سلام خوزستان

انتشار اخبار سیاسی- اقتصادی و اجتماعی و فرهنگی خوزستان

سلام خوزستان

انتشار اخبار سیاسی- اقتصادی و اجتماعی و فرهنگی خوزستان

اخبار سیاسی و اقتصادی و تحلیل های روز



دکتر راشد عبانمی رئیس مرکز سیاست های نفتی و پیش بینی های استراتژیک هم گفت: عربستان سعودی با کاهش قیمت نفت به دنبال اعمال فشار بر روسیه و ایران است. او پیش بینی کرد قیمت نفت در چند ماه آینده به رقم های 50 تا 60 دلار برای هر بشکه نیز برسد.
قیمت نفت در بازارهای جهانی به 86 دلار برای هر بشکه یعنی به کمترین میزان در 4 سال اخیر رسید. دلیل این موضوع، افزایش تولید و عرضه نفت توسط عربستان سعودی اعلام شده است.
به گزارش عصر ایران، دراین باره خبرگزاری آناتولی ترکیه در گزارشی به نقل از شماری از کارشناسان نوشت این اقدام ریاض با هدف کاهش قیمت نفت و افزایش فشارها بر ایران است. ایران هم قصد دارد برای جبران کسری بودجه اش، تولید نفت خود را افزایش دهد.
کارشناسان معتقدند ایران نمی تواند در بازار نفت با عربستان سعودی به رویارویی اقدام کند.
همچنین کاهش قیمت نفت تاثیرات منفی بر اقتصاد ایران خواهد داشت این در حالی است که همزمان، اقتصاد ایران از تحریم ها رنج می برد.
برخی دیگر از کارشناسان می گویند کاهش قیمت نفت در بازارهای جهانی به دلیل رقابت ایران و عربستان سعودی در بازار نفت است. ایران از یک سو به دنبال بازگشت به بازارهای نفت و افزایش سهم خود از صادرات این سوخت است و در مقابل عربستان سعودی حاضر نیست به تولید نفت بیش از سهمیه اوپک خود پایان بدهد.
مئیر جاودانفر کارشناسی ایرانی در مرکز هرتزلیا در اسرائیل در این باره گفت: عربستان سعودی به دنبال آسیب رساندن به اقتصاد و قدرت نظامی ایران از طریق کاهش قیمت نفت است. ایران از گروه های مخالف عربستان سعودی در سوریه، عراق و لبنان حمایت می کند.
"محمد اوگوتگو" رئیس باشگاه تحقیقاتی بوسفور در ترکیه هم گفت: ایرانی ها تلاش می کنند با بکارگیری فناوری های جدید، از بخش های نفت و گاز خود حمایت کنند و این بخش ها را ارتقاء دهند اما کاهش قیمت نفت به این روند آسیب می زند.
سازمان کشورهای صادرکننده نفت (اوپک) در آخرین گزارش ماهانه خود اعلام کرد: تولید نفت خام عربستان سعودی در سپتامبر گذشته 9.704 میلیون بشکه نفت و در ماه آگوست 9.597 میلیون بشکه در روز بود.
دکتر راشد عبانمی رئیس مرکز سیاست های نفتی و پیش بینی های استراتژیک هم گفت: عربستان سعودی با کاهش قیمت نفت به دنبال اعمال فشار بر روسیه و ایران است.
او پیش بینی کرد قیمت نفت در چند ماه آینده به رقم های 50 تا 60 دلار برای هر بشکه نیز برسد.
قیمت نفت در سه ماهه اخیر از 115 دلار به 86  دلار رسید.
وی ادامه داد: دلایل این کاهش قیمت، سیاسی است. در این وضعیت عربستان سعودی و کشورهای جنوب خلیج فارس اولین ضرر کنندگان کاهش قیمت نفت هستند.
البته هزینه این اقدام برای روسیه و ایران بیش از عربستان سعودی و کشورهای جنوب خلیج فارس است.
"جان الین جای" مولف کتاب "جنگ با ایران؛ عواقب سیاسی، نظامی و اقتصادی" هم با انتشار تحلیلی نوشت: حسن روحانی رئیس جمهور ایران از کاهش قیمت نفت ناراضی است زیرا او وعده شکوفایی اقتصادی کشورش و کاهش تورم را داده بود.مجله ناسیونال انترست آمریکا با انتشار این تحلیل ادامه داد: ایران بودجه سال جاری خود را براساس قیمت نفت 100 دلار برای هر بشکه و صادرات 1.5 میلیون بشکه در روز تعیین کرده است.
در مقابل، "مازن السدیری" رئیس بخش پژوهش ها در شرکت سرمایه گذاری کاپیتال عربستان سعودی هم گفت: دلیل افزایش تولید نفت سعودی، صرفا اقتصادی است و ارتباطی به مسائل سیاسی ندارد. این سیاست ریاض در بیش از یک دهه گذشته است. آنچه که برای عربستان سعودی اهمیت دارد تحقق ثبات اقتصادی است زیرا نفت مهمترین درآمد این کشور است.
وی افزود: هدف عربستان سعودی اخراج نفت ماسه ای از بازار است. زیرا تولید این نوع نفت بالاست. در صورت کاهش قیمت نفت، سرمایه گذاری در تولید نفت ماسه ای غیراقتصادی می شود.
نفت ماسه ای نوعی نفت بسیار سنگین است که برداشت آن با هزینه های زیادی همراه می شود. به هنگام افزایش قیمت نفت در بازارهای جهانی، تولید نفت ماسه ای نیز به صرفه می شود. البته به تازگی آمریکا با بکارگیری شیوه های جدیدی، توانسته است هزینه های برداشت نفت ماسه ای را کاهش دهد.
فضل البوعیین  تحلیلگر سعودی هم گفت: دلیل افزیش تولید نفت عربستان مسائل سیاسی و اقتصادی است. عربستان سعودی قیمت نفت را کاهش می دهد تا سرمایه گذاران در بخش نفت ماسه ای را از بازار خارج کند. هدف سیاسی هم اعمال فشار بر ایران است که همیشه خواهان افزایش قیمت نفت است. 



در پی اظهارات اردوغان رئیس جمهور ترکیه در باره ایران و سخنان وی پیرامون رهبر ایران جمعی از حامیان ایران با در دست داشتن تصاویر رهبر انقلاب در خیابان های استانبول و آنکارا راهپیمایی کردند.
تظاهرات بی سابقه حامیان رهبر ایران در ترکیه علیه اردوغان

به گزارش عصرایران و بر اساس فیلم های منتشر شده از این راهپیمایی بی سابقه،تظاهرکنندگان شعارهایی از قبیل الله اکبر خامنه ای رهبر،خونی که در رگ ماست هدیه به رهبر ماست ،زبانی که به رهبر ما اهانت کند را می بریم،خامنه ای قهرمان ماست،لبیک یا حسین،اردوغان خائن است و ...سر دادند.
فیلم این تظاهرات در شبکه های اجتماعی منتشر شده است.


نیروهای کرد توانسته‌اند پس از درگیری‌های شدید با نیروهای داعش بر بخش‌های زیادی از شهر عین العرب(کوبانی) دوباره مسلط شوند.
منابع رسانه‌ای خبر دادند که شبه نظامیان داعشی از شهر عین‌العرب(کوبانی) خارج شده‌اند و به روستاهای اطراف این شهر عقب نشینی کرده‌اند.
 به گزارش فارس، تلویزیون المیادین از قول مسئولان کرد خبر داد که شبه نظامیان داعشی از شهر عین‌العرب(کوبانی) خارج شده‌اند و به روستاهای اطراف این شهر عقب نشینی کرده‌اند.
بنابراین گزارش، نیروهای کرد توانسته‌اند پس از درگیری‌های شدید با نیروهای داعش بر بخش‌های زیادی از شهر عین العرب(کوبانی) دوباره مسلط شوند.
کردها در عین العرب تصاویر متعددی از اجساد شبه نظامیان داعشی در کوبانی منتشر کردند و شبکه المیادین هم تصاویری از کارناوال شادی در خیابان‌های عین العرب پخش کرد.
 در همین زمینه «ولات درویش» از مقامات ارشد در کوبانی به المیادین گفت: درگیری در محورهای سه گانه اگنون به خارج از کوبانی انتقال یافته است و تلاش داعش برای کنترل با عین العرب ناکام ماند.
درویش با اشاره به اینکه داعشی‌ها پس از ناتوانی در ورود به شهر حالا اقدام به حملات خمپاره‌ای به شهر می‌کنند، تصریح کرد که در 5 روز گذشته موازنه قوا تغییر کرد و نیروهای کرد از حالت دفاعی به حالت تهاجمی تغییر راهبرد دادند.
شهر کوبانی از یکماه قبل هدف حملات داعش قرار گرفت که با مقاومت نیروهای کرد تلاش داعش برای سیطره بر شهر ناکام ماند. 




مرکز موسوم به دیده بان حقوق بشر سوریه ادعا کرد که چندین فروند جت جنگنده بارها از فرودگاه الجراح استان حلب بلند شده و باز در همین فرودگاه که در تسلط داعش است، به زمین می نشینند.
به گزارش مشرق، این مرکز وابسته به مخالفان سوریه در لندن گزارش داد که خلبانان رژیم سرنگون شده بعث عراق که به داعش پیوسته اند، به اعضای این گروه برای پرواز با 3 جنگنده ای که داعش به غنیمت گرفته است، آموزش می دهند.
رامی عبدالرحمان موسس این مرکز به نقل از شاهدان عینی ادعا کرد: حتی داعش با این جنگنده ها بر فراز پایگاه نظامی الجاره در حلب که تحت نفوذ داعش است، پرواز کرده اند.
به گفته عبدالرحمن، مربی های پرواز داعش، خلبان سابق عراقی و از بازمانده های رژیم بعث صدام هستند.
وی می افزاید: مردم محلی بارها شاهد برخاستن جت های جنگنده از این فرودگاه و همچنین فرود آنها بوده اند؛ اما مشخص نیست که این جت های جنگنده مجهز به موشک و بمب هستند یا خیر.
به گفته شاهدان این پرنده ها، میگ 21 و میگ 23 ارتش سوریه هستند که قبلا داعش به غنیمت گرفته بود.
داعش پیشتر اعلام کرده بود که چندین هواپیمای نظامی را در فرودگاه نظامی الطبقه در استان رقه و دیگر فرودگاه‌های نظامی سوریه به دست آورده است.مرکز کنترل و فرماندهی ارتش آمریکا در منطقه در واکنش به این خبر اعلام کرده تاکنون هیچ شواهدی از فعالیت هوایی داعش در سوریه یا جایی دیگر به دست نیاورده و از آن آگاه نیست.منبع: العالم



سخنگوی وزارت خارجه ترکیه اظهارات مقامات ایرانی را درباره وقایع کوبانی و تراژدی انسانی در منطقه را محکوم کرد و از ایران خواست با سرافکندگی در این باره سکوت کند.
 به گزارش مشرق، وزارت خارجه ترکیه، علی‌رضا بیگدلی، سفیر ایران در این کشور را احضار کرده است.
خبرگزاری آناتولی از قول «تانگو بیلگیج»، سخنگوی وزارت خارجه ترکیه گزارش داد آنکارا به دلیل انتقاد تهران از سیاست‌هایش در سوریه سفیر این کشور را فراخوانده است.  سخنگوی وزیر خارجه ترکیه گفت: «ترکیه برای انجام اقداماتی در راستای قوانین بین‌المللی علیه تهدیدات ضد امنیت ملی نیازی به اخذ اجازه از هیچ کشوری ندارد.»
وی افزود ترکیه اظهارات مقامات ایرانی را درباره وقایع کوبانی و تراژدی انسانی در منطقه را محکوم می‌کند و از ایران می‌خواهد با سرافکندگی در این باره سکوت کند چرا که این کشور از حامیان رژیم سوریه بوده که باعث ایجاد این مشکل در منطقه شده است.
ترکیه از جمله کشورهایی بوده که از زمان آغاز ناآرامی‌ها در کشور سوریه در سال 2011 آشکارا از تروریست‌های مسلح سوریه حمایت کرده است. این کشور در حال حاضر از جمله کشورهای مظنون به حمایت مالی از گروه تروریستی داعش است. 
سخنگوی وزارت خارجه ترکیه افزود ایران خواستار آن شده که برای کمک به مردم سوریه از دولت این کشور اجازه گرفته شود، اما ترکیه مخالفت خود با این موضوع را به سفیر ایران منتقل کرده است.  منبع: تسنیم



گرت پورتر در ادامه نوشت : کلید فهم سیاست ایران در قبال سلاح های هسته‌ای در یک داستان تاریخی در جریان هشت سال جنگ این کشور با عراق نهفته است.
نشریه فارین پالیسی در مقاله ای با پرداختن به مصاحبه ای با محسن رفیق دوست درباره فتوای بنیانگذار انقلاب اسلامی ایران مبنی بر منع توسعه سلاح‌های شیمیایی نوشت: مخالفت ایران با سلاح های کشتار دسته جمعی به زمان جنگ این کشور با عراق برمی گردد که نشان دهنده عدم تمایل ایران برای گسترش این سلاح ها است.

به گزارش ایسنا، گرت پورتر در مقاله خود نوشت: مذاکرات هسته‌ای میان ایران و شش قدرت جهانی که هم اکنون در حال نزدیک شدن به ضرب الاجل تعیین شده اش در 24 نوامبر است به دلیل خواسته آمریکا مبنی بر برچیده شدن ظرفیت غنی سازی اورانیوم در ایران به بن بست رسیده است، این درخواست از آنجایی مطرح می‌شود که غرب و آمریکا ادعا می‌کند ایران در گذشته به طور مخفیانه روی توسعه سلاح های هسته‌ای کار کرده و از این رو قابل اعتماد نیست.

ایران با رد این ادعاها تاکید دارد که سلاح های هسته‌ای خلاف موازین اسلام است و برای اثبات آن به فتوای آیت الله خامنه ای رهبر این کشور اشاره می‌کند. با این حال مقامات آمریکایی و اروپایی هنوز در خصوص ماهیت صلاح آمیز هسته‌ای ایران تردید دارند و این فتوا را که بر مبنی اصول اسلامی شیعه صادر شده است، نادیده می گیرند. آنها در ازای به اطلاعاتی ساختگی اعتماد می‌کنند که هیچ گاه نتوانسته است اتهام وجود برنامه سلاح های هسته‌ای در ایران را به اثبات برساند.

گرت پورتر در ادامه نوشت : کلید فهم سیاست ایران در قبال سلاح های هسته‌ای در یک داستان تاریخی در جریان هشت سال جنگ این کشور با عراق نهفته است. این داستان که برای اولین بار در اینجا بیان می‌شود تشریح می‌کند، چرا ایران هیچ گاه برای مقابله با حملات سلاح های شیمیایی عراق علیه نیروهای نظامی و غیرنظامیانش دست به تلافی نزده است. این حملات حدود بیست هزار ایرانی را به کام مرگ نشاند و بیش از صدها هزار نفر را به طرز جدی مجروح کرد. این ماجرا همچنین ثابت می‌کند که مخالفت رهبری ایران با سلاح های شیمیایی و هسته‌ای کاملا ریشه ای و صادقانه است.

برخی منابع ایرانی پیش‌تر به فتوای آیت الله روح الله خمینی (ره) بنیانگذار انقلاب ایران اشاره کرده اند که مانع از کار روی سلاح های شیمیایی در جریان جنگ این کشور باعراق شده بود ،اما این مسئله هیچ گاه به طور جزئی مورد بررسی قرار نگرفت و مشخص نشد آیت الله خمینی کی و چگونه چنین فتوایی صادر کرده است. از این رو این موضوع برای چند دهه نادیده گرفته شده است.

پورتر در مقاله خود به مصاحبه اش با محسن رفیق دوست اشاره و تصریح کرد: در زمانی که به ایران سفر کرده بودم، رئیس وقت وزارتخانه مسئول تجهیزات نظامی ایران روایت عینی از مخالفت آیت الله خمینی (ره) نه تنها با سلاح های شیمیایی بلکه با سلاح های هسته‌ای ارائه کرده است.

محسن رفیق دوست که در زمان جنگ هشت ساله ایران به عنوان وزیر سپاه پاسداران انقلاب اسلامی فعالیت کرده است در مصاحبه ای که در اواخر سپتامبر با من داشت فاش کرد که خود طرح کار روی تسلیحات هسته‌ای و شیمیایی را با آیت الله خمینی ارائه داده بود. اما بنیانگذار انقلاب در دو جلسه جداگانه اعلام کرده بود که سلاح های کشتار دسته جمعی در اسلام حرام است.

پورتر در این مقاله به استفاده صدام حسین دیکتاتور عراق از سلاح های شیمیایی در طول هشت سال جنگ با ایران پرداخت و یادآور شد: عراقی ها سلاح های شیمیایی را تنها وسیله ای یافتند که بتوانند با آن قدرت ایران مقابله کنند. پزشکان ایرانی در اواسط سال 1983 وجود گاز خردل را در سلاح های عراقی ثبت کردند. اگرچه رفیق دوست گفت که استفاده عراقی ها از گاز خردل در حملاتشان علیه ایران در فوریه و مارس 1984 افزایش چشم گیری پیدا کرد.

رفیق دوست در این گفت‌و گو تصریح کرد که درآن زمان از دولت های خارجی خواست تا با پشتیبانی و کمک با تهدیدات حملات شیمیایی عراق مقابله کند اما همه آنها با درخواست وی مخالفت کردند. این موضوع سبب شد تا وی تصمیم بگیرد که وزارتخانه اش هر آنچه ایران برای استفاده در این جنگ نیاز دارد را تولید کند.

وی در این باره گفت: من در آن زمان تمام محققان و کارشناسانی که در زمینه مسائل دفاعی دانشی داشتند جمع کردنم و از آنها خواستم تا روی احتیاجات نظامی مان شامل سلاح های شیمیایی و هسته‌ای کار کنند.

این مقام ایرانی پس از این برای گفتگو در این زمینه به آیت الله خمینی مراجعه می کندو امیدوار بوده است تا موافقت وی برای ساخت سلاح های شیمیایی و هسته‌ای بگیرد. اما رهبر ایران پس از خواندن گزارش رفیق دوست قویاً اعلام کرد : ساخت و توسعه سلاح‌های شیمیایی و هسته‌ای خلاف موازین اسلام است.

رفیق دوست در ابتدا اینگونه تصور می کرد که تاثیرات حملات شیمیایی عراق علیه غیر نظامیان ایران بتواند آیت الله خمینی را به اتخاذ رویکرد جدید وادارد،اما وی هیچگاه موضع خودرا تغییر نداد و به طور شفاف و مستقیم به محسن رفیق دوست گفت:‌ اصلا در باره سلاح‌های هسته‌ای و شیمیایی حرفی نزن.

پورتر افزود: فتوای بنیانگذار انقلاب اسلامی ایران در مورد سلاح های کشتار دسته جمعی شامل تسلیحات شیمیایی توسط آیت الله خامنه ای رهبر کنونی ایران نیز ادامه یافت. ایران در سال 2004 به طور علنی فتوای آیت الله خامنه ای مبنی بر منع تولید سلاح ‌های هسته‌ای را اعلام کرد اما رسانه های آمریکا و اروپا آن را مسئله ای دانستند که نباید جدی تلقی شود.

با این حال دولت باراک اوباما رئیس جمهور آمریکا از سال 2012 تا کنون از این فتوای آیت الله خامنه ای استقبال کرده است و حتی اوباما در سخنرانی اش در مجمع عمومی سازمان ملل در سپتامبر 2013 به آن اشاره کرد. اما مشاوران باراک اوباما هنوز با دید تردید به این فتوا می نگرند اگرچه آن را یک بیانیه ای قدرتمند در خصوص منع تولید سلاح های کشتار دسته جمعی تلقی می‌کنند.

به نوشته گرت پورتر ماجرای فتوای بنیانگذار انقلاب علیه سلاح های شیمیایی نشان می‌دهد زمانی که سیستم اسلامی ایران یک حکم دینی را علیه سلاح های کشتار دسته جمعی صادر می‌کند و آن را خلاف اسلام می‌داند . این مسئله تمام جنبه های نظامی این کشور را در بر می گیرد. فتوای آیت الله خمینی مانع از تولید و استفاده از این سلاح‌ها شد اگرچه نیروهای ایران در زمان جنگ قربانی حملات عراقی شدند.

بنابراین سخت است بتوان آزمون محکم تری را درباره قدرت فقه اسلامی رهبری ایران در خصوص یک مسئله مثال زد. همچنین مذاکره کنندگانی که درک درستی از فتوای آیت الله خمینی و آیت الله خامنه ای ندارند مستعد هستند تا هزینه محاسبه اشتباه خود را بپردازند.
نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد