سلام خوزستان

انتشار اخبار سیاسی- اقتصادی و اجتماعی و فرهنگی خوزستان

سلام خوزستان

انتشار اخبار سیاسی- اقتصادی و اجتماعی و فرهنگی خوزستان

اخبار سیاسی روز



انگار قرار نیست گزافه گویی‌های مسئولین کشور ذره‌ای امارات درباره سه جزیره ایرانی ابوموسی، تنب کوچک و بزرگ پایان یابد! وزیر خارجه امارات متحده عربی دیروز (شنبه) با اشاره به جزایر سه گانه جمهوری اسلامی ایران، نسبت به برافراشتن پرچم کشورمان در جزیره ابوموسی اعتراض و درخواست کرد اختلاف فیمابین در دیوان دادگستری بین‌المللی حل و فصل شود.
کد خبر: ۴۳۸۰۲۰
تاریخ انتشار:۰۶ مهر ۱۳۹۳ - ۱۹:۱۴-28 September 2014
اماراتی ها  پایشان را به اندازه گلیمشان دراز کنند!انگار قرار نیست گزافه گویی‌های مسئولین کشور ذره‌ای امارات درباره سه جزیره ایرانی ابوموسی، تنب کوچک و بزرگ پایان یابد! وزیر خارجه امارات متحده عربی دیروز (شنبه) با اشاره به جزایر سه گانه جمهوری اسلامی ایران، نسبت به برافراشتن پرچم کشورمان در جزیره ابوموسی اعتراض و درخواست کرد اختلاف فیمابین در دیوان دادگستری بین‌المللی حل و فصل شود.

به گزارش «تابناک»، وزیر خارجه امارات در سازمان ملل مدعی شده که ایران جزایر ما را اشغال کرده و پرچم خود را به اهتزاز درآورده است و از جامعه بین المللی نیز خواسته به درخواست‌های آن‌ها پاسخ دهد. 

شیخ عبدالله بن زاید آل نهیان مدعی شده است، استقرار صلح و ثبات در منطقه عنصر کلیدی دستیابی به امنیت جهانی است و این مهم، اولویت سیاست خارجی امارات متحد عربی است؛ بنابراین، دولت ما بار دیگر عدم پذیرش اشغال سه جزیره امارات توسط ایران را اعلام می‌کند. 

وزیر خارجه امارات همچنین افزوده است: ما تإکید می‌کنیم همه کارهای انجام گرفته توسط مسئولان ایران بر خلاف قوانین بین المللی و ارزش‌های انسانی است. به همین منظور من اعلام می‌کنم که جمهوری اسلامی ایران به تازگی پرچم خود را در جزیرهٔ ابوموسی ـ که بنا بر تفاهم نامه ۱۹۷۱ متعلق به امارات است ـ قرار داده است. 

شیخ اماراتی ادامه داده است: کشورم به شدت به این کار ایران اعتراض دارد و آن را نقض کنندهٔ تفاهم نامه ۱۹۷۱ می‌داند؛ بنابراین، بار دیگر از این تریبون از جامعه بین المللی می‌خواهیم به ایران اصرار ورزد که به درخواست‌های صادقانه و صلح آمیز امارات متحده عربی برای حل این مسأله ـ چه از راه مذاکرات مستقیم یا ارجاع آن به دادگاه بین المللی ـ پاسخ دهد. 

بنا بر این گزارش، هرچند این گونه اظهارات متوهمانه و بی‌ارزش قطعا حتی ارزش پاسخ هم ندارد، با این حال نماینده جمهوری اسلامی ایران حاضر در جلسه مجمع عمومی سازمان ملل متحد نیز در پاسخ به اظهارات وزیر خارجه امارات، با تأکید بر حق حاکمیت سرزمینی ایران بر جزایر ابوموسی، تنب کوچک و تنب بزرگ، این سه جزیره را جزء لاینفک خاک جمهوری اسلامی ایران دانست و در ادامه سخنانش، اظهارات وزیر خارجه امارات در این زمینه را مصداق دخالت در امور داخلی ایران دانست و این اظهارات را رد کرد. 

باید گفت، این گونه سخنان از سوی مسئولین اماراتی که گاهی گفته می‌شود، تنها برای این است که بتوانند، با توجه به موقعیت ذره‌ای خود قدری جلب توجه کنند، اظهار ارادتی نیز به اربابان عربی و غربی خودشان داشته باشند. 

در همین زمینه، منصور حقیقت‌پور، نماینده مردم اردبیل در مجلس شورای اسلامی و همچنین عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی در گفت‌و‌گو با تابناک در مورد علت این گونه سخنان توسط مقامات اماراتی بیان داشت: اینها باید سرسپردگی خودشان به امریکایی‌ها، غربی‌ها و برخی کشورهای عربی را نشان بدهند، زیرا غربی‌ها در منطقه خاورمیانه به دنبال تنش و بی‌ثباتی هستند. 

وی ادامه داد: اماراتی‌ها باید پایشان را به اندازه گلیمشان دراز کنند و حرفی از جزایر سه گانه ایرانی نزنند. آنان نباید هیچ تمایلی به ورق خوردن مسائلی در سطح منطقه داشته باشند، زیرا قطعاً ضرر خواهند کرد. اگر کسی بخواهد از لحاظ تاریخی مدعی باشد، این ایران است؛ بنابراین بهتر است آن‌ها درصدد ورق خوردن مسائل تاریخی نباشند. 

حقیقت‌پور گفت: اماراتی‌ها بدانند آب به آسیاب دشمنان ثبات منطقه می‌ریزند و این اظهارات فقط منطقه را مشوش می‌کند و باعث دخالت خارجی در امور منطقه می‌شود. 

این نماینده مجلس در مورد اینکه آیا مجلس تذکر یا هشداری به اظهارات اماراتی خواهد داد، بیان داشت: اماراتی‌ها باید مراقب رفتارشان باشند و حرفی بزرگ‌تر از دهانشان نزنند. البته سخنان این‌ها اینقدر بی‌ارزش است که حتی نیاز ندارد به آن پاسخ داده شود، چون این سخنان هیچ گونه پایه و اساسی ندارد. اینجا اعلام می‌کنیم که اماراتی‌ها نباید بی‌خود با دم شیر بازی کنند.

افشاگری یک روزنامه‌نگار آمریکایی:
اسرائیل جنگ میان آمریکا و روسیه را می‌خواهد/ نقشه صهیونیست‌ها برای خارج کردن مسکو از خاورمیانه

گروه بین‌الملل - رجانیوز: مارک گلن، روزنامه نگار امریکایی، می‌گوید رژیم اسرائیل می‌خواهد مانند آنچه در سال ۱۹۶۷ میلادی انجام داد، شاهد جنگ میان امریکا و روسیه باشد.

به گزارش رجانیوز به نقل از پرس تی وی، مارک گلن روز یکشنبه (۲۸ سپتامبر، ۶ مهر) در گفت و گو با پرس تی وی گفت:«اسرائیل درست همان طوری که امریکا و روسیه، دو ابر قدرت هسته‌ای، در ۸ ژوئیه ۱۹۶۷ میلادی وارد جنگ شدند، امروز نیز خواهان جنگ میان این دو کشور است.»
 
 
اظهارات این روزنامه نگار امریکایی به «حمله دو ساعته» رژیم اسارئیل علیه ناو جاسوسی  یو اس اس لیبرتی در شبه جزیره ی سینا در ۱۹۶۷ میلادی اشاره داشت. این حمله با هدف ایجاد وضعیت سیاسی با هدف بیرون راندن روسیه از خاورمیانه اجرا شد.
 
مارک گلن خاطر نشان کرد: «روسیه و امریکا احتمالا بر سر این که چه کسی قرار است کنترل منابع خاورمیانه را در اختیار بگیرد، درگیری‌های نظامی پیدا خواهند کرد.»
 
این روزنامه نگار امریکایی خاطر نشان کرد: «زمان بسیار خطرناکی است، اکنون زمانی است که مردم باید بسیار مراقب باشند چون همان طوری که بارها و بارها نشان داده شده است، نفوذ مرگبار و مهلک اسرائیل بر سیاست خارجی امریکا صرفا به حملات هوایی در غزه و یا حملات در لبنان و یا حوزه‌های دیگر محدود نمی شود بلکه تاثیر جهانی دارد.»
 
مارک گلن ادامه داد امریکا و اسرائیل خواهان به حداقل رساندن نفوذ روسیه و ایران در این منطقه هستند.
 
گلن گفت: «این صرفا روس‌ها و نفوذشان نیست که امریکا و اسرائیل خواستار بیرون راندن آن‌ها از منطقه هستند بلکه آن‌ها خواهان کاهش نفوذ ایران نیز هستند.»
 
وی افزود : «سوریه برای رسیدن به این هدف مناسب است زیرا سوریه آخرین موقعیت محکم روس‌ها در منطقه خاورمیانه است.»
 
سرگئی لاوروف، وزیر خارجه روسیه، امریکا را به توسل به «مداخله نظامی» با هدف دستیابی به منافع خود متهم کرده است.
 
لاوروف گفت: «همه احساس می‌کنند هدف از انقلاب‌های رنگی مختلف ودیگر عملیات‌ها تغییر رژیم سیاسی با هدف دامن زدن به ناآرامی و ایجاد بی ثباتی است.»
 
گلن افزود: «اظهارات لاوروف در سازمان ملل بیانگر این است که تاکتیک‌های امریکا وغرب در ایجاد ناآرامی در منطقه با هدف متزلزل کردن ثبات و ایجاد وضعیتی است که مورد بهره برداری غرب قرار گیرد و این درست همان چیزی است که در حال روی دادن است.»

ظرفیت‌هایی که تحریم ایران و روسیه به روی اقتصاد دو کشور گشود
مقابله ایرانی - روسی با تحریم‌ها/ از قردادی به ارزش 21 برابر پول توافق ژنو تا تهاتر استراتژیک نفت با کالا

 گروه بین الملل – رجانیوز: رئیس جمهور برای شرکت در اجلاس کشورهای حاشیه دریای خزر به آستاراخان روسیه سفر کرده است. این سفر هر چند با توجه به شرایط سیاسی منطقه و موضوع هسته ای ایران، در زمینه دیپلماتیک می تواند با اهمیت باشد ولی زمینه های اقتصادی فراهم شده برای همکاری های ایران و روسیه نیز بعد اقتصادی این سفر را پررنگ کرده است.

روسیه که پس از بحران اوکراین رابطه اش با آمریکا و اتحادیه اروپا محدود شده و حتی از سوی این کشورها تحریم شده است در نظر دارد بازارهای جدیدی برای همکاری های اقتصادی خود به دست آورد.

این امر مسکو را به سمت برخی کشورها از جمله ایران متمایل کرده است به ویژه آنکه فاصله سیاسی میان ایران و آمریکا  می‌تواند تهران را به عنوان یک شریک اقتصادی ثابت و پایدار در مقاما کرمیلین جلوه دهد چرا که معادلات اقتصادی با آن تحت تاثیر رابطه با آمریکا قرار نمی گیرد.

در واقع افزایش میزان روابط تجاری بین ایران و روسیه به دلیل نقاط مشترک راهبردی و فاصله کم جغرافیایی و آبهای مشترک خزر نیاز به اجازه و همراهی دیگر کشورها ندارد و میتواند خارج از تمامی تحریمهای آمریکا، بخش قابل توجهی از مسائل و محدودیتهای فعلی را کاهش دهد.

تهاتر استراتژیک نفت با کالا

اولین نشانه های تمایل روسیه برای همکاری با ایران با پیشنهاد تهاتر کالا در برابر نفت خود را نشان داد.

اسفندماه سال گذشته شبکه صدای آمریکا (وابسته به دولت امریکا) با ابزار نگرانی و ناراحتی، تلاش کرد تا پرده از اقدامات جدید ایران و روسیه در عرصه تجارت خارجی بردارد.

بر اساس گزارش صدای آمریکا توافقنامه مهمی بین ایران و روسیه در حوزه تجارت نفت منعقد شده و قرار است روزانه 500 هزار بشکه نفت خام ایران در مقابل سرمایه گذاری و فروش پالایشگاههای کوچک به این کشور صادر شود.

این در حالی است که مهمترین تحریم آمریکا علیه ایران، تحریمهای نفتی است. این تحریمها با فشار به خریداران نفت (چین، کره، ژاپن، هند و ...) موجب کاهش یک میلیون بشکه از صادرات ایران در دو سال اخیر شده است.

حال حرکت جدید روسیه که میتواند در واکنش به تحرکات آمریکا علیه منافع این کشور در موضوعات مهم بین المللی (از جمله لیبی، سوریه و اوکراین) ارزیابی شود، در واقع نه ضربهای کوچک بلکه ضربه ای اساسی به زیر صفحه بازی تحریم آمریکاست.

هر چند خبر قرارداد تهاتر ایران و روسیه همان زمان از سوی برخی از رسانه ها تایید نشد با این حال تیرماه سال جاری در خبری که در خبرگزاری ها انتشار یافت، یک منبع آگاه گفت: به زودی شاهد اجرایی شدن انجام عملیات تهاتر نفت ایران با تجهیزات روسی خواهیم بود..

گفتنی است مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران ارزش تهاتر میان ایران و روسیه را 20میلیارد دلار عنوان کرده بود.

تشکیل ستاد توسعه محصولات کشاورزی صادرات به روسیه

 علاوه بر این با توجه به اعمال تحریم های اتحادیه اروپا علیه روسیه که بخشی از این تحریم ها مربوط به صادرات محصولات کشاورزی به مسکو است و از سوی دیگر اعلام نیاز روسیه به محصولات کشاورزان ایرانی ، نیمه شهرویور سال جاری بود که  وزیر جهاد کشاورزی  تشکیل ستاد توسعه محصولات کشاورزی صادرات به روسیه خبر داد.

محمود حجتی در این باره گفت: با توجه به ایجاد شرایط ویژه بین اتحادیه اروپا و روسیه، در وزارت جهاد کشاورزی ستاد توسعه صادرات محصولات غذایی به روسیه را تشکیل داده‌ایم که از اجناس اصلی که به روسیه صادر می‌شود، مرغ و تخم‌مرغ است.

تشکیل ستاد هماهنگی توسعه صادرات به روسیه

البته صادرات ایران به روسیه تنها به حوزه کشاورزی مربوط نمی شود و دیگر حوزه های اقتصاد تجاری از جمله صنعت و محصولات معدنی و ... را در بر می گیرد به همین دلیل وزیر صنعت، معدن و تجارت 24 شهرویور ماه سال جاری پیشنهاد داد: ستاد هماهنگی توسعه صادرات به روسیه با حضور نمایندگانی از وزارتخانه های صنعت، معدن و تجارت، جهادکشاورزی، امور خارجه، گمرک، بانک مرکزی و تشکل های بخش خصوصی و به ریاست اتاق بازرگانی صنایع و معادن و کشاورزی ایران تشکیل شود.

محمدرضا نعمت زاده در نشست بررسی راهکارهای توسعه صادرات به روسیه با تاکید بر استفاده حداکثری از فرصت پیش آمده برای توسعه صادرات به کشور روسیه، تصریح کرد: برای این منظور توجه به بازار روسیه از مهمترین مواردی است که در حال حاضر صادرکنندگان، تولیدکنندگان و همچنین تجار می تواند مورد نظر قرار دهند.

به گفته وی؛ روسیه بازار مناسبی برای صادرات محصولات کشاورزی و مواد غذایی و صنایع دیگر کشورمان به شمار می آید که می توان با برنامه ریزی دقیق از این بازار جذاب صادراتی نهایت استفاده را برد.

امضای قرارداد همکاری ۷۰ میلیارد یورویی بین تهران و مسکو

اما مهم ترین قرارداد اقتصادی ایران و روسیه مجموع قردادهایی است که در قالب یک برنامه همکاری مشترک میان تهران – مسکو و با ارزش 70 میلیارد یورو منعقد شده است. قراردادی که ارزش آن بیش از 21 برابر عائدی ایران از توافقنامه ژنو است.

الکساندر نواک وزیر انرژی روسیه 18 شهریور ماه 1393 در یازدهمین اجلاس کمیسیون دائمی همکاری‌ تجاری و اقتصادی ایران و روسیه در تهران خبر از انعقاد این قررادادها به ارزش 70 میلیارد یورو را اعلام کرد.

وی با اشاره به پروژه های اقتصادی تعریف شده میان مسکو و تهران گفت: ارزش این پروژه ها حدود 70 میلیارد یورو است  و ما به دنبال فصل جدید همکاری‌ اقتصادی بین ایران و روسیه هستیم.

پروژهای تعریف شده میان ایران و روسیه شامل حوزه های زیر است:

بازار نفت و گاز ایران

احداث نیروگاه‌ جدید برق و بازسازی نیروگاه‌های قدیمی

ساخت نیروگاه های اتمی جدید نیز در ایران

ذوب فلزات و تجهیز مواد اولیه

حمل و نقل هوایی، جاده‌ای و ریلی

توسعه بنادر به منظور افزایش صادرات و واردات

حوزه کشاورزی و ...

آنچه که مشخص است توسعه همکاری های اقتصادی

فرصت به وجود آمده برای اقتصاد ایران در حالی شکل گرفته است که ایران و روسیه به عنوان کشورهایی که در لیست تحریم های اتحادیه اروپا و آمریکا قرار دارند می توانند هم افزایی مناسبی در حوزه های تحریمی داشته باشند.

البته طبیعی است آنچه که برای مقامات ایرانی باید دارای اولویت باشد کسب منفعت بیشتر است. در واقع این ظرفیت اقتصادی علاوه بر اینکه نقش مهمی در رشد صادرات ایران و افزایش زیر ساخت های صنعتی در ایران می تواند داشته باشد، بخش قابل توجهی از خلاهای اقتصادی حاصل از تحریم ها را نیز پر می کند. 

نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد