سلام خوزستان

انتشار اخبار سیاسی- اقتصادی و اجتماعی و فرهنگی خوزستان

سلام خوزستان

انتشار اخبار سیاسی- اقتصادی و اجتماعی و فرهنگی خوزستان

بهداشت و سلامتی


نتایج پژوهش های گوناگون نشان می دهند، کاهش میزان مصرف نمک نقش بسیار زیادی در درمان فشار خون بالا ایفا می کند.

به گزارش پارس به نقل از باشگاه خبرنگاران: برای کاهش میزان مصرف نمک به یک قاشق چای خوری - دو هزار و سیصد میلی گرم - در روز، باید مواد غذایی فرآوری شده را با دقت و وسواس انتخاب کنید.


در ادامه با شش توصیه برای کاهش میزان مصرف نمک آشنا می شوید:

- کنسروهای سوپ و سبزیجات، گوشت های فرآوری شده و نمک سود، مواد غذایی یخ زده و ... حاوی مقادیر بالای نمک هستند. باید مواد غذایی سالم و سرشار از ویتامین و مواد معدنی را جایگزین کنسروها و مواد غذایی فرآوری شده کرد.

- مواد غذایی فرآوری شده کم یا فاقد نمک را انتخاب کنید.  

- نمکدان را از میز غذا خوری حذف کنید.

- هنگام پخت و پز، مقدار نمکی که به غذا اضافه می کنید را پنجاه درصد کاهش دهید.

- برای مزه دار کردن مواد غذایی، به جای نمک از ادویه ها - دارچین، فلفل، کاری، زنجبیل و ... - استفاده کنید.

- مصرف گوشت های فرآوری شده - سوسیس و کالباس - و مواد غذایی که درون آب شور نگهداری می شوند - خیار شور، ترشی، سویا سس و... - را کاهش دهید.

در حالی که میزان مصرف سدیم را کاهش می دهید باید مقدار مصرف پتاسیم را افزایش دهید. این ماده معدنی نقش اساسی در متعادل کردن فشار خون و پیشگیری از بروز سکته مغزی ایفا می کند. برای تامین میزان مورد نیاز بدن به این ماده معدنی باید سبزیجات برگ سبز، میوه های تازه و فیبر را به رژیم غذایی تان بیفزایید.


نتایج این مطالعه در نشریه‌ بین المللی تغذیه و سرطان انتشار یافته است.

به گزارش پارس به نقل از عصر ایران: تحقیقات جدید نشان می دهند که عصاره هسته انگور به از بین بردن سلول های سرطانی پروستات کمک می کند. محققان مرکز سرطان دانشگاه کلرادو پس از بررسی های فراوان ترکیبی فعال در عصاره هسته انگور یافتند که خواص ضدسرطانی قوی دارد.برای انجام این مطالعه اثر ترکیب فعال موجود در عصاره هسته انگور بر سلول های سرطان پروستات مورد بررسی قرار گرفت. نتایج نشان داد این ترکیب سبب القای مرگ سلول سرطانی یا آپوپتوز می‌شود. تحقیقات قبلی نشان داده بودند که هسته و پوست انگور در پیشگیری و کنترل برخی سرطان ها از جمله سرطان کولورکتال موثر است.نتایج این مطالعه در نشریه‌ بین المللی تغذیه و سرطان انتشار یافته است.



پایگاه خبری تحلیلی «پارس»- سبزی‌پلو با ماهی، غذایی مقوی است بر پایه کربوهیدرات، گوشت ماهی (پروتئین) و سبزی. اما چگونه می‌توان این غذا را سالم‌تر تهیه کرد. این سوالی است که در گفتگو با دکتر کیمیاگر، متخصص تغذیه، مطرح کردیم.

توصیه من به شما مخاطبان این است که به جای سرخ‌کردن ماهی، آن را بخارپز کنند و یا از قراردادن آن در فر و مایکروفر بهره بگیرند و اگر هم حتما دوست دارند ماهی را سرخ کنند، توصیه می‌کنم از حداقل روغن استفاده کنند. شاید بهتر باشد کف تابه را گوجه‌فرنگی و یا پیاز و یا هر آنچه طعم آن مطلوب ذایقه‌شان است و کمی روغن قرار دهند که ماهی عطر مطبوع بگیرد و کمی سرخ شود.

قصد ما از سرخ‌کردن هر ماده افزودن عطر و بوی آن است نه اینکه چنان سرخ کنید که سیاه شود. یک عادت بد دیگر هم در تهیه ماهی در میان مردم رایج است که ماهی را با نمک فراوان شور می‌کنند. اگر بتوانید به ماهی نمک نزنید و یا کمتر بزنید، ارزش غذایی‌اش را حفظ کرده‌اید. ما هم می‌توانیم مانند خارجی‌ها این موضوع را بپذیریم و ماهی بخارپز را به همراه انواع ادویه‌ها، افزودنی‌هایی چون نارنج و یا چاشنی‌های خوش‌طعم مصرف کنیم. من یادم می‌آید در گذشته‌ها که فر در خانه‌‌ها وجود نداشت، باز هم افراد آگاه و باسلیقه که به سلامت خود و خانواده‌شان اهمیت می‌داده‌اند، ماهی را سرخ نمی‌کردند و شکم ماهی را در خانه با موادی خوش طعم مانند سیر تازه و یا دیگر مواد پر و آن را به نانوایی‌ محل تحویل می‌دادند تا در تنور قرارش دهد و مزه آن ماهی شکم پر شاید هنوز هم زیر دندان برخی از ما باشد.

بعضی‌ها عاشق ماهی دودی‌اند. شما مصرف ماهی دودی را پیشنهاد می‌کنید؟
توصیه من این است که ماهی دودی نخورید. برای این کار چند دلیل دارم. اغلب ماهی‌هایی که فروش نمی‌روند و حالت مانده پیدا می‌کنند و احتمالا بخشی هم از پروسه فسادشان را طی کرده‌اند، انتخاب می‌کنند و آنها را دودی کرده و به بازار عرضه می‌کنند. با اینکه در کشورهای دیگر میزان دود محاسبه شده است و نوع چوبی که برای این کار در نظر گرفته می‌شود، محاسبه شده است ولی باز هم ما آن را توصیه نمی‌کنیم، چه رسد به کشور ما که دودی کردن ماهی با هیچ معیاری صورت نمی‌گیرد.

پس چه نوع ماهی بخریم که ارزش غذایی بهتری داشته باشد؟
اول از همه باید بگویم که لزوما ماهی‌هایی که قیمت ارزان‌تری دارند، ارزش غذایی کمتری ندارند ولی طبیعتا ماهی‌ها هرچه از دریاهای آزاد گرفته شده باشند، اسید چرب و امگا 3 بیشتری دارند و از نظر ارزش غذایی بهترند. البته ماهی‌های پرورشی و دیگر انواع ماهی‌ها نیز دارای پروتئین کافی و ارزش غذایی بالا هستند و همگی آنها مقادیری از ید و کلسیم دارند.

راجع به سبزی‌پلو هم کمی توضیح دهید؟
مصرف سبزی‌ها را از هر نوع که باشد، توصیه می‌کنیم. اگر خام مصرف شوند، به دلیل ویتامین C و A و اگر هم سبزی‌های پخته استفاده کنیم، به دلیل ترکیبات پلی‌فنولی و انواع فیتوکمیکال ها و مواد حیاتی سلامتی‌بخش بسیار مطلوب هستند. مقدار سبزی در یک نوبت، هرچند کافی نیست اما می‌تواند مصرف آن در سبزی‌پلو، بهانه‌ای باشد برای گنجاندن آن در برنامه غذایی روزانه‌مان.

چرا همه می‌گویند مصرف ماست با ماهی بد است؟
درست است که ما سردی و گرمی را به آن صورتی که مردم باور دارند، باور نداریم ولی بخشی از مسایل سردی و گرمی واقعیت دارد. اسید لاکتیک ماست روی عصب پاراسمپاتیک اثر می‌گذارد و چون کندکننده است، حالت لختی به وجود می‌آورد. این حالت در ماهی نیز تا حدی وجود دارد و بهتر است با هم مصرف نشوند. به طور قطع، تناسب غذاها با هم باید حفظ شود. برخی از افراد نیز حساسیت‌ خاص غذایی دارند و امکان دارد بثورات پوستی بزنند. اینکه قدیمی‌ها برحسب تجربه می‌گفتند لک می‌زنی و این دو را با هم نخور، مطلب ثابت‌شده‌ای در طب نداریم و البته هنوز کسی روی آن و آثارش کار نکرده است. ولی اگر عادت کرده‌ایم، چه خوب است از این بهانه استفاده کنیم.

به‌عنوان آخرین سوال، آیا مصرف هم‌زمان اسفناج و ماست از ارزش غذایی آن می‌کاهد؟
خیر، ما اسفناج را فقط برای آهن آن نمی‌خوریم. باید آهن را از دیگر مواد تهیه کنیم چون اسفناج خیلی آهن ندارد. اگر عادت دارید اسفناج با ماست بخورید، خیلی هم خوب است. تعبیر غلطی است که می‌گویند این دو را با هم نخورید. به طور کلی ما بی‌تناسبی مصرف مواد غذایی را نفی نمی‌کنیم و اگر هم گفته می‌شود فلان ماده غذایی را نباید با این ماده بخورید، منظور مصرف بیش از حد آن است.

و توصیه آخر؟
بیایید چند ماده غذایی را جزو اولویت‌های غذایی قرار بدهید. از بین موادی که چربی دارند؛ گردو بهترین است و سپس روغن مایع کانولا. از بین غلات، جو بهترین است پس نان جو را در برنامه خود بگنجانید. ماهی، سیر، انگور و به طور کلی میوه‌هایی که نارنجی و بنفش هستند، طیف وسیعی را در بر می‌گیرد. اسفناج، ماست و گروه کلم‌ها (کلم بروکلی، کلم، گل کلم) باید جزو گزینه‌های انتخابی ما باشد.



بیماری کلیوی دیر تشخیص داده می‌شود و یک بیماری موذی است که طی سال‌ها به آرامی تکامل پیدا می‌کند تا زمانی که به صورت آشکار خود را نشان می‌دهد و غیر قابل برگشت است.

به گزارش پارس به نقل از عصر ایران: دو لیوان نوشابه در روز دو برابر خطر ابتلا به نارسایی کلیه را افزایش می‌دهد. خطرات ناشی از این نوشیدنی به مقدار قند بالای آن محدود نمی‌شود، وزن را بالا می‌برد و برای افراد مبتلا به دیابت مضر است.


اما بهتر است بدانید مقداری اسید فسفریک نیز به ارمغان می‌آورد؛ دو لیوان نوشابه در روز دو برابر خطر ابتلا به نارسایی کلیه را افزایش می‌دهد؛ البته نوشابه هایی مانند سودا و نوشابه‌های شیرین هم همین خواص را دارا هستند.

نوشابه و اسید فسفریک

یکی دیگر از خطرهای این نوشابه محتوای اسید فسفریک در نوشابه است؛ این ماده که تنها در نوشابه یافت می‌شود دارای طعم و مزه ترش است؛ اسید فسفریک یک مانع درعملکرد کلیه است و موجب ترویج سنگ کلیه می‌شود.

محققان آمریکایی برای نشان دادن این پدیده 500 نفر را مورد آزمایش قرار دادند؛ تمام عادات غذایی از جمله مصرف مشروبات الکلی در یک پرسشنامه جمع آوری شد؛ در این تحقیق مشاهده شد دو لیوان نوشابه خطر ابتلا به نارسایی کلیوی را دو برابر می‌کند، باید گفت در مورد نوشابه‌های لایت هم همینطور است.

نارسایی کلیه یک بیماری شایع است و در حال حاضر 3 میلیون فرانسوی را تحت تاثیر قرار داده است.

بیماری کلیوی دیر تشخیص داده می‌شود و یک بیماری موذی است که طی سال‌ها به آرامی تکامل پیدا می‌کند تا زمانی که به صورت آشکار خود را نشان می‌دهد و غیر قابل برگشت است.

افرادی که در معرض این بیماری هستند باید بیشتر مراقب باشند: افراد بالای 60 سال، افرادی که دارای سابقه بیماری کلیوی ژنتیکی، فشار خون بالا و به ویژه کسانی که در معرض خطر دیابت هستند.

در حال حاضر به بیماران کلیوی توصیه می‌شود از نوشیدن نوشابه و دیگر موادغذایی که دارای اسید فسفریک هستند مانند گوشت خودداری کنند چون موجب گسترش این بیماری می‌شوند؛ افراد سالم نیز باید مراقب مصرف روزانه خود باشند.



نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد