سلام خوزستان

انتشار اخبار سیاسی- اقتصادی و اجتماعی و فرهنگی خوزستان

سلام خوزستان

انتشار اخبار سیاسی- اقتصادی و اجتماعی و فرهنگی خوزستان

اخبار سیاسی روز

مشاور پارلمانی رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام از لغو سفر آیت‌الله هاشمی رفسنجانی به عربستان خبر داد. 
به گزارش فارس، حجت‌الاسلام قدرت‌الله علیخانی مشاور رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام در حاشیه مراسم ختم همسر آیت‌الله جنتی در پاسخ به سؤال خبرنگار فارس درباره مواضع تشخیص آیت‌الله هاشمی رفسنجانی در قبال تجاوز نظامی عربستان اظهار داشت: ایشان روز گذشته و در دیدار با برخی مسئولان، حمله عربستان را محکوم کردند.  
علیخانی در پاسخ به سؤال دیگر خبرنگار فارس مبنی بر اینکه آیا سفر آیت‌الله هاشمی رفسنجانی به عربستان به دلیل تجاوز نظامی به یمن لغو خواهد شد یا خیر، گفت: بله این سفر لغو می‌شود.
چندی پیش یکی از معاونان سپاه پاسداران در اظهاراتی هدف از انتشار اخبار و تصاویر سردار قاسم سلیمانی در رسانه های بیگانه را "شیطنت رسانه های صهیونیستی و وابسته" دانسته بود.به گزارش سرویس سیاسی جام نیوز، بخش فارسی شبکه انگلیسی بی بی سی (bbcpersian) به نقل از منابعی که آنها را نامعلوم توصیف کرد، مدعی شد که سردار "قاسم سلیمانی" به یمن رفته است.این شبکه فارسی زبان که طبق سیاست‌های دولت انگلیس، حملات سعودی‌ها به یمن را "حمله عربستان به مواضع شورشیان یمن" یا "شبه نظامیان شیعه" توصیف می کند، خبر سفر قاسم سلیمانی را تایید نشده اعلام کرد.چندی پیش یکی از معاونان سپاه پاسداران در اظهاراتی هدف از انتشار اخبار و تصاویر سردار قاسم سلیمانی در رسانه های بیگانه را "شیطنت رسانه های صهیونیستی و وابسته" دانسته بود و گفته بود: «یکی از اهداف آنان القای دروغین حضور نظامی جمهوری اسلامی در تحولات کشورهای منطقه است.»مشاور فرمانده کل سپاه تاکید کرده بود: «ماموریت و حضور حاج قاسم سلیمانی در عراق که این روزها با انتشار تصاویرش برجسته سازی می شود، به عنوان یک مشاور مسلط و متبحر در نبرد با گروه‌های تروریستی و صهیونیستی، ازجمله داعش است که بنا بر درخواست کمکِ مردم و دولت عراق، به یاری گروه‌های رزمنده و دلاور عراقی شتافته است.»
ادعای پذیرش انتقال اورانیوم ایران به روسیه/ تحریم‌ها و تحقیق و توسعه از موضوعات مهم اختلافی/ اظهار نگرانی نتانیاهو از توافق
تاریخ انتشار : یکشنبه ۹ فروردین ۱۳۹۴ ساعت ۱۴:۵۶
 
وزیر خارجه کشورمان گفت:‌ در مسیر رسیدن به راه‌حل‌های قابل قبول پیشرفت داشته‌ایم ولی هنوز باید در مورد چند موضوع مهم کار کنیم.
ادعای پذیرش انتقال اورانیوم ایران به روسیه/ تحریم‌ها و تحقیق و توسعه از موضوعات مهم اختلافی/ اظهار نگرانی نتانیاهو از توافق
به گزارش جهان، تیم مذاکره کننده هسته‌ای ایران به ریاست محمدجواد ظریف چهارشنبه شب به منظور شرکت در دور جدید مذاکرات هسته‌ای وارد شهر لوزان شد.
سید عباس عراقچی و مجید تخت روانچی معاونان وزیر خارجه ایران و وندی شرمن معاون وزیر خارجه آمریکا چهارشنبه شب در شهر لوزان بر سر یک میز به گفت‌وگو نشستند.
اخبار مرتبط با مذاکرات هسته‌ای در روز پنجشنبه ۶ فروردین ماه را می‌توانید در اینجا ، روز جمعه ۷ فروردین ماه را در اینجا و روز شنبه ۸ فروردین را در اینجا مشاهده کنید.

اخبار مرتبط با روز یکشنبه ۹ فروردین ماه نیز در بخش زیر قابل مشاهده است.

***

۱۴:۴۰ وزیر خارجه چین پس از یک ساعت رایزنی با ظریف در حال حاضر مشغول قدم زدن با جان کری و گفت‌وگو با اوست

۱۴:۳۰ پایان مذاکرات دو جانبه ایران و چین

۱۳:۳۵ وزیر خارجه چین دقایقی پیش وارد هتل محل مذاکرات در لوزان شد.

۱۳:۲۹ نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی در ادامه اظهارات خود درباره مذاکرات هسته‌ای ایران و ۵+۱،‌ درباره توافق پیش رو بین تهران و ۶ قدرت جهانی «ابراز نگرانی» کرد.

۱۳:۲۸ وزرای خارجه فرانسه و آلمان پس از لغو سفر بازگشت همتای آمریکایی‌شان در حال بررسی لغو برنامه‌های قبلی خود هستند.

۱۳:۲۰ برخی منابع مدعی شده‌اند ایران با انتقال تمام اورانیوم غنی‌شده خود به خاک روسیه موافقت کرده است.

۱۳:۰۶ یک منبع ایرانی در گفت‌وگو با ایتارتاس می‌گوید احتمال تمدید مذاکرات هسته‌ای در سطح وزرای خارجه وجود دارد و طرفین در حال رایزنی درباره آن هستند.

۱۲:۵۰ پیاده روی وزیر خارجه آمریکا

۱۲:۴۰ پایان نشست دو جانبه ایران و آمریکا پس از یک ساعت

۱۱:۴۰ آغاز هشتمین دور رایزنی ظریف و کری، مونیز و صالحی، معاونان و فریدون

۱۰:۴۸ منبع نزدیک به مذاکرات: تحریم‌ها و تحقیق و توسعه از موضوعات مهم اختلافی/ راه‌حل‌هایی ارائه شده ولی تاکنون اجماعی وجود نداشته/ تلاش برای یافتن راه‌حل

۱۰:۰۸ وزیر خارجه چین برای شرکت در مذاکرات هسته‌ای وارد لوزان شد

۰۹:۵۵ دیپلمات ارشد آمریکایی: ایرانی‌ها در موضوعات سخت بسیار سرسخت هستند

۰۹:۱۸ واشنگتن: کری موضوع یمن را با ظریف مطرح کرده است/ از نقش تهران در صنعا نگرانیم

۰۲:۴۶ دیدار ظریف و کری ۸ صبح یکشنبه به وقت لوزان/وزرای خارجه انگلیس و چین هم با ظریف دیدار می‌کنند

۰۰:۱۹ وزیر خارجه کشورمان گفت:‌ در مسیر رسیدن به راه حل‌های قابل قبول پیشرفت داشته‌ایم ولی هنوز باید در مورد چند موضوع مهم کار کنیم. کلید رسیدن به توافق انتخاب راهبردی بین فشار و تحریم یا تعامل و توافق از سوی طرف مقابل است.

۰۰:۱۷ وزرای امور خارجه ایران و آمریکا شنبه شب برای هفتمین بار و البته به صورت دوجانبه به مدت ۴۵ دقیقه در لوزان به گفت‌وگو پرداختند. صالحی و مونیز دیدارهای دو جانبه خود را انجام می‌دهند.

۲۳:۲۶ سخنگوی سازمان انرژی اتمی گفت که در برخی موارد فنی مفاهمه بیشتری حاصل شده است.

۲۲:۴۰ مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا دقایقی پیش وارد هتل محل مذاکرات در لوزان شد.

۲۱:۱۰ نشست معاونان وزرای خارجه ایران و آمریکا
منبع: فارس
آمریکا: از نقش تهران در صنعا نگرانیم!
 
سخنگوی وزارت خارجه آمریکا می‌گوید تحولات یمن یکی از موضوعات مورد گفت‌وگوی وزرای خارجه ایران و آمریکا در نشست هسته‌ای «لوزان» بوده است.
آمریکا: از نقش تهران در صنعا نگرانیم!
به گزارش جهان به نقل ازفارس، سخنگوی وزارت خارجه آمریکا در کنفرانس خبری روز شنبه گفت جان کری، وزیر خارجه این کشور که برای شرکت در مذاکرات هسته‌ای بین ایران و ۱+۵ در لوزان سوئیس به سر می‌برد در یکی از نشست‌های موضوع یمن را با طرف ایرانی مورد بحث قرار داده است.
آقای «جف راتکه» در این نشست خبری به رغم این تأکید کرد مذاکرات جاری در شهر لوزان بر موضوع هسته‌ای ایران متمرکز است.وی در پاسخ به این سوال که آیا جزئیاتی از گفت‌وگوی دیروز (روز جمعه) کری با محمد جواد ظریف، وزیر خارجه ایران دارد، گفت: «نه من جزئیات بیشتری در اختیار ندارم ولی کری آن را در یکی از نشست‌های دیروز مطرح کرد. آنها دو دیدار داشتند. وزیر خارجه (آمریکا) نگرانی‌های ما را مطرح کرد اما بحث بر موضوع هسته‌ای متمرکز بود.
سخنگوی وزارت خارجه آمریکا به سوال یک خبرنگار درباره اینکه آیا واشنگتن با اظهارات رجب طیب اردوغان درباره نقش مخرب ایران در منطقه موافق است گفت: «درباره یمن صحبت می‌کنید یا کلی‌تر؟:
وی سپس درباره نقش کلی‌تر ایران در منطقه گفت: «ما در چند حوزه درباره نقش ایران (در منطقه) نگرانی داریم. ما این را درباره یمن مطرح کرده‌‌ایم که از حمایت ایران از حوثی‌ها نگرانیم. اما من نمی‌توانم نتیجه‌گیری کلی که شما کردید را انجام دهم.»
کودتا در عربستان علت بازگشت سریع سلمان
تاریخ انتشار : یکشنبه ۹ فروردین ۱۳۹۴ ساعت ۱۳:۳۱
 
بعضی منابع خبری عربی از تلاش برای کودتا در عربستان سعودی خبر دادند.
به گزارش جهان به نقل از خبرگزاری صدا و سیما به نقل از پایگاه خبری «الاتجاه پرس»، علت بازگشت سریع سلمان بن عبدالعزیز آل سعود پادشاه عربستان از اجلاس سران اتحادیه عرب در شرم الشیخ به علت تلاش برای کودتا در این کشور بوده است. بگفته این منابع عربی، مقرن بن عبدالعزیز جانشین ولیعهد و متعب بن عبدالله فرزند پادشاه سابق عربستان و شاهزاده ولید بن طلال در کودتا علیه سلمان بن عبدالعزیز دست داشتند.
اقدام پادشاه جدید عربستان در برکنار کردن گسترده شاهزادگان و منصوب کردن نزدیکان خود به ویژه فرزند جوانش در مناصب مختلف با انتقادات و اعتراضات گسترده در این کشور روبرو شده بود. منابع عربی پیش از این فاش کرده بودند تجاوز عربستان سعودی به یمن باعث بروز اختلاف شدید بین خاندان آل سعود شده است.
متعب بن عبدالله فرزند پادشاه سابق، محمد بن سلمان وزیر دفاع سی ساله و فرزند پادشاه جدید را تهدید کرد گارد ملی اقدامات لازم را برای متوقف کردن ماجراجویی خطرناک در یمن انجام خواهد داد.
بگفته منابع نزدیک به خاندان آل سعود، متعب بن عبدالله مخالف حمله به یمن است و چراغ سبز آمریکا برای حمله به یمن را دام خطرناک واشنگتن برای رژیم آل سعود می داند.
حمله عربستان به یمن کاملا مرتبط با مذاکرات هسته‌ای است
تاریخ انتشار : شنبه ۸ فروردین ۱۳۹۴ ساعت ۱۰:۲۵
 
صدور مجوز حمله یمن از سوی امریکا و همراهی آشکار امریکا با این حمله بلافاصله پس از آغاز آن، هیچ تردیدی در این باره باقی نمی گذارد که این حمله از این جنبه کاملا مرتبط با مذاکرات هسته ای و در واقع حاوی دو پیام است.
حمله عربستان به یمن کاملا مرتبط با مذاکرات هسته‌ای است
به گزارش جهان، مهدی محمدی کارشناس امور بین الملل در یادداشتی به بررسی جوانب و دلایل حمله عربستان به یمن و پیامد های آن پرداخت. متن یادداشت به این شرح است:

جنگ در یمن به احتمال بسیار زیاد، سرآغاز یک سلسله تغییرات ژئوپلتیکی مهم در منطقه خاورمیانه خواهد بود.

این تغییرات به یک معنا ادامه تغییرات پیشین است ولی به معنایی دیگر، می تواند مستقل از بهار عربی و تبعات آن فهم و تحلیل شود.

سعودی قدرت نمایی چندانی در یمن نکرده است و اساسا نمی تواند بکند. سرباز سعودی توان حفاظت از سرحدات خود را هم ندارد چه رسد به اینکه سودای گشودن کشوری دیگر را در سر بپرورد؛ همچون همتای مصری اش که در کنترل صحرای سینا درمانده اما به خود حق می دهد برای شیعه یمنی که از مادر چریک زاده می شود خط و نشان بکشد.

چه اتفاقی رخ داده است؟

آغاز سراسیمه حمله هوایی به یمن محصول ترکیب چند عامل است:

قبل از هر چیز این نکته بسیار مهم است که توجه کنیم در اینجا با یک پروژه مشخصا امریکایی مواجهیم. امریکا ماه هاست از سوی سعودی و اسراییل متهم است که سیاست منطقه ای خود را تغییر داده و «عوض شده است». اساسا همین فهم مشترک ژئوپلتیکی هم هست که اسراییل و سعودی را تا این حد به هم نزدیک کرده است. فهمی که می گوید امریکا متحدان منطقه ای خود را تنها گذاشته، در خفا مشغول معامله با ایران است، جرأت، توان و انگیزه مداخله به نفع متحدانش و یکسره کردن منازعات منطقه ای را از دست داده و در حال نوعی اخراج خودخواسته از منطقه است. مبنای مخالفت رادیکال سعودی واسراییل با توافق هسته ای احتمالی ایران و امریکا هم در اصل همین است. این دو، مذاکرات هسته ای و توافق احتمالی را خروجی یک معامله ژئوپلتیکی کلان –والبته پنهان- می بینند که ایران در آن از حالت دشمن خارج می شود و در بدترین حالت یک رقیب منطقه ای برای امریکا خواهد بود؛ والا چنانکه پیش از این گفته ایم مخالفت اسراییل و عربستان با مذاکرات هسته ای منطق هسته ای ندارد چرا که از دید این دو کشور هیچ روشی وجود ندارد که بتواند به معامله ای با ایران ختم شود بهتر از آنچه امریکا اکنون در پی محقق کردن آن است.

سعودی –به دلیل ضعف مفرطی که از آن رنج می برد- بیشتر، و اسراییل کمتر، ماه هاست از امریکا می خواهند تضمین بدهد که توافق هسته ای به یک توافق ژئوپلتیکی و به رسمت شناختن قدرت منطقه ای ایران بدل نخواهد شد. با نزدیک شدن مذاکرات هسته ای به یک توافق احتمالی، می توان حدس زد که فشار بر اوباما در این باره بیشتر هم شده باشد. در واقع، دولت اوباما همزمان با مذاکرات هسته ای فینال با ایران، باید به نوعی متحدان منطقه ای اش را متقاعد می کرد که همانطور که جان کری چند هفته قبل در جده گفت هیچ معامله بزرگی با ایران وجود ندارد و هر چه هست تلاشی است برای مهار توان هسته ای ایران که آن هم بیش از آنکه یک تهدید مرتبط با اشاعه باشد یک تهدید ژئوپلتیکی است.

صدور مجوز حمله یمن از سوی امریکا و همراهی آشکار امریکا با این حمله بلافاصله پس از آغاز آن، هیچ تردیدی در این باره باقی نمی گذارد که این حمله از این جنبه کاملا مرتبط با مذاکرات هسته ای و در واقع حاوی دو پیام است. یک پیام برای ایران؛ که همانطور که جان برنن مدیر سیا سه روز پیش به فاکس نیوز گفت دریابد که از لحاظ ژئوپلتیکی امریکا آن را کاملا به مثابه یک دشمن تحلیل می کند و پیامی هم برای سعودی و اسراییل. پیام به سعودی و اسراییل که در واقع می توان آن را نوعی تضمین ژئوپلتیکی خواند مشخصا این است که توافق هسته ای احتمالی با ایران هماوردی منطقه ای ایران و امریکا را نه فقط کاهش نمی دهد بلکه آن را تشدید خواهد کرد و بویژه سعودی باید مطمئن باشد که همچنان از حمایت امریکا در مقابل رشد اعجاب آور قدرت منطقه ای ایران برخوردار است.

به جز مسئله تضمین دهی ژئوپلتیکی که این حمله را به مذاکرات هسته ای مرتبط می کند، تهاجم هوایی به یمن از یک جنبه دیگر هم به امریکا مرتبط است. برای فهم این جنبه باید ابتدا نکات کلیدی سخنرانی اوباما در دانشکده نظامی وست پوینت نیویرک را که اصلی ترین خطوط راهبرد امریکا در دوران نوین سیاست خارجی اش را مشخص می کند، به یاد آورد. اوباما در آن سخنرانی گفت:

اولا- به دلیل تنفر شدید مردم امریکا از آغاز هرگونه جنگ جدید

ثانیا- به دلیل ضعف و خستگی مفرط ارتش امریکا

ثالثا- به دلیل مشکلات جدی اقتصادی

و رابعا- به دلیل تغییر جنس و ماهیت تهدیدهای نوین

امریکا در سیاست خارجی اش، استراتژی مداخله مستقیم را کنار گذاشته و به جای آن بر

۱- مدیریت از راه دور

۲- واگذار کردن حل مشکلات منطقه ای به بازیگران منطقه ای

۳- تلاش برای نزدیک کردن عملیات های نظامی به عملیات های اطلاعات پایه و در نتیجه کوچک کردن ارتش

۴- تشکبل ائتلاف های منطقه ای

۵- اجتناب از مداخله مستقیم

۶- استفاده جدی تر از ابزار هایی مانند تحریم ها و مجازات های چند جانبه

متمرکز خواهد شد. استراتژی وست پوینت اگرچه ظاهری تر و تمیز و مرتب داشت ولی در اصل اعترافی صریح به پایان دوران ابرقدرتی نظامی امریکا (پس از پایان ابرقدرتی سیاسی که مربوط به سال های پیش است) محسوب می شد و به همین دلیل، همان زمان، بسیاری در منطقه حساب کار دستشان آمد که آن قدرت مداخله کننده یکسره کننده، برای همیشه صحنه بین المللی را ترک کرده و خود باید فکری به حال خویش بکنند.

از آن زمان، امریکا چندین بار تلاش کرده این استراتژی را با متحدان منطقه ای اش تمرین کند. در تشکیل ائتلاف علیه داعش موضوع خیلی زود به ابتذال کشیده شد چرا که اساسا قرار نبود با داعش مبارزه جدی بشود و مهم تر از آن، آنها که قرار بود برای مبارزه با داعش ائتلاف تشکیل بدهند خود حامیان اصلی آن بودند و نگفته پیداست که کارد دسته خود را نمی برد. با این حال، این حیث راهبردی، در همان مسئله داعش هم روشن بود که امریکا نمی خواهد مداخله کند و قصد دارد هدف های خویش را به دست بازیگران منطقه ای محقق سازد. در موضوع یمن، شاید برای اولین بار، دولت اوباما در حال اجرای کامل استراتژی وست پوینت است. یک بحران حاد ژئوپلتیکی بروز کرده، امریکا نه می خواهد و نه می تواند مستقیما مداخله کند، نمی تواند هم مسئله را به حال خود رها نماید و در نتیجه از بازیگران مرتبط خواسته است ائتلافی تشکیل بدهند و خود دست به کار شوند؛ و در مقابل، روی کمک سیاسی، اطلاعاتی و حداکثر لجستیکی امریکا حساب کنند. امریکا تصور می کند به این ترتیب می تواند مشکلاتش را حل کند بی آنکه با دشواری های حل مشکل رویارو یا مجبور به مواجه شدن با تبعات آن گردد.

امریکا در یمن می خواهد یک مشکل حاد ژئوپلتیکی را با ابزار سعودی، قطر، کویت، مصر و سودان حل کند تا دوباره گرفتار تجربه عراق نشود. ظاهر موضوع معقول هم هست: کسانی درگیر موضوع می شوند که در حل آن منفعت مستقیم دارند، منطقه را به خوبی می شناسند و بر ریزه کاری های طبقاتی، قومی و جغرافیایی مشرفند. اما آنچه امریکایی ها در طرح ریزی خود به آن دقت نکرده اند مفهومی به نام مهارت است. وقتی ارتش امریکا که خود را ارتش درجه یک جهان می داند از بیم تکرار تجربه های گذشته، رسما شمشیر را غلاف کرده، چگونه توقع دارند شرته های سعودی و سربازهای آفتاب ندیده مصری، از عهده حل بحرانی با این درجه از شدت و پیچیدگی برآیند؟ همانطور که استراتژیست های منتقد دستور کار وست پوینت همان موقع گفتند اشکال اصلی این راهبرد این است که حل بحران هایی بسیار عمیق را به بازیگرانی به شدت فاقد مهارت می سپارد و از آنها توقع دارد مشکلی را حل کنند که امریکا در مقام پدرخواندگی از رویارو شدن با آن عاجر مانده است.

کیس یمن، به خوبی نشان خواهد داد که عدم مداخله همانقدر ناکارآمد است که خود مداخله، به بازی گرفتن بازیگران منطقه ای همانقدر احمقانه است که به کلی نادیده گرفتن آنها، اقدامات ائتلافی با همان شدتی شکست خواهد خورد که اقدام یک جانبه شکست خورد و متحدان منطقه ای امریکا همانقدر ناتوانند که خود امریکا. یمن، جزو معدود کشورهایی در منطقه است که به امریکا خواهند فهماند نمی تواند ضعف استراتژیک را با هوشمندی تاکتیکی بپودشاند و استراتژی وست پوینت لااقل در منطقه خاورمیانه در حد تصرف و اداره یک قریه هم کارایی ندارد.
درباره بحران یمن گفتنی فراوان است. این یادداشت صرفا تلاش کرد موضوع را از جنبه راهبرد منطقه ای امریکا و با نگاهی به مذاکرات هسته ای تحلیل کند. در روزهای آینده و به موازات پیشرفت موضوع، آن را از جنبه امنیت منطقه ای و ژئوپلتیک شیعه هم بررسی خواهیم کرد.
منبع: مهر
نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد