سلام خوزستان

انتشار اخبار سیاسی- اقتصادی و اجتماعی و فرهنگی خوزستان

سلام خوزستان

انتشار اخبار سیاسی- اقتصادی و اجتماعی و فرهنگی خوزستان

اخبار سیاسی و اقتصادی و تحلیل های روز


پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
در جلسه کمیته روابط خارجی مجلس سنای آمریکا شماری از سناتورها به انتقاد از مذاکرات هسته ای ایران پرداختند.
به گزارش «تیک»، سناتور جمهوریخواه مارکو روبیو که در این جلسه صحبت می کرد، در سخنانی انتقاد آمیز، مذاکرات هسته‌ای با ایران را "فاجعه" خواند.
 سناتور روبیو به گسترش برنامه موشکی جمهوری اسلامی اشاره کرد و آن را نشانه‌ای از عدم حسن نیت ایران دانست.
او مدعی شد: نخست باید نسبت به حسن نیت ایران در اجرای تعهداتش تردید داشت، دوم این که با برداشتن تحریم‌ها، اعمال دوباره آنها در صورت نقض تعهدات توسط تهران، بسیار دشوار خواهد بود، و سوم آن که جمهوری اسلامی در گذشته هم شیوه های فریبکارانه به کار برده و هیچ اطمینانی نیست که در آینده نیز چنین نکند.
سناتور دموکرات باب منندز نیز که ریاست کمیته روابط خارجی سنا را برعهده دارد، نسبت به حسن نیت طرف ایرانی در مذاکرات ابراز تردید کرد.
به گفته منندز، امتیازهایی که ایران به طرف مقابل واگذار کرده، "چشمگیر" نبوده است.

منندز مدعی شد: "من از روز نخست نسبت به حسن نیت ایرانی‌ها بدبین بوده ام و نمی‌توانم بگویم که امروز از بدبینی من کاسته شده است."
او گفت با تمدید مجدد مهلت گفت‌وگوها مخالفت خواهد کرد.
وندی شرمن، معاون سیاسی وزارت امور خارجه آمریکا نیز در پاسخ به سوالات اعضای کمیته روابط خارجی مجلس سنای آمریکا، از مشخص کردن مهلت قطعی برای مذاکرات اتمی با ایران خودداری کرد اما گفت در صورتی که دولت باراک اوباما بخواهد بخش دیگری از تحریم‌های این کشور را تعلیق کند، با کنگره مشورت خواهد کرد.
سناتور دمکرات باربارا دکستر از ایالت کالیفرنیا هم تاکید کرد که هیچ‌گونه توافقی قابل پذیرش نخواهد بود مگر آن که تمام شرایط اعلام شده به ایران، از جانب این کشور پذیرفته شود و راستی آزمایی آنها قابل تایید باشد.




در جلسه ی استماع کمیته روابط خارجی سنا،
وندی شرمن معاون وزیر خارجه آمریکا در جلسه استماع کمیته روابط خارجی سنا گفت: قصد ما قطعا پایان دادن به مذاکرات در 24 نوامبر است. اما انچه می توانم به شما بگویم، آن است که در طول این مدت با کنگره مشورت خواهیم کرد.
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
رویترز نوشت: وندی شرمن مذاکره کننده ارشد آمریکا حاضر به ارائه تعیین ضرب الاجل برای پایان مذاکرات هسته ای با ایران نشد و گفت که طرفین سعی در به پایان رساندن گفتگوها در چهار ماه آینده دارند.


به گزارش سرویس بین الملل «انتخاب»، وندی شرمن معاون وزیر خارجه آمریکا در جلسه استماع کمیته روابط خارجی سنا گفت: قصد ما قطعا پایان دادن به مذاکرات در 24 نوامبر است. اما انچه می توانم به شما بگویم، آن است که در طول این مدت با کنگره مشورت خواهیم کرد.
به خانم شرمن در شش ماه گذشته، آژانس بین‌المللی انرژی هسته‌ای تایید کرده است که ایران به تعهدات خود پایبند بوده و به عبارت دیگر به قول‌های خود عمل کرده است. علاوه بر آن، برپایه «برنامه اقدام مشترک» زمان لازم برای رسیدن به یک راه حل جامع و بلندمدت که در آن برنامه هسته‌ای ایران در طول مذاکرات گسترش نیابد، پیش‌بینی شده است.
وی در ادامه افزود: برپایه این تمدید چهار ماهه، مفاد مندرج «برنامه اقدام مشترک» وجاهت خواهند داشت؛ و در حقیقت، ایران موافقت کرده که در این مدت اقدامات سریع‌تری برای رقیق‌سازی یا اکسید کردن ذخایر اورانیم خود بردارد. در مقابل، گروه ۱+۵ و اتحادیه اروپا بر پایه «برنامه اقدام مشترک» بخش اندکی از تحریم‌ها را معلق خواهند کرد و ایران می‌تواند طی چهار ماه آینده به ۲ میلیارد و ۸۰۰ میلیون دلار از دارایی‌های خود دسترسی داشته باشد.
شرمن در ادامه تصریح کرد «بار دیگر تاکید می‌کنم که تصمیم به تمدید مذاکرات هسته‌ای صرفاً پس از گفتگوهای دقیق گرفته شد. همه هیات‌های مذاکره‌کننده در وین، پس از ارزیابی موضوعات مختلف به این نتیجه رسیدند که ادامه مذاکرات برای رسیدن به یک چارچوب مورد موافقت همه هیات‌ها به نفع همگی خواهد بود.»




گفتگوی تند رئیس جمهور آمریکا و نخست وزیر اسرائیل،
اوباما گفت:« بار دیگر تکرار می کنم من از اسرائیل توقع دارم که یکجانبه آتش بس کند. تصاویر ویرانگریها در غزه ، کشورهای جهان را از موضع اسرائیل دور می کند.»
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
شبکه یک تلویزیون یک رژیم صهیونیستی بخشی از گفتگوی اخیر تلفنی رئیس جمهور آمریکا با نخست وزیر رژیم صهیونیستی را که در آن هر دو به ناتوانی این رژیم در مقابله نیروهای مقاومت فلسطینی و قدرت ایستادگی مردم غزه اذعان می کنند منتشر کرد.
به گزارش «انتخاب»، باراک اوباما در این گفتگو به طور غیر مستقیم از بنیامین نتانیاهو می خواهد رسواتر از این نشده اند دست از عملیات نظامی بردارد.
به گزارش شبکه تلویزیونی الجزیره ، این مذاکره تلفنی یکشنبه این هفته درباره آخرین تحولات جنگ غزه بود.
شبکه یک تلویزیون اسرائیل این گفتگوی تلفنی را «تند و شدید اللحن» توصیف کرد.
اوباما گفته بود :« من می خواهم که اسرائیل یک طرفه آتش بس و هرگونه عملیات تهاجمی به ویژه حمله اسرائیل را متوقف کند.»
نتانیاهو در پاسخ گفته بود:« اسرائیل در مقابل چه چیزی به دست خواهد آورد؟»
اوباما گفته بود :« به تصور من حماس شلیک موشک را متوقف خواهد کرد ؛ آرامش در مقابل آرامش.»

نتانیاهو در پاسخ گفته بود:« حماس پنج توافق آتش بس را زیر پا گذاشته است حماس یک سازمان تروریستی است که خواهد اسرائیل را نابود کند.»
اوباما گفت:« بار دیگر تکرار می کنم من از اسرائیل توقع دارم که یکجانبه آتش بس کند. تصاویر ویرانگریها در غزه ، کشورهای جهان را از موضع اسرائیل دور می کند.»
نتانیاهو در پاسخ گفته بود:« آنچه کری ( وزیر خارجه آمریکا) پیشنهاد کرده کاملا دور از واقعیت است و به حماس برتری نظامی و دیپلماتیک داده است.»
اوباما در پاسخ گفته بود:« ظرف یک هفته پس از توقف عملیات اسرائیل ، قطر و ترکیه با حماس بر اساس تفاهمات 2012 میلادی که شامل تعهد اسرائیل برای لغو محاصره و قید و بند از غزه است مذاکره خواهند کرد.»

نتانیاهو گفته بود:« قطر و ترکیه از بزرگترین حامیان حماس هستند و نمی توان به آنان به عنوان میانجی تکیه کرد.»
اوباما گفته بود :« من به قطر و ترکیه اطمینان دارم. اسرائیل در وضعی است که اجازه نمی دهد میانجی ها را انتخاب کند.»نتانیاهو گفته بود :« من هشدار می دهم حماس می تواند به شلیک موشک و استفاده از تونلها برای مقاصد تروریستی ادامه دهد .»
اوباما گفته بود :« توپ اکنون در زمین اسرائیل است و اسرائیل باید هرگونه عملیات نظامی را متوقف کند.»



در درگیری با ارتش سوریه در «الرقه»
یک کاربر تکفیری «توییتر» از زخمی شدن دست خلیفه خودخوانده در درگیری با ارتش سوریه در شهر «الرقه» خبر داد.
کد خبر: ۴۲۰۰۹۰
تاریخ انتشار:۰۵ مرداد ۱۳۹۳ - ۱۲:۱۴-27 July 2014
یک کاربر تکفیری «توییتر» از زخمی شدن دست خلیفه خودخوانده در درگیری با ارتش سوریه در شهر «الرقه» خبر داد.به گزارش خبرگزاری فارس، یک پایگاه خبری وابسته به گروه تکفیری موسوم به «دولت اسلامی عراق و شام»(داعش) فاش کرد که دست «ابوبکر البغدادی» خلیفه خودخوانده طی درگیری‌ها با لشگر 17 ارتش سوریه در شهر «الرقه» این کشور زخمی شده است.
یک کاربر شبکه اجتماعی «توییتر» به نام «موسسه التوحید» نوشت که بغدادی در درگیری با ارتش سوریه در شهر الرقه زخمی شده است و سپس برای او شفا آرزو کرد.
هدف او به زعم خودش معرفی سران داعش به همه و تلاش آنها در میدان نبرد بود.

وقتی که جورج بوش، رئیس جمهور سابق آمریکا، حمله نظامی به عراق را آغاز کرد، تمایل داشت نگاه مسیحیان راستگرا در مورد آخرالزمان را به عنوان واقعیات این دوران در دستور کار خود گذارد، ولی هیچ کس در سال ۲۰۰۳ پیش‌بینی نمی‌کرد در درگیری‌های اخیر در این کشور، بسیاری و از جمله طرف‌های درگیر حوادث خونبار عراق را در قالب پیش‌بینی‌های آخرالزمانی تفسیر کنند و این عقیده بر رفتار آن‌ها تأثیر بگذارد.
کد خبر: ۴۲۰۷۸۱
تاریخ انتشار:۰۷ مرداد ۱۳۹۳ - ۲۱:۰۰-29 July 2014
نگاه آخرالزمانی عراقی‌ها به حوادث سالهای اخیر

وقتی که جورج بوش، رئیس جمهور سابق آمریکا، حمله نظامی به عراق را آغاز کرد، تمایل داشت نگاه مسیحیان راستگرا در مورد آخرالزمان را به عنوان واقعیات این دوران در دستور کار خود گذارد، ولی هیچ کس در سال ۲۰۰۳ پیش‌بینی نمی‌کرد در درگیری‌های اخیر در این کشور، بسیاری و از جمله طرف‌های درگیر حوادث خونبار عراق را در قالب پیش‌بینی‌های آخرالزمانی تفسیر کنند و این عقیده بر رفتار آن‌ها تأثیر بگذارد.

به گزارش «تابناک»، علی معموری که سابقه تدریس در حوزه‌های علمیه ایران و عراق را دارد، در مطلبی در این باره نوشته، نگاه آخرالزمانی به رخدادهای عراق، ساختاری و افراطی در این کشور وجود دارد. بسیاری از طرف‌های درگیر در عراق به تطبیق پیش‌بینی‌های آخرالزمانی بر حوادث کنونی عراق دست زده‌اند و مسائلی را که این روز‌ها در عراق در حال وقوع است، مطابق پیش‌بینی‌های مذهبی خود درباره اخرالزمان می‌دانند. این عقاید بر کارکرد آن‌ها در این وقایع نیز تأثیراتی داشته است. 
پیروان ادیان ابراهیمی یعنی یهودیان، مسیحیان و مسلمانان به ‌رغم برخی ساختارهای ذهنی مشترک در مورد آخرالزمان، سناریوهایی را برای این دوره پیش‌بینی کرده‌اند. یهودیان مدعی هستند که در این دوره به ارض موعود خود بازخواهند گشت، مسیحیان این دوره را با ظهور دوباره حضرت مسیح گره زده‌اند و مسلمانان آن را زمان عالم‌گیر شدن اسلام می‌دانند. برای آخرالزمان تراژدی‌ها و دوره‌های خشونت‌باری پیش‌بینی شده، ولی همه این روایات‌ در نبرد بین دوگانه خیر و شر که به شکست شر و پیروزی جاودان خیر منجر می‌شود، شریک هستند. 
در اسلام نیز بین متون اهل سنت و متون شیعیان در موضوع آخرالزمان شباهت‌ها و اشتراک بسیاری است، ولی مسأله این است که تعیین خیر و شر به درگیری‌های اخیر در عراق نیز کشیده شده است. اهل سنت و شیعیان، در پیش‌بینی‌های آخرالزمانی خود از سه گروه مسلمانان، مسلمانان منحرف و کفار سخن می‌گویند. آنهایی که در عراق به تطبیق آخرالزمان بر مسائل جاری عراق باور داشته و یا قصد سوءاستفاده از آن را دارند، خود را حق، مسلمانان و مدعیان اسلامی را که در مقابل آن‌ها قرار دارند، منحرف می‌دانند و دشمنان غربی را در دسته سوم می آورند. 
«انور العولقی» از رهبران برجسته سلفی در یمن که در سال ۲۰۱۱ در حمله پهپادهای امریکایی کشته شد، نظر خود را در این باره این گونه بیان داشته: ندای جهاد از خراسان بلند می‌شود که افغانستان امروزی را شامل می‌شود. سپس جنگی با غرب در عراق امروزی شکل خواهد گرفت که راه را برای آخرالزمان و دوره مهدی موعود باز خواهد کرد؛ آن‌گاه عده‌ای که پرچمی سیاه را برافراشته‌اند با مسلمانان منحرف و کفار خواهند جنگید و این نبرد با اعلام یک خلافت جدید پایان خواهد یافت. 
ظهور خلیفه ابوبکر البغدادی بخشی از این روایت شده است. وی از این روایت برای اعلام خلافت خود استفاده کرد. افزون بر پرچم سیاه، خلیفه (خودخوانده) برای مشابهت بیشتر از لباسی به رنگ سیاه نیز استفاده می‌کند تا شباهت‌ها را بیشتر کند تا عده بیشتری از وی استقبال کرده و به او بپیوندند. او حتی برای توجیه بیشتر کارهای خود مدعی شده که از قبیله قریش است که بنا به روایت اهل سنت، مهدی موعود از این قبیله است. برخی متون منتشره و اقدامات رهبر قبلی گروه داعش یعنی ابوعمر البغدادی، نشان می‌دهد که این کارهای خلیفه برنامه‌ریزی شده بوده است. 
در مقابل در نزد برخی شیعیان، ظهور البغدادی و دولت وی، نشانگر لشکر تاریکی است که در آخرالزمان به قدرت خواهد رسید تا اینکه پس از آن مهدی آخرالزمان ظهور کند. برخی از شیعیان حمایت برخی نیروهای منطقه‌ای را نیز در همین چهارچوب تفسیر می‌کنند. منطقه پیش از این نیز شاهد پدیده‌های مشابهی بوده و پیش‌بینی می‌شود که خشونت‌ها و تحولات جاری به تشدید این نگاه‌های آخرالزمانی کمک کند و بر روند درگیری‌ها تأثیر بگذارد.

درگیری در سلسله جبال شرقی لبنان در مرز با سوریه در روزهای اخیر میان جبهه النصره و حزب الله یکی از تحولات بارز میدانی اخیر است؛ جایی که مسلحین وابسته به القاعده که پس از فرار از "یبرود" و سایر شهرهای منطقه "قلمون" سوریه در دره های کوهستانی میان لبنان و سوریه مستقر شده اند.آنها همزمان با طرح اعلام امارت اسلامی از سوی ابو محمد جولانی تصمیم به هجوم به روستاهای شیعه نشین اطراف بعلبک داشتند.
عصرایران ؛ داوود شریفی - برای آنهایی که در تناقضات بی پایان "بهار عربی" هنوز در دو قطبی استبداد-دموکراسی گرفتار هستند. برای آنهایی که دیروز پرسش معروف "در سوریه چه می گذرد" بی پاسخ ماند و امروز پرسش"در عراق چه می گذرد" معما شده است. برای آنهایی که شعار "بای بای بشار" تبدیل به هیاهوی "ای وای داعش" شده است. برای آنهایی که امروز می شنوند تکریت "پاکسازی" شد و فردا، تکرار اخبار دیروز را مرور می کنند. برای ما، برای آنها، برای دوست برای دشمن، برای مسلمان برای مسیحی، شیعه و سنی، تهران و ریاض، مسکو و واشنگتن، خاورمیانه تبدیل به آتشفشان "روز واقعه" شده است!

نخست برای آنهایی که هنوز گرفتار اوهام بهار عربی هستند و در تحولات خاورمیانه به دنبال فرشته دموکراسی هستند تا دیو استبداد را نابود کند باید گفت این فرشته در خاورمیانه به انسان سجده نمی کند. دموکراسی در خاورمیانه، فرشته رانده شده است.گویی حق با ملک فهد بود زمانی که به سفیر امریکا توصیه کرد که در اینجا به دنبال دموکراسی نباشید چرا که با فرهنگ مردمان خاورمیانه بیگانه است!

تغییر الگوی جنگی ارتش 

برای آنهایی که هنوز می پرسند "در سوریه چه می گذرد؟" و پاسخ پرسش خویش را دریافت نکرده، گرفتار پرسش "در عراق چه می گذرد؟" شده اند باید گفت اگر هنوز از زاویه دموکراسی خواهی به دنبال پاسخ هستید هیچ کس نخواهد توانست پاسخ پرسش شما را بدهد. اما اگر پرسش شما ناظر بر تحولات نظامی است باید گفت پاشنه میدان نبرد پس از ورود حزب الله لبنان ، تغییرات جدی کرده است.
با این حال ماهیت نامتقارن و دینامیک جنگ های غیر کلاسیک، مبتنی بر آزاد سازی سریع مناطق نیست بلکه بر پاکسازی تدریجی استوار است که گاه عبور از یک مجتمع مسکونی ممکن است هفته ها زمان ببرد ، چه رسد به محله ها و شهرها و استان ها.

در سوریه دقیقاً چه می گذرد؟

به این ترتیب در سوریه  با دشمنی روبرو هستید که با اسلوب کلاسیک نمی جنگد. به عنوان مثال در یک شهر یا روستایی که در کنترل گروه های مسلح است، بخش عمده تمرکز این گروه ها در مجتمع های مسکونی، تونل های زیر زمین و عوارض طبیعی و جغرافیایی است به همین دلیل نه تنها بازپس گیری چنین مناطقی بسیار دشوار است بلکه بس از پاکسازی نیز، تثبیت نیرو در آن بسیار دشوار است به ویژه اگر بافت جمعیتی منطقه با گروه های مسلح همراه باشد.

به عنوان مثال در استان درعا در جنوب سوریه که اولین شراره های درگیری از این منطقه شروع شد بافت عشایری معارض، خود از موانع جدی پیشروی است. حتی اگر در مناطقی مانند درعا، بافت جمعیتی مخالف با حضور مسلحین باشد، تمرکز تک تیراندازها در مجتمع های مسکونی می تواند پیشروی ارتش را به شدت کند نماید و یا در محله های قدیمی در حلب یا داریا در حومه غربی دمشق که کوچه های بسیار باریکی دارد، خطوط تماس بین طرفین ممکن است ماه ها بدون تغییر باقی بماند.

با این حال کارشناسان نظامی معتقدند با تغییر استراتژی نظامی و به کار گیری تاکتیک های درگیری غیر کلاسیک، توان دفاعی ارتش سوریه و به زودی ارتش عراق در مقابله با گروه های مسلح افزایش یافته و پس از توقف روند پیشروی های آنان، شرایط میدانی به تدریج به نفع ارتش تغییر یابد.
طبیعی است که این فرایند، شیب ثابتی ندارد و در مقاطعی ممکن است دچار نوسانات منفی یا مثبت شود.

تضعیف ارتش آزاد،جبهه اسلامی و جبهه النصره

یکی از تحولات میدانی جدی در سوریه، تضعیف مسلحین وابسته به ارتش آزاد، جبهه اسلامی و جبهه النصره در فشار گاز انبری میان ارتش سوریه از یک سو و داعش از سوی دیگر است.
به عنوان مثال "دیرالزور" که زمانی مرکز اصلی جبهه النصره بود اکنون تحت سیطره داعش قرار دارد. به این ترتیب می توان گفت که به زودی درگیری اصلی در شرق سوریه میان داعش و ارتش این کشور از سر گرفته خواهد شد.
در "حلب" فشار ناشی از نزدیک شدن دو سر انبر "ارتش سوریه-داعش" باعث شکست های پی در پی برای گروه های مسلح شده است به گونه ای که این گروه های از شرق و شمال شرق تحت هجوم داعش و از غرب و جنوب غربی تحت فشار ارتش سوریه قرار گرفته اند. 

یکی دیگر از تحولات جدید حمایت توپخانه ای ارتش سوریه از کمیته های دفاعی کردها در برابر هجوم داعش در حومه "حسکه" است که با وجود درگیری های چندی پیش میان ارتش و کردها، این همراهی نشان از آمادگی ارتش سوریه برای رویارویی مستقیم با داعش دارد.

خلافت جبهه النصره در برابر خلافت داعش

مساله اعلام امارت اسلامی در عید فطر توسط جبهه النصره که پاسخی به اعلام دولت خلافت از سوی داعش است نیز باعث اختلافات جدی میان النصره و متحدین شاخه القاعده در سوریه شده است.هر چند جیش الاسلام  از جبهه النصره خواسته است این خلافت را اعلام نکند ولی به نظر می رسد این موضوع دیر یا زود باعث درگیری میان النصره و جبهه اسلامی خواهد شد که تضعیف این جریان ها به نفع  ارتش سوریه و داعش تمام خواهد شد. 

درگیری حزب الله لبنان با جبهه النصره و داعش

درگیری در سلسله جبال شرقی لبنان در مرز با سوریه در روزهای اخیر میان جبهه النصره و حزب الله یکی از تحولات بارز میدانی اخیر است؛ جایی که مسلحین وابسته به القاعده که پس از فرار از "یبرود" و سایر شهرهای منطقه "قلمون" سوریه در دره های کوهستانی میان لبنان و سوریه مستقر شده اند.

آنها همزمان با طرح اعلام امارت اسلامی از سوی ابو محمد جولانی تصمیم به هجوم به روستاهای شیعه نشین اطراف بعلبک داشتند که با عملیات پیشگیرانه حزب الله، این عملیات آنها ناکام ماند.
 به نظر می رسد فرماندهی حزب الله مصمم به پاکسازی این مناطق است که اولین گام قطع ارتباط "عرسال" و دره های کوهستانی مرزی است.لازم به ذکر است شهرک سنی نشین عرسال در منطقه بقاع یکی از مراکز اصلی حمایت کننده جبهه النصره در سلسله جبال شرقی است که پوشش سیاسی جریان المستقبل مانع ورود ارتش به این شهرک شده است.
همچنین در آخرین شب های ماه رمضان، درگیری های شدیدی بین داعش و حزب الله رخ داد. تا قبل از این ، عمده درگیری های حزب الله با النصره بود.

تقسیم بندی خاک سوریه

به این ترتیب درباره آنچه که در سوریه می توان گفت این است که در حال حاضر در حدود 30 درصد خاک این کشور که عمده این مناطق کویری است در اختیار داعش قرار دارد، سهم نظام سوریه در حدود 55-60 درصد و گروه های مسلح وابسته به القاعده، جیش الاسلام و ارتش آزاد کنترل 15-10 درصد سوریه را در اختیار دارند. 
روند تحولات میدانی به نفع نظام سوریه و داعش به پیش می رود و تا ماه های آینده به درگیری اصلی میان داعش و ارتش سوریه منجر خواهد شد. 

البته این به معنای نابودی سریع سایر گروه های مسلح نیست. فراموش نکنیم که یک ارتش کلاسیک متمرکز در برابر گروه های مسلح غیر متمرکز ممکن است به یکباره کنترل مناطق گسترده ای را از دست دهد که باز پس گرفتن آنها با توجه به ماهیت و جغرافیای درگیری ممکن است زمان طولانی تری بگیرد. 

بررسی تحولات نظامی در شمال، شرق و حتی غرب سوریه در استان های حسکه، الرقه و حمص نشان می دهد که معرکه داعش و ارتش سوریه، قطب اصلی درگیری ها را تشکیل خواهد داد. درگیری هایی که نتیجه بحران سوریه را رقم خواهد زد.
با این حال پس از انتخابات ریاست جمهوری سوریه و پیروزی بشار اسد می توان گفت که سقوط نظام سوریه توسط ارتش آزاد و جبهه النصره کاملاً منتفی است و اینک نبرد به سمت جنگ نهایی داعش و ارتش سوریه می رود که در نهایت، یا بشار اسد بماند یا جانشین او خلیفه ای باشد به نام ابوبکر بغدادی!
*در نوشته بعدی به بررسی آنچه در عراق می گذرد ، خواهیم پرداخت.

گزارش ویژه؛
نشان هنر و ادب دولتی فرانسه موسوم به «نشان شوالیه» چگونه پایه‌گذاری شد؟ دولت فرانسه این نشان را به چه رویکردهای فرهنگی و هنری اهدا می‌کند؟ کدام شخصیت‌های ایرانی تا کنون این نشان را دریافت کرده‌اند؟ گزارش ویژه مشرق به این سوالات پاسخ خواهد داد...
گروه گزارش ویژه مشرق - نشان ملی لیاقت یا نشان شوالیه، نشان هنر و ادب، نشان افسر یا آفیسر و ... نشان‌ها و مدال‌هایی هستند که دولت فرانسه در مقاطع مختلف زمانی از طرف دولت فرانسه به اهالی فرهنگ و هنر یا فعالین سیاسی اهدا می‌شود. نشان شوالیه شاید نام آشناترین این نشان‌ها باشد که تا کنون چند باری هم نصیب شخصیت‌های علمی، فرهنگی و هنری کشورمان شده است. در ادامه نگاهی خواهیم داشت به تاریخچه این نشان و افرادی که تا کنون از سوی دولت فرانسه لایق دریافت عنوان "شوالیه" شده‌اند؛ و حواشی مطرح درباره آن. اگرچه جوایز بین‌المللی نظیر جایزه صلح نوبل، جوایز جشنواره‌های سینمایی مانند کن و اسکار و ... رنگ و بویی سیاسی به خود گرفته‌اند و در پیش‌برد اهداف فرهنگی-سیاسی غرب اهدا می‌شوند، اما نشان شوالیه تا کنون بیش از جوایز دیگر توانسته‌ است ماهیت هنری و فرهنگی خود را حفظ کند. 

نشان‌های دولتی فرانسه 

دولت فرانسه برای تقدیر از هنرمندان، فعالین سیاسی و عموما افرادی که به موفقیت‌های قابل تقدیری نائل می‌آیند، نشان‌های مختلفی طراحی نموده که هرساله به شهروندانی از کشورهای مختلف اعطا می‌شود. قدیمی‌ترین این نشان‌ها با عنوان نشان "لژیون دونور" (Légion d'honneur) بوده که پس از آن و با هدف تسهیل شرایط اعطای آن (و بدلیل شرایط سخت اعطای نشان لژیون دونور) نشان‌های دیگری با عنوان نشان ملی لیاقت و نشان  هنر و ادب نیز ایجاد شد.  
نشان "ملی لیاقت" برای اولین‌بار در سوم دسامبر ۱۹۶۳ توسط ژنرال "شارل دوگل" رییس جمهور وقت فرانسه نام‌گذاری شد. این نشان دارای 5 درجه بوده که شامل طبقه‌بندی شوالیه، افسر، فرمانده، افسر ارشد و صلیب بزرگ می‌باشد. این نشان به کسانی اهدا می‌شود که دارای دستاوردهای نظامی و غیر نظامی برجسته ای برای دولت فرانسه باشند. 

نشان شوالیه چیست و به چه کسانی اهدا می‌شود+تصاویر و فیلم 
 نشان ملی لیاقت (شوالیه)

دلیل ایجاد نشان ملی لیاقت را می توان در دو مورد ذکر نمود: جایگزینی تمام نشان‌های دولتی فرانسه با این نشان و همچنین ایجاد نشانی که در جایگاه پایین‌تری نسبت به نشان لژیون دونور (لژیون افتخار) باشد که تنها به شهروندان فرانسوی تعلق می‌گیرد. 

 درجه افسر در نشان ملی لیاقت 

نشان دیگری که در فرانسه از سال 1957 میلادی توسط وزارت فرهنگ این کشور ایجاد گردیده نشان هنر و ادب است. این نشان به هنرمندان در  رشته‌های مختلف هنری از سراسر جهان اعطا شده و دارای سه درجه‌بندی فرمانده، افسر و شوالیه است. این نشان در جهت غنی نمودن میراث فرهنگی فرانسه ایجاد گردیده است. 

 نشان شوالیه چیست و به چه کسانی اهدا می‌شود+تصاویر و فیلم
 نشان شوالیه هنر و ادب فرانسه

اما قدیمی‌ترین نشان دولتی فرانسه یا به عبارتی مهم‌ترین آن‌ها نشان لژیون دونور یا به عبارت کامل‌تر "نشان ملی لژیون افتخار" است که در می 1802 میلادی توسط ناپلئون بناپارت بنیان نهاده شد. این نشان بالاترین نشان دولتی فرانسه بوده و مانند نشان ملی لیاقت به 5 درجه تقسیم‌بندی می‌شود. این نشان تنها به شهروندان فرانسوی تعلق گرفته و به کسانی اهدا می‌شود که خدمات فوق‌العاده‌ای در زمینه‌های نظامی و غیرنظامی به کشور خود داشته‌اند.  

 نشان شوالیه چیست و به چه کسانی اهدا می‌شود+تصاویر و فیلم
 نشان لژیون دونور

 اما نکته مهم و قابل تامل آن که نشان لژیون دونور در بین جریان‌های فراماسونری نیز وجود دارد و مانند نشان اول لژیون دونور به نشان شوالیه معروف است، نشانی دقیقاً مشابه نشان شوالیه لژیون دونور با این تفاوت که در نشان فراماسونی آن، تصویر یک شوالیه معبد در میان آن حک شده است. 
نشان شوالیه چیست و به چه کسانی اهدا می‌شود+تصاویر و فیلم.///ویرایش///
 
فلسفه نام‌گذاری نشان "شوالیه"

در قرن یازده میلادی و پس از کشمکش‌های ترکان سلجوقی و خلفای فاطمی مصر بر سر سرزمین‌های غربی شامات، مسیحیان از طرف خلیفه فاطمی متهم به همدستی با ترکان شدند. در نتیجه فشار بر آن‌ها افزایش یافت و پاپ اوربان دوم غرب مسیحی را برای حمایت از مسیحیان و آزادسازی سرزمین‌های مقدس از دست مسلمین بسیج نمود. پادشاهان اروپا و فئودال‌ها نیز که مرزهایشان در اروپا تثبیت شده بود به بهانه حمایت از زائران بیت‌المقدس و مسیحیان شرق و در حقیقت برای تصرف ممالک اسلامی و ثروت‌های افسانه ای آن رهسپار فلسطین می‌شوند. 
 
سه سال بعد بیت‌المقدس را فتح می‌کنند و دست کم 40 هزار مسلمان در شهر را قتل عام می‌نمایند.
مرور خاطرات یکی از سربازان صلیبی شرکت‌کننده در این جنگ به نام ریموند، عمق جنایت‌های وحشیانه سپاه صلیبیان را نشان می‌دهد.
وی در زمینه دستاوردهای این جنگ به خصوص تصرف بیت‌المقدس توسط سپاه صلیبیان به خود می‌بالد و این چنین یاداشت‌های خود را آغاز می‌کند: 
"مناظر شگفت‌انگیزی بود، بعضی از مردان سر دشمنان را قطع می‌کردند، برخی دیگر دشمنان را که بر روی برج بودند، هدف تیر قرار می‌دادند و برخی دیگر را شکنجه می‌کردند و در آتش می‌انداختند. 
در شهر پشته‌هایی از سر و دست و پا دیده می‌شد به طوری که برای حرکت باید با احتیاط از میان اجساد انسان‌ها و اسب‌ها عبور می‌کردیم. اما این پیروزی‌ها در مقایسه با آنچه که در معبد سلیمان انجام می‌گرفت، قابل مقایسه نبود.
 در معبد سلیمان مردان صلیبی درحالی که خون به زانوها و افسار اسب‌هایشان رسیده بود، عبور کردند. اورشلیم (بیت‌المقدس) توسط سپاه صلیبیان تصرف شد و به عنوان پایتخت آنها اعلام گردید."
هسته اولیه شوالیه های تمپلر یا شوالیه های معبد که سال 1129 میلادی " شورای کلیسای تروی" به آن رسمیت داد و به حمایت از آن پرداخت ، یک گروه 9 نفری از نجیب زادگان فرانسوی بودند که علائق مذهبی شدید و پیوند عمیقی با هم داشتند و با اجازه بالدوین دوم، پادشاه اورشلیم در کوه معبد در مکان معبد ویران شده سلیمان در مسجد الاقصی مستقر شده و به همین دلیل عنوان شوالیه های معبد را برگزیدند. در بسیاری از منابع آمده است که شوالیه‌های معبد در دوران اقامت در اورشلیم با گروه مخفی یهودی که از آموزه‌های قباله پیروی می‌کردند ارتباط برقرار کرده و تحت‌تاثیر این نهاد سری قرار گرفتند که در نتیجه آن مسیحیت را رها کرده و به اجرای آداب جادوگری پرداختند. 
الیمنس لیوای، نویسنده فرانسوی کتاب تاریخ جادوگری، شواهد تفصیلی در این کتاب ارائه می‌دهد و اثبات می‌کند، شوالیه‌های معبد نخستین گام را در پذیرش تعالیم کابالا برداشتند. با پایان یافتن جنگ‌های صلیبی این شوالیه‌ها در کشورهای اروپا به ویژه در فرانسه مستقر شدند.

در سال 1307 میلادی پس از بروز یک سری اختلافات میان این شوالیه‌ها و پادشاه فرانسه، فیلیپ چهارم شوالیه‌ها را تحت تعقیب قرار داده و جمعی از ایشان بازداشت شدند. شمار قابل توجهی نیز گریختند و به پادشاه اسکاتلند ( تنها پادشاهی که مرجعیت پاپ را قبول نداشت) پناه بردند. شوالیه‌ها کم‌کم تفکرات خود را در دربار این کشور نفوذ دادند.
آن ها در اسکاتلند عقاید و مراسم دینی مصر باستان را با آیین کاهنان اقوام سلتی ادغام نموده، به عنوان فراماسون ها ظاهر شدند. و به این ترتیب فراماسونری در اسکاتلند متولد شد و لژ کهن اسکاتلند همچنان شاخه اصلی فراماسونری به شمار می‌رود.  
 ماسون‌های اسکاتلندی که وارث میراث اسکاتلند بودند، سال‌ها بعد آن را به فرانسه بازگرداندند و پایه‌های لژ اسکاتلند را بنا کردند. القابی که به افراد عالی رتبه این لژ داده می شد، قرن‌ها پیش به شوالیه‌های معبد داده می‌شد. این عناوین تا به امروز به کار می‌رود. به طور کلی شوالیه‌های معبد ناپدید نشده و هنوز فلسفه، عقاید و تشریفاتشان در لباس مبدل فراماسونری پابرجاست.‌
شواهد بی‌شمار تاریخی این موضوع را تایید می‌کند و امروز شمار وسیعی از تاریخ‌دانان و تاریخ‌نویسان غربی چه فراماسونری و چه غیر فراماسونری این امر را پذیرفته‌اند. 

دریافت کنندگان نشان شوالیه

همان گونه که اشاره گردید نشان ملی لیاقت و نشان هنر و ادب فرانسه به افراد غیر فرانسوی نیز هر ساله اعطا می‌شود. در خصوص نشان هنر و ادب درجه فرمانده هر ساله به حدود 20 نفر، نشان افسر به حدود 60 نفر و نشان شوالیه به حدود 200 نفر از سراسر جهان اعطا می‌شود. 

نشان شوالیه چیست و به چه کسانی اهدا می‌شود+تصاویر و فیلم.///ویرایش///
 
درجه افسر در نشان هنر و ادب فرانسه

از میان افراد شاخصی که در سراسر جهان نشان هنر و ادب فرانسه را دریافت کرده‌اند می‌توان به کلینت ایستوود (بازیگر و کارگردان فیلم‌های وسترن امریکایی)، بروس ویلیس (بازیگر امریکایی)، شاهرخ خان(بازیگر هندی)، شکیرا (خواننده و رقاصه کلمبیایی) و لئوناردو دی کاپریو (بازیگر آمریکایی) اشاره نمود. 

نشان شوالیه چیست و به چه کسانی اهدا می‌شود+تصاویر و فیلم.///ویرایش///
 
بروس ویلیس بازیگر آمریکایی از دریافت‌کنندگان نشان هنر و ادب فرانسه

 نشان شوالیه چیست و به چه کسانی اهدا می‌شود+تصاویر و فیلم.///ویرایش///
لئوناردو دی کاپریو

همچنین جرج کلونی (بازیگر آمریکایی که در کنار فعالیت‌های هنری به عنوان سفیر صلح سازمان ملل در تجزیه کشور اسلامی سودان و حضور در مناطق بحران‌زده دارفور نقش جدی بر عهده داشت)، لاتیتیا کاستا (مدل فرانسوی که در مجلات بدنام مانند ووگ بارها تصویر او منتشر و سخنگوی شرکت معروف لوازم آرایش فرانسه اورئال می باشد) نیز از افراد دیگری می‌باشند که در لیست طولانی افراد دریافت‌کننده نشان هنر و ادب فرانسه قرار دارند.  
 
 نشان شوالیه چیست و به چه کسانی اهدا می‌شود+تصاویر و فیلم.///ویرایش///
یوئل لوی رهبر ارکستر فیلارمونیک رژیم صهیونیستی که در سال 2001 نشان شوالیه دریافت نمود

 نشان شوالیه چیست و به چه کسانی اهدا می‌شود+تصاویر و فیلم.///ویرایش///
جرج کلونی

اما در خصوص افراد ایرانی دریافت کننده این نشان ها می‌توان از پرفسور حسابی، محمدرضا شجریان، عباس کیارستمی، لیلا حاتمی، شیرین عبادی، یدالله رویایی، محسن مخملباف، پری صابری، محمد علی سپانلو و ایران تیمورتاش (دختر وزیر دربار رضاشاه پهلوی) نام برد. 

•محمد رضا شجریان 

عصر دوشنبه دوم تیرماه 93 طی مراسمی در سفارت فرانسه در تهران نشانی به نام شوالیه به محمدرضا شجریان خواننده ایرانی اهدا شد. در ضیافت شامی که به میزبانی سفیر فرانسه برونو فوشه، برگزار گردید نشان فرهنگ و هنر دولت فرانسه (شوالیه) به پاس فعالیت محمدرضا شجریان در عرصه موسیقی ایران توسط سفیر فرانسه در ایران به وی اهدا شد. 
در این مراسم چهره‌هایی همچون محمود دولت‌آبادی، جواد مجابی، محمد سریر، حمیدرضا نوربخش، عباس کیارستمی، لیلا حاتمی، سیمین بهبهانی و ‌شاهرخ تویسرکانی در کنار شجریان حضور داشتند. 

نشان شوالیه چیست و به چه کسانی اهدا می‌شود+تصاویر و فیلم.///ویرایش///

سفیر فرانسه در ایران در ابتدای این برنامه گفت: بنده در دوران جوانی چند بار برای خواننده شدن تست دادم که هر بار ناموفق بودم و نهایتا به جای خواننده دیپلمات شدم. اما بزرگترین افتخار برای من امشب رخ داد که می‌توانم بالاترین نشان هنری وزارت فرهنگ کشور فرانسه را به استادی بی‌نظیر در موسیقی ایران اهدا کنم. برونو فوشه همچنین در ادامه سخنرانی‌اش از زندگی محمد رضا شجریان از کودکی تا به امروز سخن گفت که تسلط او بر زندگی‌نامه وی با تعجب حضار همراه بود.
 
نشان شوالیه چیست و به چه کسانی اهدا می‌شود+تصاویر و فیلم.///ویرایش///

محمدرضا شجریان نیز پس از دریافت این نشان در سخنان کوتاهی گفت: از سفیر و ملت فرانسه بابت این نشان سپاسگزارم و خوشحالم که ملت فرانسه و ایران مبادلات فرهنگی خوبی با یکدیگر دارند که امیدوارم در آینده نیز ادامه داشته باشد.

•محمد علی سپانلو

سپانلو مترجم، شاعر و نویسنده دگراندیش و از جمله شرکت‌کنندگان در کنفرانس معروف برلین است. برخی آثار سپانلو از جمله کتاب خاطرات شفاهی او اخیرا اجازه انتشار نیافته است.

نشان «شوالیه» چیست و به چه کسانی اهدا می‌شود+تصاویر و فیلم///آماده انتشار///(عید فطر)

•لیلا حاتمی

مرداد ماه 91 لیلا حاتمی نشان شوالیه را دریافت کرد. این نشان توسط سفیر فرانسه و از طرف وزیر فرهنگ و ارتباطات این کشور به لیلا حاتمی اعطا شد.

نشان شوالیه چیست و به چه کسانی اهدا می‌شود+تصاویر و فیلم.///ویرایش///

سفیر فرانسه در مراسم اهدای نشان شوالیه به لیلا حاتمی در مورد علت دادن این نشان به هنرمندان اظهار می‌دارد: این نشان به خاطر خلاقیت هنری یا ادبی و یا به خاطر مشارکت در تلالوی هنر و ادب، در فرانسه و در جهان به هنرمندان اعطا می‌شود!

•محسن مخملباف

محسن مخملباف نیز بعد از ساخت فیلم سفر قندهار در سال 86 نشان هنری شوالیه را از طرف فرانسوی‌ها دریافت کرد. وی در جدیدترین اثر خود با نام باغبان به موضوع فرقه ضاله بهائیت پرداخته است.
نکته قابل توجه در این فیلم مکان فیلمبرداری است که در منطقه‌ای در حیفا یکی از شهر های فلسطین اشغالی فیلمبرداری شده است. فیلمی که بدون شک مأموریتش پاک نشان دادن اندیشه فرقه بهائیت و دوست نشان دادن تفکر صهیونیستی است. 

نشان شوالیه چیست و به چه کسانی اهدا می‌شود+تصاویر و فیلم.///ویرایش///

•شیرین عبادی 

شیرین عبادی برنده جایزه صلح نوبل، وکیل مدافع بهائیان و حامی منافقین خارج‌نشین که در سال 89 یکی از خیابان‌های شهر پواتیه فرانسه به نام وی نام گذاری گردید نیز یکی دیگر از دریافت کنندگان نشان شوالیه می‌باشد.
 

یدالله رویایی

یدالله رویایی شاعر از دیگر دریافت کنندگان نشان شوالیه می باشد. وی که سوابق قبل از انقلابش از خدمت در دربار پهلوی، مشاور دفتر فرح تا عضو کمیته برگزاری جشن هنر شیراز نشانگر ابعاد شخصیتی وی می باشد در مصاحبه با نشریه ضدانقلابی نیمروز چاپ لندن، به تخطئه انقلاب اسلامی و تشبیه آن به کودتای 28 مرداد 1332 می پردازد و می گوید:

در 28 مرداد سال 1332 به ما دروغ گفتند، در بهمن ماه سال 1357 به ما دروغ گفتند، در دوم خرداد سال 1377 (1376!) به ما دروغ گفتند و به قول کارو غیر از مامان همه به ما دروغ گفتند.

نشان شوالیه چیست و به چه کسانی اهدا می‌شود+تصاویر و فیلم.///ویرایش///
 
رؤیایی با پیروزی انقلاب اسلامی به فرانسه گریخت و به جرگه ضدانقلابیون پیوست. وی در پاریس مدرسه‌ای به نام بروسلت اجاره کرد و ضمن انتشار نشریه ای به نام قلمک، مشغول تدارک سخنرانی و سمینارهای ضدانقلابی با پوشش ادبیات فارسی شد.وی از طریق این جریان ادعا می کرد انقلاب اسلامی باعث شده هویت ملی ایرانیان متزلزل شود. وی همچنین کتاب هایی تحت عناوین "لبریخته ها" (در 150 نسخه!) و "هفتاد سنگ قبر" منتشر کرد که عمدتاً عقده گشایی علیه انقلاب اسلامی ملت ایران می باشد. 

•عباس کیارستمی

عباس کیارستمی نیز یکی دیگر از افرادی است که نشان شوالیه را از دولت فرانسه دریافت نموده و دارای نگاه و رویکردی انتقادی به مقوله مذهب در برخی آثار خود می‌باشد.

 نشان شوالیه چیست و به چه کسانی اهدا می‌شود+تصاویر و فیلم.///ویرایش///

وی در مصاحبه‌ای با خبرنگار روزنامه ایتالیایی لونیتا در پاسخ به این سوال که آیا مذهبی است؟ اظهار می دارد:  بله به شیوه خودم، اما هم گوشت خوک می‌خورم و هم شراب!

•اصغر فرهادی 

اصغر فرهادی کارگردان و فیلم ساز ایرانی نیز موفق به دریافت نشان افسر توسط دولت فرانسه گردیده است. 

 نشان شوالیه چیست و به چه کسانی اهدا می‌شود+تصاویر و فیلم.///ویرایش///

نشان افسر توسط اورلی فیلیپیتی، وزیر فرهنگ فرانسه در اسفند ماه 92 در پاریس به فرهادی اهدا شد. این نشان به‌دلیل خلاقیت‌های هنری و تاثیر اصغر فرهادی بر هنر و ادبیات فرانسه و سراسر جهان به این فیلمساز ایرانی تعلق گرفت. در این مراسم، وزیر فرهنگ فرانسه پیش از اهدای نشان فوق متنی برای حاضران خواند که در آن به ویژگی‌های آثار فرهادی، از اولین فیلم او تا فیلم "گذشته" با جزییات پرداخت؛ جزییاتی که فرهادی در صحبت کوتاه خود پس از دریافت نشان از اینکه وزیر فرهنگ با این دقت درباره آنها سخن گفته اظهار تعجب کرد. وزیر فرهنگ فرانسه در ادامه افزود: ما مفتخریم که فرهادی، ‌شهر پاریس را برای ساخت فیلم "گذشته" انتخاب کرد.

کلام آخر 

با مروری بر اسامی و عناوین دریافت کنندگان نشان‌های دولتی فرانسه مشخص می‌شود که نشان‌های فوق به خصوص نشان هنر و ادب این کشور گرچه ماهیت هنری و ادبی خود را تا حدود حفظ کرده‌اند و همانند جوایز نوبل و اسکار و ... به ورطه سیاست سقوط نکرده‌اند، اما دریافت‌کنندگان این جوایز اصولا دارای تفکرات و گرایشاتی نزدیک به آنچه فرانسوی‌ها و به طور کلی «غرب» می‌پسندد، هستند.
شوالیه‌های معبد که روزی در جنگ سخت به کشتار مسلمانان می‌پرداختند در عصر حاضر و در مقابله با سد مستحکم انقلاب اسلامی متوجه عدم نتیجه بخشی کاربرد سلاح و تجهیزات نظامی شده و استراتژی خود را به نفوذ و استحاله فرهنگی متمرکز نموده‌اند. قالبی نو و ظاهر فریب که یکی از ابزارهای آن جایزه‌های فرهنگی و هنری بوده و به کسانی که در کم‌رنگ کردن خطوط خودی به نفع جبهه فرهنگی رقیب کمک می‌کنند و یا دست‌کم از مواضع و روحیات آنان این چنین برمی‌آید که سرمایه‌ خوبی برای آینده هستند، داده می‌شود.

نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد