزی و بازرگانی این کشور به ایران خبر داده است.
پلیس تجمع دلواپسان سفر فابیوس را جمع کرد 
  
از صبح امروز و پیش از ورود لوران فابیوس وزیر خارجه فرانسه به تهران برخی دلواپسان معترض به این سفر مقابل فرودگاه مهرآباد جمع شدند.تجمع حدود 20 نفر معترض نسبت به سفر فابیوس به تهران مقابل فرودگاه مهر آباد پیش از ورود وزیر خارجه فرانسه پایان یافت.
به گزارش عصرایران، از صبح امروز و پیش از ورود لوران فابیوس وزیر خارجه فرانسه به تهران برخی دلواپسان معترض به این سفر مقابل فرودگاه مهرآباد جمع شدند و با در دست داشتن پلاکاردهایی نسبت به سفر فابیوس به تهران اعتراض کردند.این در حالی است که به گفته خبرنگاران حاضر در محل این تجمع پیش از ورود فابیوس با دخالت ماموران انتظامی پایان یافته است.همچنین برنامه فرش قرمز،اکران مستندی در خصوص نقش فابیوس در انتقال خونهای آلوده به ایران؛ که قرار بود امروز عصر در فرهنگسرای انقلاب اسلامی برگزار شود با نظر مسئولان لغو شد.تسنیم هم با اعلام حضور برخی دلواپسان مقابل سفارت فرانسه نوشته است: تمام طول خیابان نوفل لوشاتو محل سفارت فرانسه در تهران با حضور نیروهای پلیس تحت حفاظت شدید امنیتی قرار گرفته است.
پلیس تجمع دلواپسان سفر فابیوس را جمع کرد
ناراحتی نتانیاهو از سفر وزیران اروپا به تهران: ایران برای شما خطر است
نتانیاهو ادعا کرد: که ایران تهدید بسیار بزرگی برای اروپاست. ایران و حزب الله لبنان شبکه تروریستی را ایجاد کرده اند که در بیش از 30 کشور جهان در 5 قاره حضور دارد و تقریبا شامل همه اروپا می شود.
نتانیاهو به سفر وزیران اروپایی به تهران واکنش نشان داد و گفت که ایران برای اروپا خطر بزرگی است.
به گزارش عصرایران، بنیامین نتانیاهو نخست وزیر اسرائیل در سفر به قبرس به طور ضمنی از اقدامات کشورهای اروپایی برای نزدیکی روابط با تهران انتقاد کرد.
به گزارش خبرگزاری فرانسه، نتانیاهو ادعا کرد: که ایران تهدید بسیار بزرگی برای اروپاست. ایران و حزب الله لبنان شبکه تروریستی را ایجاد کرده اند که در بیش از 30 کشور جهان در 5 قاره حضور دارد و تقریبا شامل همه اروپا می شود.
وی افزود: گروه دولت اسلامی (داعش) خطر شفافی برای جوامع اروپایی و غربی و آفریقایی و کل جهان است. همچنین اسرائیل و قبرس با خطر دوگانه ایران و حملات گروه های تندروی داعش روبه رو هستند.
نتانیاهو قبل از این با انتقاد شدید از توافق هسته ای ایران وگروه 1+5 آن را خطای تاریخی بزرگ اعلام کرده بود.نتانیاهو مدعی شد: این دو (ایران و داعش) خطرات بزرگی هستند و در حملات زیاد و سلاح متعدد مشخص می شوند اما خطر بزرگی که قبرس و اروپا را تهدید می کند خطر تروریسم است که از این مناطق برمی خیزد.نتانیاهو ادامه داد: معتقدم با همکاری با یکدیگر می توانیم به آسانی نفت و گاز را آسانتر برداشت کنیم و به صورت بهتری این نفت و گاز را بازاریابی کنیم."نیکوس اناستاسیادیس" رئیس جمهور قبرس هم این در نشست خبری گفت که در دیدار با نتانیاهو درباره توافق هسته ای ایران نیز گفتگو کرده است.
او افزود: قبرس امیدوار است این توافق منجر به ثبات شود و نگرانی های امنیتی اسرائیل را رفع کند.
سران اسرائیل و قبرس همچنین درباره موضوعات امنیت، دفاع و کشف و برداشت نفت و گاز در شرق دریای مدیترانه نیز با یکدیگر صحبت کرده اند.

نگاه عراقی ها به توافق هسته ای ایران 
"مقتدا صدر" روحانی شیعه با نفوذ عراقی که جنبش میلیونی "صدر" را رهبری می کند تا کنون از اظهار نظر صریح درباره توافق هسته ای خودداری کرده است اما عمار حکیم رییس روحانی " مجلس اعلای اسلامی عراق" با صدور بیانیه ای این توافق را تبریک گفته است.
روزنامه گاردین بریتانیا  واکنش عراقی ها به توافق اخیر هسته ای ایران با قدرت های جهانی مورد توجه قرار داده است.نگاه عراقی ها به توافق هسته ای ایران
به گزارش عصر ایران  نگاه غالب سیاستمداران اصلی عراقی و مردم عادی این کشور به این توافق مثبت است . با این حال این توافق مخالفانی نیز در بین جناح های سیاسی و افکار عمومی عراق دارد. در این گزارش آمده است:
فقط چند ساعت پس از اعلام توافق جامع هسته ای ایران، مردم عراق با شور و حرارت در خیابان ها، کافی نت ها و شبکه های اجتماعی این موضوع را مورد بحث گذاشتند: آیا ایالات متحده آمریکا بر سر ما  با ایران معامله کرد؟ آیا نفوذ ایران در عراق  با این توافق بیشتر خواهد شد؟
افکار عمومی عراق درباره توافق هسته ای همسایه شرقی خود - با بیش از 1500 کیلومتر مرز مشترک و تاریخی از جنگ هشت ساله در کارنامه – نگاه یکسانی ندارد و در زمینه توافق واکنش مردم عراق در امتداد خطوط گسل قومی و فرقه ای قرار دارد.
 شیعیان عراقی عمدتا از این توافق استقبال می کنند. آنها معتقدند رابطه بهتر بین ایران و ایالات متحده آمریکا برای امنیت کشورشان بهتر است و می تواند با کاستن از تنش هایی فرقه ای امنیت بهتری برای آنها به ارمغان آورد. (از نظرغالب شیعیان) تنش زدایی بین ایران و آمریکا – به عنوان دو متحد قوی دولت عراق - می تواند درگیری های فرقه ای را کاهش داده و اتحاد کشور عراق را در مقابله با تهدید گروه داعش تقویت کند. 
حیدر کاظم یک مغازه دار در منطقه تجاری "کراده " در مرکز بغداد می گوید:" من سه ماه پیش به تهران رفتم و از نزدیک تاثیرات تحریم های اقتصادی بر ایران را لمس کردم. این وضعیت من را به یاد مشکلات ناشی ازتحریم های خودمان در گذشته انداخت. فقر، بیماری، فقدان خدمات. آنها همسایه ما هستند و ما به آنها احساس نزدیکی می کنیم.اگر وضع آنها خوب باشد روی وضعیت ما هم تاثیر می گذارد."
مخالفان توافق اما بیشتر از میان گروه های سنی عراق هستند. آنها استدلال می کنند با این توافق ایران حق نفوذ بیشتری در عراق بدون مخالفت آمریکا به دست می آورد.صفا عبدالمجید کارمند وزارت نیروی عراق که در منطقه سنی نشین سعیدیه در جنوب بغداد زندگی می کند چنین دیدگاهی دارد. او می گوید:" این توافق هسته ای علیه منافع عراق است." او می گوید ایران و آمریکا در حال نابود کردن عراق هستند و رهبران ایران اعلام کرده اند توافق هسته ای تاثیری در سیاست های آنها در منطقه نخواهد داشت.
 توافق هسته ای ایران همچنین برای بسیاری از عراقی ها تداعی کننده خاطرات ناخوشایند از کشاکش بر سر برنامه هسته ای دولت صدام است. این مقایسه در شبکه فیس بوک و حتی بر سر میز شام از سوی عراقی ها بحث می شود.  موافقان توافق هسته ای ایران مخالفان عراقی توافق را به همکاری پنهان و مزدوری  عربستان سعودی و دیگر کشورهای عربی حاشیه خلیج فارس متهم می کنند. مجید کاظم استاد جامعه شناسی  در دانشگاه بغداد درباره این درگیری و عدم اجماع بین عراقی ها می گوید:" آنها (افکار عمومی عراقی) نمی توانند در یک موضوع توافق کنند. هر بار که یک موضوع پرمناقشه مانند این وجود دارد، عراقی ها در دو جبهه متضاد قرار می گیرند."  توافق هسته ای ایران همچنین مجالی به مخالفان دولت بغداد داده است تا بر شدت و حدت انتقاد ها از دولت عراق بیفزایند. به ویژه در این زمینه مخالفان ، عملکرد ابراهیم جعفری وزیر امور خارجه شیعه عراقی را با محمد جواد ظریف مقایسه می کنند و می گویند ظریف توانست دو سال با قدرت های جهانی چانه زنی کند و در نهایت از آنها امتیاز بگیرد اما جعفری هنوز در پرونده هایی چون مشکل تقسیم آب با ترکیه و اختلاف بر سر بندر مبارک الکبیر با کویت هیچ پیشرفتی نداشته است و این موضوعات را حل نکرده است. 
اما بیشتر سیاستمداران ومقامات ارشد عراقی از این توافق استقبال کردند. هر چند که استقبال برخی از آنها چندان گرم نبود.  فواد معصوم رییس جمهور کرد عراق در این باره گفت :" این توافق به تقویت امنیت و ثبات در خاورمیانه کمک خواهد کرد." 
ایاد علاوی، یکی از سه معاون رئیس جمهوری عراق اما گفت: "متاسفانه در توافق هسته ای هیچ بحثی درباره احترام به حاکمیت همسایه های ایران و مداخلات ایران در امور همسایگانش نشده است." علاوی که یک سیاستمدار شیعه سکولار است  از جمله مخالفان سیاست های ایران در عراق محسوب می شود. با این حال او هم گفته است این توافق مهم است.نوری المالکی نخست وزیر سابق و یکی دیگر از معاونان رییس جمهورعراق از این توافق به عنوان " پیروزی برای کسانی که در این منطقه و در جهان عاشق صلح هستند" یاد کرده است. مالکی در ماه های پایانی نخست وزیری خود در سال گذشته به شدت از سوی برخی جناح های سیاسی مخالف ایران تحت فشار بود و مخالفان می گفتند او ارتباط نزدیکی با ایران دارد.
"مقتدا صدر" روحانی  شیعه با نفوذ عراقی  که جنبش میلیونی "صدر" را رهبری می کند تا کنون از اظهار نظر صریح درباره توافق هسته ای خودداری کرده است اما عمار حکیم رییس روحانی " مجلس اعلای اسلامی عراق" که یک تشکل شیعی دیگر عراقی است پس از توافق هسته ای با صدور بیانیه ای اعلام کرد:" ما به مردم شریف ایران، رهبران هوشمند و مذاکره کنندگان شجاع تبریک می گوییم ... ما اعتقاد داریم که توافق هسته ای کلید حل بسیاری از مشکلات در منطقه است."
در درازمدت اما به نظر می رسد توافق هسته ای ایران با توجه به تاثیر در کاهش قیمت نفت در بازار جهانی به ضرر اقتصاد عراق باشد. این مساله برای دولت عراق که از کسری بودجه رنج می برد می تواند یک چالش عمده باشد.
احمد علوسی یک تحلیلگر سیاسی در بغداد معتقد است " مذاکرات ایران و گروه 1+5 تنها بر موضوع فعالیت های هست های ایران متمرکز بوده است. او می گوید بدون شک در آینده متوجه خواهیم شد آیا دو طرف برای حل و فصل سایر اختلافات خود هم راه مذاکره و شیوه های آشتی جویانه را انتخاب خواهند کرد یا اینکه وضع موجود کنونی را در روابط خود حفظ خواهند کرد. 
موضوعات شامل انرژی، حمل ونقل، ‌تجارت‌، محیط زیست، حقوق بشر و مسائل مربوط به مواد مخدر و سایر حوزه های همکاری است. وزیر امور خارجه ایران گفت: امروز تصمیم گرفتیم یک دور جدید از گفتگو را بین ایران و اتحادیه اروپا شروع کنیم، بر اساس روشی که اتحادیه اروپا دارد، این را گفتگوهای سطح بالا خواهیم گفت و نه دیگر انتقادی و نه جامع، بلکه گفتگوهای سطح بالا خواهیم گفت.  
به گزارش عصرایران به نقل از خبرگزاری صدا و سیما ، محمدجواد ظریف پس از دیدار با فدریکا موگرینی مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا در تهران در نشست خبری مشترک افزود: این گفتگوها در آینده نزدیک در سطح معاونان وزارت امور خارجه و معاون خانم موگرینی شروع خواهد شد و به تدریج در سطح وزرا ادامه خواهد یافت. 
وی اضافه کرد: ما درباره موضوعات مورد علاقه ایران و اتحادیه اروپا صحبت کردیم؛ در طول چندین سال گذشته بحث‌های ما با اتحادیه اروپا بیشتر بر موضوعات هسته ای متمرکز بود در حالی که قبل از آن ما دوره هایی از گفتگو با اتحادیه اروپا را داشتیم که یک زمانی به عنوان گفتگوهای انتقادی و بعد از آن به عنوان گفتگوهای جامع شناخته می شد. 


 
 ظریف گفت: موضوعات مختلفی در این گفتگوها مورد نظر طرفین است که حوزه های همکاری آینده ما و اتحادیه اروپا خواهد بود، در همین زمینه امیدواریم که اقداماتی نیز صورت بگیرد.
 
وی ادامه داد: این موضوعات شامل انرژی، حمل ونقل، ‌تجارت‌، محیط زیست، حقوق بشر و مسائل مربوط به مواد مخدر و سایر حوزه های همکاری است که ما و اتحادیه اروپا در آن زمینه‌ها گفتگو، و همین طور زمینه های همکاری و اقدامات مشترک را دنبال خواهیم کرد.
 
 وزیر امور خارجه گفت: همین طور توافق کرده ایم در این گفتگو های سطح بالا موضوعات منطقه ای را نیز مورد توجه قرار بدهیم، بحران هایی که در منطقه شکل گرفته نه تنها تهدیدی برای منطقه ماست بلکه تهدید جدی برای کل جهان به ویژه برای اعضای اتحادیه اروپاست .
 
 وی افزود: مشکل افراط‌ گرایی، فرقه‌گرایی و تروریسم که امروز در منطقه ما خشونت و ناامنی ایجاد کرده و همزمان در کشورهای عضو اتحادیه  اروپا نیز به خشونت و درگیری انجامیده است، این نگرانی، نگرانی مشترک ماست و باید به آن بپردازیم.
 
 ظریف: امیدواریم با توافق وین وارد مرحله جدیدی شویم
 
وزیر امور خارجه کشورمان گفت: ما و اتحادیه اروپا دارای روابط گسترده‌ای بوده‌ایم و امیدواریم با عبور از بحرانی که بی‌دلیل بوجود آمد، از طریق توافق ایران با کشورهای ۵+۱ وارد مرحله جدیدی شویم . 
  محمد جواد ظریف گفت: این اولین باری است که نماینده عالی اتحادیه اروپا در امور سیاست خارجی و دفاعی که با ایران بیگانه نیست و قبلا به عنوان شهروند در کشورمان بوده در فصلی نو از روابط ایران و اتحادیه اروپا به کشورمان سفر کرده است.  
 ظریف گفت: در سفر امروز خانم موگرینی و دیدار دوجانبه درباره اجرای برنامه جامع اقدام مشترک و همین طور آینده روابط ایران و اتحادیه اروپا بحث های بسیار خوبی داشتیم . 
 وی افزود: در این دیدار درباره اقداماتی که باید از روز جمع بندی توافق در وین آغاز می شد بحث کردیم و اقدامات لازم در روز اجرای توافق که شصت تا هفتاد ، هشتاد روز آینده باید انجام شود و نیز مباحثی که باید از طرف ما یا از طرف اعضای اتحادیه اروپا شروع شود مورد بررسی قرار گرفت.
 
 وزیر امور خارجه کشورمان گفت: تصمیم گیری های اولیه و لازم با تصویب جمع بندی اتحادیه در حمایت از برجام شکل گرفت و امیدواریم با همین روش ، اقدامات دو طرف و همکاری ما با آژانس انرژی هسته ای و نیز حل و فصل مسائل باقیمانده میان ما و اتحادیه اروپا و آمریکا با هدف آماده سازی به منظور لغو تحریم ها جنبه اجرایی بگیرد و توافقات انجام شود.
 
ایران به تعهد برجام پایبند خواهد بود      
 
 وزیر امور خارجه گفت: ایران به هر گونه تعهدی که در برجام داده است، بعد از طی مراحل قانونی آن در ایران پایبند خواهد بود.  
 محمدجواد ظریف افزود: جمهوری اسلامی ایران هر زمانی که تعهدی کرده، به تعهد خود پایبند بوده است.  
 وی ادامه داد: این پایبندی در دوران اجرای برنامه جامع اقدام مشترک که در ژنو و در طول 20ماه گذشته ازجانب ما با جدیت و دقت اجرا شده، کاملا مشهود است.
 


 وزیر امور خارجه تصریح کرد: مردم ایران از گرایش و سیاست‌های برخی کشورهای غربی نگرانی دارند و ضرورت دارد با اجرای جدی و منطبق با توافق برنامه جامع اقدام مشترک کشورهای غربی به ویژه امریکا تلاش کنند بی‌اعتمادی مردم ایران به سیاست‌های خودشان را جبران کنند.  
 وی ابراز امیدواری کرد از طریق جبران این بی‌اعتمادی فصل جدیدی در این زمینه آغاز شود.
 
 موگرینی: ظرفیت توافق هسته ای بسیار گسترده است      
 
 مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا گفت: اگرچه توافق صورت گرفته مرتبط با موارد هسته ای بود اما ظرفیت این توافق گسترده تر از آن چیزی است که فکر می کنیم. 
 فدریکا موگرینی در نشست خبری مشترک با وزیر امور خارجه کشورمان افزود: در جریان مذاکرات هسته ای کاملا می دیدم که چگونه تیم ایران متعهدانه پیش می رود و حمایت رهبر و رئیس جمهور ایران را از این تیم می دیدم.  
 وی گفت: اکنون وقت آن است که نشان دهیم که ما به توافقی دست پیدا کرده ایم و می توانیم آن را اجرا کنیم و این می تواند تاریخی باشد.  
 موگرینی افزود: بعد از اجرای این توافق فصل جدیدی در روابط ایران و اتحادیه اروپا آغاز خواهد شد .  
 وی گفت: رهبران ایران برای نسل جوان کشورشان که 60 درصد جمعیت ایران را تشکیل می دهند سرمایه گذاری های خوبی کرده اند.  
مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا با اشاره به اینکه فصل جدیدی میان ایران و اتحادیه اروپا آغاز شده است به نزدیکی ایران و اتحادیه اروپا از نظر جغرافیایی ، تاریخی و فرهنگی اشاره کرد و افزود‌: ایرانیان و اروپایی ها می دانند که تمدن ساز بودن یعنی چه، چراکه هر دو تمدن ساز بودند و می دانند چگونه از میراث گذشته خود حفاظت کنند.  
 وی با اشاره به اینکه من از طرف 28 کشور عضو اتحادیه اروپا صحبت می کنم و از حمایت همه آنها برخوردارم گفت: آماده اجرای این توافق هستیم و من شخصا نقش کلیدی خود  را در این باره ایفا می کنم.
 
برای گسترش روابط تجاری ایران و اروپا نقش تسهیل‌گر خواهم داشت    
 
مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا گفت: برای افزایش همکاری های تجاری، اقتصادی و سیاسی میان ایران و اروپا نقش تسهیل‌گر و فعالی ایفا خواهم کرد.  
 خانم فدریکا موگرینی در پاسخ به پرسشی مبنی بر اینکه پس از توافق هسته‌ای، چشم‌انداز روابط ایران و اروپا را چگونه می بینید و با توجه به علاقه شرکت های اروپایی برای ورود به بازار ایران، اتحادیه چه نقشی خواهد داشت افزود: پس از لغو تحریم ها شرکت های اروپایی می توانند سرمایه های خود را روانه ایران و در این کشور سرمایه گذاری کنند.  
 وی گفت: اتحادیه می تواند در این باره نقش هماهنگی ایفا کند و از طرفی گفتگوهای سیاسی را با ایران در زمینه های مختلف ادامه دهد چرا که این به نفع منطقه است.  موگرینی در باره اجرای توافقنامه نیز اظهار داشت:‌ اطمینان از اجرای توافقنامه به بهترین وجه مهم است تا همکاری های تجاری اتحادیه اروپا و ایران گسترش یابد و شرکت های اروپایی در ایران سرمایه گذاری کنندو من نیز در این باره فعال خواهم بود.
 
این توافقی است که امنیت منطقه را بهبود می‌بخشد
 
 مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا گفت: منطقه خاورمیانه نیازمند آینده‌ای متفاوت است.      
خبرنگار بی‌بی‌سی‌ورد از مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا پرسید: شما قبل از ایران به عربستان سفر کردید، آیا در طول سفر موفق شدید به عربستان و مقامات آن اطمینان بدهید که توافق به نفع آنها ومنطقه خواهد بود؟
موگرینی پاسخ داد: بله، دیروز در عربستان سعودی بودم و خوشحالم که در منطقه هستم و توانستم با مقامات مختلف صحبت کنم.  
وی گفت: من دیدم که یک اراده سیاسی و تعهد در آقای ظریف و همینطور رهبران ایرانی برای اینکه یک فصل جدید در روابط خودشان با همسایگان باز کنند وجود دارد. 
 موگرینی افزود: تعهد شخصی من هم همین است که این پیام را به منطقه خلیج فارس و خاورمیانه و همین طور به جامعه بین المللی بدهم که این توافق، توافقی است که می‌تواند امنیت منطقه را بهبود ببخشد زیرا توافقی محکم و خوب است.  
 وی گفت: البته این نقطه شروع است و این ظرفیت را می دهد که با اتکا به آن، روابطی بر اساس اعتماد داشته باشیم، زیرا این الان وجود ندارد و سال‌های زیادی وقت صرف شده است تا به توافق برسیم پس قبلا اعتمادی وجود نداشت و البته امیدواریم که این بتواند پایه‌ای برای آینده باشد.  
موگرینی افزود: می‌دانیم که  این منطقه واقعا نیازمند آینده‌ای متفاوت است، آینده‌ای که باید بر اساس مواجهه نباشد بلکه بر اساس همکاری باشد، یعنی بر اساس دیپلماسی دیالوگ یعنی تمام احزاب و گروه‌ها بتوانند در آینده خودشان نقش داشته باشند.
نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد