سلام خوزستان

انتشار اخبار سیاسی- اقتصادی و اجتماعی و فرهنگی خوزستان

سلام خوزستان

انتشار اخبار سیاسی- اقتصادی و اجتماعی و فرهنگی خوزستان

اخبار سیاسی و اقتصادی و تحلیل های روز



هفته آینده انتخابات میاندوره ای کنگره آمریکا برگزار خواهد شد. احتمال دارد در صورت پیروزی جمهوریخواهان آمریکا در این مرحله از انتخابات میاندوره ای ، موضع کنگره در قبال مذاکرات هسته ای با ایران سخت تر شود.
جان کری وزیر امور خارجه آمریکا اعلام کرد دولت اوباما هیچ قصدی برای دور زدن کنگره این کشور برای یک توافق احتمالی با ایران بر سر موضوع هسته ای ندارد.کری: برای توافق با ایران کنگره را دور نمی زنیم

به گزارش عصر ایران به نقل از خبرگزاری آسوشیتدپرس کری روز چهارشنبه (امروز) در یک کنفرانس خبری در برلین با اعلام این مطلب گفت که از نظر او و اوباما کنگره نقش بی بدیلی در رسیدن به هر گونه توافق احتمالی با ایران بر سر موضوع هسته ای دارد.

روزنامه آمریکایی نیویورک تایمز روز یکشنبه در گزارشی نوشته بود که دولت اوباما قصد دارد با دور زدن کنگره با ایران به توافق هسته ای برسد.کنگره آمریکا موضع سخت تری نسبت به توافق هسته ای با ایران دارد و نقشی کلیدی در هر گونه توافق احتمالی بر سر موضوع هسته ای دارد، چون تحریم های اعمالی آمریکا علیه ایران در کنگره تصویب شده است و رفع تحریم ها نیازمند تصویب این مساله در کنگره است.
هفته آینده انتخابات میاندوره ای کنگره آمریکا برگزار خواهد شد. احتمال دارد در صورت پیروزی جمهوریخواهان آمریکا در این مرحله از انتخابات میاندوره ای ، موضع کنگره در قبال مذاکرات هسته ای با ایران سخت تر شود.
کنگره آمریکا از دو مجلس نمایندگان و سنا تشکیل می شود. هم اکنون اکثریت کرسی های مجلس نمایندگان در اختیار جمهوریخواهان مخالف دولت اوباما است، ولی در سنای آمریکا اکثریت در اختیار حزب دموکرات است.

وزارت دفاع آمریکا به طور میانگین روزانه 7.6 میلیون دلار برای حملات هوایی و ماموریت های پشتیبانی مانند پروازهای شناسایی هزینه کرده است.
بخشی از سلاح هایی که آمریکا از منطقه اربیل عراق و توسط هواپیماهای سی 130 برای کردهای شهر کوبانی سوریه از آسمان فرستاده به دست گروه داعش افتاده است.

به گزارش عصر ایران به نقل از خبرگزاری ها، برخی محموله های تسلیحاتی به طور اشتباهی به جای اینکه در مناطق استقرار کردها بیفتد، روی سر داعش ریخت و این گروه موفق شد این سلاح ها را به چنگ آورد.

در سایت های اینترنتی متعلق به داعش، این تسلیحات آمریکایی "غنائم آسمانی" نام گرفته اند.

هزینه روزانه 7 میلیون دلاری آمریکا علیه داعش


همزمان وزارت دفاع آمریکا اعلام کرد تاکنون 424 میلیون دلار در حمله نظامی علیه داعش در عراق و سوریه هزینه کرده است.

جان کربی سخنگوی پنتاگون تاکید کرد: وزارت دفاع آمریکا به طور میانگین روزانه 7.6 میلیون دلار برای حملات هوایی و ماموریت های پشتیبانی مانند پروازهای شناسایی در عملیات علیه گروه دولت اسلامی (داعش) هزینه کرده است.

وی افزود: در عراق نیروهای امنیتی محلی برخی پیشرفت ها را در برابر گروه دولت اسلامی (داعش) محقق کرده اند. در شهر کوبانی سوریه هم نیروهای کُرد توانسته اند کنترل بخش اعظم شهر را به دست بگیرند.


سلاح های آمریکایی به دست داعش افتاد (+عکس)

سلاح های آمریکایی به دست داعش افتاد (+عکس)

سلاح های آمریکایی به دست داعش افتاد (+عکس)

سلاح های آمریکایی به دست داعش افتاد (+عکس)

سلاح های آمریکایی به دست داعش افتاد (+عکس)


بی صبرانه منتظرم و امیدوارم گام های کوچکی که ما در این سفر برداشتیم در سال های آینده منجر به تماس های بزرگ تری شود و ما موضوعاتی پیدا کنیم که می توانیم مشترکا انجام دهیم.
یک دیپلمات کهنه کار آمریکایی که ماه گذشته به ایران سفر کرده بود از نتایج سفرش اظهار خرسندی و ابراز امیدواری کرد که در آینده تماس های بزرگتری بین دو کشور رخ دهد.

به گزارش عصرایران، کنت کوئین دیپلمات برجسته آمریکایی که ریاست بنیاد جهانی غذا را بر عهده دارد ماه گذشته به ایران سفر و در کرج در همایشی تحت عنوان بزرگداشت نورمن بورلاگ سخنرانی کرد.

خاطرات دیپلمات کهنه کار آمریکایی از کباب خوری در جاده چالوس/ ایرانی ها فوق العاده هستند

کوئین پس از بازگشت به آمریکا در گفتگویی به بیان خاطراتی از این سفر پرداخته است.

وی با بیان اینکه از دریافت دعوتنامه برای سفر به ایران و سخنرانی در مراسم بورلاگ متعجب شده است می گوید:نمیدانستم دکتر بورلاگ تا این حد در ایران شناخته شده و مورد احترام است.

این دیپلمات سابق آمریکا در ادامه به تمجید از پذیرایی ایرانی ها در دوران اقامتش پرداخته و ابراز می کند: برخوردی بهتر از این نمی شد بکنند و هرکسی که با او ملاقات کردیم به گرمی مهمان نوازی کرد، مردم هم متعجب و هم خوشحال بودند که ما آمریکایی هستیم،وقتی می گفتیم ما آمریکایی هستیم تعجب می کردند.

وی به بیان تجارب خود از غذاهای ایرانی پرداخته و عنوان می کند: در این سفر فرصت داشتیم که بدون واسطه با فرهنگ ایران آشنا شویم و مردمی که مارا می دیدند میخواستند به ما هدیه بدهند مثلا وقتی همسر من در مهمانسرا انگشتر یکی از کارکنان زن را دید و درباره زیبایی آن تعریف کرد آن خانم قصد داشت به اصرار انگشترش را به همسرم هدیه دهد هرچند همسر من نپذیرفت اما این حرکت زیبا به دل ما نشست.

کوئین در ادامه به خاطره رفتن به یک رستوران سنتی در اطراف کرج اشاره می کند و می گوید: در رستورانی سنتی روی تخت های بزرگ به صورت دایره وار نشستیم و انواع خوراکی ایرانی در فضا و حسی شاد بود و من انواع کباب ایرانی و ماهی کبابی را امتحان کردم و حس بودن در محیطی سنتی برایمان خاطره انگیز شد.

کوئین اضافه می کند: غذای ایرانی را دوست داشتم و البته به خوردن نان و پنیر و گردو عادت کرده بودم تا اینکه در نهایت همسرم مداخله کرد و جلوی زیاده روی من را گرفت هرچند در نهایت با اضافه وزن از ایران برگشتم.

این دیپلمات سابق آمریکا در ادامه درباره روابط با ایران نیز اظهار می کند: مسائل وضعیت جوی و آب آموزش و تبادلات آموزشی زمینه هایی هستند که دو کشور می توانند همکاری بیشتری کنند، فرصت هایی در زمینه های ورزشی هم هست و خوب می شود چند کشتی گیر ایرانی به آمریکا بیایند.

او سخنانش را اینگونه پایان می دهد: با توجه به سفرم و دیدارم با برخی ایرانی ها فکر میکنم مردم ایران، مردم فوق العاده ای هستند و بسیاری چیز ها می تواند نقاط مشترک برای ایرانی و آمریکایی ها باشد و می توانیم با هم از این ها لذت ببریم.بی صبرانه منتظرم و  امیدوارم گام های کوچکی که ما در این سفر برداشتیم در سال های آینده منجر به تماس های بزرگ تری شود و ما موضوعاتی پیدا کنیم که می توانیم مشترکا انجام دهیم.

کمیسیون عمران در گزارش خود تاکید دارد که این دومین سانحه سقوط این نوع هواپیما می باشد، در سانحه قبلی که در شهرستان رشت به وقوع پیوست رئیس سازمان هوایپمایی کشوری به همراه دیگر سرنشینان هواپیما جان خود را از دست دادند.
شورای عالی امنیت ملی علی رغم سابقه سقوط هواپیمای فالکن در سال 77 و 92 مجوز استفاده محدود از این هواپیما را به سازمان هواپیمایی کشوری داده است.

به گزارش مهر، در جلسه علنی روز چهارشنبه مجلس شورای اسلامی گزارش بررسی سانحه سقوط جت فالکن فلایت چک سازمان هواپیمایی کشوری در آبهای جزیره کیش در اسفند ماه سال گذشته، در صحن علنی مجلس قرائت شد.

در این گزارش آمده است یک فروند هواپیما فالکن اسفند ماه 92 حین انجام مانورهای پروازی دچار سانحه شده و در آب های جزیره کیش سقوط کرد که تمامی چهار سرنشین آن نیز جان باختند. متاسفانه تاکنون جنازه سرنشین چهارم این هواپیما پیدا نشده است.

این گزارش تصریح دارد کمیسیون عمران به دلیل طولانی شدن روند عملیات جستجوی لاشه هواپیما و بررسی علل سانحه، در اردیبهشت ماه سال جاری تصمیم گرفت هیاتی را مامور بررسی این سانحه کند.

کمیسیون عمران در گزارش خود تاکید دارد که این دومین سانحه سقوط این نوع هواپیما می باشد، در سانحه قبلی که در شهرستان رشت به وقوع پیوست رئیس سازمان هوایپمایی کشوری به همراه دیگر سرنشینان هواپیما جان خود را از دست دادند.

نتایج بررسی کمیسیون عمران در مورد این سانحه به شرح زیر است:

1- هواپیمای مزبور علی رغم وجود سوابقی از نقض فنی مورد اشاره در گزارش مکتوب سازمان بازرسی از قبیل ایراد در عملکرد موتور، عدم تجهیز به خلبان اتوماتیک و جعبه سیاه، مجوز پرواز را اخذ کرده و از فرودگاه مهر آباد به مقصد کیش حرکت کرده است.

عملیات جستجو به دلیل عدم تجهیز هواپیمای مزبور به سامانه اعلام موقعیت با صرف هزینه و وقت بسیار زیادی مواجه شده و لاشه هواپیما پس از حدود 70 روز در اعماق دریا مشاهده و فیلم برداری شده است.

2- علی رغم عدم ثبت نشانه هایی از بروز مشکل توسط برج مراقبت پرواز و همچنین ناگهانی بودن سانحه، بروز خطای ناشی از عدم وجود تجهیزات کمک ناوبری کافی در هواپیما یا نقص فنی ناگهانی بسیار محتمل می باشد با این وجود جهت احیای علل سانحه لازم است لاشه هواپیما مورد بررسی و مطالعه قرار گیرد.

براساس گزارشات دریافتی، قطعات لاشه هواپیما در کف دریا دسته بندی شده اما علی رغم اعلام رئیس سازمان هواپیمایی کشوری مبنی بر خروج دو هفته ای لاشه هواپیما از دریا و با گذشت بیش از دو ماه از موعد اعلامی اقدام موثری در این زمینه به عمل نیامده است.

3- اگرچه سازمان هواپیمایی کشوری پس از این سانحه، با اخذ مجوز از شورای عالی امنیت ملی جهت استفاده محدود از هواپیمایی فلایت چک خارجی، نسبت به بررسی و تست تجهیزات کمک ناوبری فرودگاه ها و مسیرهای پروازی اقدام نموده است اما براساس اعلام رئیس سازمان هواپیمایی کشوری، هواپیمایی جت فالکن 2000 موجود باید حداکثر تا پایان مرداد ماه برای کنترل سامانه های فلایت چک تجهیز و عملیاتی گردد ولی تاکنون گزارشی مبنی بر انجام موضوع واصل نگردیده است.

4- معمولا بررسی علل سوانح هوایی کشور طولانی می گردد. با توجه به احتمال قصور دستگاه های مرتبط در سوانح و تاثیر آن در روند بررسی ها لازم است مرجع رسیدگی به سوانح مرکب از اعضای مستقل از دستگاه های مسئول باشد. در حال حاضر پیگیری و بررسی سوانح هوایی کشور در صلاحیت سازمان هواپیمایی کشوری قرار دارد.

5- با توجه به کثرت فرودگاه ساحلی و همچنین وجود مسیرهای پروازی در فراز دریاهای کشور لازم است وزارت راه و شهرسازی و سازمان مدیریت بحران برنامه ریزی لازم جهت تقویت آمادگی، امداد و نجات و جستجو در سوانح هوایی در دریا را به عمل آورد.




اردوغان که در جریان دیدار از لتونی سخن می‌گفت، اظهار داشت که هرگونه اعطای کمک به گروه کردی پ.وای.دی در سوریه، منجر به تقویت گروه تروریستی پ.ک.ک خواهد شد.
رجب طیب اردوغان، رئیس‌جمهور ترکیه می‌گوید که پرتاب سلاح برای کردهای سوریه توسط آمریکا، اشتباه بوده است.

به گزارش فارس، رجب طیب اردوغان، رئیس‌جمهور ترکیه بر این باور است که پرتاب سلاح و مهمات برای کردهای شمال سوریه توسط نیروهای نظامی آمریکا، اقدامی اشتباه بوده است.

خبرگزاری رویترز به نقل از رئیس‌جمهور ترکیه تصریح کرد که بخشی از این تسلیحات به دست نیروهای گروهک تروریستی داعش رسیده است.

وی همچنین تصریح کرد که نمی‌داند چرا انقدر کوبانی برای آمریکا مهم است؟!

اردوغان که در جریان دیدار از لتونی سخن می‌گفت، اظهار داشت که هرگونه اعطای کمک به گروه کردی پ.وای.دی در سوریه، منجر به تقویت گروه تروریستی پ.ک.ک خواهد شد.




عربستانی‌ها که شکست‌ها متعددی در ماه‌های اخیر در حوادث منطقه متحمل شده‌اند، این بار دست به دامان کشورهای عربی منطقه شده‌اند که با ‌اهرم‌های خود به واشنگتن فشار آورند تا توان هسته‌ای ایران به کلی برچیده شود.
کد خبر: ۴۴۳۸۳۹
تاریخ انتشار:۳۰ مهر ۱۳۹۳ - ۱۵:۰۰-22 October 2014
حاکمان تروریست عربستانی علیه مردم ایران دست به کار شده‌اند!در حالی به ضرب‌الاجل ۲۴ نوامبر (سوم آذر) برای توافق هسته‌ای نزدیک می‌شویم که لابی‌های صهیونیستی و برخی کشورهای عربی، همه تلاش خود را به کار گرفته‌اند تا از توافق میان ایران و کشورهای گروه ۱+ ۵ ‌جلوگیری کنند. 
به گزارش «تابناک»، با نزدیک شدن به احتمال توافق هسته‌ای و از میان رفتن بحران غیر ضرور در روزهای اخیر ،هجمه‌های فراوانی از سوی صهیونیست‌ها و برخی کشورهای عربی علیه توافق هسته‌ای شکل گرفته است. 
در همین راستا، حتی‌ «اویگدور لیبرمن»، وزیر خارجه صهیونیست‌ها، چندی پیش پا را از لابی‌گری و اقدامات پشت پرده فرا‌تر گذاشت و آشکارا به رادیو اسرائیل گفته بود: «ما باید به تنهایی و به زودی تصمیم خود را درباره برنامه‌های هسته‌ای ایران بگیریم. این تصمیم را باید دولت به تنهایی بگیرد، زیرا ‌تنها مسئول حفظ امنیت شهروندان اسرائیل است‌». 
در ادامه این روند، عربستانی‌ها که شکست‌های متعددی در ماه‌های اخیر در حوادث منطقه متحمل شده‌اند، این بار دست به دامان کشورهای عربی منطقه شده‌اند که با‌ اهرم‌های خود به واشنگتن فشار آورند تا توان هسته‌ای ایران به کلی برچیده شود. 
تجربه تاریخی نشان می‌دهد، ‌خاندان سعود که از وهابیون هستند، هیچ‌گاه نمی‌خواسته‌اند با ایران شیعه رابطه خوبی داشته باشند و امروز نیز که عربستان نشین‌ها بیش از هر زمان دیگر‌ خود را در محاصره تهدید‌ها می‌بینند، از هر اقدامی برای ضربه زدن به ایران و ایرانی استفاده می‌کنند. 
امروز دیگر برای ‌کسی پوشیده نیست که عربستان با استفاده از دلارهای نفتی از سال‌های گذشته، ریشه تروریسم در منطقه را ایجاد کرده است. جالب اینکه حتی در دوران اخیر نیز با کمال بی‌شرمی، دست از حمایت از سازمان‌های تروریستی و تروریست‌ها بر‌نمی‌دارد. 
‌رفتار عربستان در قبال جمهوری اسلامی به شدت از حالت رقابتی خارج شده و به دشمنی گراییده است. ترس عربستان از به خطر افتادن بقای خود، آن را به انجام کارهای عجولانه‌ای ‌واداشته است. در واقع ذهنیت عربستانی‌ها در قبال تعامل با جمهوری اسلامی ایران از یک الگوی سلبی و تخریبی تبعیت می‌کند. حال که عربستان می‌بیند، ایران در عرصه‌های گوناگون منطقه‌ای پیروز میدان شده ‌و از سوی دیگر، چهره واقعی تروریسم در منطقه که خودشان هستند، شناخته شده است؛ حالت جنون‌آمیز گرفته و از هیچ اقدامی فروگذار‌ نمی‌کند. 
برای نمونه، به تازگی عربستان سعودی در سندی که ادعا می‌کند، نتایج نهادهای اطلاعاتی این کشور پادشاهی است به کشورهای شورای همکاری خلیج فارس تحویل داده و در آن مدعی شده، کشورهای ۱+ ۵ خواستار توافق هسته‌ای با ایران به هر قیمتی هستند. 
پایگاه خبری «ورلد نت دیلی» ضمن اعلام این خبر افزود، در این سند ادعا شده، توافق جامع هسته‌ای با ایران به این کشور اجازه می‌دهد تا به ‌رغم خطوط قرمز مد نظر کشورهای غربی بتواند با دستیابی به ذخایر اورانیوم کافی تصمیمش برای ساختن سلاح هسته‌ای را تا چند ماه عملی کند. 
منابعی در درون شورای همکاری خلیج فارس می‌گویند، این گزارش که در آستانه برگزاری انتخابات میان‌دوره‌ای کنگره آمریکا تدوین شده، به اعضای این شورا توصیه می‌کند با اعمال فشار بر کنگره، نمایندگان آمریکایی را از تأیید هر گونه توافق‌نامه‌ای که به ایران اجازه داشتن تأسیسات هسته‌ای، حتی برای مقاصد صلح‌آمیز را می‌دهد، برحذر دارند. 
سعودی‌ها در این گزارش ادعا کرده‌اند، ایران با توجه به آنکه سال‌ها جنبه‌هایی از برنامه اتمی‌شان را مخفی کرده، قابل اعتماد نیست. 
گزارش استخبارات عربستان با اشاره به پذیرش غنی‌سازی بومی ایران از سوی گروه موسوم به ۱+ ۵، مدعی شده است ‌با وجود ترسیم خطوط قرمز از سوی کشورهای غربی، توافق نهایی به ایران این امکان را می‌دهد تا آنقدر ذخایر اورانیوم داشته باشد که در صورتی که تصمیمی برای ساخت بمب اتم بگیرد، می‌تواند ظرف چند ماه آن را عملی کند. 
این گزارش که ورد نت دیلی نوشته به محتوای آن دست یافته، این هفته در اختیار همه اعضای شورای همکاری‌های خلیج فارس متشکل از بحرین، کویت، عمان، قطر، امارات متحده عربی و عربستان، قرار گرفته است.
حسن هانی زاده
کد خبر: ۴۴۳۶۸۴
تاریخ انتشار:۲۹ مهر ۱۳۹۳ - ۲۱:۲۸-21 October 2014

«آیا آنکارا از داعش حمایت می‌کند یا خیر»، دیگر به عنوان سوال مطرح نمی‌شود؛ چرا که در این‌باره یقین حاصل شده است. سوال اینجاست که به کدام دلیل یا دلایلی ترکیه به رهبری «حزب عدالت و توسعه» از این گروه تروریستی خطرناک و خشن حمایت می‌کند که حتی مطابق با ارزش‌های اسلام ترکیه نیست.

به گزارش «تابناک»؛در زمانیکه آمریکا با اقدامات نمادین تلاش می‌کند خود را دشمن داعش در عراق نشان بدهد، اما متحدان دولت آمریکا از جمله ترکیه، ابایی ندارند که حتی در مقابل قطعنامه صوری سازمان ملل علیه داعش نیز مقاومت کنند و حتی به اقدامات نمادین آمریکا علیه داعش در عراق نپیوندند. البته درپی انشار خبرهایی درباره نحوه آزادی دیپلماتهای ترکیه ای از دست داعش، موضوع رابطه دولت ترکیه با این گروه تروریستی بیش از گذشته قوت گرفت.

در حالی عده ای فکر می کردند که تغییرات سیاسی داخل آنکارا ، پنجره‌ای جدید به روی تغییرات سیاسی ترکیه بگشاید؛ اما رسیدن اردوغان به ریاست‌جمهوری و برعهده گرفتن ریاست حزب عدالت و توسعه توسط «احمد داوود اوغلو» نوید تغییرات جدیدی را نداد. زیرا دوباره تیمی در راس امور است که سیاست انتحاری و پشتیبانی از تروریسم را دنبال می‌کنند و به این ترتیب ترکیه همچنان به عنوان بخشی از مشکل و نه حلال آن باقی مانده است.

در همین رابطه دکتر حسن هانی زاده کارشناس مسائل خاورمیانه در گفت و گو با تابناک به بررسی نقش ترکیه در تحولات اخیر منطقه به ویژه رابطه این کشور با گروه تروریستی داعش پرداخته است.

در حالی در ماه های اخیر شاهد هستیم که داعش از سوریه به عراق وارد شد و توانست به راحتی بخش های زیادی از عراق را تصرف کند. اما در روزهای اخیر شاهد هستیم که داعش نتوانسته است یکی از شهرهای مرزی میان سوریه و ترکیه را تصرف کند. شما دلیل ضعف داعش در دوران اخیر را چه می دانید؟

شرایط موصل با کوبانی کاملاً تفاوت دارد. به دلیل اینکه موصل در شرایطی تحویل داعش شد که برخی از رهبران عشایر موصل تصور می کردند که حاکمیت داعش خیلی بهتر از حاکمیت شیعیان عراق هست. این یک واقعیتی است که خود رهبران عشایر موصل به آن اعتراف کردند. به همین دلیل همراهی برخی از رهبران قبائل با داعش ؛ موصل به راحتی تسلیم این گروه تروریستی شد. البته برخی از فرمانده هان ارتش عراق که از رژیم گذشته باقی مانده اند نیز تسهیلاتی در اختیار داعش قرار دادند. لذا موصل خیلی سریع تسلیم و توسط داعش اشغال شد.

وضعیت کوبانی چه تفاوتی میکند؟

وضعیت کوبانی کاملاً تفاوت دارد. این شهر یک منطقه ای در مرز مشترک سوریه و ترکیه است که ساکنان این شهر کرد هستند. از آغاز بحران سوریه در مارس 2011 بشار اسد برای اینکه بتواند کردها را از گروه های تروریستی سوریه جدا کند نوعی خودمختاری و خودگردانی محلی به آنها اعطا کرد. به این مفهوم که تلاش کرد که اهالی کوبانی به نوعی خودگردانی داشته باشند . این اقدام با دو هدف انجام شد. هدف اول این است که جدایی بین تروریست ها و کردها ایجاد کند. هدف دوم آزار رساندن به اردوغان است.

خود مختاری چگونه می تواند باعث خطر برای ترکیه شود؟

هر نوع خود مختاری و خود گردانی در کنار مرزهای ترکیه به هر صورت تاثیر خود را روی کردهای ترکیه باقی می گذارد و لذا از همان زمان کردهای کوبانی که یک سری رگه های قومیتی با کردهای ترکیه دارند ارتباطاتی با این کردها برقرار کردند. زیرا کردهای کوبانی در زمان حاکمیت آتاتورک و ملی گراها به طرف سوریه کوچ داده شدند و این ها مهاجران کرد- ترک هستند که در 80 سال گذشته وارد سوریه شدند. لذا به نظر می رسد که الان شرایط فراهم شده است که کردها با توجه به تجربه خودمختاری که در یک سال گذشته به دست آوردند؛ بتوانند خودشان را مسلح کنند. ضمن اینکه دولت بشار اسد، سلاح های پیشرفته ای در اختیار گروه های کوبانی قرار داد. اقای اردوغان رئیس جمهور ترکیه به شدت از خودگردانی منطقه کوبانی ناراحت بود. لذا داعش با اشاره دولت ترکیه به کوبانی حمله کرد تا دولت ترکیه از کردهای کوبانی به عنوان برگ برنده فشار بر کردهای ترکیه استفاده کند. به نظر می رسد که الان وضعیت کردهای کوبانی و همچنین مسائل مربوط به ترکیه و سوریه به شدت پیچیده شده است. ولی در عین حال همه این حوادث با هم ارتباط دارد.

به نظر شما چرا ترکیه به صورت دوگانه در برخودر با تروریسم برخورد می کند. مثلا بعد از حمله داعش به کوبانی هیچ کمکی به مردم کرد مظلوم این شهر نکرد؟

دولت اردوغان یک سیاست پیچده ای در منطقه اتخاذ کرده است. از اسلام گرا ها برای پیش برد اهداف خودش استفاده می کند؛ از اقلیم کردستان استفاده می کند؛ از گروهک های تروریستی داعش در جبهه النصره و ارتش آزاد استفاده ابزاری می کند. در واقع اردوغان بازیگری است که سرانجام موجب شورش های خیابانی علیه خود را فراهم می کند.

این پیچیدگی در سیاست خارجی ترکیه به چه معناست؟

اردوغان در سیاست خارجی بسیار پیچیده عمل می کند. الان در مورد مصر با دولت السیسی به خاطر همراهی اردوغان با اخوان المسلمین مشکلاتی دارد. اختلاف نظرهایی الان میان عربستان و ترکیه به خاطر موضع گیری های متضاد آنها با اخوان المسلمین وجود دارد . در عین حال علی رغم اختلافاتی که ایجاد شده است؛ اردوغان از ابتدای شروع بحران سوریه با کمک عربستان و قطر یک مثلث تخریبی علیه سوریه ایجاد کرد.

هدف اردوغان از مخالفت با دولت بشار چیست؟

هدف اردوغان این است که یک دولت دست نشانده در سوریه پس از سرنگونی احتمالی دولت بشار ایجاد بکند که این دولت هم وابسته به امریکا به غرب باشد و حتی وابسته به رژیم صهیونستی باشد و هم با ترکیه نوعی همسازی و هماهنگی و همگرایی داشته باشد. دلیل این امر این است که نو عثمانی های ترکیه مانند اردوغان و داود اغلو نخست وزیر ترکیه ، درصدد هستند بخشی از خاک سوریه مخصوصاً منطقه ادلب را جدا کنند و به خاک ترکیه ملزم بکنند تا بتوانند راه ترانزیتی زمینی ترکیه را به شمال آفریقا و خاورمیانه توسعه بدهند .

در واقع شما دلیل حمایت ترکیه از داعش را چشم داشت ترکیه به بخشی از خاک سوریه می دانید؟

مدت ها پیش نو عثمانی ها نسبت به خاک سوریه مخصوصاً در منطقه ادلب چشم داشت دارند. لذا اردوغان با اهداف طولانی مدت دنبال ایجاد یک دولت دست نشانده در سوریه است. ضمن اینکه دولت اردوغان در اقلیم کردستان بدون مراجعه به دولت مرکزی عراق با کردستان رابطه برقرا کرد. الان اردوغان چون با داعش ارتباط دارد و داعش هم تهدید کرده است که اسناد این ارتباط را در صورتی که ارتش ترکیه به داعش حمله کند فاش خواهد کرد. لذا اردوغان مایل نیست مستقیماً با داعش و گروهک های تروریستی درگیر شود. در واقع همان سیاستی که امریکا در ائتلاف جهانی علیه داعش اتخاذ کرد و از نیروهای کشورهای منطقه استفاده کرد. الان اردوغان سعی می کند از نیروهای پیشمرگه بر ای کمک به منطقه کوبانی استفاده کند بدون اینکه خود را مستقیماً درگیر با داعش کند.

ایا قدرت گرفتن کردها خود خطری برای ترکیه نیست؟

از مدت ها پیش که بحران سوریه آغاز شد؛ دولت اردوغان سعی کرد که به نوعی با دادن یک سری امتیازات داخلی و شکلی کردها را آرام کند. انچه که الان در ترکیه جریان دارد این است که دولت اردوغان سعی می کند از طریق دادن امتیازاتی و ورود کردها به پارلمان ترکیه و یک سری امتیازات اجتماعی سعی می کند کردها را آرام کند. ولی به هرحال این سیاست منافقانه اردوغان ممکن است در کوتاه مدت جواب دهد؛ ولی در دراز مدت موجب بروز یک چالش امنیتی جدی خواهد شد. اولاً اگر دولت سوریه سرنگون شود؛ دوازده میلیلون علوی ترک که ارتباط عقیدتی با علوی های حاکم در سوریه دارند، شورش خواهند کرد. ضمنا بیست میلیون کرد در ترکیه وجود دارد و تبدیل به چالش اصلی برای اردوغان خواهد بود. اردوغان درست است که سیاست هایی را دارد که می خواهد این سیاست ها را اعمال کند. ولی در نهایت این سیاست به ضرر او تمام خواهد شد. گرچه اردوغان بازیگر سیاسی ماهر و بند باز سیاسی ماهری است؛ اما در نهایت از این بند سقوط خواهد کرد.

چرا ترکیه تا الان حاضر به در اختیار گذاردن فرودگاه به ائتلاف ضد داعش به رهبری آمریکا نشده است؟

الان اختلاف نظرهایی بین آمریکا و دولت اردوغان بروز کرده است. زیرا اردوغان تحت هیچ شرایطی مایل نیست یکی از پیش شرط هایی خود را رها کند. اردوغان مطرح کرده است که مسئله سرنگونی دولت بشار باید در اولویت باشد این در حالی است که سرنگونی اسد است در اولویت کار آمریکایی ها نیست. امریکایی ها سعی می کنند که در دراز مدت و در یک فرایند زمان طولانی بشار اسد را سرنگون کنند. در حالی که اردوغان سریع می خواهد انجام بگیرد. در واقع یک سری پیش شرط هایی اردوغان قرار داده است که برای امریکا قابل قبول نیست. این اختلاف نظرها وجود دارد. لذا امریکایی ها فشار می آورند که ترکیه اجازه دهد هواپیماهای امریکا از پایگاه ترکیه پرواز کند. بازهم اگر ترکیه اجازه بدهد که امریکا از پایگاه های ترکیه استفاده کند؛ داعش باز هم انتقام سختی از ترکیه خواهد گرفت و این موجب وحشت دولت ترکیه خواهد شد.

پیش بینی شما از آینده منطقه و درگیری ها در منطقه چیست؟

موضوع داعش و حضور داعش یک سناریوی کاملاً تعریف شده است. داعش در دراز مدت همچنان در مثلث لبنان سوریه و عراق باقی خواهد ماند. این باقی ماندن به چند دلیل است.1 - سعی می کنند از وجود داعش برای ضربه زدن به مقاومت اسلامی و حزب الله در لبنان استفاده کنند. 2- ایران، عراق و سوریه یک قرارداد احداث خط لوله گاز از ایران به عراق و سوریه امضا کرده اند. این پروژه سنگین 10 میلیارد دلاری است. از طریق این توافق ایران گاز خودش را از طریق عراق و سوریه به دریایی مدیترانه و اروپا صادر می کند. بعد از این قرارداد بلافاصله موضوع داعش را ایجاد کردند تا این منطقه برای مدت ها ناامن باشد و اجازه ندهد که این پروژه تکمیل شود.

ضمن اینکه اخیراً همین اردوغان در سفر به دوحه و گفت و گو با شیخ آل ثانی امیر قطر موضوع باقی ماندن داعش در منطقه و اینکه قطر باید کمک مالی کند تا داعش برای سال ها در منطقه مثلث لبنان، سوریه و عراق باقی بماند و قطر به عنوان کشوری که بتواند مدیریت انرژی گاز را در جهان داشته باشد و در مقابل به ترکیه کمک مالی کند. قطر حتی می خواهد با صادرات گاز به ترکیه خود را جایگزین صادرات گاز ایران کند. این توافق وجود دارد که قطر در اینده به عنوان تنها کشوری که انرژی گاز را در اختیار خواهد داشت ؛ بتواند بر قیمت گاز تاثیر گزار باشد و قیمت گاز را قطر تعیین کند. یا به عبارت دیگر مدیریت جهانی گاز در اختیار قطر قرار بگیرد. لذا در سفر اردوغان به دوحه مسئله ضرورت ناامنی در عراق و سوریه مورد تاکید قرار گرفت و قطر هم تعهد کرده است که کمک مالی برای مدت ها در اختیار داعش قر ار بدهد.

نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد