سلام خوزستان

انتشار اخبار سیاسی- اقتصادی و اجتماعی و فرهنگی خوزستان

سلام خوزستان

انتشار اخبار سیاسی- اقتصادی و اجتماعی و فرهنگی خوزستان

اخبار سیاسی روز

منابع آگاه در گفتگو با «انتخاب» خبر دادند؛

منابع آگاه از تلاش ایران و 1+5 برای به نتیجه رساندن مذاکرات هسته ای تا روز یکشنبه خبر دادند.

پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
تلاش ایران و 1+5 برای به نتیجه رساندن مذاکرات تا روز شنبه / احتمال بازگشت ظریف و همتایانش در 1+5 به پایتخت ها

منابع آگاه از تلاش ایران و 1+5 برای به نتیجه رساندن مذاکرات هسته ای تا روز یکشنبه خبر دادند.
این منابع در گفتگو با خبرنگار اعزامی «انتخاب» به وین، اظهار داشتند: احتمال دارد که وزرای خارجه روز پنج شنبه تشکیل جلسه دهند، این البته این بستگی به آن دارد که وضعیت مذاکرات به چه شکل پیش برود.

به گفته ی این منابع، طرفین امیدوارند که تا روز یکشنبه مشکلات عمده را حل کرده و نتیجه ی کار را به پایتخت هایشان ببرند.این منابع افزودند: بنابراین این احتمال وجود دارد که تمامی وزرای خارجه از جمله دکتر ظریف روز یکشنبه به پایتخت هایشان بازگردند.
با این حال یک منبع مطلع دیگر به «انتخاب» گفت: وزرا در صورتی به پایتخت هایشان باز می گردند که اختلاف خاصی باقی مانده باشد، چراکه آنها از جانب پایتخت هایشان اختیار تام برای اعلام حصول توافق دارند.

براساس این گزارش، آخرین اخبار حکایت از سفر یوکیو آمانو مدیر کل آژانس بین المللی انرژی اتمی به تهران برای تسریع روند حل مسائل فنی از جمله PMD دارد.لازم به ذکر است که روز گذشته مذاکرات هسته ای تا هفتم جولای تمدید شد.
ویکی لیکس؛
در میان جدیدترین اسنادی که ویکی لیکس درباره عربستان منتشر کرده است، مکاتبه وزیر مشاور در امور اقتصادی و فرهنگی عربستان با سعود الفیصل، وزیر خارجه وقت این کشور است. موضوع این مکاتبه آمادگی یک شرکت فرش بافی ایرانی برای تامین فرش های حرمین شریفین است.
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
روزنامه الاخبار نوشت در میان جدیدترین اسنادی که ویکی لیکس درباره عربستان منتشر کرده است، مکاتبه وزیر مشاور در امور اقتصادی و فرهنگی عربستان با سعود الفیصل، وزیر خارجه وقت این کشور است. موضوع این مکاتبه آمادگی یک شرکت فرش بافی ایرانی برای تامین فرش های حرمین شریفین است.

به گزارش «انتخاب»، در این مکاتبه آمده است: وزارت امور اقتصادی و فرهنگی عربستان، پیامی از سفارت ایران در ریاض دریافت کرده است مبنی بر اینکه شرکت «..» که در زمینه بافت فرش های دستی فعالیت می‌کند و از قدیمی ترین شرکت ها در این زمینه به شمار می‌رود، آمادگی خود را برای تامین فرش های حرمین شریفین به صورت یک تکه و در اندازه مد نظر طرف های ذیربط سعودی، اعلام کرده است.

سفارت عربستان در تهران، این ایده را از نظر ساختار و مضمون نامناسب می‌بیند زیرا به ارائه خدمت به حرمین شریفین مربوط است و ایران از مدت ها پیش تلاش کرده است با ادعای اینکه به این دو حرم خدمت می‌کند، وارد این مقوله شود و با توجه به اینکه انگیزه های ایران از این پیشنهاد بیشتر از آن که اقتصادی و تجاری باشد، سیاسی و دینی است، سفارت عربستان در تهران بهتر می‌بیند از درخواست ایران صرفنظر کند.
حسین موسویان:
ما که میدانیم اختلاف رویکرد هسته ای دولت آقای روحانی با دولت آقای احمدی نژاد تصنعی نیست و جدی است. همه در ایران باور دارند که دعوای آقای هاشمی و آقای احمدی نژاد دعوای ساختگی نبود و نیست. اما این حقیقت را عده ای در آمریکا نمیتوانند قبول کنند
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
هفته نامه "طلوع صبح" در شماره دوم خود، مصاحبه ای با سید حسین موسویان منتشر کرده است. 

موسویان سخنگوی سابق تیم هسته ای در دوران اصلاحات تحت ریاست حسن روحانی، معتقد است که باید اختلافات در امریکا را جدی بگیریم، این اختلافات همان اندازه حقیقی است که اختلاف هاشمی - احمدی نژاد در ایران جدیست. 

او در عین حال می گوید، شکاف شدید امریکا- اسرائیل و متحدین عرب امریکا، فرصتی تاریخی برای ایران ایجاد کرده است. 

متن کامل گفت و گوی "طلوع صبح" با موسویان در ادامه می اید:

باور کنید! اختلاف در امریکا ساختگی نیست، مثل اختلاف هاشمی - احمدی نژاد!/ شکاف امریکا و متحدانش، فرصتی تاریخی برای ایران است

طلوع صبح: یک برداشتی در ایران وجود دارد مبنی بر اینکه مخالفتها و موافقتها در واشینگتن در مورد توافق هسته ای هماهنگ شده است ، یک بازی سیاسی است و یک جناح نقش پلیس خوب و جناحی دیگر نقش پلیس بد را بازی میکند. با این تحلیل فشارها به دولت اوباما ظاهری است و در پشت صحنه گنگره و دولت اوباما هماهنگ عمل میکنند. شما که از نزدیک اوضاع داخلی آمریکا را رصد میکنید ، چگونه میبینید؟
 
موسویان: در داخل آمریکا هم برخی عین این تحلیل را در مورد موافقتها و مخالفتهای داخل ایران دارند. این عده در آمریکا معتقدند که مخالف و موافقت در ایران وجود ندارد و دعواهای داخلی ایران در مورد هسته ای سیاه بازی و برای گرفتن امتیاز از آمریکااست. بنظر من چنین تصوری در مورد اوضاع داخلی هر دو کشور اشتباه است.
 
ما که میدانیم مخالفت برخی از نماینده گان محترم مجلس مثل آقای کوچک زاده با آقای ظریف و تیم هسته ای فعلی ساختگی و یک بازی سیاسی نیست و جدی است. ما که میدانیم اختلاف رویکرد هسته ای دولت آقای روحانی با دولت آقای احمدی نژاد تصنعی نیست و جدی است. همه در ایران باور دارند که دعوای آقای هاشمی و آقای احمدی نژاد دعوای ساختگی نبود و نیست. اما این حقیقت را عده ای در آمریکا نمیتوانند قبول کنند. برخی در داخل ایران عین همین اشتباه را در مورد اوضاع فعلی داخلی آمریکا دارند.

اختلاف نظر جناحی قدرتمند در آمریکا از جمله در کنگره با سیاست اوباما و کری در مورد ایران بسیار جدی است. جمهوریخواهان آمریکا بیش از ایران به اوباما و کری بی اعتمادند. مخالفت آنها به حد تنفر از اوباما و کری رسیده و مصم اند بهر قیمتی آنها را زمین گیر کنند. اختلافی که امروز بین دولتهای آمریکا و اسراییل وجود دارد در تاریخ روابط سیاسی آمریکا و اسراییل بیسابقه است. روابط اوباما و نتانیاهو در حد یک تنفر تمام عیار است است. 

حتی تنش های سیاسی بین آمریکا و برخی متحدین عربش مثل عربستان هم نه تنها جدی بلکه بیسابقه است.

طلوع صبح: آیا اساس و مبنای این اختلاف مسئله هسته ای ایران است؟

موسویان: مسئله فراتر از موضوع هسته ای ایران است. در مورد ایران جناح بازهای داخل آمریکا ،لابی صهیونیست ، دولت نتانیاهو و متحدین عرب آمریکا یک اختلاف کلیدی با رویکرد دولت اوباما دارند.

در درجه اول آنها از اساس با هرگونه توافق هسته ای و مذاکره مستقیم و بهبود روابط آمریکا با ایران مخالفند.چون مبنای سیاست آنها تغییر رژیم در ایران است و لذا هر توافقی که منجر به برداشتن تحریمها و کاهش فشار به ایران باشد را نمیپذیرند.
ثانیا آنها میخواهند که آمریکا در منطقه حضور جامع داشته باشد و در صورت لزوم هم  دفاع از متحدین منطقه ای خود وارد جنگ شود. آنها از اینکه اوباما به ایران و سوریه حمله نظامی نکرد عصبانی هستند.اسراییل و بسیاری از متحدین عرب آمریکا، حضور تمام عیار آمریکا را رکن اصلی حفظ موجودیت خود میدانند.سیاست اوباما این است که آمریکا وارد جنگ جدیدی نشود و باتوجه به بی نیازی این کشور به نفت خلیج فارس و خاورمیانه بتدریج هزینه ای حضور آمریکا در منطقه را کاهش دهد.او با کاهش حضور در افغانستان و عراق شروع کرده و بدنبال کاهش حضور نظامی آمریکا در کل منطقه است. لذا مسئله اوباما منافع ملی ایران نیست بلکه او بطور محض منافع ملی آمریکا را دنبال میکند.
فرصتی که برای ایران پیش آمده این است که این سیاست به نفع ایران هم هست.




طلوع صبح: خواست اصلی دولت نتانیاهو از دولت اوباما چیست؟

موسویان: من خبر دارم که بحث اصلی دولت نتانیاهو با دولت اوباما در مورد توافق خوب یا بد نیست. حرف نتانیاهو با کاخ سفید این است که هر توافقی که منجر به پذیرش غنی سازی وآب سنگین و رفع تحریمها شود، توافق بد خواهد بود. برای دولت نتانیاهو مهم نیست که ایران چه نوع بازرسیها یا محدودیتهایی را در مورد غنی سازی و آب سنگین بپذیرد. او میخواهد:
اولا :روابط خصمانه آمریکا با ایران حفظ شده و افزایش یابد،
ثانیا: تحریمهای موجودآمریکا برداشته نشود بلکه بیشتر شود،
ثالثا: تحریمهای موجود مورداجماع موجود بین المللی برداشته نشود.
رابعا: کامل تاسیسات غنی سازی و آب سنگین ایران منهدم شود و
خامسا :اگر لازم هم شد آمریکا به ایران حمله کند.

اعراب متحد آمریکا هم با اسراییل در مورد این سیاستها هم عقیده و مشترک هستند. 

کاخ سفید این سیاست را مغایر منافع ملی آمریکا میداند. بنابراین میتوان بنحوی اینطور تلقی کرد که بین منافع ملی آمریکا از یک طرف و منافع ملی اسراییل و متحدین عرب آمریکا از طرف دیگر شکاف ایجاد شده است و این شکاف یک فرصت تاریخی برای ایران بوجود آورده است.

باور کنید! اختلاف در امریکا ساختگی نیست، مثل اختلاف هاشمی - احمدی نژاد!/ شکاف امریکا و متحدانش، فرصتی تاریخی برای ایران است
رییس جمهوری با تاکید بر اینکه در صورت محقق شدن توافق هسته ای، دو طرف متعهد به اجرای آن هستند، تصریح کرد: «دولت آمادگی کامل خواهد داشت که اگر روزی آنها توافق را زیرپا بگذارند ما نیز بتوانیم بلافاصله مسیر را شدیدتر از آنچه در مخیله آنهاست، برگردانیم.»
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
رییس جمهوری با تاکید بر اینکه در صورت محقق شدن توافق هسته ای، دو طرف متعهد به اجرای آن هستند، تصریح کرد: «دولت آمادگی کامل خواهد داشت که اگر روزی آنها توافق را زیرپا بگذارند ما نیز بتوانیم بلافاصله مسیر را شدیدتر از آنچه در مخیله آنهاست، برگردانیم.»
به گزارش «انتخاب»، حجت الاسلام والمسلمین حسن روحانی سه شنبه شب در مراسم افطاری با اصحاب رسانه در سالن اجلاس سران افزود: اگر توافق هسته ای محقق شد، ما متعهد به اجرای آن هستیم؛ البته روشن است که طرف مقابل نیز باید به تعهدات خود پایبند باشد.
وی ادامه داد: اگر آنها متعهد بمانند ما نیز به آنچه که توافق شده است پایبند خواهیم بود، اما در عین حال دولت آمادگی کامل خواهد داشت که اگر روزی توافق را زیرپا بگذارند ما نیز بلافاصله بتوانیم شدیدتر از آنچه در مخیله آنهاست، به مسیر قبلی بازگردیم.
رئیس جمهور گفت: این مذاکرات می تواند به نتیجه برسد اما رسیدن به توافق تا دهم تیر قاعدتاً شدنی نیست .
روحانی در ادامه سخنانش گفت : بخش عمده مسائل حل شده است اما بخشی باقی مانده که البته مواردی از آن مهم است و می تواند در روزهای پیش رو با تمهیداتی که اندیشیده شده است درباره آنها به توافق رسید .
رئیس جمهور افزود : اگر در این مذاکرات بتوانیم در این هفته و هفته پیش رو به توافق برسیم معنایش این نیست که در ایران مسیر اقتصاد مقاومتی را کنار می گذاریم بلکه ما مسیر اقتصاد مقاومتی را با همه توان ادامه خواهیم داد زیرا این مسیر به نفع کشور است و راهی است که کشور را قدرتمند می کند .

روحانی گفت : اگر این مذاکرات موفق شود معنایش این نیست که شیوه سال 84 تا 92 را بازتولید می کنیم و دلار فراوان بدست آمده را در مسیر اشتباه هزینه کنیم .رئیس جمهور افزود: اگر توافق در مذاکرات هسته ای حاصل شود، متعهد به اجرای آن هستیم و البته شرط آن این است که طرف مقابل هم همینطور باشد .
رئیس جمهور آمریکا در کنفرانس خبری با همتای برزیلی خود گفت: هدف از مذاکرات اتکای به اعتماد نیست بلکه ایجاد مکانیسم قابل راستی آزمایی است تا جلوی مسیرهای دستیابی ایران به سلاح هسته ای گرفته شود.
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
رئیس جمهور آمریکا در کنفرانس خبری با همتای برزیلی خود گفت: هدف از مذاکرات اتکای به اعتماد نیست بلکه ایجاد مکانیسم قابل راستی آزمایی است تا جلوی مسیرهای دستیابی ایران به سلاح هسته ای گرفته شود.

به گزارش «انتخاب» به نقل از شبکه تلویزیونی سی ان ان، باراک اوباما گفت: از حس فوریت در این زمینه (افراد بازداشت شده در ایران)کاسته نشده است.بنابراین وقتی با خانواده ها صحبت می کنیم ،ما این حقیقت را به یاد آنها می آوریم که این ماموریتی است که ادامه خواهد داشت.
اوباما افزود:درباره اعتماد به ایران باید بگویم همانطور که قبلا گفتم اختلافات و شکاف های عمیق بین آمریکا و ایران وجود دارد که طی یک شب کنار نمی رود.
رئیس جمهور آمریکا گفت:هدف این مذاکرات اتکای به اعتماد نیست بلکه ایجاد مکانیسم قابل راستی آزمایی است تا جلوی مسیرهای دستیابی ایران به سلاح هسته ای گرفته شود.رئیس جمهور آمریکا تاکید کرد با ایران « توافق بد امضا » نخواهیم کرد.
وزیر دفاع اسرائیل گفت که ایران و گروه 1+5 به دنبال منفجر کردن مذاکرات هسته ای نیستند بلکه آنها در آینده ای نزدیک، به توافقی دست خواهند یافت.
اسرائیل نگران است با توافق هسته ای و رفع تحریم های ایران، گاز این کشور دوباره به بازارهای جهانی بازگردد و این موضوع صادرات گاز اسرائیل را تنگنا قرار دهد.

به گزارش عصرایران به نقل از سایت شبکه المیادین، وزیر دادگستری اسرائیل ابراز نگرانی کرد بعد از توافق هسته ای و برداشته شدن تحریم ها از ایران، کشورهای جهان به سمت خرید گاز از ایران حرکت کنند و گاز اسرائیل بدون مشتری باقی بماند.
وزیر دفاع اسرائیل هم گفت که برآورد او این است که مذاکرات هسته ای با توافق زودهنگامی به پایان می رسد.
خانم "اییلت شاکید" وزیر دادگستری اسرائیل

نگرانی اسرائیل از توافق هسته ای و رفع تحریم گاز ایران
خانم "اییلت شاکید"  وزیر دادگستری اسرائیل  هشدار داد در صورتی که تحریم ها از ایران برداشته شود کشورهای جهان برای خرید گاز از این کشور عجله خواهند کرد و در این صورت کابینه اسراییل مجبور است قراردادهای غیرمناسب شرکت های گاز خصوصی را بپذیرد.
"اییلت شاکید" 39 ساله دارای از پدر یهودی عراقی و مادر یهودی روس به دنیا آمد و هم اکنون عضو حزب تندروی مذهبی "هابَیت هایِهودی" (خانه یهودی) است.اسرائیل نگران است کابینه اسرائیل نتواند در مذاکرات برای فروش گاز دست بالا را داشته باشد و قدرت چانه زنی بالایی را در مذاکرات با شرکت های گازی داشته باشد.همزمان موشه یعالون وزیر دفاع اسرائیل گفت که ایران و گروه 1+5 به دنبال منفجر کردن مذاکرات هسته ای نیستند بلکه آنها در آینده ای نزدیک، به توافقی دست خواهند یافت.
یعالون افزود: توافق احتمالی میان دو طرف بد است و تنها منجر به این می شود که خطر ایران بیشتر شود.
او در پاسخ به سوالی درباره جهت گیری اسرائیل برای دریافت غرامت از آمریکایی ها در مقابل توافق احتمالی با ایران گفت: مسئله برتری امنیتی اسرائیل موضوعی است که از قبل مطرح شده بود. هنگامی که توافق به دست آمد و از محتوای آن آگاه شدیم وارد مذاکرات با آمریکا خواهیم شد تا بتوانیم برتری خود را حفظ کنیم.
وی با اشاره به موضع آمریکا در برابر ایران گفت اختلاف اساسی امروز این است آیا ایران خود مشکل است یا راه حل؟ بحث و جدل اساسی میان آمریکا و اسرائیل در مسئله ایران مربوط به نگاه کامل به این وضعیت است.وزیر دفاع اسرائیل افزود: چه کسی برای ما تضمین می کند که ایرانی ها گام برندارند و روزی به جهان اعلام نکنند که بمب اتمی ندارد. قطعا ایران در آستانه دست یابی به بمب اتمی قرار دارد.

نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد