سلام خوزستان

انتشار اخبار سیاسی- اقتصادی و اجتماعی و فرهنگی خوزستان

سلام خوزستان

انتشار اخبار سیاسی- اقتصادی و اجتماعی و فرهنگی خوزستان

اخبار سیاسی روز

نصب دکل برای شنود در ایران توسط افغان‌ها؟
افغانستان از یک ماه قبل اقدام به احداث یک دکل در دو کیلومتری مرز ایران کرده است.
آفتاب :
روزنامه جمهوری اسلامی با اعلام این خبر به نقل از بولتن‌نیوز آورده است: این دکل با 50 درصد پیشرفت فیزیکی در روستای حاجی آقاخان افغانستان دردست احداث است و گفته شده افغانستان این دکل را با هدف شنود در ایران احداث می‌کند.

هنوز هیچ منبعی به طور قطعی این ادعا را تأیید نکرده است.

روستای حاجی آقاخان افغانستان هم‌مرز با ایران و در نزدیکی شهر دوست محمد شهرستان هیرمند در شمال سیستان و بلوچستان قرار دارد و به گفته ساکنان شهر دوست محمد، این روستا - به عنوان یکی از روستاهای قدیمی افغانستان - در حال حاضر خالی از سکنه است.

گفته می‌شود افغانستان در فاصله دو تا سه کیلومتری ایران، تعداد زیادی دکل مخابراتی 4G احداث کرده است که با توجه به ارتفاع بلندشان به راحتی قابل دیدن هستند.

طرح حمله چندلایه علیه مجتمع‌های هسته‌ای ایران

در صورت شکست دیپلماسی در قبال ایران،کاخ سفید بکارگیری طرح مهار و بازدارندگی را با استفاده از بمب‌های عظیم مد نظر دارد هرچند که توان هسته‌ای ایران نابود شدنی نیست.

کد خبر: ۵۱۴۵۲۳
تاریخ انتشار: ۱۴ تیر ۱۳۹۴ - ۰۶:۲۷ - 05 July 2015
در صورت شکست دیپلماسی در قبال ایران،کاخ سفید بکارگیری طرح مهار و بازدارندگی را با استفاده از بمب‌های عظیم مد نظر دارد هرچند که توان هسته‌ای ایران نابود شدنی نیست.

به گزارش فارس، روزنامه آمریکایی «سی‌یتل تایمز» در گزارشی نوشت: همزمان با ادامه گفت‌وگوهای دیپلماتیک‌ برای مهار برنامه هسته‌ای ایران، ارتش آمریکا نیز سرگرم انباشت بمب‌های بسیار قدرتمند خود برای نابود کردن مستحکم‌ترین‌های مجتمع‌های هسته‌ای ایران منجمله تاسیسات زیر زمینی این کشور است.

بر اساس این گزارش، بمب‌های سنگر شکن ساخت کارخانه بوئینگ بعد از بمب‌های هسته‌ای قوی‌ترین جنگ افزار آمریکا هستند و با داشتن 5 تن وزن از دیگر بمب‌های آمریکا سنگین‌تر می‌باشند.

این روزنامه در ادامه نوشت که در یک بازه زمانی 10 ساله برای بهبود وضعیت این بمب‌ها، سر انجام در سال جاری بمب‌های سنگر شکن به طور موفقیت آمیزی در عمیق‌ترین اهداف زیر زمینی در منطقه آزمایش موشکی موسوم به «وایت استند میسیل رنج» یا (White Sands Missile Rang) واقع در نیو مکزیکو امتحان شدند.این آزمایش همچنین همراه با ارتقا سامانه هدایت شونده و الکترونیکی برای جلوگیری از امواج پارازیت‌های دشمن بود.

مقام‌های آمریکایی عنوان می‌کنند این بمب‌های عظیم که تاکنون در رزم‌ها از آن استفاده نشده از جمله سلاح‌های  راهبردی طرح مهار و بازدارنده کاخ سفید در صورتی‌باشند که رویکرد دیپلماسی در گفت‌وگوهای ایران به شکست انجامیده و این کشور در پی توسعه ساخت بمب هسته‌ای باشد.

این نشریه آمریکایی در ادامه با ذکر سخنان باراک اوباما درباره عدم فایده چندان گزینه نظامی در قبال ایران و نیز سخنان « مارتین دمپسی» رییس ستاد مشترک ارتش این کشور نوشت: کاخ سفید همچنان گزینه نظامی لایه لایه (چند مرحله‌ای) را علیه ایران در صورت شکست مذاکرات جاری به عنوان ابزاری کمکی مد نظر دارد.

بر این اساس، برنامه‌های حملات هوایی بازدارنده شامل شلیک موشک‌های هدایت شونده و حمله بمب افکن‌های رادار گریز بر فراز تاسیسات مهم هسته‌ای ایران چون نطنز، اراک و فردو  که این مورد در دل کوهستان جا گرفته، مد نظر قرار دارد. از سویی برای پرتاب بمب‌های سنگر شکن که حتما باید تا عمق 200 متری  زمین نفوذ کرده و سپس منفجر شود نیاز به بمب افکن‌های «بی _ 2» است.

سی‌یتل تایمز در بخشی دیگر  از این گزارش به ابراز نظرهای منتقدین بکارگیری گزینه نظامی علیه ایران پرداخت.

«دالیا داسا کی» مدیر بخش خاورمیانه اندیشکده «رند » در این زمینه معتقد است که گزینه نظامی علیه ایران تنها برخی تاسیسات هسته‌ای این کشور را نابود می‌کند و قادر به از میان بردن دانشمندان و توان فنی آن‌ها در این زمینه نیست و از سویی باعث می‌شود ایران از همه ابزارهای خود برای ساخت بمب هسته‌ای استفاده کند.

بنوشته این رسانه آمریکایی،حمله نظامی  همچنین موجب گسترده‌ای از ناآرامی‌ها در بی‌ثبات‌ترین منطقه جهان می‌شود .ایران نیز دارای صد‌ها موشک برد متوسط است که قادر به ضربه زنی به اسرائیل،اردن و دیگر متحدان آمریکادر سطح منطقه است.

2 کارشناس ارشد عضو اندیشکده‌های مطرح آمریکایی  نیز گزینه نظامی روی میز دولت این کشور را در قبال برنامه هسته‌ای ایران «فاقد اعتبار» خواندند.

«ری تکیه» عضو اندیشکده شورای روابط خارجی آمریکا و «راجر زاکیم» عضو میهمان اندیشکده «امریکن اینترپرایز » در یادداشتی عنوان کردند تهدید گزینه نظامی علیه ایران قدرت اجبار خود را از دست داده است.

در مطلب این دو تحلیلگر ارشد و نزدیک به تندروها در آمریکا آمده است: «گزینه نظامی شاید راه‌حل ایده‌آل‌ در موضوع برنامه هسته‌ای ایران نباشد اما یک پشتیبان ضروری برای پرداختن به یک دیپلماسی پایدار و قابل تداوم است»

این دو با اشاره به توافق داوطلبانه ایران در سال  2003 با 3 کشور اروپایی مدعی شدند: «تاکنون موثرترین توافقی که با ایران شده به سال 2003 برمی‌گردد که در آن زمان جمهوری اسلامی پذیرفت همه فعالیت‌های هسته‌ای خود را تعلیق کند. اگرچه اروپایی‌ها مذاکرات را پیش بردند اما قدرت آمریکا تحکیم‌بخش دستورکار آن‌ها بود.»

دو کارشناس ارشد آمریکایی وابسته به گروه‌های تندرو در این کشور افزودند: «نشان دادن این علامت که ما قصد و نیتی برای استفاده از زور و گزینه نظامی نداریم، وضعیت بازدارندگی ما را تضعیف می‌کند.»

تکیه و زاکیم نوشتند: «آنچه در معادله کنونی مفقود است، تاکید مجدد بر توسعه معادل قرن بیست و یکمی ابتکار دفاعی راهبرد دولت رونالد ریگان برای مقابله با برنامه هسته‌ای ایران است. برای دولتی که توسعه توانمندی‌های ابتکاری دفاعی اولویت بوده است،اما تیم اوباما به طرز قابل توجهی منفعت کمی برای استفاده از این توانمندی‌ها در قبال ایران از خود نشان داده است.»

در پایان این مطلب با اشاره به بی اعتبار شدن گزینه نظامی روی میز مذاکرات هم آمده است: «نتیجه آن است که گزینه نظامی فاقد اعتبار شده و در تقویت دیپلماسی ما ناکام مانده است و شاید حتی ایران را به توسعه برنامه هسته‌ای‌اش دعوت می‌کند.»

تحلیل «کریستین ساینس مانیتور»؛

طی هفته های اخیر، شدت گرفتن ناگهانی تعاملات دیپلماتیک میان عربستان سعودی و روسیه، توجه زیادی را در محافل مختلف بین المللی به خود جلب کرده و تحلیل های گوناگونی درباره این موضوع و ابعاد و پیامدهای آن ارائه شده است. در یکی از تازه ترین تحلیل ها، یک روزنامه آمریکایی از احتمال تسلط ریاض و مسکو بر بازار جهانی نفت سخن گفته است.

کد خبر: ۵۱۴۴۳۷
تاریخ انتشار: ۱۳ تیر ۱۳۹۴ - ۲۱:۲۸ - 04 July 2015
روسیه و عربستان بر بازار جهانی نفت حاکم خواهند شد؟طی هفته های اخیر، شدت گرفتن ناگهانی تعاملات دیپلماتیک میان عربستان سعودی و روسیه، توجه زیادی را در محافل مختلف بین المللی به خود جلب کرده و تحلیل های گوناگونی درباره این موضوع و ابعاد و پیامدهای آن ارائه شده است. در یکی از تازه ترین تحلیل ها، یک روزنامه آمریکایی از احتمال تسلط ریاض و مسکو بر بازار جهانی نفت سخن گفته است.

به گزارش «تابناک»، روزنامه «کریستین ساینس مانیتور» در مطلبی به بررسی روندهای جدید در روابط عربستان و روسیه پرداخته و می نویسد، ماه گذشته، دو غول نفتی جهان، پیشرفت شاهد پیشرفت چشمگیری در روابط معمولاً رقابت آمیز خود بودند که نشانه آن، امضای چندین موافقتنامه میان طرفین بود. با این حال، سیاست خارجی متفاوت دو کشور، هنوز هم عاملی بازدارنده در توسعه روابط بیشتر میان آن هاست.

این روزنامه می نویسد لبخندهای رد و بدل شده و توافقات صورت گرفته میان ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه و محمد بن سلمان، جانشین ولیعهد عربستان سعودی در جریان سفر اخیر بن سلمان به روسیه، حاکی از وجود این احتمال است که دو غول نفتی که بحران های ژئوپلیتیکی آن ها را به سوی یکدیگر سوق داده، در راستای برقراری روابطی نزدیک تر گام بردارند.

در این زمینه، برخی کارشناسان از یک «شراکت در حال ظهور» میان دو طرف سخن می گویند که بر اساس آن، منابع مالی سعودی ها برای غلبه بر تحریم های غرب به مسکو کمک خواهد کرد و در مقابل، اسلحه، تخصص فنی و حمایت دیپلماتیک روسیه سبب خواهد شد پادشاه جدید سعودی، کشور خود را از وابستگی نارضایت بخش کنونی با ایالات متحده رها سازد.

اما برخی دیگر چنین استدلال می کنند، هرچند تغییر یقیناً در حال رخ دادن است، این نزدیکی روابط امری صرفاً تاکتیکی بوده و انتظار طرفین نیز از آن محدود است. این گروه اشاره می کنند که اختلاف هایی گسترده، به ویژه بر سر موضوعاتی همچون سوریه و ایران، همچنان میان طرفین وجود دارد.

ایرینا زویاگلسکایا، کارشناس مؤسسه مطالعات شرق شناسی در مسکو می گوید: «در گذشته، روابط میان روسیه و عربستان سعودی بسیار بد بود. در نتیجه، هرگونه تحرکی سبب جلب توجه می شود؛ اما من در این زمینه اغراق نمی کنم. همه در پی موضعی بهتر بوده و تلاش دارند به آنچه به نفعشان است دست یابند؛ اما هیچ تغییر بنیادینی در راه نیست».

پوتین و بن سلمان، ماه گذشته در حاشیه اجلاس مجمع اقتصادی سنت پترزبورگ با یکدیگر دیدار کرده و شش توافقنامه، از جمله یک توافقنامه همکاری هسته ای را امضا کردند که بر اساس آن، روسیه به ساخت 16 نیروگاه اتمی در خاک عربستان کمک می کند. گفته می شود توافقاتی نیز در حوزه همکاری فضایی، توسعه زیرساخت ها و تسلیحات میان طرفین به امضا رسیده است.

برای کرملین، تلاش برای برقراری روابط مساعد با یک بازیگر مهم خاورمیانه ای که مدت ها از رابطه با روسیه اجتناب می کرد، در چهارچوب مفهومی قابل تعریف است که زویاگلسکایا آن را «سیاست دیرپای مسکو مبنی بر تلاش برای دوستی با همه» می خواند.

این کارشناس روس می گوید تحریم های غرب، عاملی است که سبب شده پوتین درصدد گشایشی دیپلماتیک با کشورهای عربی برآمده و از نارضایتی فزاینده این کشورها نسبت به ایالات متحده نیز بهره ببرد. این امر در جریان سفر سال گذشته پوتین به مصر نیز که به انعقاد یک قرارداد تسلیحاتی انجامید، قابل مشاهده بود.

زویاگلسکایا می افزاید: «برای روسیه بسیار مهم است که خود را یک قدرت منطقه ای که توان گفت و گو با همه طرف ها را دارد، نشان دهد. در همین حال، ما شاهدیم که بسیاری از دولت های خاورمیانه از سیاست های ایالات متحده ناخرسند هستند و می خواهند به روسیه نزدیک باشند. برای سعودی ها، این روند بیشتر به معنای ارسال پیامی به واشنگتن است؛ نه تغییر دادن شریک خود».

اما در حال حاضر، مهمترین مانع بر سر راه توسعه روابط ریاض و مسکو، موضوع ایران است. روسیه به همراه پنج قدرت دیگر جهانی در مذاکرات هسته ای با ایران حضور دارد و همه نشانه ها حاکی از آن است که مسکو مشتاقانه خواهان دستیابی به توافق نهایی بوده و خود را آماده ورود به بازار ایران پس از برداشته شدن تحریم ها کرده است. کارشناسان اشاره می کنند که سعودی ها ایران را بزرگترین رقیب و تهدید علیه خود ارزیابی کرده و از حمایت ایالات متحده از توافق با ایران نیز ناخرسند هستند.

یوگنی ساتانوفسکی، رئیس مؤسسه مطالعات خاورمیانه در مسکو می گوید: «سعودی ها احساس می کنند در گوشه رینگ گیر افتاده اند. آن ها دیگر نمی توانند برای موازنه در مقابل ایران، روی آمریکا حساب کنند. به همین دلیل، به بازی کردن با کارت روسیه روی آورده اند. من فکر می کنم که دولتمردان کرملین فهمیده اند این تنها یک بازی بزرگ است که نمی توان خیلی روی آن حساب کرد».

وی با اشاره به روند اخیر تلاش های عربستان برای نزدیک کردن خود به روسیه می افزاید: «همه این ها یک نمایش است. سعودی ها هر چند وقت یک بار این کار را انجام می دهند. واضح است که آن ها فکر می کنند با این کار حسادت آمریکا را برخواهند انگیخت».

یک موضوع مهم اختلافی دیگر میان روسیه و عربستان، مسأله سوریه و حمایت مسکو از دولت اسد است. برای مدتی، شایعاتی درباره اینکه روسیه در حال فاصله گرفتن از اسد بوده و بسیاری از کارشناسان خود را از سوریه فراخوانده به گوش می رسید؛ اما مسکو اخیراً بار دیگر بر حمایت خود از دمشق تأکید کرد و کارشناسان روس نیز گفتند خروج آن ها از سوریه طی دو ماه اخیر، عمدتاً به دلیل وخیم شدن اوضاع امنیتی در این کشور بوده است.

در موضوع یمن نیز سیاست های مسکو مبنی بر دعوت از طرفین برای «گفت و گوی ملی»، چندان خوشایند سعودی ها نیست. با این حال، آندری کلیموف، قائم مقام کمیته امور بین الملل پارلمان روسیه می گوید تحلیل تحولات عرصه بین الملل کنونی بر اساس کلیشه های جنگ سرد و اینکه یک کشور باید لزوماً در یک بلوک قرار داشته باشد اشتباه است و مسکو و ریاض، بر اساس منافع مشترک خود اقدام به توسعه روابط دوجانبه کرده اند.
"از مقرهای داعش فاصله بگیرید"

وزارت دفاع عراق بامداد شنبه به وسیله هواپیما هزاران نسخه بیاینه خطاب به اهالی موصل، در آسمان این شهر پخش کرد و از آنها خواست به رادیو عراق گوش کنند و از مقرهای داعش دور شوند.

کد خبر: ۵۱۴۴۸۶
تاریخ انتشار: ۱۳ تیر ۱۳۹۴ - ۲۳:۲۰ - 04 July 2015
وزارت دفاع عراق بامداد شنبه به وسیله هواپیما هزاران نسخه بیاینه خطاب به اهالی موصل، در آسمان این شهر پخش کرد و از آنها خواست به رادیو عراق گوش کنند و از مقرهای داعش دور شوند.

براساس این بیانیه که نسخه ای از آن در اختیار خبرنگار ایرنا در اربیل قرار گرفته است، وزارت دفاع عراق با اعلام این مطلب که برای آزادسازی موصل از چنگال داعش می کوشد، از شهروندان موصلی خواست برای اینکه در جریان روند آزادسازی موصل قرار بگیرند، به رادیو گوش کنند.

دولت عراق برای ارتباط بهتر با شهروندان موصلی رادیویی را بر روی موج اف ام راه اندازی کرده که شهروندان موصل را در جریان آخرین تحولات مبارزه با داعش قرار می دهد.

در این بیانیه که در سپیده دم صبح شنبه در اختیار مردم موصل قرار گرفت آمده است: دولت مرکزی عراق در کنار آزادسازی شهر موصل از چنگال داعش ارزش فوق العاده ای برای جان و مال مردم این شهر قائل است، از این رو از شما می خواهیم برای اینکه در جریان تحولات قرار گیرید، رادیو گوش دهید.

براساس این بیانه، زمان آزادسازی موصل فرا رسیده است، از این رو از مردم موصل می خواهد در هنگام آزادسازی موصل به نیروها کمک کنند.

بیانیه وزارت دفاع عراق تصریح می کند که مردم این شهر خود را از مراکز و مقرهای داعش دور نگاه دارند.

استان نینوا و مرکز آن موصل از 20 خرداد ماه سال 93 در جریان یک رویداد مشکوک به دست نیروهای داعش سقوط کرد. از آن هنگام بخش هایی از عراق شامل استان های صلاح الدین در شمال،دیالی در شرق و الانبار در غرب عراق به کنترل نیروهای تروریستی داعش در آمد.

این گروه طی یک سال گذشته جنایات زیادی از جمله کشتار دسته جمعی، بریدن سر اسرا، به اسارت بردن زنان جوان و دختران و فروش آنان در سایر نقاط از جمله در سوریه و نابودی آثار تاریخی، مذهبی و فرهنگی عراق مرتکب شده است.گفته می شود ارتش عراق به همراه نیروهای داوطلب مردمی که طی ماههای گذشته پیروزی های بزرگی از جمله آزادسازی استان صلاح الدین، و دیالی کسب کرده اند در حال آماده شدن برای عملیات آزادسازی موصل و الانبار هستند
کد خبر: ۵۱۴۵۴۷
تاریخ انتشار: ۱۴ تیر ۱۳۹۴ - ۰۹:۳۰ - 05 July 2015
روزنامه دیلی میل فاش کرد که ابوبکر البغدادی سرکرده گروه تروریستی داعش 13 سرکرده گروه خود را که قصد داشتند اواسط ماه گذشته میلادی وی را ترور کنند، اعدام کرد.

به گزارش انتخاب، روزنامه دیلی میل انگلیس نوشت: دادگاه نظامی شهر موصل شماری از سرکردگان داعش و 5 عضو شورای داعش مانند ابو حسن عثمان را به اتهام توطئه به اعدام محکوم کرد.

این روزنامه افزود: اختلاف میان مسئولان بلندپایه داعش اخیرا به خاطر افزایش نفوذ گروه های تروریستی مهاجر از خارج عراق افزایش یافته است و اشخاصی که اعدام شدند قصد هدف قرار دادن محافظان البغدادی در شهر رقه در شرق سوریه را داشتند.
.
نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد