سلام خوزستان

انتشار اخبار سیاسی- اقتصادی و اجتماعی و فرهنگی خوزستان

سلام خوزستان

انتشار اخبار سیاسی- اقتصادی و اجتماعی و فرهنگی خوزستان

اخبار سیاسی روز

خبر «انتخاب» تایید شد / مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا اعلام کرد:

فدریکا موگرینی گفت: برخی از وزرای خارجه پنج بعلاوه یک، امروز وین را ترک می کنند، اما دوباره بازخواهند گشت.پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) : مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا از تمدید دو روزه ی مذاکرات خبر داد.

به گزارش «انتخاب»، فدریکا موگرینی گفت: برخی از وزرای خارجه پنج بعلاوه یک، امروز وین را ترک می کنند، اما دوباره بازخواهند گشت.
وی افزود: مذاکرت همچنان ادامه دارد و هنوز توافقی حاصل نشده است.
موگرینی اضافه کرد: مذاکرات به سخت ترین مرحله رسیده است، گفنگوها را در ساعات یا دو روز آینده ادامه خواهیم داد.

ادعای واشنگتن تایمز:

جان کربی ، سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا در واشنگتن اظهارات نخست وزیر اسرائیل را رد کرد و گفت :« اولا، هنوز هیچ توافقی به دست نیامده است. من گفته ام که اگر امکان دستیابی به توافق خوبی وجود نداشته باشد، جان کری آماده است مذاکرات را ترک کند.»

پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
واشنگتن تایمز نوشت: مذاکرات هسته ای ایران به سبب خودداری آمریکا از لغو همه تحریم های سازمان ملل متحد با بن بست مواجه شده است.

به گزارش «انتخاب»، در حالی که مذاکره کنندگان دولت باراک اوباما ، متحدانش و تهران به مذاکرات بر سر مجموعه ای از مسائل دقایق پایانی تا پیش از ضرب الاجل سه شنبه شب ادامه دادند،‌ توافق بر سر برنامه هسته ای ایران روز دوشنبه هم به دست نیامد. مقامات نزدیک به مذاکرات گفتند مذاکره کنندگان ایرانی روز دوشنبه این اصرار را شروع کردند که همه تحریم های سازمان ملل ، از جمله تحریم هایی که فروش موشک های بالستیک به این کشور را ممنوع می کند، در چارچوب توافق نهایی لغو شود اما آمریکا و متحدانش به اتفاق با این درخواست مخالفت کردند و گفتند برخی تحریم های تسلیحاتی ایران باید ادامه یابد.

در واشنگتن، مقامات دولت آمریکا گفتند امیدوارند مذاکره کنندگان در تلاش برای دستیابی به توافقی نهایی که تحقیقات هسته ای چند ساله ایران را در ازای لغو تحریم های نفتی و بانکی محدود خواهد کرد، بتوانند بر سر چنین مناقشاتی به توافق برسند. اما این بن بست ظاهری در مذاکرات موجب ناراحتی وزارت امور خارجه آمریکا شد که مقامات آن این تهدید باراک اوباما رئیس جمهور و جان کری وزیر امور خارجه این کشور را تکرار کردند که اگر توافق نهایی احتمالی تماما به نفع ایرانی ها باشد، آنها میز مذاکرات را ترک خواهند کرد.

در همین حال،‌ بنیامین نتانیاهو نخست وزیر اسرائیل که دولتش جزو مذاکره کنندگان نیست، با تاکید دوباره بر این ادعای دیرینه خود که غرب در حال عقب نشینی در برابر خواسته ای ایران است، خبرساز شد. نتانیاهو در یک کنفرانس مطبوعاتی در اسرائیل گفت :«هر روز امتیازات بیشتری داده می شود ، و هر روز این توافق بدتر و بدتر می شود.» وی مدعی شد که مذاکرات هسته ای در وین را نمی توان در حال «پیشرفت اساسی ، بلکه باید نوعی فروپاشی دانست.»

جان کربی ، سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا در واشنگتن اظهارات نخست وزیر اسرائیل را رد کرد و گفت :« اولا، هنوز هیچ توافقی به دست نیامده است. من گفته ام که اگر امکان دستیابی به توافق خوبی وجود نداشته باشد، جان کری آماده است مذاکرات را ترک کند.»

این سخنگو گفت :«بر اساس اطلاعات ما از دامنه و سرعت و ویژگی گفتگوهایی که هم اکنون در اتاق مذاکرات جریان دارد، اطلاق صفت پیشرفت اساسی یا فروپاشی درباره این مذاکرات نامناسب است.

کربی همچنین گفت دولت اوباما کاملا مخالف لغو تحریم های مرتبط با معاملات تسلیحاتی ایران است. وی افزود :«تنها تحریم هایی که قرار است لغو شوند تحریم های مرتبط با برنامه هسته ای ایران هستند.»
روز یکشنبه کری در وین به خبرنگاران گفت با اظهارات علنی محمد جواد ظریف ، وزیر امور خارجه ایران موافق است که گفته است «ما هیچگاه به یک توافق نهایی این قدر نزدیک نشده ایم». وی در عین حال گفت «مسائل دشواری» باقی است که باید حل و فصل شود و مذاکرات هم ممکن است به نتیجه برسد و هم ممکن است به شکست بینجامد.

به نظر می رسد کری در مذاکرات سرگرم کار با سرگئی لاوروف همتای روس خود است ، که به سبب ائتلاف مسکو با ایران از بازیگران کلیدی محسوب می شود.بر اساس گزارش های خبری منابع روسی ، لاوروف روز دوشنبه در وین به صورت یک به یک با ظریف به گفتگو نشست. وزارت امور خارجه روسیه اعلام کرد :«دو طرف در این نشست بر عزم متقابل برای یافتن هرچه سریعتر راه حل های قابل قبول دوجانبه برای مسائل مورد اختلاف تاکید کردند.»
تا دوشنبه مشخص نبود آیا دولت اوباما ممکن است خواستار تمدید مجدد مذاکرات تا پس از سه شنبه شود.

مذاکره کنندگان با تمدید ضرب الاجل هفته گذشته ، مذاکرات تقریبا 20 ماهه میان ایران و گروه به اصطلاح پنج به اضافه یک را طولانی تر کردند. تحلیلگران گفتند در این مذاکرات آنقدر وقت صرف شده است که هیچ طرفی نمی خواهد به تلاش برای دستیابی به یک توافق نهایی خاتمه دهد، اما تمدید مذاکرات در هفته گذشته به این گمانه زنی دامن زد که ایران ممکن است قبل از اینکه در نهایت به سوی یک توافق نهایی عقب نشینی کند، بخواهد تا آنجا که آمریکا و شرکایش در مذاکرات اجازه دهند این مذاکرات را طولانی کند.

در همین حال، تمدید مجدد مذاکرات ممکن است در واشنگتن پیامدهای سیاسی داشته باشد: اگر مذاکرات تمدید شود و متن توافق تا روز پنجشنبه به دست کنگره نرسد مهلت کنگره برای بازبینی و رای گیری درباره توافق احتمالی از 30 روز به 60 روز افزایش می یابد.تا دوشنبه معلوم نبود آیا مذاکره کنندگان بر هیچ کدام از مناقشات دیگر که گفته می شود مانع حصول توافق نهایی شده است ، فائق آمده اند یا خیر. یکی از این مسائل مورد اختلاف این است که آیا بازرسان آژانس بین المللی انرژی اتمی اجازه دسترسی به سایت های نظامی ایران را خواهند داشت و آیا می توانند با دانشمندان هسته ای ایران در چارچوب توافق نهایی مصاحبه کنند یا خیر.
قانونگذاران آمریکایی درخواست کرده اند که دسترسی به این سایت ها بخشی از توافق نهایی باشد، و دولت اوباما نیز می داند که بدون چنین دسترسی هایی موافقت کنگره با توافق نهایی احتمالی دشوارتر خواهد بود.

یک منبع دیپلماتیک نزدیک به مذاکرات اعلام کرد وزرای امور خارجه این توافق را امضا نخواهند کرد و قطعنامه جدید شورای امنیت درباره ایران سند حقوقی اصلی خواهد بود.

پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
برخی منابع مطلع احتمال می دهند توافق هسته ای بین ایران و غرب، نیمه شب سه شنبه اعلام شود.
به گزارش «انتخاب» به نقل از الجزیره، در آخرین شب مهلت تمدید شده مذاکرات ایران و غرب، وزیران خارجه شش قدرت بزرگ، نخستین بار در دور اخیر مذاکرات گرد هم جمع شدند تا درمورد توافق احتمالی تاریخی با ایران تبادل نظر کنند.
با نزدیک شدن پایان زمان مذاکرات هسته ای ایران و غرب، بسیاری منتظرند نیمه شب سه شنبه توافق اعلام شود.
موضوع رفع تحریمها که مورد اختلاف شدید بود، قرار شده است تدریجی اما در فاصله های نزدیک باشد. در همین حال اگر ایران به تعهدات خود پایبند نباشد، بازگشت تحریمهای ایران به صورت خودکار نخواهد بود بلکه کمیته ای از متخصصان از شش قدرت جهان، گزارشی در این باره به شورای امنیت خواهند داد و میزان نقض تعهدات ایران را مشخص خواهند کرد.

افزایش احتمال توافق

 یک دیپلمات بلندپایه غربی روز دوشنبه در مصاحبه با ایتارتاس گفت نتایج نشست های امروز بین ایران و شش قدرت جهان نشان می دهد موافقتنامه نهایی سرانجام امضا خواهد شد.
وی افزود سطح قطعیت درخصوص دستیابی به موافقتنامه نهایی بین ایران و قدرت های جهان با توافق بیشتر دو طرف درمورد متن موافقتنامه رو به افزایش است. این روند به جلو می رود و ممکن است موافقتنامه تا شب هشتم ژوئیه به دست آید.این دیپلمات تصریح کرد در مورد مسائل مرتبط با لغو تحریم ها نیز پیشرفت هایی حاصل شده است.

امضای توافقنامه هسته ای قریب الوقوع است

خبرگزاری اسپوتنیک به نقل از روزنامه کامرسانت چاپ روسیه، امضای توافقنامه هسته ای بین ایران و قدرت های بزرگ را قریب الوقوع توصیف کرد.این روزنامه نوشت مذاکرات طولانی مدت درباره پرونده هسته ای ایران امروز ( دوشنبه ) یا فردا ( سه شنبه ) به پایان می رسد.
انتظار می رود وزرای امور خارجه شش میانجیگر بین المللی و ایران این توافق را در مراسمی رسمی اعلام کنند و سپس شورای امنیت سازمان ملل متحد با تصویب قطعنامه ای از آن حمایت خواهد کرد.

در همین حال، دیپلمات ها اعلام کردند هنوز مسائلی حل نشده است که احتمال دارد مانع از این توافق تاریخی شود.
بر اساس برخی اطلاعات، ساز و کار لغو تحریم های بین المللی علیه ایران تدوین شده است.
به علاوه طبق گزارش رسانه ها، وزرای امور خارجه این سند ( 80 صفحه متن اصلی و ضمیمه ها ) را امضا نخواهند کرد.

یک منبع دیپلماتیک نزدیک به مذاکرات اعلام کرد وزرای امور خارجه این توافق را امضا نخواهند کرد و قطعنامه جدید شورای امنیت درباره ایران سند حقوقی اصلی خواهد بود.باید یادآوری کرد که ابتدا قرار بود این توافقنامه 30 ژوئن امضا شود اما همه اختلافات در این تاریخ حل نشد و رایزنی ها به مدت یک هفته تمدید شد.

سرگئی ریابکوف معاون وزیر امور خارجه روسیه اعلام کرد مسائل مهمی در ارتباط با لغو تحریم تسلیحاتی ایران مانده است. روسیه می خواهد همکاری با تهران را در زمینه نظامی - فنی از سر بگیرد اما این کار بدون لغو تحریم های پیش بینی شده در قطعنامه 1929 شورای امنیت امکان پذیر نخواهد شد.

همچنین درباره مازاد اورانیوم غنی شده ایران ( بر اساس توافق قبلی تهران باید ذخایر اورانیوم با غنای پایین خود را از 10 تن به 300 کیلوگرم کاهش دهد ) اختلاف نظر وجود دارد.
خبرگزاری شین‌هوا دیروز به نقل از منابع خود گزارش داد بخش عمده اورانیوم ایران حدود ( هفت و نیم تن ) به روسیه فرستاده خواهد شد.یک منبع دیپلماتیک روسیه نیز توافق موقت درباره این موضوع را تایید کرد.
روسیه در ازای آن اورانیوم طبیعی یا سوخت آماده به ایران تحویل خواهد داد.

گزارش اختصاصی عصرایران از مذاکرات وین

ایران عقیده دارد قطعنامه 1747 که تحریم های تسلیحاتی بر ایران مترتب کرده یک قطعنامه هسته ای است و طبق توافق ژنو و تفاهم لوزان می بایست ملغی اعلام شود.

شمارش معکوس برای رسیدن به توافق احتمالی بین ایران و 1+5 در حالی آغاز شده که به نظر می رسد این مذاکرات ظرف فردا تا پس فردا به نتیجه نهایی ختم شود.
به گزارش خبرنگار عصرایران، دور نهایی مذاکرات ایران و 1+5 در وین در حال انجام است و طبق قرارهای قبلی مقرر بوده این مذاکرات امروز سه شنبه به نتیجه برسد اما پیگیری های خبرنگار عصرایران حاکی است که به احتمال قوی امروز دود سفید از هتل کوبورگ محل برگزاری مذاکرات دیده نخواهد شد و این مذاکرات تا پنجشنبه تمدید می شود.
ایران خواستار لغو تحریم های تسلیحاتی است/ تفاهم کلی برای زمان بندی لغو تحریم ها

یک منبع نزدیک به تیم هسته ای در گفتگو با خبرنگار عصرایران مذاکرات دیروز عصر و شب وزیران خارجه 7کشور را مثبت توصیف و در عین حال تاکید کرد:یکی از مهم ترین نقاط اختلافی که در جلسه روز دوشنبه تاحدودی درباره آن رایزنی و نظر ایران مورد تاکید قرار گرفته مسئله تحریم های تسلیحاتی است که مطابق با قطعنامه شورای امنیت سازمان ملل در چارچوب تحریم هسته ای قرار دارد و بر همین اساس می بایست لغو شود.
جلسه دیروز وزیران خارجه 7 کشور تا ساعت یک بامداد امروز ادامه داشته و تا ساعاتی بعد هم این نشست ها در سطح کارشناسی ادامه یافته است و بر اساس اطلاعات به دست آمده در خصوص لغو تحریم های تسلیحاتی فضا مثبت تر از قبل بوده است.
ایران عقیده دارد قطعنامه 1747 که تحریم های تسلیحاتی بر ایران مترتب کرده یک قطعنامه هسته ای است و طبق توافق ژنو و تفاهم لوزان که بر لغوکلیه قطعنامه های هسته ای و لغو تحریم های مرتبط با آن تاکید شده می بایست ملغی اعلام شود.این در حالی است که بر اساس اخبار دریافتی از منابع آگاه در وین،ایران و 1+5 به چارچوبی برای زمان بندی لغو تحریم ها دست یافته اند که اتفاقی قابل تامل در راستای رسیدن طرفین به توافق ارزیابی می شود و به این ترتیب یک مانع اصلی در راه توافق از پیش رو برداشته شده است.
بر اساس اخبار دریافتی فضای مذاکرات رو به پیشرفت است اما تاکنون چشم اندازی برای زمان رسیدن طرفین به توافق به چشم نمی خورد اما پیش بینی می شود تا پنجشنبه فضا به شکل مشخصی برای اعلام نتایج مذاکرات فراهم شود.
این مخالف نتانیاهو با اشاره به اینکه او در هفته های گذشته به رهبران آمریکایی و اروپایی گفته است که در اسراییل هیچ ائتلاف ضد ایرانی فعالیت ندارد ، افزود اما نتانیاهو در 3 انتخابات گذشته (پارلمانی) مدعی شده است این تنها اوست که می تواند مانع توافق هسته ای با ایران شود.
یک سیاستمدار مخالف دولت دست راستی اسراییل خواستار استعفای بنیامین نتانیاهو نخست وزیر اسراییل در صورت امضای توافق نهایی هسته ای بین ایران و گروه 1+5 شد.درخواست استعفای نتانیاهو در صورت توافق هسته ای با ایران

به گزارش عصر ایران به نقل از جروزالم پست " یائیر لاپید "رهبر حزب "یش آتید  " روز دوشنبه در سخنانی در جمع فراکسیون پارلمانی این حزب در کنست (پارلمان اسراییل) گفت اگر شش قدرت جهانی با ایران به توافق نهایی هسته ای برسند نتانیاهو باید استعفا دهد ، چون این اتفاق یک شکست شخصی جدی برای نتانیاهو محسوب خواهد شد.
لاپید با اشاره به اینکه او در هفته های گذشته به رهبران آمریکایی و اروپایی گفته است که در اسراییل هیچ ائتلاف  ضد ایرانی فعالیت ندارد ، افزود اما نتانیاهو در 3 انتخابات گذشته (پارلمانی) مدعی شده است این تنها اوست که می تواند مانع توافق هسته ای با ایران شود.
لاپید افزود: از این رو اگر توافق هسته ای به انجام برسد نتانیاهو نمی تواند و قادر نخواهد بود از زیر بار مسئولیت شکست فرار کند.او گفت:" اگر این توافق بد امضا شود ، این شکستی برای نتانیاهو محسوب خواهد شد. مواضع نتانیاهو کار را به جایی کشانده که مقامات آمریکایی علاقه ای به شنیدن نظرات ما ندارند. رویکرد نتانیاهو باعث شده که نه تنها آمریکا بلکه دیگر 5 کشور عضو گروه 1+5 نگرانی ها و دغدغه های موجه و به حق اسراییل را از توافق هسته ای با ایران نادیده بگیرند."
سخنان لاپید با واکنش حزب حاکم لیکود مواجه شد و رییس ائتلاف حاکم در پارلمان اسراییل سخنان او را از روی عصبانیت و گستاخانه خواند.
"زاچی هانگبی" گفت: "مسئول دانستن نتانیاهو برای توافق هسته ای ایران مثل این است که وینستون چرچیل نخست وزیر اسبق بریتانیا را به دلیل عدم تلاش برای جلوگیری از توافق مونیخ که منجر به جنگ دوم جهانی شد، مورد بازخواست قرار می دادند."
لاپید اما به این گفته رهبر ائتلاف حاکم اسراییل در پارلمان با توییتی جواب داد. او در صفحه توییترش نوشت: این قیاس درست نیست. چرچیل پس از امضای توافقنامه مونیخ نخست وزیر بریتانیا شد اما نتانیاهو شش سال است که نخست وزیر اسراییل است.این گفت و گو ادامه یافت و هانگبی در پاسخ در صفحه توییترش نوشت: نتانیاهو حتی پیش از نخست وزیری خود با توافق هسته ای با ایران مخالف بود.
همچنین "زیپی هوتولی" معاون وزیر امور خارجه رژیم اسراییل در مقام دفاع از نتانیاهو در برابر اظهارات لاپید برآمد . او گفت در سال های گذشته همه دستاوردها و تحریم ها علیه ایران به نتانیاهو بر می گردد.  

یک مفتی سعودی در ادعایی عجیب، گفته است که قبر ابن ملجم در تهران قرار دارد.

پارسینه نوشت: شیخ خالد الحربی در توئیتر خود مدعی شد مقبره ابن ملجم مرادی قاتل حضرت علی (ع) مکانی مقدس در شمال تهران است.

مفتی سعودی: قبر ابن ملجم در شمال تهران است!
نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد