سلام خوزستان

انتشار اخبار سیاسی- اقتصادی و اجتماعی و فرهنگی خوزستان

سلام خوزستان

انتشار اخبار سیاسی- اقتصادی و اجتماعی و فرهنگی خوزستان

اخبار سیاسی و اقتصادی و تحلیل های روز



ادعای آل خلیفه:
وزیر خارجه بحرین با طرح این ادعا که ایران نیروهایی در سوریه دارد که به نیابت از این کشور می‌جنگند، ایران را به دخالت در امور سوریه متهم کرد.
به گزارش سرویس بین‌‌الملل باشگاه خبرنگاران به نقل از المانیتور، وزیر خارجه بحرین ادعا کرد: ایران نیروهایی را برای کمک به نیروهای حزب الله راهی سوریه کرده است.
شیخ خالد بن احمد بن محمد آل خلیفه مدعی شد: ما با کسی به نفع دیگری نمی جنگیم و دیگران هم به نفع ما نمی جنگند.ما نقشی شفاف بازی می کنیم و با دیگر کشورها همکاری می کنیم.در برابر ایران عوامل خود را دارد که به نفعش می جنگند.به طور شفاف بگویم،ایران در امور سوریه دخالت می کند(!) و نیروهای خود را به آنجا فرستاده است.این کشور همچنین از حزب الله حمایت می کند و آنها را وارد جنگ سوریه کرده است.این اقداماتی است که آنها انجام می دهند اما ما تنها از خود دفاع(!) می کنیم.
خلیفه درباره اوضاع سیاسی بحرینمدعی شد:ما نه با ایران و نه حزب الله و یا هر کشور و یا جناحی در جهان که در امورمان دخالت کند روابطی نداریم.این موضوعی کاملا بحرینی است و اگر پیشرفتی در آن باشد تنها با کمک بحرینی ها حاصل می شود.ما در این باره خوش بین هستیم.
وی درباره عراق گفت:منفعت بحرین در این است که شاهد عراقی با ثبات باشد که از تمامیت ارضی و استقلال و حاکمیت برخوردار باشد و مردم آن راضی و خشنود و بدون دخالت خارجی در جهت پیشرفت حرکت کنند.این در راستای منافع ما به عنوان یک کشور برادر است.اخیر ما شاهد تحولات مهمی در عراق از جمله تشکیل دولت جدید و باز شدن افق های تازه از طرف این کشور به روی دیگر کشورهای منطقه هستیم.صادقانه بگویم که من منتظر دیدار با برادرم ابراهیم جعفری وزیر خارجه عراق هستم و همچنین از حضور وی در منامه استقبال می کنم.
وی درباره حضور بحرین در ائتلاف با آمریکا بر ضد داعش گفت:دلیل اینکه ما در این موضوع از آمریکا حمایت کردیم این بود که معتقدیم که این تنها نبرد آمریکا محسوب نمی شود و نبردی عالی برای ما محسوب می شود.
وزیر خارجه بحرین در ادامه گفت:من قصد ندارم که وارد جزئیات عملیات های نظامی بر ضد داعش شوم اما موضوع مشارکت و داشتن نقشی در این مبارزه است.اگر ما شکست بخوریم،آنگاه ما در پذیرش نقشی موثر در حفاظت از منطقه شکست خورده ایم.



کد مطلب: 244149
حمله سایبری اف بی آی به ایران
تاریخ انتشار : یکشنبه ۱۳ مهر ۱۳۹۳ ساعت ۰۸:۴۵
ینترنشنال بیزینس تایمز از حملات سایبری اف بی آی به کشورهای مختلف جهان از جمله ایران پرده برداشت.
به گزارش واحد مرکزی خبر به نقل از پایگاه اینترنتی اینتر نشنال بیزینس تایمز، « دیوید گیلبرت » نوشت: پلیس فدرال آمریکا ( اف بی آی ) با استفاده از هکرهای ناشناس و گمنام حملات سایبری متعددی به بسیاری از کشورها از جمله انگلیس، ایران، عراق و بیست و هشت کشور دیگر انجام داده است. « هکتور خاویر مونسیگور » مشهور به « سابو» یکی از منفورترین هکرهای جهان و جاسوس آمریکایی، یکی از افرادی است که در برنامه ریزی های اف بی آی برای انجام حملات سایبری شرکت داشته است.
اسناد جدید حاکی از آن هستند که اف بی آی از مخبران و جاسوسان متعددی در این برنامه استفاده می کند. اف بی آی از «سابو» برای شناسایی و لو دادن سایر هکرهای گمنام که در حملات سایبری علیه اهداف آمریکایی از جمله اف بی آی پلیس فدرال آمریکا، سی آی ای سازمان اطلاعات مرکزی آمریکا و شرکت سونی شرکت داشته اند، استفاده کرد.
اف بی آی در ادامه از « سابو » برای ایجاد برنامه ها و حملات سایبری به پایگاه های مختلف اینترنتی در سراسر جهان بویژه سایت های دولتی کشورهای مختلف، بهره برده است.
« سابو» در لو دادن « جرمی هاموند » هکر بسیار معروف بین المللی به مقام های آمریکایی نقش فعال داشت. « جرمی هاموند» که در حملات سایبری متعددی شرکت داشته است و از جاسوس بودن «سابو » اطلاعی نداشت، اینک دوران ده ساله زندان خود را در آمریکا سپری می کند.
حملات سایبری اف بی آی ، اعتبارنامه ها ، معاملات مالی و مکالمات الکترونیکی شهروندان خارجی و عوامل دولتی کشورهای مختلف را در بر می گرفته است. هکتور خاویر مونسیگور که برای اف بی آی کار می کرده است اینک از اتهامات وارده از سوی دادگاهی در نیویورک تبرئه شده و از وی بخاطر همکاری های ارزشمندش با اف بی آی تشکر شده است.
« سابو» توانسته است با همکاری « ها موند » به سی و یک کشور جهان از جمله برزیل، هلند، انگلیس، استرالیا ، ترکیه ، ایران ، عراق عربستان سعودی و کشورهای دیگر حملات سایبری انجام دهد



ترکیه اردوغان - داود اوغلو که دارای گرایش‌های اخوان المسلمینی در بستری نو عثمانی و توسعه طلبانه است اگر در شکل‌گیری گروه تروریستی داعش همچون عربستان سعودی و قطر دارای مسئولیت مستقیم نباشد با خودداری از اتخاذ مواضع صریح بر ضدّ آن دارای مسوولیت‌های بسیار سنگینی‌ است
کد خبر: ۴۴۰۱۰۳
تاریخ انتشار:۱۵ مهر ۱۳۹۳ - ۰۷:۱۲-07 October 2014
دکتر امیر مدنی در سرمقاله مردم سالاری نوشت:

پارلمان ترکیه با تصویب طرحی به دولت آن کشور اختیار داده است تا به عراق و سوریه نیروی زمینی‌ بفرستد و به کشور‌های دیگر اجازه بدهد که از پایگاه‌های ترکیه به انجام عملیات نظامی بر ضدّ داعش بپردازند. گروه تروریستی داعش که مناطق وسیعی را در شمال و شرق سوریه به تصرف در آورده با اشغال مناطق خودگردان کردنشین سوریه و محاصره شهر کوبانی به مرز ترکیه نزدیک شده است. پیش از این رجب اردوغان رئیس جمهور ترکیه، خواستار منطقه‌ای‌ حائل بین سوریه و ترکیه با استفاده از نیروی زمینی‌ شده بود.

نخست وزیر ترکیه آقای احمد داود اوغلو نیز در مصاحبه مطبوعاتی خود اعلام داشت که «نمی‌خواهیم کوبانی سقوط کند و برای پیشگیری از این حادثه هر چه در توان داریم انجام خواهیم داد». سخنان مقامات ترکیه به همراه تصمیم پارلمان ظاهراً به مقاصد انسان دوستانه و برای پیشگیری از آوارگی و قتل عام ده‌ها هزار کرد کوبانی و مناطق اطراف توسط ماشین آدمکشی داعش صورت می‌گیرد. اما با نگاهی‌ به مواضع و سیاست‌های درونی و منطقه‌ای‌ آقای اردوغان و دولت وقت ترکیه در قبال اقلیت‌ها و معترضان داخلی، بحران سوریه، مساله کرد و رفتار با پناه جویان کرد و سرانجام نحوه تعامل با گروه داعش نمی‌توان به اهداف ژئوپلیتیکی پنهان در پس مقاصد انسان دوستانه اعلامی نیندیشید.

واقعیت آن است که ترکیه اردوغان - داود اوغلو که دارای گرایش‌های اخوان المسلمینی در بستری نو عثمانی و توسعه طلبانه است اگر در شکل‌گیری گروه تروریستی داعش همچون عربستان سعودی و قطر دارای مسئولیت مستقیم نباشد با خودداری از اتخاذ مواضع صریح بر ضدّ آن دارای مسوولیت‌های بسیار سنگینی‌ است. رفت و آمد و حضور چهره‌های سرشناس حامی‌ داعش به ترکیه، مجاز داشتن عبور افراطیون دلتای جهانی‌ به سوریه از طریق خاک و مرز‌های ترکیه، ارائه خدمات درمانی به جنگجویان زخمی داعش، خرید و فروش مواد نفتی‌ و آثار هنری به سرقت رفته از کشور‌های سوریه و عراق در بازار‌های ترکیه و نحوه نا روشن آزادی دیپلمات‌های ترکیه ای‌ به گروگان گرفته شده در موصل به همراه شواهد بسیار دیگر همچون وجود دفاتر غیر رسمی‌ نمایندگی داعش در خاک ترکیه حاکی‌ از رابطه ای‌ است که اگر دوستانه تلقی‌ نشود حکایت از اشتراک منافع و مبتنی‌ بر درک متقابل با حفظ تفاوت هاست.

رابطه ترکیه با داعش به گونه ای‌ است که به نوشته روزنامه حرّیت ترکیه حتی آقای بایدن معاون پرزیدنت اوباما در سخنرانی خود در دانشگاه هاروارد اذعان می‌کند که ترکیه به همراه متحدان منطقه ای‌ آمریکا همچون عربستان و امارت متحده در شکل گیری داعش و ایجاد جنگ فرقوی دارای مسئولیتی بسیار سنگینند. این در حالی‌ست که به نوشته دیلی تلگراف فرانسیس ریساردن سفیر پیشین آمریکا در ترکیه از «همکاری دولت ترکیه با جبههً نصرت» که شاخه سوری القاعده است سخن می گوید. پرسش مطروحه این است که با ملاحظه نقش ترکیه در شکل گیری داعش و دیگر گروه‌های افراطی و سیاست بسیار سختگیرانه ترکیه در قبال کرد‌های ترکیه و بطور کلی‌ مساله کرد چرا ترکیه با اعلام قصد دفاع از کوبانی آن هم با نیت انسان دوستانه از طریق ورود احتمالی‌ نیروی زمینی‌ در برابر داعش قرار می‌گیرد؟

واقعیت اینجاست که ترکیه در چارچوب گرایش‌های نو عثمانی توسعه طلبانه مقاماتی که خود را از تبار آلب ارسلان و سلطان محمد فاتح می‌دانند، قصد ورود به خاک سوریه را دارد تا بتواند با موافقت آمریکا حکومتی دست نشانده هم جنس خود یعنی با گرایش اخوانی را در سوریه حاکم سازد. این امر در ذهن مقامات ترکیه از جمله به این دلیل امکان تحقق‌ را دارد که بمباران‌های ائتلاف به رهبری آمریکا بدون نیروی زمینی‌ امکان غلبه بر آدم خوران داعش را ندارد و تحقق‌ ممکن آن دارای برد‌های چند گانه است.

تصمیم‌گیران در ترکیه فکر می‌کنند که با سیاست وارد سازی نیروی زمینی‌ به کوبانی به نیت انسان دوستانه (قابل پذیرش برای افکار عمومی جهانی‌) به تجربه خودگردانی کرد‌های سوریه در چارچوب حاکمیت ملی‌ سوریه، با ایجاد منطقه حائل پایان می‌‌نهند ( حذف تجربه دموکراتیک خود گردانی کردی- بومی ذاتا ضد داعشی و ضد اخوانی ) و با استفاده از بمباران‌های ائتلاف (با هزینه رقیبان جهان سنّی یعنی عربستان سعودی و شیوخ ) و حذف سر دیو افراطیگری، بدن دیو را حفظ کرده آن را در کنار نیروی زمینی‌ خود در جهت تغییر رژیم در سوریه ( حذف اسد) در جهت اهداف ژئوپلیتیکی پروژه نو عثمانی به کار می‌گیرند.

جنگ‌های تجاوزکارانه همیشه با مقاصد و برنامه آغاز می‌شوند اما با نخستین شلیک‌ها همه چیز تغییر می‌کند. در برابر چنین برنامه جنگی مبتنی‌ بر بکارگیری حتا جانبی گروه تروریستی داعش گذشته از دولت‌ها و ملت ها، شهروندان ترکیه قرار دارند که بیش از 70 درصد آنان مطابق نظر خواهی‌ها تمایلات ضدّ افراطیگری و ضدّ داعشی دارند. همه دولت‌ها اشتباه می‌کنند و مقامات کنونی ترکیه نیز به دام ماجرایی پر مخاطره خود آفریده شده افتاده اند و البته امکان اصلاح نیز وجود دارد. مقامات ترکیه با ادامه این سیاست بسیار خطرناک کشور خود را به سوی پاکستانی‌ شدن و بی‌امنیتی مستمر پیش می‌برند.


نگاهی به جایگاه منطقه‌ای و فرا منطقه‌ای یمن؛
کشوری با موقعیت فوق استراتژیک/ دوسوم حمل و نقل دریایی جهان از آب‌های یمن صورت می‌گیرد
تاریخ انتشار : دوشنبه ۱۴ مهر ۱۳۹۳ ساعت ۰۹:۵۱
 
در مثلث طلایی سه تنگه راهبردی هرمز، مالاگا و باب المندب، بالغ بر دو سوم حمل و نقل دریایی جهان و به تعبیری اقتصاد جهان جریان دارد. بخصوص اینکه این تنگه‌ها قسمتی از مسیر تجارت انرژی جهانی را تشکیل می‌دهند. باب المندب، آبراهی است که یمن به واسطه جزیره پریم (یا میون) می تواند به سادگی آن را ببندد یکی از رئوس این مثلث طلایی است.
کشوری با موقعیت فوق استراتژیک/ دوسوم حمل و نقل دریایی جهان از آب‌های یمن صورت می‌گیرد
سرویس بین‌الملل جهان‌نیوز - روح الله نجابت: اتفاقاتی که از شامگاه ۲۶ مرداد با محوریت جنبش انصارالله در یمن آغاز شد، مجددا و پس از بیداری اسلامی در سال ۲۰۱۱ و بیش از آن مقطع، نگاه‌ها رو به سوی خود جلب کرد.

یمن، کشوری در منطقه غرب آسیا و شمال آفریقا که به جهات مختلف جایگاه منحصر به فردی دارد ، آنچنان مورد توجه قدرت‌های منطقه‌ای و فرامنطقه ای قرار گرفته که پیش از هر تحلیلی در باره حوادث این روزهایش باید به ریشه های اهمیت و جایگاه یمن بپردازیم.

مختصاتی فرهنگی‌، جغرافیایی، امنیتی و اقتصادی یمن آنچنان پیچیده و چند بعدی است که کنار هم قرار دادن ابعاد مختلف آن‌ها نتیجه‌ای جز فهم اهمیت یمن در معادلات منطقه‌ای و فرا منطقه‌ای ندارد. آنچه که امروز در یمن اتفاق می‌افتد به دلایل مختلف از جمله همین جایگاه ویژه‌اش، نقطه آغازین تحولات دیگری در آینده خواهد بود؛ هر چند که میان طرف‌های سیاسی نیز توافقنامه امضا شد به نظر می رسد یمن آبستن تحولات گسترده تری در آینده خواهد بود.

سعی بر آن است تا در چند نوشته موجز و مفید به ابعاد مختلف جایگاه یمن و طبعا دلایلی که باعث شده این خطه از شبه جزیره عربستان مورد توجه ویژه قرار گیرد، پرداخته شود.

آنچه که به یمن موقعیتی ممتاز بخشیده، تؤامان شدن ویژگی‌هایی است که اگر هر کشوری به تنهایی هر کدام از آن ها را داشت، می‌توانست موقعیتی استثنایی در معادلات منطقه ایفا کند. حال آنکه در مورد یمن هر کدام از این ویژگی‌ها به تنهایی و در عین حال در ترکیب با دیگر مولفه‌ها همراه با هم‌افزایی بسیار تاثیر خود را می‌گذارند.

اهمیت جغرافیایی یمن در معادلات منطقه ای و فرامنطقه ای

یمن موقعیت جغرافیایی منحصر به فرد و بسیار چشمگیری دارد که آن‌را از نظر استراتژیک پراهمیت و فوق استراتژیک ساخته، با نگاهی به نقشه می‌توان به سادگی نسبت آب‌راه باب‌المندب، خلیج فارس، دریای سرخ و اقیانوس هند و همچنین شبه جزیره عربستان، غرب آسیا، شمال آفریقا و شاخ آفریقا را فهمید.



یمنی که هیچ‌گاه متحد و یکپارچه نبوده‌ -حتی پس از موافقتنامه ۱۹۹۰- و عملا اجتماعی از چندین قبیله بوده است، حاصل خیزترین خطه شبه‌جزیره عربستان محسوب می گردد. یمن با دارا بودن خط ساحلیِ به امتداد بیش از ۲۴۰۰ کیلو‌متر، دروازه طبیعیِ جنوبی و جنوب غربی شبه جزیره عربستان و کشورهای شورای همکاری خلیج فارس نیز می‌باشد.

همچنین توجه به تسلط یمن بر خلیج عدن و آب‌راه باب المندب که نقطه اتصال اقیانوس هند با دریای سرخ است، بیانگر اهمیت فوق العاده این کشور در جغرافیای سیاسی و اقتصادی منطقه است.

گفته می شود در مثلث طلایی سه تنگه راهبردی هرمز، مالاگا و باب المندب، بالغ بر دو سوم حمل و نقل دریایی جهان و به تعبیری اقتصاد جهان جریان دارد. بخصوص اینکه این تنگه‌ها قسمتی از مسیر تجارت انرژی جهانی را تشکیل می‌دهند. باب المندب، آبراهی است که یمن به واسطه جزیره پریم (یا میون) می تواند به سادگی آن را ببندد یکی از رئوس این مثلث طلایی است.


این تنگه یکی از راه‌های عبور برای کشتی هایی است که از طریق کانال سوئز به اروپا رفت و آمد می‌کنند.

 
هم مرزی با عربستان در مرزهای شمالی، کشوری که منابع غنی نفتی دارد و به واسطه حرمین شریفین در آن سرزمین تاثیرگذاری جدی بر دنیای اسلام دارد در کنار همسایگی دریایی با سومالی -که چند سالی است بحث دزدان دریایی، نامش را بر سر زبان ها آورده- مقوله‌ای نیست که به سادگی بتوان از کنار آن عبور کرد.





کد خبر: ۲۰۹۳۱۳
۱۴ مهر ۱۳۹۳ - ۰۹:۱۹
فرارو- شبکه المیادین سوریه اعلام کرد، پس از تسلط داعش بر بلندی های حومه شهر عین العرب ( کوبانی) این شهر به لحاظ نظامی سقوط کرده است.

 خالد عیسی، معاون رئیس حزب اتحاد دمکرات سوریه از تسلط کامل داعش بر بلندی «مشته النور» خبر داد و اعلام کرد که داعش با تسلیحات سنگین و موشک اندازها به حاشیه شهر رسیده است و جنگ چریکی بین دو طرف در جریان است.

در هیمن حال دیده بان حقوق بشر سوریه نیز اعلام کرد، داعش بخش های بسیاری زیادی از بلندی های مشته النور را تصرف کرده است و به لحاظ و مفهوم نظامی شهر عین العرب اکنون سقوط کرده است، زیرا اکنون همه نقاط شهر به علت ارتفاعات مشته النور زیر آتش داعش قرار دارد.

علاوه بر این، داعش سلاح های سنگین و موشک انداز در اختیار دارد و حتی پیش از تسلط بر این بلندیها نیز شهر را هدف آتش قرار داده بود، در محور جنوبی نیز عناصر داعش به شدت در حال جنگ هستند.

در همین حال آوارگان کرد کوبانی که در نقاط مرزی ترکیه چناه گرفته اند در روزهای اخیر از روی تپه های مشرف به نقاط عملیاتی نبرد با داعش را تماشا می کنند. آنان در شهر مرزی "سوروس" در ترکیه پناه گرفته اند و از همانجا می توانند نبرد با داعش بر سر تصرف کوبانی را تماشا کنند.













نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد