سلام خوزستان

انتشار اخبار سیاسی- اقتصادی و اجتماعی و فرهنگی خوزستان

سلام خوزستان

انتشار اخبار سیاسی- اقتصادی و اجتماعی و فرهنگی خوزستان

اخبار سیاسی روز



اخباری مبنی بر توافق محرمانه میان گروه تروریستی "دولت اسلامی" (داعش) با آنکارا برای آزاد کردن گروگان‌های ترکیه‌ای منتشر شده است.
ایسنا: اخباری مبنی بر توافق محرمانه میان گروه تروریستی "دولت اسلامی" (داعش) با آنکارا برای آزاد کردن گروگان‌های ترکیه‌ای منتشر شده است.
پایگاه اینترنتی العهد گزارش داد که اخباری وجود دارد که حاکی از توافق محرمانه میان داعش با دولت ترکیه است که بر اساس آن داعش گروگان‌های ترکیه‌ای را در موصل آزاد کرد و در مقابل نیز، دولت ترکیه حمایت لجستیکی و تسهیلاتی را برای افراد مسلح داعش در درگیری‌های "عین عرب" (کوبانی) علیه کردها ارائه می‌دهد.
مسئولان ترکیه تاکید دارند که برای آزادی دیپلمات‌های خود هیچ پولی به داعش نپرداخته‌اند، اما درباره چگونگی آزادی آنها و اینکه از چه راهی آنها را آزاد کرده‌اند، سخنی به میان نیاورده‌اند.
در همین حال، شبکه المیادین از انتقال تعدادی از مجروحان داعش به بیمارستان‌های ترکیه خبر داد. 







اظهارات ضد و نقیض آمریکایی ها از هم اکنون نشان می دهد که نمی خواهند بار دیگر پیش بینی تحلیل گران به ثمر بشیند و این ائتلاف نیز بی ثمر بماند ، از سوی دیگر ظاهرا فشار هم پیمانان منطقه ای و رژیم صهیونیستی نیز آمریکا را به بحران تناقض گویی کشانده است ، بحرانی که آینده خوشی حداقل برای مدعی ابرقدرت دنیا که رئیس جمهورش در سخنرانی برای نظامیان این کشور مدعی است هر کشور دوست یا غیر دوست در جهان در هر مشکلی به آنها نیاز پیدا می کند ، نخواهد داشت .
مهر: اظهارات ضد و نقیض آمریکایی ها از هم اکنون نشان می دهد که نمی خواهند بار دیگر پیش بینی تحلیل گران به ثمر بشیند و این ائتلاف نیز بی ثمر بماند ، از سوی دیگر ظاهرا فشار هم پیمانان منطقه ای و رژیم صهیونیستی نیز آمریکا را به بحران تناقض گویی کشانده است ، بحرانی که آینده خوشی حداقل برای مدعی ابرقدرت دنیا که رئیس جمهورش در سخنرانی برای نظامیان این کشور مدعی است هر کشور دوست یا غیر دوست در جهان در هر مشکلی به آنها نیاز پیدا می کند ، نخواهد داشت .
شصت و یکمین اجلاس سازمان ملل دیروز کار خود را آغاز کرد و نیویورک مانند هر سال پرخبرترین شهر برای رسانه هاست. برگزاری نشست شورای امنیت سازمان ملل متحد در خصوص وضعیت عراق که ریاستش را آمریکا برعهده داشت نیز پای جان کری را به نیویورک باز کرد.
همان جا که وزیر امور خارجه آمریکا در مورد داعش گفت: همه کشورها از جمله ایران، که وزیر امور خارجه اش امروز اینجاست، نقشی در مبارزه با این گروه بازی می کنند.
اما بیان این جمله از سوی کری در حالی بود که وزیر امور خارجه ایران در نشست حضور نداشت. محمد جواد ظریف که تا آخرین لحظات خبرنگاران نمی دانستند در نشست حضور و سخنرانی خواهد کرد یا خیر، در اقدامی معنادار به نشست شورای امنیت نرفت و ایران در سطح معاون وزیر خارجه حضور پیدا کرد.
سخنرانی را سید عباس عراقچی قرائت کرد و این در حالی بود که برخلاف عرف معمول ایران و آمریکا مبنی بر ترک سالن در زمان سخنرانی دیگری در این گونه نشست ها، جان کری ماند و به سخنرانی معاون وزیر امور خارجه ایران گوش داد.
رفتاری که طبق معمول چند هفته گذشته تنها تناقض و بلاتکلیفی را در رفتار آمریکا نسبت به ایران نشان می دهد. ماجرایی که از چند هفته پیش شروع شد؛ از زمان دیدارهای هسته ای دو جانبه  ایران و آمریکا در ژنو.
ماری هارف، سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا 19 شهریورماه پس از این دیدار گفت: ویلیام برنز، معاون وزیر خارجه آمریکا برای مدت زمان کوتاهی در حاشیه مذاکرات هسته ای تهران و واشنگتن در ژنو، به موضوع داعش نیز پرداخت.
اما این ادعا بلافاصله از سوی ایران تکذیب شد. سخنگوی وزارت امور خارجه ایران اعلام کرد: در مذاکره با طرف آمریکایی هیچ موضوعی غیر از موضوع هسته‌ای مطرح نشده و صرفا طرف آمریکایی مواضعش را در مورد داعش بیان کرده است.
معاون اروپا و آمریکای وزارت امور خارجه ایران نیز گفت هیچ مذاکره ای در مورد مسئله داعش صورت نگرفت، آمریکایی ها صرفا اعلام موضع کردند و ما مطالب آنها را شنیدیم. هیچ مذاکره ای در این باره صورت نگرفت.
اما مسئله به همین جا ختم نشد. جان کری در همین ایام برای تشکیل ائتلاف به ظاهر علیه داعش! راهی کشورهای منطقه شد. اما روسیه و ترکیه آمریکا را حمایت نکردند و ایران هم اعلام کرد که حتی در صورت دعوت در این ائتلاف شرکت نمی کند.
وزیر خارجه آمریکا در بغداد گفت: آمریکا برنامه‌ای برای هماهنگ کردن حملاتش با ایران ندارد. این اظهارات در حالی بود که رئیس جمهور فرانسه در همان زمان در بغداد اصرار بر دعوت از ایران در اجلاس پاریس بر علیه داعش داشت.
به هر حال این اظهارات متناقض آمریکایی ها ادامه پیدا کرد تا زمان ترخیص رهبر انقلاب از بیمارستان و مصاحبه ایشان. مقام معظم رهبری در مقابل ادعای امریکا مبنی بر عدم دعوت از ایران فرمودند: اوّلاً چه افتخارى بالاتر از این براى ما که آمریکا در یک کار دسته‌جمعى، در یک کار خلافِ غلطى که دارند انجام می دهند، از ما مأیوس باشد و نخواهد که ما باشیم؛ این براى ما مایه‌ى افتخار است، مایه‌ى تأسّف نیست.
رهبری ادامه دادند: آمریکایى‌ها به‌وسیله‌ سفیرشان، از سفیر ما در عراق، درخواست کردند که بیایید بنشینیم درباره داعش با هم هماهنگى کنیم. سفیر ما این را منعکس کرد؛ بعضى از مسئولین ما هم حرفى نداشتند، من مخالفت کردم؛ گفتم در این قضیّه، ما بخصوص با آمریکا همراهى نمی کنیم؛ چون اینها خودشان دستشان آلوده است.
رهبری با اشاره به رد درخواست امریکا از سوی ایران در ژنو بیان کردند: ما صریحاً گفتیم با شما در این قضیّه همکارى نمی کنیم، حالا می گویند ما ایران را نمی خواهیم وارد کنیم!
سخنان رهبری باز هم امریکا را ناچار به موضع گیری کرد آنهم تغییر موضع فاحش جدیدی پیدا کرد.
جن ساکی، سخنگوی وزارت خارجه آمریکا در واکنش به این اظهارات گفت: این که ما در حاشیه مذاکرات هسته‌ای، گفت‌وگوهایی با ایران درباره مقابله با داعش داشتیم، موضوع پنهانی نبوده است.
مقامات دیگر آمریکایی نیز در همین راستا موضع گیری کردند. از سوی دیگر وزیر خارجه عراق از دعوت نشدن ایران به اجلاس بین المللی در پاریس درباره تهدید داعش انتقاد کرد. وزیر امور خارجه روسیه تأسف خود را اعلام کرد  وحتی خوزه مانوئل گارسیا مارگالو وزیر امور خارجه اسپانیا  هم دیدار روز گذشته خود با ظریف با تمجید از نقش موثر منطقه اى ایران، عدم دعوت از کشورمان براى حضور در اجلاس اخیر پاریس را نادرست خواند.
نارضایتی هایی که در کنار نقش موثر ایران در منطقه و به ویژه کمک هایی که به عنوان اولین کشور در مقابله با تروریست ها به عراق داشته است، آمریکاییها را مجددا وادار به تغییر رفتار کرده است تا آنجا که جان کری روز گذشته در شورای امنیت و در زمانی که سید عباس عراقچی به نمایندگی از ایران برای اعلام موضع کشورمان درباره داعش حضور یافته، از نقش ایران در مبارزه با داعش سخن بگوید.
آمریکایی ها یک بار دیگر نیز با رفتاری اشتباه در مقابل ایران دچار چنین تناقضاتی شدند، زمانی که در اجلاس ژنو 2 برای حل بحران سوریه در دی ماه سال گذشته دبیر کل سازمان ملل از ایران دعوت کرد و در اقدامی غیر طبیعی تحت فشار آمریکا این دعوت را در کمتر از 24 ساعت پس گرفت. اجلاسی که در همان زمان اذعان شد بدون حضور ایران نتیجه ای نخواهد داشت و بی نتیجه نیز ماند، انتخابات در سوریه برگزارشد و دولت پا برجا ماند و تصمیمات اجلاس ژنو کاملا بی نتیجه!
اما اکنون نیز جدا از نقش آفرینی آمریکا در تجهیز گروههای تروریستی در منطقه غرب آسیا و نیز سکوت چند ماهه این کشور در مقابل جنایات داعش در عراق و نگرانی یک باره اش درباره موضوع داعش و مقابله با تروریسم، به نظر می رسد آمریکا با وجود کشورهای عربی منطقه و فشار این کشورها بر جلوگیری از ایفای نقش موثر ایران، نمی تواند حضور جمهوری اسلامی را در حل و فصل موضوعات منطقه نادیده بگیرد. 
اظهارات ضد و نقیض آمریکایی ها از هم اکنون نشان می دهد که نمی خواهند بار دیگر پیش بینی تحلیل گران به ثمر بشیند و این ائتلاف نیز بی ثمر بماند، آنها یقین دارند که بدون حضور ایران بعنوان یکی از قدرت منطقه ای انتظار به نتیجه رسیدن اقدامتشان انتظار عبث و بیهوده ای است. از سوی دیگر ظاهرا فشار هم پیمانان منطقه ای و رژیم صهیونیستی نیز آمریکا را به بحران تناقض گویی کشانده است، بحرانی که آینده خوشی برای کشوری که مدعی ابرقدرتی است و رئیس جمهورش در سخنرانی برای نظامیان کشورش می گوید: "هر کشور دوست یا غیر دوست در جهان در هر مشکلی به آنها نیاز پیدا می کند"، نخواهد داشت.






داعش آمریکا را تهدید کرد
پس از گذشت یک ماه از دستور باراک اوباما به نظامیان امریکا برای مقابله با داعش در عراق و یک هفته پس از گردهمایی وزرای خارجه کشورهای حاضر در ائتلاف ضد داعش و اعلام آمادگی آنها برای مقابله با تروریست ها، تکفیری ها دومین پیام ویدئویی خود را با عنوان "لهیب الحرب" یا شراره های جنگ، منتشر کردند.
گروه تروریستی داعش که به نظر می رسد از جدی نبودن حامیان سابقش برای مقابله با خود اطمینان دارد، دومین پیام ویدئویی اش را با عنوان "شراره های جنگ" خطاب به امریکا، عربستان و سایر اعضای ائتلاف ضد داعش صادر و اعلام کرد: ما منتظریم، چرا جرات جنگ ندارید؟

پس از گذشت یک ماه از دستور باراک اوباما به نظامیان امریکا برای مقابله با داعش در عراق و یک هفته پس از گردهمایی وزرای خارجه کشورهای حاضر در ائتلاف ضد داعش و اعلام آمادگی آنها برای مقابله با تروریست ها، تکفیری ها دومین پیام ویدئویی خود را با عنوان "لهیب الحرب" یا شراره های جنگ، منتشر کردند.

در این ویدئو که با پیشرفته ترین تجهیزات صوتی و تصویری و با کیفیت برتر hd منتشر شده، ابتدا سخنان جرج بوش مبنی بر اینکه "یا با مائید، یا با تروریست ها" به عنوان تنها حرف راست جرج بوش و نیز سخنرانی او روی عرشه ناو آبراهام لینکلن در بندر سن دیگو پخش می شود که در آن اعلام می کند جنگ در عراق با پیروزی امریکا و متحدانش پایان یافت. در این فیلم به ویژه روی نوشته ی پشت سر بوش، یعنی جمله "ماموریت با موفقیت پایان یافت" تاکید می شود و سپس، سخنان اوباما در زمان آغاز خروج سربازان امریکایی که کشورش را پیروز جنگ می داند، پخش می شود. در ادامه، تصاویر تروریست های تکفیری به ویژه در سوریه به نمایش در می آید و گفته می شود که بوش و اوباما دروغ گفته بودند و اکنون با اعزام سربازانشان به عراق، نشان می دهند که ادعاهی قبلی دروغ و نمایش بوده و اکنون جنگ تازه آغاز شده است.

در ادامه فیلم، صحنه هایی از درگیری ها در سوریه به نمایش در می آید و سپس ورود به عراق و برپایی خلافت اعلام می شود. بخش نخست فیلم که به صورت تریلرهای سینمایی و تیزرهای تبلیغاتی ساخته شده، تا همین جا است و تلاش شده، ضمن ترسناک نشان دادن جنگ با داعش برای سربازان امریکایی و به وحشت انداختن آنها، تصویری جذاب، ضد امپریالیسم و محق از داعش برای جوانان کشورهای مسلمان ترسیم شود تا تعداد بیشتری از آنها برای پیوستن به تکفیری ها تشویق شوند. این بخش از فیلم، نسبت به آثار مشابه و حتی تولیدات هنری و سینمایی اغلب کشورهای منطقه از کیفیت خوبی برخوردار است و با توجه به ساخت آن در کمتر از یک هفته، آشکار است که سازندگانش، حرفه ای، ماهر و با امکانات هستند. البته، در تدوین آن، نوعی سبک و سلیقه تیزرسازان ترکیه ای مشهود است.

فیلم در ادامه، با ریتمی کند تر، به ارائه تاریخچه ای از اقدامات داعش در عراق و واکنش مخالفان، از جمله شیوخ وهابی که داعش را شیعه! و دوست ایران! توصیف می کنند ادامه یابد و با کوبیدن پرچم داعش برفراز یکی از ساختمان های حومه تکریت خاتمه می یابد. اما مهمترین و برجسته ترین نکته فیلم، رویارویی رسانه ای داعش با امریکا است. آنها مقامات امریکایی را دروغگو، ترسو و ناتوان توصیف می کنند و فریاد می زنند که منتظریم، چرا فقط حرف می زنید و به میدان نمی آئید؟

 

* ائتلاف سست 40 کشور در برابر اراذل متحد و منسجم 86 کشور

همزمان با انتشار فیلم، صفحات اینترنتی داعش نیز، با بزرگنمایی ائتلاف ضد داعش و تاکید روی چهل کشور، ادعا می کنند که خلافت نوپای اسلامی در مقابل تمام دنیای شر ایستاده و ارتش های چهل کشور جهان، در مقابل آنها ناکام بوده اند. این در حالی است که عدد 40 کشور را جان کری و مقامات امریکایی در شرایطی مطرح کرده اند که نه در نشست جده و نه در پاریس، تعداد کشورهای حاضر کمتر از ده کشور بود و اغلب آنها نیز، فقط آماده اند که در حد پرداخت پول یا کمک های امدادی، در جنگ با داعش سهیم باشند.

به نظر می رسد داعش نیز، از این واقعیات باخبرند که عرب ها حال جنگیدن ندارند و ترجیح می دهند پولش را بدهند و نیز، اروپایی ها، ارسال غذا و دارو برای آواره ها و نهایتا، اسلحه و مهمات برای ارتش عراق را بیشتر از اعزام سرباز دوست دارند و به همین علت، نه تنها واهمه ای از تبلیغات و تهدیدهای اوباما و چهل دوست بغداد ندارند، بلکه جسورانه و با استهزا، ارتش امریکا را به میدان فرا می خوانند.

 

* تاثیر تبلیغات و تظاهر امریکا به جنگ با داعش

جدی ترین تصمیمی که "دوستان سوریه" در قالب جدید خود، با عنوان "ائتلاف ضد داعش" اتخاذ کردند، ارسال سلاح و مهمات بیشتر برای گروه های تکفیری رقیب داعش بود و هواپیماهای نظامی فرانسه نیز برای زیر نظر داشتن وضعیت جنگ در عراق به هواپیماهای امریکایی و انگلیسی اضافه شدند. اما تبلیغات وسیع امریکا، علاوه بر این که بطور نسبی، مردم این کشور را پس از مشاهده فیلم بریده شدن سر دو خبرنگار، قانع کرد، تاثیر جدی روی وضعیت داعش داشت و ضمن فرو بردن آنها در فضای احتیاطی و مراقبت شدید، به محبوبیت آنها در میان مسلمانان تندرو افزود و باعث شد، طی یک هفته، تعداد عناصر داعش در عراق، بر اساس اعلام سیا، به حدود دو برابر افزایش یابد.

ضمن اینکه پس از انتشار پیام نخست داعش به امریکا، تصویر چند تروریست امریکایی لو رفت و به نوشته سی ان ان، تلاش برای شناسایی آنها آغاز شده است. به همین علت، شورای فرماندهی داعش به تمام عناصر خود دستور داد، از انتشار تصاویری که با موبایل یا دوربین های همراه می گیرند خودداری کنند.



صفحات داعش در تویتر و فیسبوک نیز، اگرچه فعالند، اما به طور چشمگیری محتاطانه و بدون ارائه اطلاعات جدی به کار خود ادامه می دهند و جالب آنکه، ضمن بزرگنمایی اتحاد ارتش های چهل کشور برای مقابله با خود، به طور تلویحی، تبلیغات امریکا را ترفندی برای دوشیدن اعراب و سایر کشورها به بهانه نبرد با داعش توصیف می کنند.


* هیگل اعلام می کند که به پولی بسیار بیشتر از 5 میلیارد دلاری که اروپا قول داده، برای مبارزه با داعش نیاز دارد!






تحلیلی بر اوضاع کنونی یمن
آنچه امروز در یمن اتفاق می‌افتد موجی از گفتمان ضداستعماری ناشی از انقلاب اسلامی ایران است که نه‌تنها گروه‌های شیعه بلکه تمام تفکرات مذهبی و سیاسی در یمن را علیه وابستگی به غرب بسیج کرده است.

سرویس سیاسی«فردا»: کشورهای افراطی منطقه به رهبری عربستان مقابله با ریشه‌های بیداری اسلامی را در خاورمیانه مصرانه پیگیری می‌کنند. پروژه‌ای کاملا اقتضایی برای مقابله با آنچه حکومت‌های پادشاهی عربی را در منطقه به خطر می‌اندازد. سرکوب شیعیان یکی از پروژه‌های اصلی برای تامین دراز مدت منافع حکومت‌های طایفه‌ای عربی در منطقه است.

یمن به‌عنوان یکی از مناطق اصلی تجمع شیعیان در جنوب شبه‌جزیره عربستان است که جمعیت 22 میلیون نفری شیعیان آن یکی از دغدغه‎‌های مقامات ریاض است. یمن که تا قبل از سال 1990 به دو بخش شمالی و جنوبی تقسیم می‌شد چند دهه است که بواسطه دخالت مستقیم عربستان همواره دوره‌های متفاوتی از درگیری‌های گسترده سیاسی را تجربه کرده است.

ارتش یمن که تحت نفوذ مستقیم دولت عربستان قرار دارد در سال 2004 با قتل "زیدی حسین الحوثی" مقابله وسیعی را با شیعیان زیدی این کشور آغاز کرد این ماجرا سبب شد تا شیعیان بی‌دفاع یمن دفاع نظامی را در مقابل وحشی‌گری حکومت علی عبدالله صالح در دستور کار قرار دهند.

عموم شیعیان یمن در استان صعده این کشور هستند منطقه‌ای که بواسطه هم مرز بودن با عربستان سعودی همواره عامل سایش حوثی‌ها با ارتش عربستان بوده است. حسین بدر الدین الحوثی رهبر شیعیان یمن از لحاظ معنوی یکی از ثمرات انقلاب اسلامی است. او معتقد بود که دولت یمن دربست در اختیار آمریکا و اسرائیل است و منافع این کشور را قربانی منافع این دو رژیم می‌کند.

دولت یمن با همراهی عربستان سال‌ها تلاش می‌کرد تا بدرالدین الحوثی را مزدور دولت انقلابی ایران معرفی کند اما حقیقت چیز دیگری است وی از جمله افرادی در جهان بود که تفکرات امام در رابطه با هژمونی آمریکا و اسرائیل بشدت او را متاثر کرده بود. الحوثی تلاش می‌کرد تا مردم یمن را درخصوص ریشه‌یابی فقر و سرنوشت وابستگی به غرب آگاه سازد.

دولت یمن بارها بارها تلاش کرد تا با هماهنگی آمریکا، عربستان و اسرائیل بهانه‌ای را برای تشکیل یک اجماع ضد حوثی‌ها در اختیار مجامع بین‌المللی قرار دهد. در سال 2009 ماجرای گروگانگیری 9 خارجی در یمن کلید خورد و بلافاصله بعد از این ماجرا دولت یمن تلاش کرد تا حوثی‌ها را متهم کند اما بعد از تکذیب شدید این اقدام از سوی دفتر الحوثی و قتل فجیع سه تن از گروگان‌ها دولت یمن تلویحا نسبت دادن گروگانگیری به شیعیان این کشور را پس گرفت.

همچنین آمریکایی با امضای پیمانی با علی عبدالله صالح در ماجرای جنگ ششم صعده به او قول دادند که از اهداف وی برای نابودی حوثی‌ها پشتیبانی کنند که بمباران هواپیماهای بدون سرنشین در خاک یمن با همین هدف آغاز شد. اما یکی از وحشی ترین اقدامات انجام گرفته بر ضد شیعیان یمن استفاده ارتش عربستان از بمب‌های فسفری اسرائیلی بر ضد شیعیان یمنی در طول سال 2009 بود.

شیعیان علاوه بر فشار نظامی در ابعاد اقتصادی و فرهنگی نیز با محرومیت‌های زیادی دست به ‌گریبان بوده‌اند که از آن جمله ‌می‌توان به نداشتن مدارس دینی، شکنجه دائمی زندانیان شیعه در زندان‌های یمن، جلوگیری از مراسم مذهبی شیعیان، ممنوعیت تجمع شیعیان در مراسمات مذهبی و نداشتن رسانه‌های ارتباط جمعی در شهرهای شیعه نشین اشاره کرد همچنین استان صنعا بعنوان مرکز شیعیان یکی از محروم ترین نقاط یمن است.

هرچند بعد از سال‌ها مبارزه، الحوثی نتوانست تا سقوط قدرت علی عبدالله صالح را ببیند اما سرانجام دیکتاتور تحت حمایت آمریکا و عربستان با آغاز موج بیداری اسلامی در 4 ژوئن 2011 مجبور شد تا قدرت را بعد از دو دهه رها کند. هر چند وی با گرفتن مصونیت قضایی از پارلمان یمن رسما از قدرت خداحافظی کرد اما مردم یمن معتقدند عبدالله صالح هنوز نفر اول پشت پرده تحولات این کشور است.

سیاست دولت یمن در تحمیل‌ و تحریک شیعیان به شش جنگ متوالی نتوانست تا به سرکوب آنان بیانجامد حتی دخالت‌های عربستان و آمریکا نه‌تنها مانعی برای گسترش تفکر ضدآمریکایی شیعیان این کشور نبود بلکه تا حدودی زیادی حقانیت جنبش‌های شیعی را به اثبات رسانید تا جایی که جنبش انصارالله به رهبری عبدالملک الحوثی دامنه تحولات در این کشور را به سطح جدیدی گسترش داد و توانست قدرت سیاسی شیعیان را چند برابر کند.

دور جدید درگیری ها در یمن در حالی آغاز شد که دیگر درگیری برای حذف حکومت دست نشانده این کشور یک درگیری بین شیعیان و دولت نبود بلکه اقشار مختلف مردم یمن معتقدند که باید دولت این کشور عوض شده و تغییرات اساسی در هیات حاکمه یمن صورت پذیرد تا جایی که عربستان را بشدت از جانب تحولات یمن نگران کرده است.

آمریکا و عربستان بخوبی متوجه هستند که امروز در یمن با یک پدیده متفاوت روبرو هستند که نه تنها در برابر هجوم و دخالت‌های خارجی بشدت مقاوم است بلکه با وجود تعلق به یک فرقه خاص مذهبی یعنی شیعه ماهیت فراتر از خواسته‌های فرقه‌ای پیدا کرده و تمام یک کشور را برای حکومت وابسته به غرب بسیج کرده است.

هرچند کشورهای غربی با همراهی آمریکا و اسرائیل تلاش می‌کنند تا جنبش یمن را یک درگیری محدود بین شیعیان و حکومت مرکزی جلوه دهند اما دامنه تحولات در این کشور بخاطر حضور تفکرات مختلف در جریان درگیری‌ها با دولت یمن نشانه‌هایی از دور جدید بیداری اسلامی را در خود داراست که رسانه‌های غربی تلاش می‌کنند تا نگرانی ناشی از آن را در میان سایر تحولات خاورمیانه پنهان کنند.





نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد